Quantcast
Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Επεισόδια στην Αργεντινή

Μετά την λήξη του τελικού του Μουντιάλ μεγάλης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα της Αργεντινής Μπουένος Άιρες.

Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και νερού για να διώξει τους ταραξίες που προσπάθησαν να καταστρέψουν οτιδήποτε έβρισκαν μπροστά τους.

Οι Αργεντίνοι είχαν μαζευτεί στην κεντρική πλατεία του Μπουένος Άιρες για να παρακολουθήσουν τον τελικό αλλά η συγκέντρωση κατέληξε σε σοβαρά επεισόδια. Τα ΜΜΕ της Αργεντινής κάνουν λόγο για πάνω από 20 τραυματίες.

Untitled+2

Untitled+3

Untitled+4[fve]https://www.youtube.com/watch?v=qnpMkLKsLCA[/fve]

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

«Φλέγεται» η Μέση Ανατολή | Το Ισραήλ ετοιμάζεται για τη μεγάλη χερσαία εισβολή στη Γάζα

Καζάνι που βράζει η Μέση Ανατολή από τον πόλεμο του Ισραήλ με τους τρομοκράτες της Χαμάς, τη στιγμή που το Τελ Αβίβ είναι έτοιμο για χερσαία εισβολή στη Γάζα.

Μετά την επίθεση των τρομοκρατών της Χαμάς κατά του Ισραήλ το Σάββατο, ο στρατός ετοιμάζεται πριν τη μεγάλη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα, την οποία ο πρωθυπουργός Μπένζαμιν Νετανιάχου χαρακτήρισε «σαρωτική». Χιλιάδες έφεδροι και ειδικές μονάδες συγκεντρώνονται στα σύνορα με τη Γάζα, αναμένοντας το πράσινο φως για την σφοδρή επίθεση κατά της Χαμάς. Από την πλευρά της η Χαμάς προειδοποιεί πως είναι έτοιμη για έναν πόλεμο διαρκείας, κάθε φορά που δέχεται επίθεση.

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία – Politico: Το Κίεβο οδεύει προς την ήττα – Ο Πούτιν πιο κοντά από ποτέ στον στόχο του

Οι εικόνες των Ουκρανών νεαρών να συλλαμβάνονται την ώρα που επιχειρούν να διαφύγουν τα σύνορα για να αποφύγουν να πολεμήσουν έκαναν προ ημερών τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ. Όπως φαίνεται από την συχνότητα του φαινομένου, δεν ήταν κάτι το μεμονωμένο, αλλά αντιθέτως, η κορυφή του παγόβουνου σε έναν κουρασμένο από τον πόλεμο πληθυσμό ο οποίος μάχεται επί σχεδόν 2,5 χρόνια.

Τις αιτίες αυτής της κατάστασης επιχειρεί να σκιαγραφήσει το Politico σε μακροσκελή ανάλυση που υπογράφει ο Jamie Dettmer, ανταποκριτής του ευρωπαϊκού Μέσου στο Κίεβο. Ο Dettmer παραθέτει όλες τις παραμέτρους που τον οδήγησαν στο συμπέρασμα να τιτλοφορήσει το άρθρο του ως «Η Ουκρανία οδεύει προς τον πόλεμο» και είναι, όπως σημειώνει, κάτι πολύ παραπάνω από την κόπωση.

Ο αρθρογράφος του Politico σημειώνει μεταξύ άλλων πως ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πιο κοντά από ποτέ στον στόχο του αφού τους τελευταίους μήνες οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ολοένα και περισσότερα κέρδη στα πεδία των μαχών την ώρα μάλιστα που off the record, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι περιμένουν νέες απώλειες το ερχόμενο καλοκαίρι.

 

Παράλληλα, ο διεθνής παράγοντας παίζει σημαντικό ρόλο, αφού οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις οπλικών συστημάτων και ειδικά επιθετικού εξοπλισμού καθιστά το έργο του ουκρανικού στρατού ακόμη πιο δύσκολο. Την ίδια ώρα, με μελανά χρώματα περιγράφει την πτώση του ηθικού στον ουκρανικό πληθυσμό, αφού όπως λέει, από εκεί που σχηματίζονταν μεγάλες ουρές για την εθελοντική στρατολόγηση, πλέον αυτές εξαφανίστηκαν και οι νεαροί άνδρες επιχειρούν είτε να φύγουν από τη χώρα, ή ζουν μία απόλεμη ζωή πηγαίνοντας σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

«Πνίγηκε» το Ντουμπάι | Πλημμύρισε το Dubai mall «βούλιαξαν» αεροπλάνα και ΙΧ

Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πλημμυρίζοντας μεγάλους αυτοκινητόδρομους και διακόπτοντας τις πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι γεγονός που η κυβέρνηση περιέγραψε ως τη μεγαλύτερη ποσότητα βροχοπτώσεων τα τελευταία 75 χρόνια.

Οι βροχοπτώσεις άρχισαν το βράδυ της Δευτέρας και μέχρι το βράδυ της Τρίτης, πάνω από 120 χιλιοστά είχαν πλημμυρίσει την έρημη πόλη του Ντουμπάι – συνήθως η μέση ποσότητα για ολόκληρο το χρόνο.

Ορισμένες περιοχές της ενδοχώρας των ΗΑΕ κατέγραψαν βροχή άνω των 80 χιλιοστών σε διάστημα 24 ωρών έως τις 8 το πρωί της Τρίτης, πλησιάζοντας τον ετήσιο μέσο όρο των περίπου 100 χιλιοστών. Η βροχή είναι ασυνήθιστη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην άνυδρη Αραβική Χερσόνησο, αλλά εμφανίζεται περιοδικά κατά τους πιο δροσερούς χειμερινούς μήνες.

Σπίτια πλημμύρισαν και οχήματα εγκαταλείφθηκαν στους δρόμους σε όλο το Ντουμπάι καθώς οι αρχές έστειλαν βυτιοφόρα στους δρόμους για να αντλήσουν το νερό. Πολλοί δρόμοι και άλλες περιοχές στερούνται αποστράγγισης λόγω της έλλειψης τακτικών βροχοπτώσεων

Τα εμβληματικά εμπορικά κέντρα Dubai Mall και Mall of the Emirates υπέστησαν πλημμύρες, με νερό σε τουλάχιστον έναν σταθμό του μετρό του Ντουμπάι, σύμφωνα με εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα έκλεισαν πριν από την καταιγίδα και οι κυβερνητικοί υπάλληλοι εργάζονταν εξ αποστάσεως. Πολλοί εργαζόμενοι έμειναν επίσης στα σπίτια τους, αν και ορισμένοι τόλμησαν να βγουν έξω, με τους άτυχους να καθυστερούν τα οχήματά τους σε βαθύτερα από το αναμενόμενο νερά που κάλυπταν ορισμένους δρόμους.

Το κυβερνητικό γραφείο μέσων ενημέρωσης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δημοσίευσε στον λογαριασμό του X ότι οι βροχοπτώσεις ήταν ένα «εξαιρετικό» κλιματικό γεγονός. Αναμένονται ακόμη περισσότερες βροχές.

Βροχή έπεσε επίσης στο Μπαχρέιν, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία.

Τόσο το Ομάν όσο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που φιλοξένησαν τις περσινές συνομιλίες του ΟΗΕ για το κλίμα Cop28, έχουν προειδοποιήσει προηγουμένως ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι πιθανό να οδηγήσει σε περισσότερες πλημμύρες.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en