Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ημερίδα στο δήμο Παγγαίου | “Πως θα μπορούσατε να ταξιδέψετε στην Ευρώπη δωρεάν”

Ένα πολύ ενδιαφέρον Workshop  διοργανώνει η ΠΥΘΙΑ ΚΟΙΝΣΕΠ, για νέους 13 – 29 ετών, στις 9 Δεκεμβρίου 2017, από τις 11:00 – 13:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παγγαίου, με θέμα την παρουσίαση και αλληλεπίδραση με το πρόγραμμα Erasmus+.

Μια εξαιρετική ευκαιρία για τους νέους της περιοχής μας, είτε μαθητές, είτε φοιτητές, να ενημερωθούν για το πως θα μπορούσαν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη δωρεάν και παράλληλα να γνωρίσουν άλλους πολιτισμούς και να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να βρουν πιο εύκολα εργασία.

Πρόγραμμα Ημερίδας

  • Καλωσόρισμα από την εκπρόσωπο της ΚΟΙΝΣΕΠ
  • Το Erasmus+, οι δυνατότητες και τα οφέλη του
  • Παρουσίαση δράσεων Erasmus Youth Exchanges από την άτυπη ομάδα νέων Πυθία (Οι νέοι παρουσιάζουν)
  • Παιχνίδια και δραστηριότητες που χρησιμοποιούνται στο Erasmus+
  • Ερωτήσεις – Κλήρωση

To Πρόγραμμα Erasmus+ δεν είναι μόνο αυτό που πολλοί γνωρίζουν ως φοίτηση σε ξένα πανεπιστήμια για ένα εξάμηνο. Είναι το πρόγραμμα της ΕΕ για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, τη Νεολαία, και τον Αθλητισμό για το διάστημα 2014-2020. Το πρόγραμμα Erasmus+ στοχεύει στη βελτίωση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας, καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας. Το Erasmus+ απευθύνεται σε νέους, φοιτητές, ενήλικες εκπαιδευόμενους, εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές, εθελοντές, νέους εργαζόμενους.

Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν νέοι 12 – 29 ετών, τοπικοί σύλλογοι, εκπαιδευτικά ιδρύματα, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και άλλοι εκπρόσωποι νέων. Όσοι θα παραβρεθούν στην ημερίδα, μπαίνουν αυτόματα σε κλήρωση για 10 μπλουζάκια .

dramini.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου | Κηρύσσεται ομόφωνα ένοχη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση

Η Ρούλα Πισπιρίγκου που κρίθηκε ομόφωνα ένοχη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της μικρής Τζωρτζίνας, άκουσε ψυχρή και ανέκφραστη την απόφαση του δικαστηρίου με το βλέμμα της να είναι καρφωμένο προς την έδρα, ενώ την ίδια ώρα η αδερφή της, Δήμητρα είχε χαμηλωμένο το κεφάλι της.

«Για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική, οφείλει να επιβληθεί μια ποινή, όπως ορίζει ο νόμος. Με βάση τη νομολογία, προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή», τόνισε η εισαγγελέας απευθυνόμενη σε δικαστές και ενόρκους.

Νωρίτερα, ανακοινώνοντας την ετυμηγορία η Πρόεδρος είπε ότι «το δικαστήριο απορρίπτει ομόφωνα τα λοιπά εκκρεμή αιτήματα για κρείσσονες αποδείξεις ιδίως αυτά περί προσκόμισης του σάκου αναζωογόνησης της ΜΕΘ Παίδων του αγλαια Κυριάκου.

Των λοιπών εγγράφων που περιλαμβάνονται στο από 31.1.23 αίτημα της υπεράσπισης και της διενέργειας περαιτέρω γονιδιακού ελέγχου.

Και κηρύσσει ομόφωνα ένοχη την κατηγορούμενη για την κατ εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως κατηγορείται και δη για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 11.4.2021 και την τετελεσμένη ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 29.1.2022 τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου Αλέξης Κούγιας δήλωσε πως «θα καταθέσουμε έφεση» και σημείωσε πως δεν θα υποβληθεί αίτημα ελαφρυντικών. «Σεβαστή η απόφαση της Δικαιοσύνης», τόνισε.

«Με εξέπληξε η ομόφωνη απόφαση, ήμουν πεπεισμένος για την αθωώτητα της κατηγορουμένης, περιμένω με αγωνία να δω ποιο είναι το σκεπτικό και το αποδεικτικό στοιχείο πάνω στο οποίο βασίστηκε η απόφαση», επεσήμανε ο κ. Κούγιας.

Πηγή: Newsit.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Καβάλα | 53χρονος έκανε παράνομη ανασκαφή στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων

Παράνομη ανασκαφή στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων κατηγορείται ότι έκανε ένας 53χρονος, ο οποίος συνελήφθη ύστερα από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., με τη χρήση ανιχνευτή μετάλλων, ακουστικών, ένα μικρό σκαλιστήρι κι ένα αυτοσχέδιο σκαπτικό εργαλείο, προέβη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης σε εξερεύνηση του εδάφους στον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται σε περιοχή της Καβάλας.

Έπειτα από έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν τόσο στην κατοχή του όσο και στο σπίτι του δύο μολύβδινα αντικείμενα και δύο αρχαία ρωμαϊκά νομίσματα, τα οποία εξετάστηκαν από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών και διαπιστώθηκε ότι εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Εις βάρος του 53χρονου σχηματίστηκε δικογραφία, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Καβάλας.

Πηγή: epiloges.tv/

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό | Αθώα η μητέρα για πορνογραφία και μαστροπεία

Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε τελικά την εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση του Κολωνού, κηρύσσοντας ένοχο τον Ηλία Μίχο για το αδίκημα του βιασμού κατά πλειοψηφία. Ως προς τα υπόλοιπα αδικήματα, ο Ηλίας Μίχος κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη και ένοχος για Πορνογραφία ανηλίκου, καθώς κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων.

Παράλληλα, κρίθηκε ένοχος για μαστροπεία, ενώ αθωώθηκε για εμπορία ανηλίκου. Τέλος, κρίθηκε ένοχος για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Σημειώνεται πως η μητέρα της ανήλικης κρίθηκε αθώα για πορνογραφία και για μαστροπείας. Η μητέρα κρίθηκε ενοχή μόνο για πλημμεληματική εκβίαση. Μόλις η μητέρα άκουσε την απόφαση η μητέρα ξέσπασε σε κλάματα.

«Η μητέρα είναι αθώα, όπως έλεγα από την πρώτη στιγμή, αυτό που έλεγε η 12χρονη ότι η 34χρονη δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση, επιβεβαιώθηκε από την απόφαση. Ήταν άδικη από την αρχή η προφυλάκισή της. Πήγε και κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και βρέθηκε στη φυλακή για 18 μήνες» σημείωσε ο δικηγόρος της μητέρας Απόστολος Λύτρας. 

«Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί ακούστηκε η φωνή της 12χρονης» είπε η δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης.

«Η υπόθεση είναι μία δικαίωση για το παιδί, μία νίκη για τη Δικαιοσύνη, είμαστε συγκινημένοι. Το παιδί το έμαθε, ήταν στο σχολείο και μίλησε με τη μητέρα του» δήλωσε συνήγορος της μητέρας.

Όσοι βρίσκονταν στο δικαστήριο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα στο άκουσμα της απόφασης, ενώ αυτή την ώρα πλήθος κόσμου βρίσκεται έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και πανηγυρίζει. 

Πηγή: Newsit.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en