Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικηγόροι | Προσφεύγουν στη δικαιοσύνη κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής ηλεκτρικού ρεύματος

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε την προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής ηλεκτρικού ρεύματος.

Μετά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 13-4-2022 μέσω τηλεδιάσκεψης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:1. Το τελευταίο διάστημα η ελληνική κοινωνία βρίσκεται μπροστά σε ένα κύμα διαρκών ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες , που δημιουργούν σημαντικά προβλήματα, ακόμη και κίνδυνο επιβίωσης, σε πολλούς συμπολίτες και συναδέλφους μας.Οι τεράστιες αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, σε ένα κοινωνικό αγαθό, λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής, αποτελούν το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα , που ταλανίζει το σύνολο των πολιτών και εκτροχιάζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Το δικηγορικό σώμα δεν μπορεί να μείνει απαθές μπροστά στη νέα αυτή πραγματικότητα. Το οφείλει στην ελληνική κοινωνία και στους συναδέλφους.Στα πλαίσια αυτά, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε:Α) Να προσφύγει δικαστικά κατά της άνω ρήτρας αναπροσαρμογής.Β) Να διοργανώσει εκδήλωση πανελλαδικής εμβέλειας, με τη συμμετοχή ειδικών νομικών επιστημόνων, προκειμένου να αναδειχθούν τα νομικά ζητήματα και η συμβατότητα ή μη της άνω ρήτρας αναπροσαρμογής με τους Γενικούς Ορους Συναλλαγών.2. Η διάταξη του άρθρου 187 ΠΚ, όπως τροποποιήθηκε με την προσθήκη της παρ. 6, καταλύει το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου, αμφισβητεί και περιορίζει τη δικαιοδοτική κρίση του δικαστή, παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας και πρέπει να καταργηθεί. Η διάταξη αυτή , η οποία, ως δικονομική, εφαρμόζεται αναδρομικά, παράγει ήδη αποτελέσματα και δημιουργεί ανεπιεικείς καταστάσεις.Οδηγούνται στη φυλακή κατηγορούμενοι, που καταδικάζονται για ήσσονος σημασίας αδικήματα ενώ άλλοι κατηγορούμενοι, που καταδικάζονται για μεγαλύτερης ηθικής και νομικής απαξίας αδικήματα απολαμβάνουν το προνόμιο της αναστολής της ποινής ή της ανασταλτικής δύναμης της έφεσης.

Η Συντονιστική Επιτροπή, σε συνέχεια της από 2.4.2022 απόφασης της Ολομέλειας, αποφάσισε να προτείνει στα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας τη συνέχιση της στοχευμένης αποχής των μελών τους από ποινικές δίκες πρώτου βαθμού, στις οποίες υπάρχει κατηγορία για παράβαση του άρθρου 187 ΠΚ , πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα, μέχρι και 29.4.2022 και στη συνέχεια, να εξετάσουν την παράταση της στοχευμένης αυτής αποχής και τη διεύρυνση του πλαισίου της και στις δίκες β’ βαθμού, όπου υπάρχει κατηγορία για παράβαση του άρθρου 187 ΠΚ πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

11 με 19 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί η Δραμοινογνωσία 2024

Ανακοινώθηκε το πρωί της Τρίτης 23 Απριλίου, η διεξαδωγή της Δραμοινογνωσίας 2024, η οποία θα λάβει μέρος απο τις 11 εως και τις 19 Μαϊου, στην Π.Ε της Δράμας απο το τοπικά οινοπία με διάφορε δράσεις καθημερινά. Η προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Μιχάλη Μουρβρετίδη, οι εμπλεκόμεοι φορείς αυτη την στιγμή είναι 80% έτοιμη για την φετινή δραμοινογωνσία.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για τον «Ιωσήφ» | «Αρχηγός της Θύρας 7» και «ιδιαίτερα επικίνδυνος»

