Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Ευχαριστίες Δήμου Παγγαίου στην εταιρία “ΑΚΡΟΛΙΘΟΣ Α.Β.Ε.Ε”

Ο Δήμος Παγγαίου και οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Α΄/θμιας και Β΄/θμιας εκφράζουν για ακόμα μια φορά τις βαθιές ευχαριστίες τους προς την Διεύθυνση της ΄΄ ΑΚΡΟΛΙΘΟΣ Α.Β.Ε.Ε.΄΄ για τη δωρεά 3.000€, και πιο συγκεκριμένα του ποσού των 300€ , σε 10 σχολικές μονάδες του Δήμου Παγγαίου.

Στο ίδιο πλαίσιο, τονίζουν ότι με την κίνηση αυτή, εκφράζεται, εμπράκτως, η στήριξη της εταιρίας στην κατεύθυνση της ποιοτικής αναβάθμισης του εξοπλισμού των σχολικών μονάδων του Δήμου, καθώς και η ουσιαστική υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου.

Δελτίο Τύπου

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Κακοκαιρία | Έκτακτο δελτίο καιρού

Βαρομετρικό χαμηλό αύριο Παρασκευή (19-04-24) στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από τις προμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (20-04-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
Την Παρασκευή (19-04-24)

α. Από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

β. Από αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο (κυρίως στα δυτικά τμήματά της).

γ. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (ν. Πιερίας,

ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις

Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

δ. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Το Σάββατο (20-04-24)

α. Μέχρι τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τόπους την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

β. Από νωρίς το πρωί και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.

Οδηγίες αυτοπροστασίας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:
 Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

 Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

 Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ, καθώς και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

 Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

 Να αποφεύγουν να διασχίζουν πεζοί ή με αυτοκίνητο τις διασταυρώσεις δρόμων με χειμάρρους (Ιρλανδικές διαβάσεις).

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

 Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

 Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

 Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

 Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

 Να προφυλαχθούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

 Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

 Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. (www.astynomia.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Σοφία Σακοράφα | Στην δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου στην επικράτεια της κινείται η Περιφέρεια ΑΜΘ

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το γραφείο του στην Κομοτηνή, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης το μεσημέρι της Τετάρτης 17/04.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η από κοινού προετοιμασία του καθιερωμένου διακρατικού πρωταθλήματος κλασικού αθλητισμού με συμμετοχές αθλητών/τριών κατηγορίας Κ-18 από Ελλάδα και Κύπρο, με την Περιφέρεια να στηρίζει οικονομικά. Ο σχεδιασμός προβλέπει τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος σε εγκαταστάσεις του Δήμου Παγγαίου (Ελευθερούπολη) της ΠΕ Καβάλας.

«Στόχος μας είναι να στηρίξουμε την προαγωγή του αθλητισμού, με τις οδηγίες και των ειδικών, όπως είναι ο ΣΕΓΑΣ» σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Τοψίδης, με την κα Σακοράφα να ευχαριστεί για τη συνάντηση και να υπογραμμίζει ότι ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ ήταν ο πρώτο θεσμικός εκπρόσωπος που ζήτησε τη γνώμη των Ομοσπονδιακών για τη διαχείριση θεμάτων που σχετίζονται με τον αθλητισμό.

Στη μεγάλη εικόνα της συνάντησης, συζητήθηκε και η ιδέα της δημιουργίας ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου στην επικράτεια της Περιφέρειας ΑΜΘ με την κα Σακοράφα να δηλώνει ένθερμη υποστηρίκτρια της προοπτικής αυτής. Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του, δεσμεύτηκε να διερευνήσει με τη συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών την προοπτική αυτή, με γνώμονα πάντα την προαγωγή του αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας ΑΜΘ για θέματα Απασχόλησης και Αθλητισμού κ. Στέλιος Ιγνατιάδης και η Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης κ. Βάσω Παυλακάκη.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης η 105η Σύνοδος Πρυτάνεων

Με τη συμμετοχή περίπου 250 συνέδρων ξεκίνησαν την Τρίτη οι τριήμερες εργασίες της 105ης Συνόδου Πρυτάνεων, που φιλοξενεί στην Αλεξανδρούπολη το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Σκοπός της συνόδου είναι ο συντονισμός της δραστηριότητας των πανεπιστημίων και η συλλογική εκπροσώπησή της για την επίτευξη μεταξύ άλλων της:

– Διαμόρφωσης θέσεων επί των διαφόρων θεμάτων της εκπαίδευσης και της έρευνας και ιδιαίτερα της πανεπιστημιακής.
  • Ανάπτυξης πρωτοβουλιών για την αποτελεσματική σύνδεση των πανεπιστημίων με τον κοινωνικό, πολιτιστικό και οικονομικό περίγυρό τους.
  • Παροχής συνδρομής στην Πολιτεία για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή μέτρων εκπαιδευτικής και ερευνητικής πολιτικής.

  • Προώθησης με κάθε πρόσφορο μέσο των θέσεων της πανεπιστημιακής κοινότητας στην ημεδαπή και την αλλοδαπή.

  • Ανάπτυξης συνεργασίας με ανάλογες ενώσεις της αλλοδαπής.

  • Προαγωγής των επιδιώξεων και την κατοχύρωση των συμφερόντων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα της Συνόδου χθες πραγματοποιήθηκαν τέσσερις επιμέρους συναντήσεις: η 85η των προϊσταμένων Μ.Ο.Δ.Υ. των Ε.Λ.Κ.Ε. των Α.Ε.Ι, η 6η των στελεχών Ε.Α.Δ.Π. των Α.Ε.Ι., η 5η των προέδρων ΠΑ.Κ.Ε.Κ. των Α.Ε.Ι. και η 1η των προέδρων Ε.Η.Δ.Ε. των Α.Ε.Ι.

Οι εργασίες συνεχίζονται σήμερα με τη διεξαγωγή συνόδων των αντιπρυτάνεων των Α.Ε.Ι.:

  • Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Φοιτητικών Θεμάτων και Διά Βίου Εκπαίδευσης.
  • Εξωστρέφειας και Διεθνοποίησης.
  • Έρευνας και Καινοτομίας των Α.Ε.Ι.

  • Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης.

  • voria.gr

    https://youtu.be/QQOpxnozhR4

    Continue Reading
    Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

    Κατοικία

    a house with a green roof and road signs left and right
    blue circle with steel construction
    arrows as a circle symbol of recycling
    paint cans
    letters AG as logo
    gear and tool as logo pavlidis

    newsletter



    Καιρος

    Πρωτοσέλιδα

    Χρήσιμα

    Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

    Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

    espa logo

    espa_logo_en