Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα και φωτοβολταϊκών | Τι προβλέπεται στην τροπολογία

Στο 35% η επιδότηση με πλαφόν τα 770 ευρώ – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Κατατέθηκε την Παρασκευή στην Βουλή η τροπολογία επιδότησης για τους ηλικακούς Θερμοσίφωνες και προβλέπεται να ψηφιστή την Τρίτη.

Πότε θα γίνουν οι αιτήσεις

Σύμφωνα με το σχεδιασμό των υπουργείων Ενέργειας και Οικονομικώνοι αιτήσεις για το πρόγραμμα που θα επιδοτεί την αντικατάσταση του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με ηλιακό προβλέπεται – εκτός απροόπτου – να ξεκινήσουν την ερχόμενη Πέμπτη 2 Μαρτίου και να διαρκέσουν τρεις εβδομάδες έως και την Πέμπτη 23 Μαρτίου.

Ενστάσεις θα υποβάλλονται έως τις 30 Μαρτίου, ενώ οι αγορές των επιδοτούμενων ηλιακών θερμοσιφώνων θα μπορούν να γίνονται έως και τις 27 Ιουλίου. Η πληρωμή των επιδοτήσεων θα ολοκληρωθεί έως 31 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική υπουργική απόφαση για το πρόγραμμα των ηλιακών θερμοσιφώνων αναμένεται να προβλέπει:

  • Αιτήσεις από 2/3 έως 23/3
  • Ενστάσεις έως 30/3
  • Αγορές έως 27/7
  • Ολοκλήρωση πληρωμών 31/12/23

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ, ενώ το πρόγραμμα θα επιδοτεί το 35% του κόστους με ανώτατο όριο τα 770 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ για αγορές θερμοσιφώνων αξίας 1.800 ευρώ και άνω). Ενδεικτικά, σημειώνεται ότι ένας ηλιακός θερμοσίφωνας 120 λίτρων κοστίζει περίπου 700 με 800 ευρώ, κόστος το οποίο αυξάνεται και μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 1.500 ευρώ για την τοποθέτηση και τις σωληνώσεις, που θα χρειαστούν ώστε να συνδεθεί με το διαμέρισμα πολυκατοικίας ή με την κατοικία.

Τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων

Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με κοινωνικά κριτήρια και προτεραιοποίηση, δηλαδή θα λαμβάνεται υπόψη και ο χρόνος υποβολής της αίτησης σε περίπτωση ισοβαθμίαςΔεν θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια. Ειδικότερα τα κοινωνικά κριτήρια έχουν ως εξής:

  • ΑΜΕΑ 31%,
  • Μονογονεϊκές οικογένειες 31%,
  • Εξαρτώμενα μέλη 38%

Λαμβάνεται υπόψη η συνολική σταθμισμένη βαθμολογία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, η κατάταξη γίνεται σύμφωνα με την σειρά προτεραιότητας:

  • Κ1 (ΑΜΕΑ)
  • Κ2 (Μονογονεϊκές)
  • Κ3 (αριθμός εξαρτώμενων τέκνων)

Αν παραμένει η ισοβαθμία, λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος υποβολής της αίτησης.

Από κει και πέρα ανάλογα με τη ζήτηση που θα υπάρξει από τις συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες θα εξαρτηθεί εάν θα δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν και άλλα νοικοκυριά, λαμβάνοντας υπόψιν άλλα κριτήρια που ενδεχομένως να είναι και εισοδηματικά, στα πρότυπα περίπου του προγράμματος «Ανακαινίζω – Αλλάζω Συσκευή».

Παράδειγμα

Για παράδειγμα μια 4μελής οικογένεια:

  • Εάν έχει ηλεκτρικό θερμοσίφωνα 80lt καταναλώνει ετησίως 3.650 KWh
  • Με ηλιακό 160lt θα καταναλώνει ετησίως 1.245KWh
  • Άρα έχει ετήσιο κέρδος 2.405 KWh

Εντός Μαρτίου θα «τρέξει» και το πρόγραμμα των Φωτοβολταϊκών στη στέγη. Είναι η πρώτη φορά που θα υλοποιηθούν τα συγκεκριμένα προγράμματα στην χώρα μας, δίνοντας την δυνατότητα σε χιλιάδες νοικοκυριά να προμηθευτούν ηλιακούς θερμοσίφωνες και να εγκαταστήσουν στις στέγες των σπιτιών τους φωτοβολταϊκά, με στόχο και στις δύο περιπτώσεις την μείωση του ενεργειακού κόστους και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Φωτοβολταϊκά στη στέγη

Μέχρι την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει επίσης η πλατφόρμα στο gov.gr προκειμένου 250.000 νοικοκυριά, επαγγελματίες και αγρότες-κτηνοτρόφοι και μικρές επιχειρήσεις να εγκαταστήσουν σε στέγες ή ταράτσες φωτοβολταϊκά με μπαταρία.

