Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Αριστοτέλη: ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στο Ajaccio της Κορσικής

Σύμφωνο δικτύωσης με θέμα τις σχολικές ανταλλαγές, τη γαστρονομία, τον οινοτουρισμό και τον πολιτισμό υπογράφηκε πριν από λίγες ημέρες στην Ιερισσό μεταξύ του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής και του Δήμου Ajaccio της Κορσικής.

Η πρωτοβουλία ολοκλήρωσε την τουριστική προσέγγιση του Δήμου προς την Κορσική (Απρίλιος 2022), η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος με τίτλο «πράσινα μεσογειακά νησιά στην ίδια γεωγραφική παράλληλο».

Η αυτοδιοικητική αποστολή του Δήμου Ajaccio, αποτελούμενη από τους:

o   Simone Guerrini, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Πολιτιστικής Κληρονομιάς,

o   RoseMarie Ottavy Sarrola, Αντιδήμαρχο Σχολικών Υποθέσεων,

o   Sylvia Hugon, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων,

o   Christelle Combette, Αντιδήμαρχο Τουρισμού & Πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Ajaccio,

πραγματοποίησε 4ημερη επίσκεψη στην περιοχή (12 – 16.9.22), προκειμένου να κατανοήσει το προσφερόμενο προϊόν της.

Η υποδοχή της ομάδας στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής στην Αρναία συνοδεύθηκε από γεύμα – επίδειξη χρήσης τοπικών προϊόντων:

o   μαύρος χοίρος Βαρβάρας,

o   οίνοι / φέτα / γιαούρτι Αρναίας και

o   ελαιόλαδο Γοματίου,

μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των Γάλλων, οι οποίοι προέβησαν σε ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για τα αναγνωρισμένα με το ΤΟΠΙΚΟ ΣΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ προϊόντα.

Προσκυνηματικές κρουαζιέρες, καταδυτικές δραστηριότητες σχετιζόμενες με τον πολιτιστικό οινοτουρισμό, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, ξεναγήσεις στις τοπικές μυδοκαλλιέργειες και γαστρονομικές επιδείξεις πλαισίωσαν τον άξονα της 4μερης περιήγησης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι Κορσικανοί παρουσίασαν το Ajaccio ως προορισμό σχολικών διακοπών / εκδρομών. Παράλληλα, παρέλαβαν πρόταση του Δήμου Αριστοτέλη, η οποία ορίζει την Ανατολική Χαλκιδική στο Ajaccio ως αντίστοιχο προορισμό. Η εν λόγω πρόταση θα προωθηθεί στην Κορσική από τον εκεί τουριστικό οργανισμό Ollandini με τη συνεργασία travel agents της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων το σύμφωνο συνεργασίας προβλέπει δημιουργία μιας νοητής θαλάσσιας διαδρομής, που θα συνδέει την Ανατολική Χαλκιδική με το Ajaccio. Η συμφωνία καθορίζει ότι κατά μήκος της διαδρομής θα αναπτυχθούν εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς και προγράμματα  γαστρονομίας, οινοτουρισμού και πολιτισμού. Πρώτο «ανταλλακτικό στάδιο» του μνημονίου συμφωνήθηκε να είναι η επίσκεψη του Δημάρχου Ajaccio στην Ανατολική Χαλκιδική κατά τη διάρκεια του KOUZINA 2023, ο οποίος θα συνοδεύεται από κορσικανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες και τοπικούς chef. Θα προηγηθεί social media καμπάνια προώθησης των σχολικών διακοπών, απευθυνόμενη στο μαθητόκοσμο του μεσογειακού νησιού.

«Υλοποιώντας σταδιακά μια πολύ ισχυρή δέσμευση για στοχευμένη προσέλκυση νέων και εύρωστων τουριστικών αγορών στην Ανατολική Χαλκιδική, ο Δήμος Αριστοτέλη τοποθετεί τον προωθητικό πήχη ολοένα και ψηλότερα, ενεργοποιώντας το σύνολο των μεθόδων του σύγχρονου τουριστικού marketing», λέει ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος. «Στην περίπτωση των βιωματικών ταξιδιών εξοικείωσης, τα οποία ισχυροποιούν την εν γένει προωθητική διαδικασία, η δυναμική της Σύμπραξης επαγγελματιών του Δήμου λειτουργεί παραδειγματικά, σχηματίζοντας μικρούς ή μεγάλους πυρήνες παραγωγής ενός ιδιαίτερα σοβαρού για το Δήμο τουριστικού έργου».

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν συμμετέχει στην απεργία των δικαστικών υπαλλήλων ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας

Απεργούν πανελλαδικά οι δικαστικοί υπάλληλοι, διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο του νέου «δικαστικού χάρτη». Στην Καβάλα η απεργία έχει επιπλέον αίτημα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για το δικαστήριο της Θάσου.

Η εβδομαδιαία αποχή των δικηγόρων που πρότεινε η Ολομέλεια των Προέδρων για το νέο «δικαστικό χάρτη», αποφασίστηκε να μην υλοποιηθεί στο Ν. Καβάλας. Την απόφαση έλαβε η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Μεγάλο είναι το διάστημα που οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας έχουν ξεκινήσει διαμαρτυρίες για τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ωστόσο τα προβλήματα δεν βρίσκουν μόνο το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τους ιατρούς του νοσοκομείου οι οποίοι εδώ και πάρα πολύ καιρό είναι σε μεγάλη έλλειψη.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με ένα ασθενοφόρο τοκαλοκαίρι το νησί της Θασού

Στο  ίδιο έργο θεατές, οι  κάτοικοι του νησιού της Θάσου, με το καλοκαίρι να είναι μόλις μια ανάσα μακριά, όμως το νησί μένει με μόλις ένα ασθενοφόρο παρόλο που που το νησί κατα την διάρκεια του καλοκαιρίου γεμίζει απο επισκέπτες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του Σωματείου ΕΚΑΒ Καβάλας, κ. Κώστα Τσιτσιλικάκη, το προβλήμα αυτό υπάρχει χρόνια τόσο στο νησί τηε θάσου όσο και στην χερσαία ζώνη, με τους ίδιους να ζητούν αμέση στελεχωση του ΕΚΑΒ, με νέες προσλήψεις.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en