«Αποτελεί τον αρχηγό της Θύρας 7 και τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη της Εγκληματικής Οργάνωσης. Παρίσταται στους περισσότερους αγώνες της ομάδας του Ολυμπιακού, σε όλα τα αθλήματα και βρίσκεται συνήθως στον αγωνιστικό χώρο, φορώντας διαπίστευση». Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, για τον «Ιωσήφ» η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Αττικής με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης για τους περισσότερους από τους 60 συλληφθέντες κατηγορούμενους για οπαδική βία και άλλα αδικήματα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, «η πλειοψηφία των οπαδών του Ολυμπιακού τον αναγνωρίζουν ως αρχηγό των οργανωμένων και υπακούν στις εντολές του, καθώς όπως προκύπτει από το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό, εμφανίζεται άλλοτε ως υποκινητής – ηθικός αυτουργός, δίνοντας την εντολή για την έναρξη των επεισοδίων και άλλοτε ως φυσικός αυτουργός, συμμετέχοντας και ο ίδιος στις αξιόποινες πράξεις, τις οποίες οργανώνει και σχεδιάζει ο ίδιος. Όταν απειληθεί η ηγεσία της οργάνωσης, από ανταγωνιστές οπαδούς του Ολυμπιακού, δεν διστάζει να τους επιτεθεί με ιδιαίτερη σφοδρότητα».

Σύμφωνα, πάντα, με το προανακριτικό υλικό, ο «Ιωσήφ» είναι άτομο που «αποπνέει ιδιαίτερο “σεβασμό” στα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και μαζί του θα συνομιλήσουν, μόνο όσοι ανήκουν στους “ΜΕΓΑΛΟΥΣ”. Διατηρεί άμεση επικοινωνία με διοικητικά στελέχη των ομάδων του Ολυμπιακού. Τις αγωνιστικές περιόδους 2019-2020 και 2022-2023 προτάθηκε από την Π.Α.Ε. Ολυμπιακός και έλαβε την ιδιότητα του S.L.O.».

Για τον ίδιο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν συλλέξει στοιχεία που αναφέρουν ότι «αποκομίζει σημαντικά χρηματικά οφέλη, κυρίως από πώληση εισιτηρίων, καθώς πουλάει προσκλήσεις, τις οποίες λαμβάνει δωρεάν, ενώ όσο πιο σημαντικός είναι ο αγώνας, τόσο μεγαλύτερο είναι το “καπέλο” που βάζει στην τιμή των εισιτηρίων. Εκτός της Θύρας 7, ηγείται και του συνδέσμου των οπαδών του Ολυμπιακού που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ηλιούπολης. Μάλιστα, σε εκδήλωση του συνδέσμου της Ηλιούπολης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, υποδέχτηκε και στη συνέχεια συνόδευε δύο παίκτες της ομάδας του Ολυμπιακού».

Για τον «Ιωσήφ» η δικογραφία με βάση την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. γράφει ότι «τυγχάνει ιδιαίτερα επικίνδυνος, καθώς φέρει σε κάποιους αγώνες του ΟΛΥΜΠΑΚΟΥ οπλισμό, τον οποίο δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει απλά και μόνο για την διασκέδασή του. Επίσης, κατά τη διάρκεια αγώνων, μπορεί να προβεί σε ξυλοδαρμό ατόμων που ανήκουν στην Θύρα 7, όταν αυτοί κάνουν κάποια ενέργεια που δεν επιδοκιμάζει».

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Πάτρα | Σύλληψη 38χρονου – Βρέθηκε στο κινητό του χειρόγραφη προκήρυξη

Συνελήφθη 38χρονος στην Πάτρα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία για συμμετοχή στην οργάνωση “Σύμπραξη Εκδίκησης“, η οποία είχε αναλάβει την ευθύνη για τον παγιδευμένο φάκελο στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Ο 38χρονος είναι γνωστός αντιεξουσιαστής και είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο στην Πάτρα για ληστείες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στην ΕΡΤ, στο κινητό του τηλέφωνο φέρεται μεταξύ άλλων να βρέθηκε χειρόγραφη προκήρυξη για την επίθεση σε τράπεζα στα Πετράλωνα. Πλέον συνολικά για την υπόθεση κατηγορούνται 11 άτομα.

Έως σήμερα έχουν εξιχνιαστεί πέντε επιθέσεις που φέρεται να είχαν πραγματοποιήσει μέλη της συγκεκριμένης τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως σημειώνεται.

Μεταξύ αυτών, η αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε εντοπιστεί τον περασμένο Φεβρουάριο αλλά και η έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον των αρμοδίων Δικαστικών Αρχών.

πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en