Προτεραιότητα θα δοθεί στα νοικοκυριά και σε δεύτερη φάση θα δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα μικρές επιχειρήσεις, αγρότες και κτηνοτρόφοι. Οι δικαιούχοι δεν θα επιλεγούν με βάση τα εισοδηματικά τους κριτήρια, αλλά με τη μέθοδο την προτεραιοποίησης, όπως έγινε και με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ». Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει μια ειδική μέριμνα για τα ευάλωτα νοικοκυριά, όπως για παράδειγμα εκείνα που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Η επιδότηση θα ξεκινά από 40% και θα φτάνει 60%, με το ποσοστό ανά δικαιούχο να συγκεκριμενοποιείται με βάση εισοδηματικά κριτήρια. Πρακτικά, με την ενίσχυση θα καλύπτεται πλήρως το κόστος της μπαταρίας (100%) και ένα μικρό ποσοστό από το φωτοβολταϊκό. Υποχρεωτικό κριτήριο θα είναι, όμως, οι δικαιούχοι να έχουν σύμβαση σύνδεσης με τον ΔΕΔΔΗΕ.

Σημειώνεται ότι το κόστος για την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού ποικίλει ανάλογα με την ενέργεια που μπορεί να παραχθεί. Ενδεικτικά το κόστος για ένα φωτοβολταϊκό το οποίο παράγει έως 15 κιλοβατώρες ημερησίως ξεκινά από τα περίπου 10.000 ευρώ, ενώ οι τιμές για τις μπαταρίες ξεκινούν από τα περίπου 200 ευρώ και φθάνουν τα 2.000 ευρώ. Έτσι για παράδειγμα, εάν η συνολική εγκατάσταση κοστίσει 13.000 ευρώ οι δικαιούχοι του προγράμματος θα λάβουν επιδότηση 7.800 ευρώ και θα πρέπει να δαπανήσουν 5.200 ευρώ.

Η επιλογή του φωτοβολταϊκού θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες που έχουν τα νοικοκυριά για ηλεκτρική ενέργεια. Μάλιστα, με την αγορά μπαταρίας μπορεί ένα νοικοκυριό ή μια μικρή επιχείρηση να καλύψει τις ανάγκες που έχει σε ηλεκτρική ενέργεια και το βράδυ. Επίσης, από την μηνιαία κατανάλωση θα εξαρτηθεί και το χρονικό διάστημα που ένα νοικοκυριό θα κάνει απόσβεση.

Σύνταξη κειμένου με πληροφορίες από την Ημερησία

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΡΓΑΣΙΑ

Eξαήμερη εργασία | Ποιους αφορά. Oι προϋποθέσεις και οι αμοιβές

Η εξαήμερη εργασία στην Ελλάδα ισχύει ούτως ή άλλως με έναν παράτυπο τρόπο, δηλαδή οι επιχειρήσεις μπορούσαν να βάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν, και ακόμα μπορούν να το κάνουν – πλην ορισμένων κλάδων – παράτυπα και με ένα πρόστιμο από την Επιθεώρηση Εργασίας, εφόσον προέκυπτε η ανάγκη να δουλέψουν την έκτη ημέρα, είπε στο ΕΡΤNEWS ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος.

