Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Ελευθερούπολη | ‘Ο,τι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο!

Οι δημιουργικές εκδηλώσεις για παιδιά στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης στο πλαίσιο της καλοκαιρινής καμπάνιας του Future Library συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό όλο τον Ιούλιο.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιουλίου είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον κόσμο των χαρτών και να φτιάξουμε τους δικούς μας χάρτες των αντίθετων κόσμων. Ακούσαμε την ιστορία της Πηνελόπης που ύφαινε στον αργαλειό της και φτιάξαμε δημιουργίες στο δικό μας αυτοσχέδιο αργαλειό και γίναμε για λίγο μουσικοί συνθέτοντας τις δικές μας μελωδίες με πολλά μουσικά όργανα. Επίσης, φτιάξαμε τη χρονογραμμή μικρών ιστοριών και σχεδιάσαμε τη γη, τον ουρανό και με κολάζ προσθέσαμε όλα τα μέσα που συνδέουν τη γη με τον ουρανό, από αεροπλάνα μέχρι μπαλόνια. Τέλος, εξερευνήσαμε τον κόσμο της φυσικής και κάναμε εντυπωσιακά πειράματα μαθαίνοντας πώς λειτουργούν απλά καθημερινά πράγματα με βάση τους νόμους της φυσικής.

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές της Βιβλιοθήκης που είναι στο πλάι μας ακόμη ένα καλοκαίρι. Αυτές τις δύο εβδομάδες ήταν μαζί μας οι Ντάνα Ζαχαροπούλου, Μιράντα Μεφσούτ, Μαρία Σαμαρά, Φρόσω Σαραφούδη, Σουλτάνα Μητσόγλου, Μαρία Κοτζαμανίδου, Άννα Κεχαγιόγλου, Σοφία Τουφεξή, Ράνια Γιαβρίδου και Κώστας Ιορδάνογλου.

Οι δράσεις συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Αυγούστου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ημερομηνία Τίτλος – Ηλικίες Δράση Εμψυχωτές
Δευτέρα 18 Αυγούστου,
11:00-13:00 Μέρες μουσικής

Από 5 ετών | Γνωρίζουμε τα μουσικά όργανα και φτιάχνουμε μικρές συνθέσεις για να ορίσουμε τους ήχους και τη σιωπή, τη μελωδία και το θόρυβο, το ρυθμό και την αρρυθμία. Μαρία Παπανδρέου
Τετάρτη 20 Αυγούστου,
11:00-13:00 Η μέρα των ανέμων

Από 8-12 ετών | Κατασκευάζουμε έναν ανεμοδείκτη και μαθαίνουμε για το Βοριά και το Νοτιά, τον ανατολικό και το δυτικό άνεμο. Σουζάνα Μουλάκη
Γιώργος Φωτίου
Παρασκευή 22 Αυγούστου,
11:00-13:00 Η μέρα του γυμνού και του ντυμένου. Ο Βασιλιάς είναι γυμνός!

Από 8-11 ετών | Διαβάζουμε το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα και απαντάμε στα φιλοσοφικά ερωτήματα που προκύπτουν. Ειρήνη Μαρνά
Φρόσω Καραστεργίου
Δευτέρα 25 Αυγούστου,
11:00-13:00 Τα αντίθετα δραπέτευσαν στο πάρκο

Από 8-12 ετών | Βγαίνουμε έξω από τη Βιβλιοθήκη και ανακαλύπτουμε στη γειτονιά έναν κόσμο αντιθέτων που ορίζει το φυσικό μας περιβάλλον. Ντίνα Τρούτπεγλη
Τετάρτη 37 Αυγούστου,
11:00-13:00 Η μέρα του σωστού και του λάθους. Σωστό ή λάθος;

Από 7-10 ετών | Χωριζόμαστε σε δύο ομάδες και παίζουμε το παιχνίδι του σωστού και του λάθους με τους ήρωες των βιβλίων της βιβλιοθήκης. Σουζάνα Μουλάκη
Παρθένα Ιωαννίδου
Παρασκευή 29 Αυγούστου,
11:00-13:00 Το μομπίλ των βιβλίων

