ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Επαναλειτουργεί το Ρωσικό Προξενείο στην Αλεξανδρούπολη | «ενισχύουμε τη σχέση μας με τη Ρωσία»

Ένα νέο κεφάλαιο φαίνεται πως ανοίγει στις ελληνορωσικές σχέσεις, μετά από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών στη Μόσχα.

Η συνάντηση που έλαβε χώρα στο Κρεμλίνο το μεσημέρι της Παρασκευής 7/12 ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Βλαντιμίρ Πούτιν διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, με τα «μαύρα σύννεφα» της απέλασης των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα να φαίνεται πως διαλύονται.

Ο Ρώσος Πρόεδρος συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό γιατί ακολουθεί, όπως είπε, μια προοδευτική γραμμή για την ανάπτυξη της Ελλάδας, ενώ χαρακτήρισε «σαχλαμάρες» τα περί συνωμοσίας για την Συμφωνία των Πρεσπών: «από την αρχή δεν συμφωνούσαμε με τις απελάσεις διπλωματών, τα όσα λέγονται για συνομωσίες είναι σαχλαμάρες (…) και ανυπόστατα σενάρια».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στην Αλεξανδρούπολη, η οποία όπως είπε μπορεί να αποτελέσει συνδετικό κρίκο για την ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων.

«Η επανασύσταση του επίτιμου προξενείου της Ρωσίας σε Αλεξανδρούπολη και Ναύπλιο θα συμβάλλουν στην ενίσχυση των σχέσεών των δυο χωρών. Θεωρώ ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που εκ της θέσης της δύσκολα θα έχανε τη γεωπολιτική της αξία και σημασία. (…) Οι σχέσεις ιστορικής σημασίας σε μια περίοδο αστάθειας και αποσταθεροποίησης, μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο και η Ελλάδα να είναι γέφυρα συνεργασίας ανάμεσα στη Ρωσία και τις αραβικές χώρες», κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version