«Επαναλαμβάνω όχι στις επιχειρήσεις που έχουν το σπαστό να δουλεύουν 6,40 κάθε μέρα επί εξαήμερο, αλλά σε επιχειρήσεις που είχαν το πενθήμερο και έπρεπε μια μέρα παραπάνω να εργαστούν οι εργαζόμενοι. Εκεί λοιπόν όσοι εργαζόντουσαν έπαιρναν, και ακόμα το παίρνουν, το επιπλέον 30% για την έκτη μέρα απασχόλησης» τόνισε ο εργατολόγος και συνέχισε:

«Ήρθε όμως ο νόμος 5053/23 πέρσι το καλοκαίρι και λέει, στις επιχειρήσεις, κυρίως βιομηχανίες, όπου έχουμε δύο χαρακτηριστικά, τη συνεχή λειτουργία, δηλαδή η επιχείρηση να δουλεύει 24 ώρες την ημέρα επί επτά μέρες, αλλά και επίσης σε όσες επιχειρήσεις δεν είναι συνεχούς λειτουργίας, έχουν όμως ένα σύστημα βαρδιών σε 24ωρη βάση, πενθήμερη ή εξαήμερη λειτουργία, σε αυτές τις επιχειρήσεις, μονομερώς ο εργοδότης, με συναίνεση ή όχι του εργαζόμενου, δεν το διευκρινίζει ο νόμος, μπορεί να βάλει το προσωπικό σε έκτη μέρα απασχόλησης με δύο κριτήρια:

Α. Αν είναι συνεχούς λειτουργίας, αρκεί να πληρώσει 40% στην 6η μέρα και όχι πάνω από 8 ώρες εργασίας το 24άωρο.

Β. Αν δεν είναι συνεχούς λειτουργίας, αλλά με πενθήμερο ή εξαήμερο, τότε θα πρέπει να αποδείξει και έκτακτο φόρτο εργασίας στην παραγωγική διαδικασία, πάλι πληρώνοντας 40%.

Ο εργαζόμενος μπορεί να αρνηθεί καταρχάς, αλλά η άρνησή του αυτή, σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, δεν πρέπει να αντιβαίνει την καλή πίστη, συνεπώς, κατά την άποψή μου, πάντα θα υποχωρεί ο εργαζόμενος», σημειώνει ο κ. Καρούζος.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ένα θέμα, η πλατφόρμα για να ενεργοποιηθεί το δικαίωμα αυτό στις επιχειρήσεις και αναφέρομαι κυρίως στη βιομηχανία, σε κλάδους όπως τα αναψυκτικά, τα νερά, η ζυθοποιία που από την άνοιξη και μετά λόγω των τουριστών, της ζέστης κλπ, έχουν μεγάλη ζήτηση, ανοίγει 1η Ιουλίου.

Από την άλλη πρέπει να προστατευθεί το δικαίωμα άρνησης του εργαζόμενου και να θωρακιστεί. Φανταστείτε έναν εργαζόμενο κάθε βδομάδα να μπαίνει εξαήμερο, ενώ έχει προγραμματίσει διαφορετικά τις οικογενειακές του ανάγκες.

Άρα θα πρέπει να βγει μια εγκύκλιος του υπουργείου και να λέει ότι θα υπάρχει εναλλαγή του προσωπικού για να καλύπτονται οι οικογενειακές ανάγκες.

Επίσης, όπως ξεκαθάρισε, το μέτρο δεν ισχύει στον Δημόσιο τομέα.

 Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισχυρό πρωτογενές πλεόνασμα 1,86% το 2023 | Τι σημαίνει για την ελληνική οικονομία

Iσχυρό πρωτογενές πλεόνασμα 1,86% του ΑΕΠ για το 2023 έναντι στόχου 1,15% ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της «Η» και όσα είχε πει ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών τις προάλλες.

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, το πρωτογενές αποτέλεσμα γενικής κυβέρνησης για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% του ΑΕΠ που περιλαμβανόταν στην Εισηγητική Έκθεση του Προϋπολογισμού.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή 12 Απριλίου, ο Γ. Στουρνάρας μιλώντας στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών αποκάλυψε ότι «είχαμε πολύ καλό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, μία θετική έκπληξη. Το πρωτογενές πλεόνασμα, αντί για 1% του ΑΕΠ το 2023, ήταν τελικά κοντά στο 2%», είπε τότε ο Διοικητής, ενώ η «Η» μετέδωσε πληροφορίες, την ίδια μέρα αλλά και στον «Σφυγμό του Delphi Forum» την επομένη, πως το τελικό πλεόνασμα θα είναι κοντά στο 1,7% με 1,8%.