Από 7-10 ετών | Κατασκευάζουμε ένα μομπίλ που θα περιλαμβάνει τους ήρωες, τα αντίθετα και τα βιβλία που διαβάσαμε αυτό το καλοκαίρι με αφορμή τους αντίθετους κόσμους. Γιώργος Φωτίου
Φρόσω Καραστεργίου

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Σε όλες τις δράσεις υπάρχει ένας μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στο προσωπικό της Βιβλιοθήκης και στο τηλέφωνο 2592022545 ή στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης, www.lib-elefth.gr. Για συνολικότερη ενημέρωση για την καμπάνια, έτσι όπως διαμορφώνεται σε όλες τις δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://summer.futurelibrary.gr/.
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης
Πλατεία Αγίου Νικολάου 6, Τ.Κ. 64100
Τηλ. & fax: 2592022545
E-mail: mail@vivl-elefth.kav.sch.gr

Ιστοσελίδα: www.lib-elefth.gr

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «FUTURE LIBRARY: Προώθηση Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων» (www.futurelibrary.gr) ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας στη καρδιά των τοπικών κοινοτήτων ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος.
Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (www.SNF.org) είναι διεθνής κοινωφελής οργανισμός, που πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Οι δραστηριότητες του Ιδρύματος έχουν οικουμενικό χαρακτήρα, με έμφαση στην Ελλάδα και την υποστήριξη δράσεων ελληνικού ενδιαφέροντος. Το Ίδρυμα ενισχύει με δωρεές οργανισμούς που επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση και, συγχρόνως, διαθέτουν τη δυναμική να επιφέρουν αισθητές και διαχρονικές τομές στον χώρο τους. Το Ίδρυμα στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην σύμπραξη φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

βπμ

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Παγκόσμιος συναγερμός | Το Ισραήλ πραγματοποιεί επίθεση με πυραύλους στο Ιράν

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης την πρώτη ένδειξη αντεπίθεσης του Ισραήλ κατά του Ιράν.

Με τις πληροφορίες να παραμένουν συγκεχυμένες και το Ιράν να διατείνεται ότι δεν επλήγη από την ισραηλινή επίθεση, η έρευνα για το τι πραγματικά συνέβη συνέχιζεται.

Αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι πύραυλοι έπληξαν περιοχή στο Ισφαχάν του κεντρικού Ιράν, ενώ εκρήξεις αναφέρθηκαν σε ιρανικούς στόχους στη Συρία και στο Ιράκ. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μετέδωσε αρχικά ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν στο κεντρικό Ιράν.

Αυτά γνωρίζουμε μέχρι στιγμής ως επιβεβαιωμένες ειδήσεις σύμφωνα με τον Guardian:

-Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν, αλλά δεν περιέγραψαν αυτές τις επιχειρήσεις.

Οι New York Times επικαλούνται τρεις Ιρανούς αξιωματούχους που επιβεβαιώνουν ότι ένα πλήγμα έπληξε μια στρατιωτική αεροπορική βάση κοντά στο Ισφαχάν, χωρίς να αναφέρουν ποια χώρα πραγματοποίησε την επίθεση. Δύο Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι δηλώνουν στους NYT ότι το Ισραήλ ήταν πίσω από το χτύπημα.

Ο ισραηλινός στρατός είπε στα πρακτορεία ειδήσεων, όπως το Agence France-Presse και το Associated Press: «Δεν έχουμε κάποιο σχόλιο αυτή τη στιγμή».

-Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν ανέφεραν εκρήξεις στην κεντρική επαρχία Ισφαχάν την Παρασκευή

-Τα συστήματα αεράμυνας σε πολλές πόλεις του Ιράν ενεργοποιήθηκαν, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, αφού ο επίσημος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της χώρας ανέφερε ότι ακούστηκαν εκρήξεις κοντά στην πόλη Ισφαχάν.

-Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν αναφέρθηκαν ότι είναι «απόλυτα ασφαλείς», μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, επικαλούμενο «αξιόπιστες πηγές».

