Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Ξάνθης | Διακρατικό Συνέδριο για τον οικοτουρισµό και Τουριστική Ανάπτυξη των περιοχών της Μαύρης Θάλασσας

Ο Δήμος Ξάνθης, το διήμερο 23 – 24 Σεπτεμβρίου 2021, διοργάνωσε Διακρατικό Συνέδριο με τίτλο: «Οικοτουρισµός και Τουριστική Ανάπτυξη των περιοχών της Μαύρης Θάλασσας», στα πλαίσια της δράσης “Developing Ecotourism net in Black Sea Region” («Ανάπτυξη δικτύου οικοτουρισμού στη λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας»), με ακρωνύμιο ECOTOUR-NET, που εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “ENI CBC Joint Operational Programme BLACK SEA BASIN 2014-2020”.

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε ο Δήμαρχος κ. Εμμανουήλ Τσέπελης, ο όποιος αφού καλωσόρισε τους Έλληνες και τους ξένους συμμετέχοντες, ανέλυσε τον σχεδιασμό του Δήμου Ξάνθης για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του τόπου, τονίζοντας ότι: «Η περιοχή μας αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα οικοτουριστικής δραστηριότητας. Τα πλεονεκτήματα της είναι τόσα πολλά που θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Ξάνθη έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει ένα ολιστικό παράδειγμα οικοτουριστικής Ανάπτυξης.»

Στο συνέδριο πραγματοποιήθηκαν πολύ σημαντικές ομιλίες, όπως η παρέμβαση της Υφυπουργού Τουρισμού κας. Σοφίας Ζαχαράκη, που έθεσε τους άξονες της πολιτικής της χώρας για τον Οικοτουρισμό γενικά, αλλά και για τα πλεονεκτήματα της περιοχής της Ξάνθης, της Δντριας του Υπουργείου Τουρισμού Δρ. Διονυσοπούλου Παναγιώτας, που τοποθετήθηκε σχετικά με τις τεχνικές ανάπτυξής του τουρισμού, της Γενικής Δντριας του ΣΕΤΕ κας. Γάτσου Μαρίας που ανέλυσε τη στρατηγική που ακολουθεί ο ΣΕΤΕ και ποια πρέπει να είναι η φιλοσοφία των τουριστικών επιχειρήσεων, του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Τσώνη Αθανάσιου για τη τουριστική πολιτική της Περιφέρειας, καθώς και του μέλους της επιτροπής τουρισμού του Δήμου Ξάνθης κ. Αμβροσιάδη Παναγιώτη, που παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της Ξάνθης και σε επίπεδο Δήμου και γενικότερα, όπως επίσης και τα αποτελέσματα του EcoTour-Net.

Πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, πραγματοποιήθηκαν από τους κ. Παυλίδη Γεώργιο, Δντή Ερευνών- Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», την κα. Παναγιώτου Ανθή- Ειδική Συνεργάτη Επιμελητηρίου Ξάνθης, του Αρχιμανδρίτη Σωφρόνιου Γκουτζίνη- Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθωρίου, του κ. Μιχαηλίδη Ηλία- Επιχειρηματία Εναλλακτικού Τουρισμού- RIVERLAND, του κ. Ψωμά Αναστάσιου, ιδιοκτήτη του CDF TRAVEL, που όλοι παρουσίασαν καλές πρακτικές οικοτουρισμού στη περιοχή μας και προτάσεις ανάπτυξης και βελτίωσης των παραγόντων ζήτησης τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Η πρώτη μέρα έκλεισε με παρουσιάσεις των εταίρων του προγράμματος από τη Διοικητική Περιφέρεια Sile (Τουρκία), το Περιφερειακό Ταμείο για την υποστήριξη της καινοτομίας, την Περιφέρεια Zaporizhzhia (Ουκρανία), τον Δήμο Ξάνθης (Ελλάδα), τον Περιβαλλοντικό Οργανισμό Καυκάσου (Γεωργία) και τον Δήμο Byala (Βουλγαρία). Προσκεκλημένοι επίσης για να παρακολουθήσουν το συνέδριο ήταν εκπρόσωποι της HATTA (Ελληνικός Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων), δημοσιογράφοι από ΜΜΕ που ασχολούνται με τον τουρισμό, καθώς και εμπλεκόμενοι, από την περιοχή μας, με τον κλάδο του
τουρισμού.

Τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου παρουσιάστηκαν από τους εταίρους οι διαδρομές που χαράχτηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος, σε όλες τις χώρες και έπειτα σε στρογγυλά τραπέζια Έλληνες και ξένοι συνδιαμόρφωσαν 5 τουριστικά πακέτα, τα οποία και θα προωθηθούν διεθνώς για προσέλκυση επισκεπτών οικολογικού τουρισμού. Στο τέλος της δεύτερης μέρας, οι εκπρόσωποι των εταίρων, με τη συνοδεία εκπροσώπων του Δήμου Ξάνθης, μετέβησαν στη περιοχή της
Σταυρούπολης όπου επισκέφθηκαν τις τοπικές διαδρομές (2 πεζοπορικές και 2 ποδηλατικές). Το πρόγραμμα του Συνεδρίου έκλεισε με απόλυτη επιτυχία και τα αποτελέσματα του θα αξιοποιηθούν, ώστε να δημιουργηθεί ένα τουριστικό νέο προϊόν στη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, καθώς επίσης να μπουν οι βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής της Ξάνθης, στο πεδίο των τουριστικών υποδομών.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέλλα | Μαθητής Γυμνασίου έσβησε το τσιγάρο στο πρόσωπο συμμαθητή του

Περιστατικό ακραίας βίας σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες έξω από γυμνάσιο του Δήμου Σκύδρας, όταν μαθητής έσβησε τσιγάρο στο πρόσωπο συμμαθητή του.

Πώς έγινε το συμβάν

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το karatzova.com, σύμφωνα με καταγγελία που βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης, μαθητής της Β’ τάξης γυμνασίου του Δήμου Σκύδρας δέχθηκε επίθεση από έναν άλλο μαθητή, της Γ’ Τάξης, ο οποίος επιχείρησε να βάλει μέσα στο μάτι του συμμαθητή του αναμμένο τσιγάρο. Το θύμα αντιστάθηκε και τελικά ο καταγγελλόμενος έσβησε το τσιγάρο στο πρόσωπο του συμμαθητή του προκαλώντας του εγκαύματα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Το θύμα κατήγγειλε αμέσως το γεγονός στην αστυνομία, η οποία παρέπεμψε τον καταγγελλόμενο στον ανακριτή προκειμένου να σχηματιστεί δικογραφία. 

Το περιστατικό συνέβη μετά τη λήξη των μαθημάτων και εκτός σχολικού περιβάλλοντος, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και προηγούμενες καταγγελίες για το ίδιο πρόσωπο με περιστατικά εντός σχολείου.

Πηγή: ethnos.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με ένα ασθενοφόρο τοκαλοκαίρι το νησί της Θασού

Στο  ίδιο έργο θεατές, οι  κάτοικοι του νησιού της Θάσου, με το καλοκαίρι να είναι μόλις μια ανάσα μακριά, όμως το νησί μένει με μόλις ένα ασθενοφόρο παρόλο που που το νησί κατα την διάρκεια του καλοκαιρίου γεμίζει απο επισκέπτες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του Σωματείου ΕΚΑΒ Καβάλας, κ. Κώστα Τσιτσιλικάκη, το προβλήμα αυτό υπάρχει χρόνια τόσο στο νησί τηε θάσου όσο και στην χερσαία ζώνη, με τους ίδιους να ζητούν αμέση στελεχωση του ΕΚΑΒ, με νέες προσλήψεις.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία | Νεκρός επισμηνίας στην αεροπορική βάση στην Τανάγρα

Νεκρός εντός της Αεροπορικής Βάσης στην Τανάγρα εντοπίστηκε υπαξιωματικός προκαλώντας θρήνο στην Πολεμική Αεροπορία.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για 45χρονο επισμηνία, που υπηρετούσε στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας και βρέθηκε νεκρός εντός της Μονάδας.

Τα αίτια του θανάτου διερευνώνται αρμοδίως ενώ το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

«Από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνεται ότι, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, ο Επισμηνίας (ΟΑΑΔ) Β.Α, ετών 45, ο οποίος υπηρετούσε στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας, βρέθηκε νεκρός εντός της Μονάδας.

Τα αίτια του θανάτου διερευνώνται αρμοδίως.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Πηγή: ethnos.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en