Quantcast
Connect with us

ΔΟΞΑΤΟ

Η καθαριότητα στο Δήμο Δοξάτου | Αλήθειες και ψέματα.

Την Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017, στις 12:45 λάβαμε sms για έκτακτο Δ.Σ. στις 19:00.

Παρόντες στην αίθουσα του Δ.Σ. στο Καλαμπάκι ήταν 10 Δ.Σ. (έξι από την συμπολίτευση, 2 από τη μείζονα αντιπολίτευση και 2 από την Α.Π.). Παρόντες επίσης ήταν και  3 ιερείς, 4 δημότες και δύο πρόεδροι Τ.Κ.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με: τον Κ.Δ.Κ. άρθρο 96 παράγραφος 3 και τον κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ. άρθρο 7 παράγραφος 3, «αν μετά από δύο συνεχείς προσκλήσεις το Συμβούλιο δεν έχει απαρτία, συνεδριάζει ύστερα από τρίτη πρόσκληση και λαμβάνει αποφάσεις μόνο για τα θέματα που είχαν εγγραφεί στην αρχική ημερήσια διάταξη, εφόσον τα μέλη που είναι παρόντα αποτελούν το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του. Στην τρίτη πρόσκληση γίνεται ειδική αναφορά των ανωτέρω.»

Η εν λόγω πρόσκληση δεν ανέφερε κάτι τέτοιο.  Επίσης, δεν υπήρξε ποτέ 2η πρόσκληση. Τα ανωτέρω τα αναφέραμε πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Σας ενημερώνουμε ότι καταθέσαμε προσφυγή στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα.

Το κυρίαρχο θέμα της έκτακτης πρόσκλησης ήταν η καθαριότητα στο Δήμο Δοξάτου:

 

  • διαπίστωση αδυναμίας εκτέλεσης μέρους της συλλογής των απορριμμάτων με ίδια μέσα.

 

Αναβλήθηκε, διότι δεν μπορούσε να ψηφιστεί, γιατί θα έπρεπε, για να ληφθεί απόφαση, να το υπερψηφίσουν 14 τουλάχιστον Δ.Σ., ενώ στην αίθουσα υπήρχαν μόνο 10 παρόντες.

 

  • έγκρισης προμήθειας μεταχειρισμένου απορριμματοφόρου τύπου πρέσας 16 κ.μ.

 

Αναβλήθηκε μετά από πρόταση του Δημάρχου και ψήφους 8 υπέρ (συμπολίτευση και μείζων αντιπολίτευση- αλήθεια, τα ¨βρήκατε¨, δήμαρχε; Πού πήγε η ενωμένη αντιπολίτευση; Θα πείτε επιτέλους καμία αλήθεια;) και 2 κατά (Ανοιχτή Παρέμβαση). Η πρόσκληση ανέφερε το επείγον του θέματος!!!!!!!!!!!

Η πρόταση κατατέθηκε εκ του πονηρού, διότι, αν λαμβάναμε απόφαση για την προμήθεια μεταχειρισμένου απορριμματοφόρου, δεν θα μπορούσαμε να προβούμε στην 5η τροποποίηση προϋπολογισμού, ως ήθελε ο Άρχοντας μας.

 

  • 5η τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου Δοξάτου οικονομικού έτους 2017.

 

Τα παρακάτω ήταν τα κύρια σημεία της πρότασης του Δημάρχου:

 

Ι.Ν Α.Αθανασίου  Δοξάτου 20.000,00 Το σημαίνει μείωση ή κατάργηση κωδικού και επομένως χωρίς χρήματα
Ι.Ν Αγ.Παρασκευής  Αγ.Αθανασίου 20.000,00
Ι.Ν  Αγ. Γεωργίου Καλαμπακίου 20.000,00
ογκώδη -38.000,00
Μίσθωση απορριμματοφόρων 60.000,00
live streaming 5.000,00
απορριμματοφόρο -75.000,00
Προμήθεια JCB 20.000,00
Τρακτεράκια 12.000,00

 

