Quantcast
Connect with us

ΕΒΡΟΣ

Δ. Ορεστιάδας | Δίπλα στους Ακρίτες του Βορείου Έβρου με μια συνεργασία πρότυπο για την εποχή!

Η υγειονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της πανδημίας, λόγω της νόσου Covid-19 είναι πρωτόγνωρη και η εξέλιξή της αναμένεται ραγδαία. Λόγω των ιδιαιτεροτήτων που έχει δημιουργήσει ο περιορισμός της κυκλοφορίας και η απαγόρευση των μετακινήσεων, η ευαισθητοποίηση σε θέματα κοινωνικής συνεργασίας είναι προτεραιότητα για την προστασία όλων των μελών μιας κοινωνίας.

H πρωτοβουλία του Πάνου Ισμαήλου έγινε αποδεκτή από την Δημοτική Αρχή Ορεστιάδας και το Δήμαρχο κύριο Βασίλη Μαυρίδη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ο συνεργατικός σχηματισμός Time to Act, που σκοπό έχει να συμβάλει στην ανάγκη που υπάρχει, ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να παραμείνουν ασφαλείς στο σπίτι. Το Time to Act θα λειτουργεί στα πρότυπα του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” και η δράση του θα είναι εθελοντική. Η συνεργασία για την δομή και την λειτουργία του, απαιτεί την μεταφορά τεχνογνωσίας από τη Δημοτική Αρχή προς του εθελοντές και τα στελέχη της ενέργειας.

Το κόστος της δράσης, θα καλύψει εξ ολοκλήρου η εταιρία Α. Ισμαήλος Α.Ε. Εξουσιοδοτημένος Διανομέας & Επισκευαστής της Mercedes-Benz, ενώ τα έξοδα των καυσίμων για τις ανάγκες των καθημερινών μετακινήσεων του προγράμματος θα χορηγήσει η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ). Είναι η ώρα για δράση και αυτός είναι ο λόγος που η πρωτοβουλία ονομάστηκε Time to Act. Συνεισφέροντας όλα τα απαραίτητα μέσα και ολοκληρώνοντας τον σχεδιασμό της δράσης, αποφασίστηκε το Time to Act να έχει ως τομέα ευθύνης τα 25 χωριά που αποτελούν την Δημοτική Ενότητα Τριγώνου και την Δημοτική Ενότητα Κυπρίνου. Ένα ποσοστό του τοπικού πληθυσμού ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, αφού ο μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων των 25 χωριών, είναι ένας από τους μεγαλύτερους στην Ελληνική Επικράτεια. Επιπλέον την δεδομένη χρονική στιγμή, οι ιδιαιτερότητες στη περιοχή καθιστούν την μετακίνηση ορισμένων κατοίκων των χωριών προς την πλησιέστερη πόλη, την Ορεστιάδα, που έχει ολοκληρωμένες υποδομές τροφοδοσίας, υγειονομικών υπηρεσιών, τράπεζες κ.α., δύσκολη. Η τροφοδοσία όσων κατοίκων αντιμετωπίζουν πρόβλημα μετακίνησης, σε συνδυασμό με την ανάγκη να παραμείνουν στο σπίτι θα γίνει αποκλειστικά από το Time to Act με συγκεκριμένο τρόπο. Η εταιρία Α.Ισμαήλος Α.Ε. θα παρέχει προς χρήση αυτοκίνητα για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών. Τέλος, δημιουργήθηκε ειδική ομάδα εθελοντών, όπου με επικεφαλής τους κυρίους Σαράντη Μπαχτσεβανίδη και Δημήτρη Τσάμογλου, θα εκτελούν καθημερινά το σχέδιο υποστήριξης των κατοίκων που έχουν ανάγκη.

Τα χωριά που θα καλύπτονται από το πρόγραμμα είναι:

Τα χωριά, Δίκαια, Δίλοφος, Κριός, Πάλλη, Καναδάς, Άρζος, Μαράσια, Ελαία, Θεραπειό, Κόμαρα, Μηλιά, Ορμένιο, Πεντάλοφος, Πετρωτά, Πλάτη, Πτελέα, Σπήλαιο, της Δημοτικής Ενότητας Τριγώνου. Κυπρίνος, Γαλήνη, Ζώνη, Μικρή Δοξιπάρα, Χελιδόνα, Φυλάκιο, Αμμόβουνο, Κέραμος της Δημοτικής Ενότητας Κυπρίνου.  Η βοήθεια της συνεχούς τροφοδοσίας όλων των κατοίκων της περιοχής, με προτεραιότητα εκείνους που έχουν αυξημένες ανάγκες, είναι μέρος της ευθύνης μας. Η διανομή κατ΄ οίκον είναι δωρεάν όπως και όλες οι ενέργειες του Τime to Act. Επιπλέον μέσω των νέων που θα υπάρχουν στην ιστοσελίδα αυτή, θα γνωστοποιούνται στους κατοίκους της περιοχής όλες οι επίσημες ενημερώσεις που αναρτώνται στο menoumespiti.gr και στην επικαιρότητα του eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/

Πως λειτουργεί το πρόγραμμα; 

Οι κάτοικοι που διαμένουν σε χωριό της Δημοτικής Ενότητας Τριγώνου ή της Δημοτικής Ενότητας Κυπρίνου, μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό μας αριθμό 2551200120 και να κάνουν το αίτημά τους για τροφοδοσία. Αποδεκτά είναι τα αιτήματα για τρόφιμα – φάρμακα – εφημερίδες και είδη πρώτης ανάγκης. Καλώντας τον αριθμό, μέλος της ομάδας εθελοντών θα τους εξυπηρετεί, βάζοντας το αίτημα τους σε σειρά προτεραιότητας. Στη συνέχεια το αίτημα θα μεταφέρεται στον υπεύθυνο εθελοντή της περιοχής τους, που θα έρχεται σε επικοινωνία μαζί τους για τυχόν διευκρινίσεις και θα τους ενημερώνει για την ώρα παράδοσης. Κάθε αίτημα θα εκτελείται εντός 48 ωρών από την ώρα που θα καταγράφεται. Η λειτουργία του τηλεφωνικού αριθμού θα ξεκινήσει την Πέμπτη 09 Απριλίου στις 9 το πρωί!