Πού οφείλεται το πλεόνασμα έκπληξη 

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, σε σχέση με τους στόχους του Προϋπολογισμού 2024 παρατηρήθηκε:

  • υπέρβαση καθαρών φορολογικών εσόδων ύψους 292 εκατ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο του 2023 και
  • ύψους 647 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2024, που καταγράφονται δημοσιονομικά στο έτος 2023, ενώ
  • παρατηρήθηκε συγκράτηση των δαπανών των φορέων γενικής Κυβέρνησης ύψους 602 εκατ. ευρώ.

Συνολικά δηλαδή η υπέρβαση υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ. «Η ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας και η σταθερή δημοσιονομική πολιτική οδήγησαν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το έτος 2023. Το θετικό αυτό αποτέλεσμα αποδεικνύει τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τα σταδιακά οφέλη από τη μείωση της φοροδιαφυγής», σχολιάζει το υπουργείο Οικονομικών. 

Είναι ενδεικτικό ότι τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2024, τα 397 εκατ. ευρώ εκ των 647 εκατ. ευρώ που ήταν η υπέρβαση των στόχων, προήλθαν από την καταβολή φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων.

Τι σημαίνει για την ελληνική οικονομία

Η υπέρβαση του στόχου αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα έχει αντανάκλαση σε 4 πεδία:

  1. Πρώτον, στην ταχύτερη μείωση του δημοσίου χρέους. Με βάση το ανωτέρω αποτέλεσμα, ο λόγος Χρέους προς ΑΕΠ μειώθηκε από 172,7% το 2022 σε 161,9% το 2023.
  2. Δεύτερον, στη δημιουργία μιας καλύτερης αφετηρίας για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2024, παρά τις διεθνείς αναταράξεις και την επιβράδυνση των διεθνών και ευρωπαϊκών ρυθμών ανάπτυξης,
  3. Τρίτον, στη δημιουργία περισσότερων περιθωρίων ευελιξίας αναφορικά με τον 4ετή δημοσιονομικό προγραμματισμό της χώρας λόγω της συγκράτησης του χρέους.
  4. Τέταρτον, το αποτέλεσμα αυτό στέλνει ένα ισχυρό σήμα στις διεθνείς αγορές ότι η ελληνική οικονομία ισχυροποιείται και αναπτύσσεται πέραν των στόχων, παρά τις δυσκολίες και τα έκτακτα γεγονότα που αντιμετώπισε η χώρα (φυσικές καταστροφές, διεθνείς κρίσεις, διπλές εθνικές εκλογές κ.λπ.) κατά το προηγούμενο έτος.

Πηγή: imerisia.gr/

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψηφιακή μετάβαση | Έρχονται νέα πρότυπα καταστατικά για σύσταση επιχειρήσεων

Η ψηφιακή μετάβαση των επιχειρήσεων προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και μέχρι το τέλος του χρόνου όλες οι νομικές μορφές εταιρειών θα συστήνονται με τα νέα πρότυπα καταστατικά, είτε μέσω της Υπηρεσίας Μίας Στάσης είτε μέσω της ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μίας Στάσης (e- ΥΜΣ).

Χρονοδιάγραμμα

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, από την 1η Μαΐου 2024 θα είναι διαθέσιμα τα πρότυπα καταστατικά και τα πρότυπα καταστατικά με πρόσθετο περιεχόμενο για την αστική εταιρεία, την κοινοπραξία, και την ετερόρρυθμη κατά μετοχές εταιρεία.

Από την 1η Ιουλίου 2024 θα είναι διαθέσιμα τα πρότυπα για τον αστικό συνεταιρισμό, την κοινότητα ανανεώσιμης ενέργειας και την ενεργειακή κοινότητα πολιτών, ενώ από την 1η Οκτωβρίου 2024 θα ακολουθήσουν ο κοινωνικός συνεταιρισμός περιορισμένης ευθύνης, η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση και ο συνεταιρισμός εργαζομένων. Από την 1η Δεκεμβρίου 2024 θα είναι διαθέσιμα τα πρότυπα καταστατικά για την ευρωπαϊκή εταιρεία, την ευρωπαϊκή συνεταιριστική εταιρεία και τον ευρωπαϊκό όμιλο οικονομικού σκοπού.