Πήραμε το λόγο και εξηγήσαμε ότι δεν είναι δυνατόν να έχουμε τόσα προβλήματα στη συλλογή και αποκομιδή των απορριμμάτων, να έχουμε τόσο κακό και επικίνδυνο οδικό δίκτυο, να έχουμε τόσα προβλήματα με την ύδρευση και την άρδευση, με τα χόρτα να μας έχουν κατακλύσει, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι μας στην καθαριότητα να είναι απλήρωτοι και εμείς να προβαίνουμε σε τέτοιου είδους τροποποιήσεις δίνοντας χρήματα σε ναούς. Επίσης, δηλώσαμε ότι πιστεύουμε στον διαχωρισμό της Εκκλησίας από το Κράτος. Αναρωτήθηκε άραγε κανείς σας τι να σημαίνει αυτό;

Και άρχισε η αγόρευση του Δημάρχου, σαν σε δικαστήριο, με δικαστές τους σεβαστούς μας ιερείς (2 εκ των 3). Δεν θα ασχοληθώ με τα του δημάρχου ιδιαιτέρως, ο άνθρωπος κάνει τη δουλειά του. Πελάτες – ψηφοφόρους ψάχνει να βρει για να στηριχθεί από κάπου. Όμως, δεν ανέχομαι να λέει ψέματα εις βάρος μου και οι σεβαστοί ιερείς μας, ενώ το γνωρίζουν, να μην παίρνουν θέση. Δήλωσε ότι δεν άφηνα να μιλήσουν οι ιερείς και τους διέκοπτα. Ρώτησα λοιπόν ονομαστικά τους ιερείς αν συνέβη αυτό. Φυσικά και το αρνήθηκαν, γιατί δε συνέβη ποτέ. Στην συνέχεια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχωρίσαμε για τα ψέματα του Δημάρχου.

Ωστόσο, μετά λύπης μου αναφέρω ότι δεν περίμενα και από τους σεβαστούς ιερείς του Καλαμπακίου και του Αγίου Αθανασίου να κάνουν τέτοιου είδους αναφορές και με τέτοιο ύφος. Επισημαίνω λοιπόν και καταθέτω τις παρακάτω σκέψεις μου σε σχέση με όσα αναφέρθηκαν:

  • Είναι τόσο επείγον να δώσουμε χρήματα στους ιερούς ναούς; Πώς και πότε έγινε η εν λόγω αξιολόγηση;
  • Αναφέρθηκε στην αίθουσα η φράση «παπαδαριό και σκουπιδαριό». Σε επίμονη ερώτησή μου ποιος είπε αυτή τη φράση μέσα στο Δ.Σ., φυσικά δεν μπορούσαν να απαντήσουν, γιατί απλούστατα την ανέφερε ο Δήμαρχος επίτηδες μέσα στην αίθουσα, για να με στοχοποιήσει.
  • Δημοτικός Σύμβουλος, πρότεινε να δοθούν χρήματα και στον Ι. Ναό των Κυργίων, μειώνοντας το ποσό των 20.000,00€ από τους άλλους ναούς. Γιατί δεν το δεχθήκατε; Οι άλλοι ιερείς στους τουλάχιστον 10 ακόμα ιερούς ναούς δεν εφαρμόζουν φέτος φιλανθρωπία;  
  • Στην αυλή του Ιερού ναού της Αγίας Παρασκευής παίζαμε παιδιά. Θυμάμαι ακόμη τον παλαιό ναό που πριν ήταν τζαμί. Πρώτοι τρέχαμε για να συνοδεύσουμε τους νεκρούς ντυμένοι εξαπτέρυγα. Γιατί τυγχάνει το πατρικό μου να απέχει 100m από τον ιερό ναό.
  • Η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός πάνε τόσα χρόνια μαζί. Συμφωνώ μαζί σας, σεβαστοί μου πατέρες. Όμως, σεβαστοί πατέρες μου, συγγνώμη που έχω την άποψη να διαχωριστεί η ¨Εκκλησία¨ από το ¨Κράτος¨ για να έχουν διάφανες και ξεκάθαρες σχέσεις. Για να μην τους εμπαίζει κανείς και τους παρασύρει σε ψεύτικες υποσχέσεις. Δεν περίμενα τέτοιου είδους αντιδράσεις από μέρους σας προς το πρόσωπο μου, γιατί τόλμησα να πω την άποψη μου που είναι διαφορετική από τη δική σας, τη στιγμή μάλιστα που οι σεβαστοί μου ιερείς του Αγίου Αθανασίου τη γνωρίζουν προ πολλού από συζήτηση μας  στο γραφείο του Ι. Ναού της Αγίας Παρασκευής. Αλήθεια, τότε γιατί δεν δέχθηκα επίθεση; Αυτά κηρύττει ο λόγος του Θεού δια του Ιησού Χριστού μας; Αλήθεια, πόσο θεάρεστο είναι να εκτοξεύονται εναντίον μου κατηγορίες περί αθεΐας και κουμμουνισμού από ¨γνωστούς¨ κύκλους;
  • Σεβαστοί μου πατέρες, ό, τι είμαι το οφείλω στο Θεό και στην Παναγία πρωτίστως και στους ανθρώπους δευτερευόντως (γονείς, αδέλφια, συγγενείς, δάσκαλους και πραγματικούς φίλους).
  • Έχω παντρέψει 12 ζευγάρια και έχω βαφτίσει 5 παιδιά. Πολλά από αυτά στο χωριό μου.
  • Προσεύχομαι κυρίως σε μικρούς ναούς και ξωκλήσια και αυτό είναι κακό;
  • Εργάζομαι στην εκπαίδευση από επιλογή και όχι από ¨ανάγκη¨.

