Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ | Έγκριση 7ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Καβάλας 2014 στο Δημοτικό Συμβούλιο

Την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, στο Δημαρχείο, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, με τα εξής θέματα:

-Εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα.
-Επιλογή Υδρονομέων Άρδευσης για την αρδευτική περίοδο του έτους 2014.
-Έγκριση 7ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Καβάλας οικονομικού έτους 2014 και ψήφιση πίστωσης.
-Έκδοση αρχικής άδειας παραγωγού λαϊκών αγορών.
-Έγκριση ή μη παράτασης μισθώσεως του κυλικείου του κλειστού κολυμβητηρίου Καβάλας.
-Τροποποίηση των όρων εκμίσθωσης, με απευθείας συμφωνία, του κοινόχρηστου χώρου 110 τ.μ. μεταξύ των οδών Φιλελλήνων-Βενιζέλου-Δραγούμη .
-Λύση εκμίσθωσης του παλιού Κυλινδρόμυλου στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας και διενέργεια φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας .
-Μίσθωση ακινήτου στις Κρηνίδες από τον Δήμο Καβάλας για αποθήκη και στέγαση των μηχανημάτων και οχημάτων του Δήμου, με αναδρομική ισχύ από τις 02-7-2012 μέχρι και τις 30-4-2014.
-Εκμίσθωση με απευθείας συμφωνία της εκποίησης κινητής περιουσίας (περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων και μεταφορά τους σε εγκεκριμένο σύστημα συλλογής Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής) (ΟΤΚΖ) και εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την σύναψη της σύμβασης.
-Τροποποίηση της διάρκειας μίσθωσης της δημοτικής έκτασης, των κτιριακών εγκαταστάσεων και των ιαματικών πηγών «ΛΑΣΠΟΛΟΥΤΡΑ ΚΡΗΝΙΔΩΝ».
-Παράταση ή μη μισθώσεως του παρκινγκ «Ροδόπη».
-Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος του Δήμου Καβάλας έτους 2014.
-Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου : ¨12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεώνα Ν. Καβάλας¨ ΟΠΣ : 339847.
-Παράταση της προθεσμίας περαίωσης του έργου με τίτλο: ¨Αποκατάσταση ΧΑΔΑ στη θέση Καβάκια του Αμυγδαλεώνα Δήμου Καβάλας¨.
-Γνωμοδότηση για οριοθέτηση –διευθέτηση τμήματος ρέματος στο Ο.Τ. που περιβάλλεται από τις οδούς Εγνατίας, Ναυπλίου και Ανωνύμου στη Καβάλα.
-Έγκριση διενέργειας προμήθειας τροφίμων για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας και των Ν.Π.Δ.Δ. [Δημοτικό Ωδείο-Δημωφέλεια-Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη (Παιδικοί Σταθμοί και λοιποί)].
-Διάθεση πιστώσεων στο πλαίσιο εκδηλώσεων, σύμφωνα με το άρθρο 158 του Ν. 3463/2006.
-Κατ’ αρχήν έγκριση προμήθειας εξοπλισμού μηχανογράφησης.
-Χρήση βοσκοτόπων έτους 2014.
Σας ενημερώνουμε ότι οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μεταδίδονται ζωντανά μέσω του διαδικτύου στην διεύθυνση της ιστοσελίδας του Δήμου Καβάλας ( www.kavala.gov.gr).

Πηγή: k-tipos.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Παππούς καταδικάστηκε για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μετά από καταγγελία που έκανε σερβιτόρα καφετέριας

Η καταγγελία που έκανε σερβιτόρα σε καφετέρια στην Καβάλα, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, έστειλε τον 74χρονο ενώπιον της δικαιοσύνης…

Η σερβιτόρα αποφάσισε να κάνει καταγγελία σε αστυνομικούς στην Καβάλα και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης. Ο συνταξιούχος που βρέθηκε κατηγορούμενος αρνήθηκε τα πάντα, αλλά τελικά καταδικάστηκε για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας της κοπέλας. Η νεαρή που εργαζόταν σε καφετέρια του νομού, ισχυρίστηκε πως δεν μπορούσε να κάνει τη δουλειά της, από τα όσα έκανε ο παππούς. Περιέγραψε τα γεγονότα, από τη δική της οπτική γωνία και τελικά δικαιώθηκε, σχεδόν δύο χρόνια από τη μέρα που αποφάσισε να κάνει καταγγελία.

Στο Μονομελές Καβάλας δικάστηκε τη Δευτέρα 22 Απριλίου υπόθεση με κατηγορούμενο έναν 74χρονο συνταξιούχο. Η σε βάρος του κατηγορία ήταν προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Μηνύθηκε από 20χρονη σερβιτόρα που υποστήριξε ότι το καλοκαίρι του 2022 σε καφετέρια του νομού υπήρχαν συνεχή, σεξουαλικού χαρακτήρα υπονοούμενα σε βάρος της.

Τότε εργάζονταν ως σερβιτόρα στην καφετέρια και ο 74χρονος ήταν τακτικός θαμώνας. Τα υπονοούμενα όπως κατήγγειλε η σερβιτόρα, υπήρχαν τόσο κατά τη διάρκεια των παραγγελιών που έδινε, όσο και κατά τη διάρκεια της γενικότερης παρουσίας του, στο κατάστημα.

