Quantcast
Connect with us

ΠΑΓΓΑΙΟ

Δήμος Παγγαίου | Διεθνής συνεργασία για την αντιμετώπιση της Παράκτιας Διάβρωσης

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 19-6-2020 το διήμερο Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο για την αντιμετώπιση της Παράκτιας Διάβρωσης, το οποίο διοργάνωσε ο Δήμος Παγγαίου, σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το δίκτυο \Σχεδιασμού και Διαχείρισης Λιμενικών, Παράκτιων και Υπεράκτιων Έργων (DMPCO) στο οποίο συμμετέχουν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τα Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο του έργου HERMES το οποίο υλοποιείται με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα INTERREGV-B “Balkan Mediterranean 2014 – 2020”.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν σημαντικές καινοτόμες λύσεις, κυρίως βασισμένες σε φυσικές διεργασίες, για την αντιμετώπιση και τον μετριασμό των συνεπειών της διάβρωσης ακτών, με εισηγητές από την Αλβανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Ινδονησία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κύπρο, την Ολλανδία και τη Ρωσία.

Στο συνέδριο εγγράφηκαν περισσότεροι από 250 σύνεδροι, από 18 χώρες (55% άνδρες, 45% γυναίκες) και παρακολούθησαν συστηματικά και τις δύο ημέρες, με 248 συνδέσεις την πρώτη ημέρα (έως 118 συνδέσεις ταυτόχρονα) και 192 συνδέσεις τη δεύτερη ημέρα (έως 100 συνδέσεις ταυτόχρονα).

Στο κλείσιμο του συνεδρίου, ο Δήμαρχος Παγγαίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του, και τις ευχαριστίες προς την Οργανωτική Επιτροπή, τους εισηγητές και τους συνέδρους και την αισιοδοξία του ότι η συνεργασία της επιστημονικής κοινότητας με τους εμπλεκόμενους φορείς με αποφασιστική ισχύ, θα μπορέσει να δώσει απαντήσεις σε ανάλογα ζητήματα, τόσο στην περιοχή του Δήμου Παγγαίου, όσο και σε άλλες περιοχές και χώρες που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα καθώς τα θέματα της διάβρωσης ακτών και της κλιματικής αλλαγής θα είναι ιδιαίτερα επίκαιρα τα επόμενα χρόνια.

kavalapost

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ελευθερούπολη | Δείτε την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμος Παγγαίου | 7ος “ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΙΔΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 2024”

Ο Δήμος Παγγαίου, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΚ και με την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας-Θράκης,διοργάνωσαν τον 7ο αγώνα δρόμου σε δημόσια οδό στη μνήμη του μεγάλου ευεργέτη της περιοχής, Φρίξου Παπαχρηστίδη την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024 με αφετηρία την Οδό Περδίκα στην Ελευθερούπολη.

Η απόσταση των αγωγων ηταν 10km-5Km-1Km με μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων αθλητών…. Στην κυκλική διαδρόμη μέσα στον αστικό ιστό της πόλης προστεθηκε και ο περιμετρικός δασικός δρόμος στους πρόποδες του Συμβόλου ενω υπηρχε και ηλεκτρονική χρονομέτρηση για όλους τους δρομείς των αγώνων 10km. και 5km.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Κέρδισαν τις εντυπώσεις στην Έκθεση Τουρισμού της Σόφιας οι Δήμοι Καβάλας, Παγγαίου και Νέστου

Σημαντική παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Holiday & Spa 2024, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας 13 με 15 Μαρτίου, σημείωσαν οι Δήμοι Καβάλας, Παγγαίου και Νέστου.

Το περίπτερο τους προσέλκυσε ένα μεγάλο πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε μια σειρά από εποικοδομητικές συζητήσεις και συναντήσεις με επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας της περιοχής.

Επιπλέον, παραχωρήθηκαν συνεντεύξεις σε μέσα ενημέρωσης της αγοράς, ενισχύοντας τη φήμη της περιοχής στη βουλγαρική αγορά.

Πηγή: ertnews.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en