Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα στέγασης σε 500.000 νοικοκυριά – Ποιους αφορά, ποια τα κριτήρια (video)

Τα χρήματα θα πάρουν όσοι δεν έχουν ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη για ενίσχυση ενοικίου ή στεγαστικού δανείου.

Θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια τα οποία προβλέπουν:

Το επίδομα για ένα άτομο θα είναι στα 70 ευρώ το μήνα, ενώ θα αυξάνεται κατά 50% για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Ατομικό εισόδημα ως 8.000 ευρώ τον χρόνο.

Ανώτατο όριο επιδόματος τα 210 ευρώ τον μήνα.

Ανώτατο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τα 24.000 ευρώ.

Το εισόδημα για μονογονεϊκή οικογένεια ή για ζευγάρι χωρίς παιδιά θα είναι στα 12.000 ευρώ τον χρόνο και το επίδομα καθορίζεται στα 105 ευρώ το μήνα.

Προσαύξηση κατά 50% για κάθε προστατευόμενο τέκνο (ανήλικο ή σπουδαστή ως 24 ετών).

Ζευγάρι με ένα παιδί η μονογονεϊκή οικογένεια με δυο παιδιά θα πρέπει να έχουν εισόδημα ως 16.000 ευρώ τον χρόνο και το επίδομα καθορίζεται στα 140 ευρώ τον μήνα.

Ζευγάρι με δυο παιδιά ή μονογονεϊκή οικογέ4νεια με τρία παιδιά θα πρέπει να έχει εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ τον χρόνο και θα λάβει επίδομα ως 175 ευρώ τον μήνα.

Νοικοκυριά με πέντε ή περισσότερα μέλη θα πρέπει να έχει εισόδημα ως 24.000 ευρώ τον χρόνο και θα λαμβάνει επίδομα 210 ευρώ τον μήνα.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Υποτονική η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Δράμας

Υποτονική είναι τις τελευταίες εβδομάδες η καταναλωτική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Δράμας, με τους επαγγελματίες να έχουν βάλει τα γιορτινά τους και να είναι αισιόδοξοι για την περιόδο του Πάσχα, όπου αναμένεται η καταναλωτική κίνηση να αυξηθεί.

Την ίδια ώρα, οι επαγγελματίες, μέχρι και τώρα δεν έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν την διαδικασία για την διασύνδεση των μηχανιμάτων POS με τις ταμειακές μηχανές ζητώντας βοήθεια και περισσότερο χρόνο απο την κυβέρνηση.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εντονη ανησυχία προκαλεί η ραγδαία αύξηση των φαινομένων βίας στην Ελλάδα

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει τους τελευταίους μήνες  η ραγδαία αύξηση των φαινομένων βίας κάθε μορφής σε όλη την χώρα, με τα φαινόμενα αυτά πλεόν εκτος απο το σπίτι και την οικογένεια να λαμβάνουν χώρο και στις σχολικές αίθουσες. Σύμφωνα με αρμόδιους φορείς οι οποίοι ενημερώνονται για τα θέματα αυτά και είναι σε επαφή με παιδιά, δηλώνουν στο ENA CHANNEL, πως η καλύτερη πρόσληψη είναι η ενημέρωση η οποία θα πρέπει να ξεκινήσει να γίνεται στα σχολεία τοσο για τους μαθητές όσο και για τους γονείς.

 

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Απάτες άνω των 138.000 ευρώ εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ. | Πώς δρούσε το κύκλωμα

Προσποιούμενα άλλοτε τους λογιστές κι άλλοτε τους υποψήφιους αγοραστές οχημάτων, οι δράστες κατηγορούνται ότι τηλεφωνούσαν στους παθόντες και με διάφορα τεχνάσματα αποσπούσαν τα στοιχεία των ηλεκτρονικών τραπεζικών λογαριασμών ή τους έπειθαν να μεταβούν σε ΑΤΜ, με σκοπό την μεταφορά χρημάτων σε λογαριασμούς δικαιούχων τους οποίους είχαν «στρατολογήσει», έναντι χρηματικής αμοιβής.

«Πρωταγωνιστικό» ρόλο στην αποδιδόμενη εγκληματική δράση του κυκλώματος φαίνεται πως είχαν τρεις άνδρες και μία γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, απάτη με υπολογιστή και εγκληματική οργάνωση. Η ίδια δικογραφία περιλαμβάνει τα στοιχεία επιπλέον 21 προσώπων που εμφανίζονταν ως δικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών και κατηγορούνται για απλή συνέργεια σε απάτες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, η εγκληματική ομάδα φαίνεται ότι διέπραξε το διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2022 έως τον Νοέμβριο του ίδιου έτους συνολικά 20 απάτες, οι δύο εκ των οποίων σε απόπειρα. Στις περιπτώσεις που τα εμπλεκόμενα άτομα προσποιούνταν τους λογιστές φαίνεται πως έπειθαν τα θύματά τους ότι είναι δικαιούχοι επιδομάτων, ενώ καταγγέλθηκαν και περιπτώσεις απάτης με το πρόσχημα αγοράς οχημάτων μέσω διαδικτυακών αγγελιών.

Το κύκλωμα φαίνεται πως δρούσε σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, με τις περισσότερες απάτες που ανακοινώθηκε ότι εξιχνιάστηκαν να τελέστηκαν στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Πιερία. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των άγνωστων μελών της οργάνωσης όσο και για την (τυχόν) συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en