Quantcast
Connect with us

ΛΗΜΝΟΣ

Επίσκεψη Aλκιβιάδη Στεφανή σε Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο, Λέσβο, Χίο

αδοχικές επισκέψεις πραγματοποίησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής το διήμερο της Πέμπτης 14 και Παρασκευής 15 Μαΐου 2020, στις νήσους Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο, Λέσβο και Χίο, ώστε να ελέγξει τα μέσα και τις διαδικασίες επιτήρησης και ασφάλειας των θαλάσσιων συνόρων, στο πλαίσιο του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων (ΕΝ.Φ.Ε.Σ.) και ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας των «διυπηρεσιακών επιχειρήσεων αποτροπής».

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκίνησε τον κύκλο των επισκέψεών του από τη Λήμνο. Παραβρέθηκε διαδοχικά στις έδρες των 130 Σμηναρχίας Μάχης (130 ΣΜ) και 88 Στρατιωτικής Διοίκησης (88 ΣΔΙ), όπου πραγματοποίησε συσκέψεις με τους Διοικητές των Σχηματισμών, καθώς και με τον Λιμενάρχη και τον Διοικητή του Ναυτικού Κλιμακίου της νήσου. Στη συνέχεια, επισκέφτηκε τα Επιτηρητικά Φυλάκια (ΕΦ) «ΠΛΑΚΑΣ» και «ΦΙΣΙΝΗΣ».

Ακολούθως, μετέβη στον Άγιο Ευστράτιο, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη στο ΕΦ «ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ». Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας είχε συνάντηση με τη Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου κ. Μαρία Κακαλή και παρέδωσε ιατροφαρμακευτικό υλικό (προστατευτικές μάσκες και αντισηπτικά) που κατασκευάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Στη συνέχεια, επισκέφτηκε το Μουσείο Δημοκρατίας και ακολούθως επισκέφθηκε και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Υποσμηναγού (Ι) Νικολάου Σαλμά, που έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στις 18 Ιουνίου 1992.

Το απόγευμα, αναχώρησε για τη Λέσβο. Αρχικά επισκέφθηκε τον Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας, όπου απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στο εν υπηρεσία προσωπικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. Στη συνέχεια, μετέβη στην περιοχή «ΚΑΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ», όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Ανθυποσμηναγού (Ι) Σπυρίδωνος Παπαδίτσα, που έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στις 7 Μαρτίου 1990.

Ακολούθησε επίσκεψή του στην έδρα του Στρατηγείου της 98 ΑΔΤΕ, όπου είχε σύσκεψη με τον Διοικητή του Σχηματισμού, στην οποία παραβρέθηκαν οι τοπικές Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές. Τις βραδινές ώρες, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συμμετείχε σε νυχτερινή επιχειρησιακή πλεύση με πλωτό σκάφος του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε την Ιερά Μονή του Αγίου Ραφαήλ. Στη συνέχεια, αναχώρησε για τη Χίο και πραγματοποίησε επίσκεψη στην έδρα του Στρατηγείου της 96 ΑΔΤΕ όπου είχε σύσκεψη με τον Διοικητή του Σχηματισμού, στην οποία παραβρέθηκαν οι Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές της νήσου. Επίσης, επισκέφθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου και παρέδωσε ιατροφαρμακευτικό υλικό (προστατευτικές μάσκες και αντισηπτικά) για την προστασία των πληρωμάτων των πλωτών μέσων. Τέλος, συμμετείχε σε ημερήσια επιχειρησιακή πλεύση με πλωτό σκάφος του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα των επισκέψεών του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας, ικανότητας και αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. και καθόρισε τις κατευθύνσεις σχεδιασμού και οργάνωσης, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης μελλοντικών προκλήσεων

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Με πολύ κόσμο οι παρελάσεις σε ΑΜ-Θ και Λήμνο – Παρέλαση με άλογα στην παρέλαση του Δοξάτου

Κορυφώθηκαν στην Ξάνθη  οι εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου, με τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική οδό της πόλης. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης κ. Πολυξένη Μπρίκα.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Κάθοδος των τρακτέρ στην Μύρινα της Λήμνου

*Ανταπόκριση από Λήμνο, Δέσποινα Βασιλειάδου

Πορεία με τρακτέρ πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου 2024 οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Λήμνου.

Τα τρακτέρ επισκέφτηκαν αρχικά το Δημαρχείο όπου συνάντησαν την Αντιδήμαρχο Εξυπηρέτησης του Δημότη και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ιωάννα – Ελπίδα Διαματάρη και στην συνέχεια βρέθηκαν στο Επαρχείο της Λήμνου εκεί όπου είχαν σύντομη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικών Θεμάτων Άγγελος Βλάττα-Λαμπρινό.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Λήμνος μετράει τις πληγές της μετά την κακοκαιρία

Η κακοκαιρία που έπληξε τη Λήμνο κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και συνοδεύτηκε από πολύ έντομα φαινόμενα, καταιγίδες, πολύ ισχυρούς ανέμους και ταυτόχρονη χαλαζόπτωση, υποχώρησε και άρχισαν να ξεδιπλώνονται τα προβλήματα που άφησε στο πέρασμα της.

Έπληξε κυρίως το δυτικό μέρος του νησιού, όπου έπεσαν όπως μας δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Βασίλης Αρχοντίδης, 150 τόνοι νερού ανά στρέμμα!

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en