Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος | Οι Εβραίοι της Καβάλας

Η 27η Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος. Η συγκεκριμένη ημέρα επιλέχθηκε επειδή στις 27 Ιανουαρίου του 1945 τα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το Άουσβιτς-Μπιρκενάου, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης και εξόντωσης του ναζιστικού καθεστώτος.

Για αυτόν τον λόγο ο Δήμος Καβάλας πραγματοποιεί εκδηλώσεις το πρωί της Παρασκευής.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Μαχαίρωσε τον αδερφό και τον Ξάδερφο του στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατηγορείται Θάσιος με καταγωγή από την Ποταμιά, που το μεσημέρι της τρίτης 16 Απρίλιου μαχαίρωσε μετά από καυγά των αδερφό του, τον ξάδερφο και ακόμη ένα άτομο στο νοσοκομείο Καβάλας.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στη διάρκεια επίσκεψη σε συγγενικό πρόσωπο. Η μία κουβέντα έφερε την άλλη και οδηγήθηκαν στο ισόγειο του κτιρίου  όπου ο καυγάς έγινε εντονότερος με αποτέλεσμα ο ενας να τραβήξει μαχαίρι και να τραυματίσει τον ξάδερφο του σοβαρότερα, και τον αδερφό του πιο ελαφριά. Στο σημείο βρέθηκε  μεγάλη δύναμη αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι συνέλαβαν το δράστη.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Νίσυρος | Πατέρας κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού του και συνελήφθη

Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη Νίσυρο, καθώς γονέας που κατήγγειλε στην αστυνομία τη σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου παιδιού του από κάτοικο του νησιού συνελήφθη και κινδυνεύει με απέλαση…

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Βήμα της Κω, την Τρίτη (16/4), αλλοδαπός γονέας μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού, προκειμένου να καταγγείλει τη σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου παιδιού του από κάτοικο του νησιού, και επειδή δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα, συνελήφθη και κινδυνεύει με απέλαση.

Κάτοικοι του νησιού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΑΤ Νισύρου και υπέγραψαν επιστολή διαμαρτυρίας, με την οποία ζητούσαν άμεση απελευθέρωση του γονέα.

Μετά από τηλεφωνική παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, ο πατέρας του ανήλικου αφέθηκε ελεύθερος.

Η επιστολή διαμαρτυρίας

«Σήμερα, 16 Απριλίου 2024, έξω από τον Αστυνομικό Σταθμό Νισύρου συγκεντρωθήκαμε ανήσυχοι κι εξοργισμένοι κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων του νησιού.

Συγκεκριμένα ο (..) κάτοικος του νησιού μας, αφού προέβη σε καταγγελία που αφορούσε σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας του δεκάχρονου παιδιού του, κρατείται έκτοτε από τις αρχές, καθώς στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων. Μάλιστα, μάθαμε ότι κινδυνεύει με άμεση απέλαση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την απόλυτη προστασία κάθε μητέρας /πατέρα που ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ να απευθυνθεί στις αρχές, προκειμένου να προστατεύσει τα παιδιά του/της, τα παιδιά όλων μας!

Για το νησί και την κοινωνία μας είναι ένα ζήτημα ηθικής αρχής και όχι νομικής τάξης. Ζητάμε ο πατέρας, που προέβη στην καταγγελία να δεχτεί προστασία, καθώς αποτελεί παράδειγμα για την κοινωνία μας, που μπορεί να ενθαρρύνει περισσότερους/ες να μιλήσουν.

Σας καλούμε να αναλογιστείτε τις τρομερές συνέπειες που έχει ήδη η κράτηση του πατέρα στον ψυχισμό του ανήλικου παιδιού του και το άγχος που επικρέμεται στην οικογένεια με την ενδεχόμενη απέλασή του.

Θεωρούμε τη συγκεκριμένη δίωξη εκδικητική και καταχρηστική. Η διεύθυνση του (..) στο νησί μας είναι γνωστή, έχει οικογένεια και δεν θα φύγει ανενόχλητος, όπως έκανε ο φερόμενος ως θύτης.

Ζητάμε δικαιοσύνη και την άμεση επιστροφή του πατέρα κοντά στην οικογένειά του, που δοκιμάζεται».

 

Νίσυρος

Ανακοίνωση ΚΚΕ Β. Δωδ/σου

 

Ανακοίνωση για το παραπάνω συμβάν εξέδωσε και η Τομεακή Επιτροπή Β. Δωδ/σου του ΚΚΕ:

 

«Χθες 16 Απρίλη ο λαός της Νισύρου έγινε μάρτυρας ακόμη ενός απαράδεκτου περιστατικού που φανερώνει την υποκρισία και την αναλγησία της κυβερνητικής πολιτικής.

Πατέρας ανήλικου παιδιού, επιστρέφοντας στη Νίσυρο από την Κω, όπου είχε πάει για να καταγγείλει στις αρχές περιστατικό ασέλγειας εις βάρος του παιδιού του από δημόσιο υπάλληλο, συνελήφθη γιατί δεν είχε τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα!