-Οι πτήσεις ανεστάλησαν σε περιοχές του Ιράν την Παρασκευή. «Η αεράμυνα του Ιράν έχει ενεργοποιηθεί στους ουρανούς αρκετών επαρχιών της χώρας», ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA της Τεχεράνης.

-Το πρακτορείο ειδήσεων Mehr μετέδωσε ότι «οι πτήσεις προς την Τεχεράνη, το Ισφαχάν και το Σιράζ και τα αεροδρόμια στα δυτικά, βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά έχουν ανασταλεί».

-Το λογισμικό παρακολούθησης πτήσεων έδειξε εμπορικές πτήσεις να αποφεύγουν το δυτικό Ιράν, συμπεριλαμβανομένου του Ισφαχάν, και να παρακάμπτουν την Τεχεράνη προς τα βόρεια και τα ανατολικά.

-Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από την αεροπορική εταιρεία Emirates του Ντουμπάι, η οποία εκτελούσε πολλά από τα αεροπλάνα.

Εκρήξεις αναφέρθηκαν επίσης στη νότια Συρία, σύμφωνα με τοπική ομάδα ακτιβιστών. «Υπήρξαν χτυπήματα σε θέση ραντάρ του συριακού στρατού», είπε ο Ράγιαν Μααρούφ, ο οποίος διευθύνει τον αντικυβερνητικό ιστότοπο Suwayda24 που καλύπτει ειδήσεις από την επαρχία Σουέιντα στο νότο, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ελληνοτουρκικά | Απροσδόκητη όξυνση, με φόντο τα θαλάσσια πάρκα

Οι ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη την περασμένη Τρίτη για τη δημιουργία δύο θαλάσσιων πάρκων, το ένα στο Ιόνιο και το άλλο στο Αιγαίο έχουν προκαλέσει την καχυποψία αλλά και την αντίδραση της Τουρκίας, με τον πρωθυπουργό να απαντά από τις Βρυξέλλες στις αιτιάσεις της Άγκυρας, δηλώνοντας ότι η Αθήνα δεν θα κάνει βήμα πίσω από την άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Τι προκάλεσε την ένταση

Η Αθήνα δεσμεύθηκε για τη δημιουργία των δύο πάρκων για περιβαλλοντικούς λόγους, με τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει, μάλιστα, επιτήρηση των δύο προστατευόμενων θαλάσσιων περιοχών με drones και τεχνητή νοημοσύνη, ενέργειες που η Τουρκία χαρακτηρίζει μονομερείς και αντίθετες με το πνεύμα συνεργασίας που καλλιεργείται το τελευταίο διάστημα μεταξύ των δύο χωρών, με ανοιχτό τον πολιτικό διάλογο.

Η τουρκική αντίδραση, μάλιστα, κορυφώθηκε την Πέμπτη (18/4), με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της γειτονικής χώρας να δηλώνει ότι η Τουρκία βρίσκεται σε επιφυλακή.

«Δηλώνουμε για άλλη μια φορά απευθυνόμενοι στην Ελλάδα ότι δεν πρέπει να εγκαταλείψει τον δρόμο της διπλωματίας, ότι δεν πρέπει να γίνουν βήματα που θα βλάψουν την εξομάλυνση και πως σε αυτό το πλαίσιο η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε προσέγγιση για την ανακήρυξη αυτού του Θαλάσσιου Πάρκου. Ευελπιστούμε ότι θα ενεργήσουν με κοινή λογική και πως θα ενισχύουμε τη βούλησή μας για τη συνέχιση της διαδικασίας εξομάλυνσης», δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν.

Η αντίδραση Τσελίκ ήρθε ως συνέχεια της ανακοίνωσης του τουρκικού ΥΠΕΞ, με την οποία επανέφερε θέμα γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, αμφισβητώντας ξανά το καθεστώς κυριαρχίας νησιών και βραχονησίδων. Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που Αθήνα και Άγκυρα βρίσκονται σε διαδικασία επαναπροσέγγισης, με τον νέο γύρο συνομιλιών για τα ΜΟΕ να έχει προγραμματιστεί στις 22 Απριλίου, ενώ Μητσοτάκης και Ερντογάν θα συνεχίσουν τον πολιτικό διάλογο που άνοιξε στο Βίλνιους, στα μέσα Μαΐου στην Άγκυρα και συγκεκριμένα στις 14/5.