Υ.Γ. 1. Γιατί δεν πληρώνουμε τους απλήρωτους συμβασιούχους εργάτες καθαριότητας που έχουν να πληρωθούν 8 μήνες, έστω και παράτυπα, όπως έκανε κάποτε αντιδήμαρχος και κατηγορείται για αυτό από τον Άρχοντα μας; Πώς αλήθεια ζουν αυτοί οι εργαζόμενοι απλήρωτοι;

  1. Αφού τους αγαπάς τόσο πολύ, κ. Δήμαρχε, γιατί θέλεις να δοθεί η καθαριότητα σε ιδιώτες;
  2. Εμείς τουλάχιστον, αν μη τι άλλο, έχουμε το θάρρος της γνώμης μας.

Click to comment

Απάντηση

ΔΟΞΑΤΟ

Εκλογή Προεδρείου Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ και μελών Περιφερειακής Επιτροπής

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Έβρου κ. Μιχάλης Πιτιακούδης, τον οποίο πρότεινε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χριστόδουλος Τοψίδης αναδείχθηκε Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης του οργάνου, που διεξήχθη στην Κομοτηνή, την Πέμπτη 04/01 στην αίθουσα «Γεώργιος Παυλίδης».  

Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ εξελέγη η κα Αλεξάνδρα Γκουλιάμα Μανδαλίδου από την παράταξη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» και Γραμματέας ο κ. Χαρίλαος Σεϊτανίδης από την παράταξη «Μαζί για την Αλλαγή». 

Στην ίδια συνεδρίαση εξελέγησαν και τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής στην οποία, ως εκ του νόμου προεδρεύει ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ή κάποιος από τους Αντιπεριφερειάρχες που θα οριστεί με απόφασή του.

Ως εκ του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής είναι: 

Τακτικά μέλη 

  1. Μπαχαρίδου Φανή (Περιφερειακή Σύνθεση) 
  2. Παυλακάκη Βασιλική (Περιφερειακή Σύνθεση) 
  3. Ιγνατιάδης Στυλιανός (Περιφερειακή Σύνθεση)
  4. Ισμαήλκο Φατήχ (Περιφερειακή Σύνθεση)
  5. Κόντος Κωνσταντίνος(Περιφερειακή Σύνθεση)
  6. Δελησταμάτης Βασίλης (Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση) 
  7. Κουρτίδης Κωνσταντίνος (Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση) 
  8. Παπαεμμανουήλ Γρηγόριος (Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση) 