Η κατάφωρη αυτή αδικία ξεσήκωσε την οργή των κατοίκων του νησιού. Σύσσωμοι σωματεία και κάτοικοι έκδοσαν ψήφισμα συγκεντρώνοντας πάνω από 170 υπογραφές και συγκεντρωθήκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα απαιτώντας την απελευθέρωση του.

Είναι απαράδεκτο και υποκριτικό από τη μια η κυβέρνηση να διαφημίζει την πολιτική της και να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την προστασία των παιδιών, να εξαγγέλλει δήθεν μέτρα για την καταπολέμηση τέτοιων περιστατικών και την ίδια στιγμή, να συλλαμβάνει όποιον δεν μένει σιωπηλός μπροστά στην κακοποίηση του παιδιού του.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η πολιτική της είναι εγκληματική!

Παράλληλα ορισμένα ερωτηματικά πρέπει να απαντηθούν:

  • Γιατί έπρεπε ο γονιός του ανήλικου, μόνιμος κάτοικος Νισύρου, να πάει στην Κω για την καταγγελία κι όχι στο αρμόδιο τμήμα του νησιού;
  • 2Γιατί αφού έκανε την καταγγελία στο ΑΤ Κω, στο γυρισμό “θυμήθηκαν” οι αρχές ότι δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα;
  • Πώς γίνεται να κινητοποιείται αστυνομική δύναμη για την σύλληψη του καταγγέλλοντος και ο δράστης να φεύγει ανενόχλητος από το νησί ,όπως αναφέρεται στο ψήφισμα των κατοίκων;

Η Τ.Ε Β. Δωδ/σου χαιρετίζει κάτοικους και φορείς της Νισύρου που κινητοποιήθηκαν άμεσα, κατήγγειλαν την αδικία και έχτισαν τείχος αλληλεγγύης στον πατέρα και όλη την οικογένεια.

Με την δική τους κινητοποίηση και μετά και από τηλεφωνική παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη στον υπουργό δημόσιας τάξης, ο πατέρας του ανήλικου αφέθηκε ελεύθερος αργά το βράδυ.

Καλούμε τον λαό της Νισύρου και της Κω να υψώσει το ανάστημα του ενάντια στην ψευδεπίγραφη προοδευτικότητα της κυβέρνησης και τη βάναυση πολιτική της, να απομονώσει και να καταδικάσει τέτοια περιστατικά.

Να γίνει ο ίδιος ασπίδα προστασίας για κάθε άνθρωπο, για κάθε παιδί. Να είναι σε ετοιμότητα παρέμβασης υπέρ του παιδιού και της οικογένειας του και το επόμενο διάστημα».

ethnos.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ο «Θωρ» βρήκε την κάνναβη ανήλικου διακινητή στην Καβάλα

Οργανωμένος σαν… «επαγγελματίας» ναρκέμπορος και οπλισμένος με μαχαίρι και σιδερογροθιά ήταν ένας ανήλικος Έλληνας, ο οποίος διακινούσε σε άλλα ανήλικα παιδιά σε οικισμούς της Καβάλας ποσότητες κάνναβης από την «καβάντζα» του που ανακάλυψε ο σκύλος ανιχνευτής «Θωρ».

Όλα ξεκίνησαν την Δευτέρα, όταν οι αστυνομικοί του τμήματος Παγγαίου εντόπισαν έναν από τους ανήλικους «πελάτες» του και τον συνέλαβαν με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, την οποία είχε προμηθευτεί από τον διακινητή. Το σπίτι του δράστη εντοπίστηκε σε άλλον οικισμό και το εκπαιδευμένο τετράποδο που δανείστηκαν από το Λιμεναρχείο Καβάλας το έκανε φύλλο και φτερό, ώσπου ανακάλυψε την κρυψώνα στην οποία βρέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 34,3 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά και πέντε κενές νάιλον συσκευασίες.

Ο ανήλικος συνελήφθη και στην κατοχή του κατασχέθηκαν η σιδερογροθιά, το μαχαίρι και ένα κινητό τηλέφωνο. Εκτός από τον ίδιο, που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας ο αγοραστής στον οποίο ασκήθηκε δίωξη για προμήθεια ναρκωτικών και η αλλοδαπή μητέρα του κατηγορούμενη για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

Νέες συλλήψεις με κάνναβη

Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε έναν Έλληνα από αστυνομικούς της Ασφάλειας στην Άρτα, μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, βρέθηκε στην κατοχή του μια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 342 γραμμαρίων και συνελήφθη. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου κατασχέθηκαν ένας μεταλλικός τρίφτης κάνναβης και μια ηλεκτρονική ζυγαριά. Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Άρτας που του άσκησε δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών.

«Μπλόκο» στο όχημα που οδηγούσε ένας Έλληνας σε περιοχή της Χαλκιδικής έστησαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πολυγύρου και του σταθμού Ουρανούπολης και έκαναν έλεγχο, με αποτέλεσμα να βρουν στο εσωτερικό του τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 21,6 γραμμαρίων. Στο σπίτι που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν ακόμη τέσσερις συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 57,6 γραμμαρίων και 24 κενά νάιλον σακουλάκια και ο δράστης παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής κατηγορούμενος για μεταφορά ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση.

protothema.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en