Η Άγκυρα ταράζει τα ήρεμα νερά στο Αιγαίο

Η Τουρκία, για όλα τα παραπάνω, μιλά για ελληνοτουρκική κρίση: Έτσι παρουσιάζεται και έτσι επικοινωνείται από τα ΜΜΕ της χώρας…

Το θέμα το ανακίνησε η αντιπολίτευση, αλλά το υιοθέτησε αμέσως η κυβέρνηση για να μην κατηγορηθεί ίσως πάλι για παραχωρήσεις προς την Ελλάδα. Τώρα, λέει ξεκάθαρα στην Ελλάδα ότι «σε βλέπω τι κάνεις και θα αντιδρώ», δηλαδή προσπαθεί ξεκάθαρα να «φρενάρει» την Ελλάδα να κάνει αυτή την κίνηση, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του OPEN και του ethnos.gr στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Χθες (17/4) ο Ομέρ Τσελίκ είπε ότι δεν θα επιτρέψουμε την υλοποίησή τους. Σήμερα το υπουργείο Άμυνας είπε «είμαστε σε επαγρύπνηση». Αυτό σημαίνει άραγε ότι αν η Ελλάδα κάνει κίνηση θα βγάλει τα πλοία της στο Αιγαίο η Τουρκία; Προς το παρόν, δεν είναι σαφές τι εννοεί το υπουργείο Άμυνας.

Πάντως, πρόκειται για μία κλιμάκωση για την οποία κυριαρχεί το ερώτημα «γιατί τώρα;». Τώρα βρήκε την αφορμή. Οι εθνικιστικοί πυρήνες ήταν σε μία χειμερία νάρκη, θα λέγαμε, λόγω της εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά πάντα παραφυλούσαν να βρεθεί η αφορμή για να ανάψει πάλι η σπίθα.

Πάντως, δεν δείχνει αυτή η ξαφνική έξαρση να λαμβάνει διαστάσεις.

Η Αθήνα δεν θέλει να ακολουθήσει την Άγκυρα

Η ελληνική κυβέρνηση εξέλαβε ως δυσάρεστη έκπληξη τις τουρκικές αντιδράσεις, κυρίως την οξύτητα της αντίδρασης για ένα θέμα που δεν είναι καθόλου στρατιωτικό, όπως μεταδίδει η απεσταλμένη του OPEN στις Βρυξέλλες, Έφη Κουτσοκώστα.

Πρόκειται για πάρκα που θα εκτείνονται από τις Κυκλάδες μέχρι και τα Δωδεκάνησα και σίγουρα δεν έχουν καμία σχέση με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη δραστηριότητά τους.

Ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει πως θα προχωρήσει με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε. Η Τουρκία, την ίδια ώρα, δεν έχει μετακινηθεί ούτε λίγο από τις θέσεις της για τις γκρίζες ζώνες αλλά και τις μονομερείς διεκδικήσεις. Όλα αυτά, σε μια στιγμή που το κλίμα ήταν καλό.

ethnos.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Κακοκαιρία | Έκτακτο δελτίο καιρού

Βαρομετρικό χαμηλό αύριο Παρασκευή (19-04-24) στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από τις προμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (20-04-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
Την Παρασκευή (19-04-24)

α. Από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

β. Από αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο (κυρίως στα δυτικά τμήματά της).

γ. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (ν. Πιερίας,

ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις

Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

δ. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Το Σάββατο (20-04-24)

α. Μέχρι τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τόπους την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

β. Από νωρίς το πρωί και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.

Οδηγίες αυτοπροστασίας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:
 Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

 Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

 Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ, καθώς και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

 Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

 Να αποφεύγουν να διασχίζουν πεζοί ή με αυτοκίνητο τις διασταυρώσεις δρόμων με χειμάρρους (Ιρλανδικές διαβάσεις).

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

 Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

 Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

 Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

 Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

 Να προφυλαχθούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

 Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

 Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. (www.astynomia.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en