Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΘ – Τσίπρας: Δεν μας αφορούν σενάρια συνεργασίας με Μητσοτάκη – Τερατογένεση μια τρικομματική συγκυβέρνηση

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να διεκδικεί μεγαλύτερο ποσοστό, ωστόσο κανένας, παρά μόνο ο ελληνικός λαός ορίζει τους πρωθυπουργούς, σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας για τη θέση Ανδρουλάκη

Όχι σε κυβέρνηση ανοχής ή μειοψηφίας αλλά και όχι σε τρικομματική συγκυβέρνηση από τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος επέμεινε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρωτιά στις πρώτες εκλογές με την απλή αναλογική για να σχηματιστεί κυβέρνηση προοδευτικής – κεντροαριστερής συνεργασίας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε δεύτερες κάλπες αν δεν τελεσφορήσει αυτός ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς για το αν οι κόκκινες γραμμές του Νίκου Ανδρουλάκη εμποδίζουν το σχηματισμό μιας προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας, απάντησε πως «στο μυαλό μας ένας στόχος υπάρχει. Να κάνουμε πραγματικότητα το όραμά μας για προοδευτική κυβέρνηση με πλατιά λαϊκή νομιμοποίηση».

  • Διαβάστε επίσης Τσίπρας για τερατογένεση: Μόνο με πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ ο σχηματισμός κυβέρνησης με ΠΑΣΟΚ ή Βαρουφάκη

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε διαπραγματεύσεις για προοδευτική κυβέρνηση. Δεν έχουμε δεύτερες σκέψεις, είπε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας πως δεν θα εμποδίσει τον κ. Ανδρουλάκη να έχει τους δικούς του στόχους για την πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ωστόσο επανέλαβε ότι στους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποφυγή της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης μέσα από μια προοδευτική κυβερνητική συνεργασία.

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να διεκδικεί μεγαλύτερο ποσοστό, ωστόσο κανένας, παρά μόνο ο ελληνικός λαός ορίζει τους πρωθυπουργούς. Κανένας δεν βγάζει τους πρωθυπουργούς από την πόρτα ή τα παράθυρα, είπε ο κ. Τσίπρας με νόημα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέρριψε κατηγορηματικά σενάρια για σχηματισμό κυβέρνησης ανοχής ή μειοψηφίας καθώς και τρικομματικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τρίτο πρόσωπο.

Επιδιώκουμε να είμαστε το πρώτο κόμμα για να ανοίξει ο δρόμος για μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας και καταθέσαμε σαφές πρόγραμμα. Όσο μεγαλύτερη η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τόσο πιο εφικτό θα είναι αυτό το πολιτικό σχέδιο και δεν θα χρειάζεται να πάμε σε ανοχές και κυβέρνηση μειοψηφίας είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε πως αν αυτό δεν το πετύχουμε τότε ο λαός θα επιλέξει. Θα πάμε σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Στόχος μας είναι η χώρα να αποκτήσει κυβέρνηση το βράδυ των πρώτων εκλογών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αυτό είναι απολύτως εφικτό καθώς όπως εκτίμησε αυτό που βαραίνει στη συνείδηση των πολιτών είναι τι θα του ξημερώσει την επόμενη μέρα. Αν κερδίσει τις εκλογές ο Μητσοτάκης ξέρει ότι θα είναι συνέχεια αυτού που συμβαίνει σήμερα, ενώ αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει ότι θα κάνει το παν για να επαναφέρει τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία. «Καθαρή και κρυστάλινη η θέση που εκφράζω» ανέφερε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο μιας τρικομματικής, σημείωσε ότι αυτό πράγματι θα ήταν τερατογένεση όπως ήταν τερατοεγένεση το 2012 που οδήγησε στη συρρίκνωση ΠΑΣΟΚ. Όλες οι συγκλίσεις έχουν έναν άξονα, είτε κεντροδεξιά είτε κεντροαριστέρα είπε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι μόνο σε έκτακτες ανέγκες μπορεί να υπάρξει σύγκλιση των δύο πόλων, υπονοώντας το θέμα του πολέμου.

