Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιμελητήρια ΑΜΘ | «Απαγόρευση διακοπής παροχής ρεύματος από ΔΕΗ και ιδιώτες παρόχους ρεύματος»

Με επιστολή που έστειλε το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Π.Ε.ΣΥ. ΑΜΘ) στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, καταγγέλει τις διακοπές  ρεύματος από την ΔΕΗ και ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος, ζητώντας την άμεση απαγόρευσή τους σε επιχειρήσεις που πλήτονται από την παγκόσμια πανδημία, αναφέροντας χαρακτηριστικά στην επιστολή τους… 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η υγειονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας αλλά και τα αναγκαία μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας που έχουν ληφθεί από την Κυβέρνηση, όπως η παύση της δραστηριότητας των επαγγελματιών, έχουν επιφέρει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στις ελληνικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Μεταξύ των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες, έρχεται να προστεθεί η διακοπή παροχής ρεύματος σε όσους συναδέλφους έχουν επιλέξει να συμβληθούν με από εναλλακτικούς – ιδιώτες παρόχους ρεύματος, όπως καταγγέλλουν δεκάδες μέλη των Επιμελητηρίων μας. Μάλιστα, οι ειδοποιήσεις για τη διακοπή ηλεκτροδότησης αποστέλλονται από τις ιδιώτες παρόχους στις κλειστές επιχειρήσεις, όπου σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν ευπαθή προϊόντα, με κίνδυνο να υπάρξουν περαιτέρω οικονομικές ζημίες αλλά και υγειονομικές επιπτώσεις.

Όπως αντιλαμβάνεστε, οι επαγγελματίες της χώρας σεβόμενοι της αποφάσεις και τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση και προκειμένου να συμβάλλουν στην προστασία της δημόσια υγείας επωμίζονται το τεράστιο κόστος απώλειας τζίρου και πελατών.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε ότι, το Υπουργείο σας θα πρέπει να διευθετήσει το εν λόγω ζήτημα άμεσα και ειδικότερα ζητούμε να υποχρεώσει την ΔΕΗ και τους ιδιώτες παρόχους ρεύματος να αναστείλουν τη πληρωμή των οφειλών και όσων διακοπών έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και παράλληλα να υπάρξουν δυνατότητες διακανονισμού οφειλών και στις ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος.

Κύριε Υπουργέ,

Είμαστε βέβαιοι ότι θα εξετάσετε το θέμα κατά προτεραιότητα και με ιδιαίτερη ευαισθησία, προκειμένου να στηρίξετε τους επαγγελματίες που σήμερα βρίσκονται σε αδιέξοδο και να αποτρέψετε επιπρόσθετες οικονομικές ζημίες που θα έχουν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο επιχειρήσεων και την απώλεια θέσεων εργασίας.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεδρίαση των Επιμελητηρίων για τα πνευματικά δικαιώματα

Συνάντηση των Επιμελητηρίων πραγματοποιήθηκε στη Αθήνα γύρω από το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων στα καταστήματα, θέλοντας να δοθούν λύσεις σε διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει με τους μουσικούς.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

17 έργα έχει στην ατζέντα του ο Δήμος Νέστου

17 έργα έχει στην ατζέντα του ο Δήμος Νέστου το τε΄λευταίο χρονικό διάστημα με τα περισσότερα απο αυτά να βρίσκονται σε εξέλιξη και να προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. Τα λεργα αυτα αφορούν ανακαινήσεις στο δημοτικό αθλητικό κέντρο, οι πλατείες σε δύο διαφορετικά σημεία, η βιβλιοθήκη, αναπαλαίωση του 1ου Δημοτικού σχολείου αλλα και έργα ασφαλτόστρωσεις σε δίαφορα σημεία του Δήμου Νέστου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν συμμετέχει στην απεργία των δικαστικών υπαλλήλων ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας

Απεργούν πανελλαδικά οι δικαστικοί υπάλληλοι, διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο του νέου «δικαστικού χάρτη». Στην Καβάλα η απεργία έχει επιπλέον αίτημα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για το δικαστήριο της Θάσου.

Η εβδομαδιαία αποχή των δικηγόρων που πρότεινε η Ολομέλεια των Προέδρων για το νέο «δικαστικό χάρτη», αποφασίστηκε να μην υλοποιηθεί στο Ν. Καβάλας. Την απόφαση έλαβε η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en