Αναπληρωματικά μέλη 

  1. Ιωσηφίδης Αλέξανδρος (Περιφερειακή Σύνθεση)
  2. Ταπατζάς Εμμανουήλ (Περιφερειακή Σύνθεση)
  3. Κατσογριδάκης Στυλιανός  (Περιφερειακή Σύνθεση)
  4. Οσμάν Πεχλιβάν Αχμέτ (Περιφερειακή Σύνθεση)
  5. Μολλά Ισά Ριτβάν (Περιφερειακή Σύνθεση)
  6. Μποδούρογλου Κατερίνα (Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση) 
  7. Αντωνιάδης Κωνσταντίνος (Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση) 
  8. Λυμπεράκης Δημήτριος (Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία) 

Στην ίδια συνεδρίαση ο κ. Περιφερειάρχης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Περιφερειακού Συμβουλίου ευχόμενος σε όλους και όλες «Καλή Χρονιά» και δηλώνοντας ότι στόχος του είναι «η συναίνεση, η σύνθεση των απόψεων και οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου να είναι χρήσιμες για τον τόπο μας και να αφορούν αναπτυξιακά έργα και δράσεις που θα ενισχύουν την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας και των ανθρώπων της». 

Continue Reading

ΔΟΞΑΤΟ

Η Ορκωμοσία του Διονύση Κλάδη ως Περιφερειακού Συμβούλου ΑΜΘ

Την ορκωμοσία του εκλεγμένου Περιφερειακού Συμβούλου με την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Διονύση Κλάδη, τέλεσε σήμερα Τετάρτη 27/12, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης. 

Ο κ. Κλάδης έδωσε πολιτικό όρκο, ενώ ορκίστηκε σε δεύτερο χρόνο, καθώς είχε απουσιάσει από την ορκωμοσία του Περιφερειάρχη και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ στις 18/12 για λόγους υγείας. 

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Π.Α.Μ.Θ. | Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μηνός Νοεμβρίου του 2023, στην εδαφική αρμοδιότητα των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Θάσου και Δράμας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.  

α. Τροχαία Ατυχήματα   

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σημειώθηκαν 26 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 22 το 2022). Ειδικότερα σημειώθηκαν:

  • 6 θανατηφόρα τροχαία ατύχημα (έναντι 5 το 2022)
    • 2 σοβαρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 4 το 2022)
  • 18 ελαφριά τροχαία ατυχήματα (έναντι 13 το 2022)

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των ανωτέρω περιφερειακών ενοτήτων καταγράφηκαν συνολικά 39 παθόντες (έναντι 40 το 2022). Ειδικότερα καταγράφηκαν:

  • 7 νεκροί (έναντι 5 το 2022)
  • 3 βαριά τραυματίες (έναντι 4 το 2022)
  • 29 ελαφρά τραυματίες (έναντι 31 το 2022)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

  • Οδήγηση σε κατάσταση μέθης
  • Μη τήρηση απόσταση ασφάλειας
  • Απόσπαση προσοχής του οδηγού
  • Παραβίαση προτεραιότητας
  • Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
  • Παραβίαση σήμανσης
  • Πεζός δεν βάδιζε στις διαβάσεις
  • Αντικανονικό προσπέρασμα

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης 

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.    

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Νοέμβριο του 2023, βεβαιώθηκαν συνολικά 6.267 παραβάσεις, από τις οποίες οι 1.604 ήταν επικίνδυνες παραβάσεις, ως ακολούθως: 

  • 939 για υπερβολική ταχύτητα
  • 174 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
  • 155 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση 
  • 139 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα 
  • 78 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
  • 45 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση  
  • 34 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη 
  • 18 για φθαρμένα ελαστικά
  • 16 για αντικανονικούς ελιγμούς
  • 6 για αντικανονικό προσπέρασμα  

γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας 

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας. 

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας. 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει:

  • Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας 
  • Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
  • Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά 
  • Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας 
  • Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας 
  • Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας 
  • Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος 
  • Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα 
  • Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη 
  • Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα 
  • Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ 
  • Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς 
  • Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής κουλτούρας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en