Υπενθυμίζεται ότι, από τον περασμένο Μάρτιο, η σύσταση εταιρείας μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας μιας στάσης των πρότυπων καταστατικών ισχύει για πέντε νομικές μορφές εταιρειών και συγκεκριμένα των:

  • ΑΕ (Ανώνυμη Εταιρεία)
  • ΕΠΕ (Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης)
  • ΙΚΕ (Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία)
  • ΕΕ (Ετερόρρυθμη Εταιρεία)
  • ΟΕ ( Ομόρρυθμη Εταιρεία)

Q & A

Διευκρινιστικές σύντομες ερωτήσεις-απαντήσεις σχετικά με τα πρότυπα καταστατικά που αφορούν σε 17 διαφορετικές νομικές μορφές έχουν εκδοθεί από το τμήμα ΓΕΜΗ-ΥΜΣ του υπουργείου Ανάπτυξης. Πιο αναλυτικά:

1.Τι είναι το πρότυπο καταστατικό;
Είναι το καταστατικό το οποίο περιλαμβάνει αποκλειστικά το ελάχιστο υποχρεωτικό περιεχόμενο, όπως ορίζεται στη νομοθεσία που διέπει κάθε εταιρική μορφή και συμπληρώνεται από τους ενδιαφερόμενους μόνο ως προς τα στοιχεία που διαφοροποιούν την εταιρεία τους από άλλες εταιρείες της ίδιας νομικής μορφής.

2.Τι είναι το πρότυπο καταστατικό με πρόσθετο περιεχόμενο;
Είναι το πρότυπο καταστατικό, στο οποίο προστίθενται προαιρετικά επιπλέον άρθρα, ο αριθμός και το περιεχόμενο των οποίων επιλέγεται ελεύθερα από τους ιδρυτές, υπό την προϋπόθεση ότι δεν τροποποιούνται ή δεν αναιρούνται τα στοιχεία του ελάχιστου υποχρεωτικού περιεχομένου και δεν παραβιάζονται διατάξεις αναγκαστικού δικαίου.

3.Τι παραπάνω προσφέρει το πρότυπο καταστατικό με πρόσθετο περιεχόμενο;
Η προσθήκη επιπλέον άρθρων στο πρότυπο καταστατικό, αποσκοπεί στη δημιουργία ενός πληρέστερου και αρτιότερου καταστατικού κατά βούληση των ιδρυτών.

Για τη συμπλήρωση των άρθρων με πρόσθετο περιεχόμενο, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι κάτωθι περιορισμοί:

  • α. το πρόσθετο περιεχόμενο του καταστατικού δεν επιτρέπεται να τροποποιεί ή να αναιρεί τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο υποχρεωτικό περιεχόμενο του καταστατικού. Σε περίπτωση ύπαρξης διατάξεων με αυτά τα χαρακτηριστικά, τότε κατισχύουν οι διατάξεις των άρθρων του υποχρεωτικού περιεχομένου.
  • β. Το πρόσθετο περιεχόμενο απαγορεύεται να παραβιάζει τις διατάξεις αναγκαστικού δικαίου.
  • γ. Το πρόσθετο περιεχόμενο δεν θα πρέπει να αφορά σε επανάληψη διατάξεων που προβλέπονται ανά νομικό τύπο, αλλά κυρίως σε ζητήματα που ο εν λόγω νόμος αφήνει στη διακριτική ευχέρεια των εταίρων να αποφασίσουν οι ίδιοι για τη ρύθμισή τους.

4.Ποιες εταιρείες συστήνονται με πρότυπο καταστατικό και πρότυπο καταστατικό με πρόσθετο περιεχόμενο;

  • Ομόρρυθμη Εταιρεία
  • Ετερόρρυθμη Εταιρεία
  • Αστική Εταιρεία
  • Κοινοπραξία
  • Ευρωπαϊκός Όμιλος Οικονομικού Σκοπού
  • Ανώνυμη Εταιρεία
  • Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης
  • Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
  • Ευρωπαϊκή Εταιρεία
  • Ετερόρρυθμη Εταιρεία κατά Μετοχές.
  • Αστικός Συνεταιρισμός
  • Κοινότητα Ανανεώσιμης Ενέργειας
  • Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών
  • Ευρωπαϊκή Συνεταιριστική Εταιρεία
  • Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης 16. Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση
  • Συνεταιρισμός Εργαζομένων

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en