«Δεν μας αφορούν σενάρια πρωθυπουργών από το δοκιμαστικό σωλήνα και παρακάμερες συμφερόντων. Δεν μας αφορούν σενάρια συγκυβέρνησης με τον κ. Μητσοτάκη».

Ερωτηθείς εκ νέου ο Αλέξης Τσίπρας για το ζήτημα και το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης ανοχής από τον ίδιο αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα με μικρή διαφορά από τη ΝΔ, υπογράμμισε ότι δεν είναι μόνο αριθμητικό αλλά το ζήτημα είναι και ηθικό και επέμεινε απορρίπτοντας το σενάριο αυτό σε πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ο΄τι η μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος θα είναι πραγματικότητα και θα ανοίξει ο δρόμος με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς την πρόσκληση Μητσοτάκη πως μόνο με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ θα ξανάλλαζε τον εκλογικό νόμο ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν είναι κωλοτούμπας αλλά άμα θέλει ο Τσίπρας να την κάνουμε μαζί την κωλοτούμπα. Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε το αδιέξοδό του ότι είναι απερχόμενος πρωθυπουργός. Δεν θα του δώσουμε καμία διέξοδο.

Την αλλαγή του εκλογικού νόμου (σ.σ. την ψήφιση της απλής αναλογικής) δεν την κάναμε προσβλέποντας σε σκοπιμότητες μετά από χρόνια το 2022-2023. Στόχος μας ήταν η χώρα να γίνει μια ευρωπαική δημοκρατία για να κυβερνιέται με κυβερνήσεις πλατιάς λαϊκής πλειοψηφίας, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από 25 έως 29 Απριλίου οι εκδηλώσεις του “Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία” στην Καβάλα

Άδοντες και Ψάλλοντες εν την καρδία, μια μεγάλη οργάνωση με την συμμετοχή πολλών φορέων έρχεται για ακόμη μια φορά στην πόλη της Καβάλας, τιμώντας τον Απόστολο Παύλο. Μουσικά σχολεία Ελλάδας και εξωτερικού, έρχονται να πλαισιώσουν μουσικά τις εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη 25 Απριλίου και θα διαρκέσουν εως και τις 29 του μηνός.

Περισσότερες πληροφορίες δόθηκαν στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 18 Απριλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Καβάλας.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησαν τα έργα καθαριότητας στο ανοιχτό κολυμβητήριο της Καβάλας

Ενεργή είναι η δράση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Καβάλας από τις προηγούμενες κιόλας ημέρες, με συνεργεία καθαρισμού να βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης με σκοπό την αποψίλωση των ξερών χόρτων και τον καλλοπισμό των σημείων.

Μια από αυτές τις δράσεις είναι και ο καλλοπισμος του χώρου του ανοιχτού κολυμβητηρίου που από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18 Απριλίου τα συνεργεία βρίσκονται στο σημείο διενεργώντας διάφορα έργα καθαρισμού.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στους επαγγελματίες για τα POS

Ο έντονος προβληματισμός για την διασύνδεσή των μηχανημάτων POS με τις ταμειακές μηχανές συνεχίζονται και στα μέσα του Απρίλη με τους επαγγελματίες πλεόν να έχουν λιγότερο απο δύο εβομάδες για να ολοκληρώσουν την εν λόγω διαδικασία καθώς, η τελευταία προθεσμία εκπνέει στις 30 Απριλίου.

Μάλιστα οι έλεγχοι έχουν ήδη αρχίσει στους επαγγελματίες για το εάν έχει εφαρμοστεί ο νέος νόμος και μέχρι τώρα έχουν προκύψει τα εν λόγω αποτελέσματα :

Ενω αξίζει να σημειωθεί οτι στην Καβάλα, όσον αφορά τον κλάδο των επαγγελματιών ταξί το 90% εξ αυτών έχει όλοκληρώσει την εν λόγω διαδικασία και οι υπόλληποι θα την ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό για να αποφευχθούν τα μεγάλα πρόστιμα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en