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα   https://timetoact1.wixsite.com/timetoact

 Για το ξεκίνημα της ενέργειας ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Βασίλης Μαυρίδης ανέφερε ‘’Αγκαλιάσαμε αμέσως αυτήν την ιδέα αφού καλύπτει μια μεγάλη καθημερινή ανάγκη των ημερών μας. Ο εθελοντισμός είναι μορφή κοινωνικής προσφοράς που θέλουμε να προάγουμε τελώντας υπό τις οδηγίες των ειδικών σε θέματα υγείας για να προστατεύσουμε το σύνολο των κατοίκων της περιοχής μας. Η συμβολή της Α. Ισμαήλος Α.Ε. και όσα μας διέθεσε δείχνει για μια ακόμα φορά πως βρίσκονται δίπλα στον τόπο μας και ευαισθητοποιούνται σε σημαντικά ζητήματα της καθημερινότητας μας’’

Από την πλευρά της εταιρίας Α.Ισμαήλος Α.Ε Εξουσιοδοτημένου Διανομέα & Επισκευαστή της Mercedes-Benz o κ.Πάνος Ισμαήλος τοποθετήθηκε με την παρακάτω αναφορά ‘’Γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και σχεδιάσαμε αυτή την ενέργεια για να είμαστε όσο πιο κοντά στις δυσκολίες που έχουν προκύψει με τα νέα δεδομένα των ημερών αυτών. Το ενδιαφέρον μας για κάθε διπλανό μας είναι κάτι που μας το έχει διδάξει ο πατέρας μου μέσα από τη στάση ζωής του. Η δημιουργία του Time to Act ίσως είναι ένας τρόπος να εξωτερικεύσουμε μέρος των συναισθημάτων μας. Στο πρακτικό σκέλος της ενέργειας θα ήθελα να ευχαριστήσω προκαταβολικά όλους τους εθελοντές ,τον συντονιστή της καθημερινής λειτουργίας κύριο Μπαχτσεβανίδη, το διευθυντή του Λυκείου Δικαίων κύριο Τσάμογλου και τον Δήμαρχο κύριο Μαυρίδη. H εθελοντική εργασία των μελών και η υποστήριξη των φορέων που συνδράμουν στην δημιουργία αυτής της δράσης, είναι ο λόγος της επιτυχίας της και που μας κάνει να πιστεύουμε ότι το εγχείρημα θα συμβάλει στην προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας να παραμείνει ασφαλής “μένοντας σπίτι”.

Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2024 στην Αλεξανδρούπολη

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη με την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Η παρέλαση έλαβε χώρα στη Λεωφόρο Δημοκρατίας παρουσία των Αρχών και παρευρέθη πλήθος κόσμου που τίμησε για άλλη μια χρονιά όσους έδωσαν την ψυχή τους για την πατρίδα.

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Ινδικά σχέδια για τα Λιμάνια Καβάλας & Αλεξ/πολης – Παρασκηνιακές συζητήσεις Αθήνας με Νέο Δελχί

Δύο ελληνικά λιμάνια στην περιφερειακή ενότητα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το λιμάνι της Καβάλας και το γεωστρατηγικής σημασίας λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, σχεδιάζεται από την Αθήνα να γίνουν κόμβοι για τον Οικονομικό Διάδρομο IMEC (Ινδίας – Μέσης Ανατολής – Ευρώπης), καθιστώντας την Ελλάδα πύλη της Ινδίας προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα”.

Επισημαίνεται ότι ο IMEC συμφωνήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023 στη Σύνοδο Κορυφής G20 στο Νέο Δελχί (με συμβαλλόμενα μέρη τις Ινδία, ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και ΕΕ) ως ένα φιλόδοξο εγχείρημα μιας εναλλακτικής διαδρομής στον κινεζικό οικονομικό δρόμο «Belt and Road Initiative» (BRI). Εκτοτε, λαμβάνουν χώρα πρωτοβουλίες από ελληνικής πλευράς που κινούνται στη σφαίρα της οικονομικής διπλωματίας για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Ινδίας, με κορυφαία εξ αυτών την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Νέο Δελχί τον περασμένο Φεβρουάριο, τον οποίο συνόδευαν ομάδα υπουργών και πολυπληθής επιχειρηματική αποστολή.

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Αντιπροσωπεία Αυστριακών και Ούγγρων βουλευτών στον Φράχτη του Έβρου

Επίσκεψη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο πραγματοποίησε κλιμάκιο της κυβέρνησης με επικεφαλής τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Πλακιωτάκη, συνοδεύοντας τις αντιπροσωπείες των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Αυστρίας και της Ουγγαρίας.

Η αποστολή παρακολούθησε στο πεδίο την πορεία των εργασιών κατασκευής του φράχτη, ενώ ενημερώθηκε για την αποτελεσματικότητα των μέτρων αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, της Frontex και των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Μετανάστευσης και Ασύλου.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ :

Την ίδια ώρα έχουν “ανάψει τα αίματα” και πολιτικά για το μεταναστευτικό ζήτημα όσο πλησιάζει και η κάλπη των ευρωεκλογών :

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en