Σύμφωνα με το proininews.gr, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τα πάντα κατηγορηματικά. Το δικαστήριο πίστεψε την κοπέλα τιμωρώντας τον συνταξιούχο με ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή. Η ακροαματική διαδικασία είχε διάρκεια 2,5 ώρες.

Η αυλαία της υπόθεσης έγινε θέμα συζήτησης στην Καβάλα, όπως τότε που η σερβιτόρα αποφάσισε να μιλήσει για πρώτη φορά και να καταγγείλει στους αστυνομικούς, τα όσα βίωνε στη δουλειά της.

Πηγή: newsit.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Επιμελητήριο Καβάλας | Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της Αθήνας, ολοκληρώθηκε η 2ηέκθεση «Μοναδικές Γεύσεις από την Ανατολική Μακεδονία Θράκη», που διοργάνωσαν τα έξι Επιμελητήρια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, μέσω του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου, στην καρδιά της μεγαλύτερης αγοράς της χώρας μας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος στην Αθήνα.

Η Έκθεση, που στηρίχθηκε ενεργά, τόσο από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, οσο και από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ., εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 και διήρκησε μέχρι και το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 φέρνοντας επιχειρήσεις και τοπικά προϊόντα της Περιφέρειας ΑΜΘ στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Η προσπάθεια για την διοργάνωση της Έκθεσης, αποτέλεσε κοινή πρωτοβουλία των έξι Επιμελητηρίων της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με τους προέδρους και τους συνεργάτες τους, να έχουν εργαστεί αρμονικά, για την  επιτυχή υλοποίηση αυτής της μοναδικής δράσης, με σκοπό να προβληθούν οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών της περιοχής μας και να τους δοθεί ένα βήμα γνωριμίας και ανάπτυξης στην αγορά της Αθήνας.

Κοινή και πάγια θέση και των έξι προέδρων αποτελεί η πεποίθηση ότι τα Επιμελητήρια οφείλουν να ενισχύουν την Εξωστρέφεια των τοπικών μας επιχειρήσεων και η εν λόγω Έκθεση ήταν ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων, σημείωσαν στους χαιρετισμούς τους από το βήμα των εγκαινίων -μεταξύ άλλων- την ανάγκη θεσμοθέτησης της εν λόγω Έκθεσης και την διοργάνωση της σε ετήσια βάση, ώστε τουλάχιστον μία φορά το χρόνο τα τοπικά προϊόντα της Περιφέρειας μας να εκτίθενται και να πωλούνται στην Αθήνα, ώστε και το καταναλωτικό κοινό να αποκτά πρόσβαση σε αυτά, αλλά και οι ίδιοι οι παραγωγοί να έχουν ευκαιρίες συναντήσεων και διερεύνησης συνεργασιών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Διονύσιο Σταμενίτη, παρουσία του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χριστόδουλου Τοψίδη , του Προέδρου της ΚΕΕΕ κ. Γιάννη Μασούτη, βουλευτών της περιφέρειας ΑΜ-Θ, Προέδρων Επιμελητηρίων από την υπόλοιπη Ελλάδα, του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΣΤΑΣΥ ΜΕΤΡΟ κ. Αθανάσιου Κοτταρά, στελεχών Υπουργείων καθώς και πλήθους κόσμου.

Στα περίπτερα του Επιμελητηρίου Καβάλας, συμμετείχαν οι επιχειρήσεις:

Κουραμπιέδες

  1. Σκλαρής
  2. Ιωακειμίδης
  3. ΙωσηφίδηςΑΒΕΕ
  4. Βικελίδης – Χρυσανθίδης ΑΒΕΕ

Αλλαντικά

  1. Ατλαμάζογλου

Κρασί

  1. Βιβλία Χώρα
  2. Λαλίκος Κωνσταντίνος

Τσίπουρο

  1. Μπαμπατζίμ

Τοπικά Προϊόντα Θάσου

  1. Ιωπά – Παπαδημητρίου Μαρία
  2. Γαλάνη Ελένη
  3. Κατσαμάκη Σοφία
  4. Σωτηρέλης Γεώργιος
  5. Κούτλης Δημήτριος
  6. Γλυκά Σουρίνη

Γαλακτοκομικά Προϊόντα

  1. Φάρμα Μουσθένης
  2. Μάρτος Νικόλαος

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δεν θα λειτουργήσουν τα Λασπόλουτρα των Κρηνίδων λόγω θεμάτων ασφαλείας

Στον προσανατολισμό μη-λειτουργίας των Λασπόλουτρων των Κρηνίδων βρίσκεται η διοίκηση του Δήμου Καβάλας όπως επισήμανε σε δηλώσεις του στο ENA Channel και στην εκπομπή Αναλυτής ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης.

Όπως τόνισε ο κ. Μουριάδης υπάρχουν θέματα ασφαλείας τα οποία καθιστούν δύσκολη την λειτουργία των Λασπόλουτρων.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ :

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en