Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Α2 Μπάσκετ | Οι δέκα μικροί-αποκαλύψεις της φετινής σεζόν

Η εποχή που η Α2 ήταν προθάλαμος, της Α1 για μικρούς ηλικιακά Έλληνες παίκτες έχει περάσει. Πολλές ομάδες στον “βωμό” του αποτελέσματος έχουν, εντός εισαγωγικών, αναγκαστεί να θυσιάσουν την ανάδειξη νεαρών παικτών. Όμως, διότι όποιος πραγματικά αξίζει βρίσκει τον τρόπο, υπάρχουν δέκα “μικροί” που πραγματικά έκαναν ένα ή παραπάνω βήματα προς τα μπροστά φέτος (συγχωρέστε μας αν ξεχάσαμε κάποιον/κάποιους, φυσικά υπάρχουν και άλλα αξιόλογα ταλέντα αλλά δεν χωρούσαν όλα στην πρώτη δεκάδα για αυτό και αναφέρουμε μερικά ακόμα ονόματα). 

Σε αυτό το σημείο να διευκρινίσουμε ότι η σειρά που παρουσιάζουμε τους παίκτες είναι τυχαία.

Σωκράτης Ναούμης (Χαρίλαος Τρικούπης)

Στα 22 του χρόνια, ταλέντο δεν μπορεί να θεωρηθεί, αλλά η φετινή σεζόν είναι η τρανή απόδειξη πως για την Α2 είναι ένας εξαιρετικός περιφερειακός. Στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, και μία σεζόν μετά τον υποβιβασμό με την Καβάλα, ο combo-guard, Ναούμης βρήκε χώρο και σταδιακά μέσα από την προπόνηση εξελίχθηκε σε πολύ σημαντικό “γρανάζι” της διαφαινόμενης ανόδου στα “σαλόνια” της Α1. Πολύ ώριμος για την ηλικία του, είναι υπερπολύτιμος για κάθε ομάδα. Σε 21 παιχνίδια ανά 17:21 λεπτά συμμετοχής, σκόραρε 6.5 πόντους, έδινε 2.4 ασίστ ενώ είχε και 1.3 κλεψίματα (ένατος σε όλο το πρωτάθλημα). Στα πολύ θετικά, πρέπει να συμπεριληφθεί το γεγονός πως όποτε κάποιος σημαντικός παίκτης της ομάδας απουσίαζε, ο Ναούμης έβγαινε με απόλυτη επιτυχία μπροστά.

Νίκος Τσιακμάς (Απόλλωνας Πατρών)

Στα 21 του χρόνια, πρώτη φορά στην Α2 και έχοντας παίξει μέχρι Γ’ Εθνική έως το καλοκαίρι. Αν κάποιος αναλογιστεί τα τρία παραπάνω στοιχεία και δει την σεζόν που κάνει ο Τσιακμάς φέτος, θα πιστέψει ότι πρόκειται για κάποιο λάθος. Και όμως, από την Γ’ Εθνική και την Ακράτα στον Απόλλωνα που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α2. Ένα “παραμύθι” για ένα παιδί που όλοι στην Πάτρα λένε τα καλύτερα. Σε 21 ματς, μετράει 6.3 πόντους, 1.6 ασίστ, 1.6 ριμπάουντ σε σχεδόν 20 λεπτά συμμετοχής που βρίσκεται κατά μέσο όρο στο παρκέ. Το “όπλο” του φυσικά το περιφερειακό σουτ (25 τρίποντα με 37% ποσοστό) αλλά αυτό που τον χαρακτηρίζει και έχει καταπλήξει τους πάντες είναι το “θράσος” του. Το ξεπέταγμα έγινε, ήρθε η ώρα για την καθιέρωση. Στον Απόλλωνα η δουλειά που γίνεται τον βοήθησε και του έδωσε την ευκαιρία, τώρα είναι η ώρα να “χτίσει” πάνω της.

Κωνσταντίνος Κάδρας (Απόλλωνας Πατρών)

Ο δεύτερος “μικρός” του Απόλλωνα που μπαίνει στην δεκάδα. Ένα παιδί που στα παιδοεφηβικά έκανε θραύση με την φανέλα του Δούκα αρχικά και μετέπειτα με αυτή του Περιστερίου. Μετά από ένα καλοκαίρι που συμμετείχε με την Εθνική Εφήβων στο Eurobasket U18 αλλά και μετά από μία προετοιμασία με την Δάφνη Δαφνίου, κατέληξε στην Πάτρα και τον Απόλλωνα του Κώστα Δελέγκου. Όποια ευκαιρία του παρουσιάστηκε την “άρπαξε από τα μαλλιά” και πραγματοποίησε ορισμένες εμφανίσεις (κορυφαία εμφάνιση εκείνη κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας όπου σκόραρε 18 πόντους) που έδειξαν ότι αν δουλέψει το κορμί του, μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα. Σε 18 παιχνίδια, ο 18χρόνος ψηλός είχε 6.3 πόντους και 2.9 ριμπάουντ ενώ αγωνιζόταν κατά μέσο όρο για 14,5 λεπτά.

Παναγιώτης Ερμείδης (Καρδίτσα)

Από ταλέντο και ρολίστας σε βασικό παίκτη! Την περσινή σεζόν με την Καρδίτσα έδειξε κάποια εξαιρετικά στοιχεία τα οποία ώθησαν την ομάδα να ανανεώσει το συμβόλαιο του. Φέτος, η εξέλιξη ακόμα μεγαλύτερη. Ο Ερμείδης, στα 21 του χρόνια δείχνει να έχει βρει τον χώρο και τον χρόνο για να “ξεδιπλώσει” το πλούσιο ταλέντο του. Είναι τρίτος σε χρόνο συμμετοχής, πίσω μόνο από τους Κακλαμάνο και Γραβά, με παραπάνω από 28 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Το ίδιο συμβαίνει και με τους πόντους ανά παιχνίδι, καθώς σκοράρει 9.5 σε 21 ματς και πάλι βρίσκεται πίσω μόνο από τους δύο προαναφερθέντες. Επιπροσθέτως, ο πρώην παίκτης του Απόλλωνα Πατρών, μαζεύει 4.3 ριμπάουντ, δίνει 3.1 ασίστ και σουτάρει με εξαιρετικά ποσοστά (46,8% στο τρίποντο με 37/79 και 53,7% στα δίποντα με 29/54).

Κώστας Κουφόπουλος (Δάφνη Δαφνίου)

Πολλοί “ειδικοί και γνώστες” της κατηγορίας λένε πως πρόκειται για το επόμενο μεγάλο playmaker της Α2, άλλοι θεωρούν πως ταβάνι του δεν είναι η Α2. Ο λόγος για τον Κώστα Κουφόπουλο που στην πρώτη του σεζόν στην κατηγορία δείχνει σε όλους πως μπορεί να αντέξει την πίεση και να οργανώσει μία ομάδα παρά τα 20 χρόνια του. Σε 21 ματς, έβαζε 8.2 πόντους ανά 20:45 λεπτά συμμετοχής. Είχε 2.4 ασίστ και 2 ριμπάουντ ενώ σούταρε με πολύ καλά ποσοστά όντας αξιόπιστος από τα 6,75 (42% από το τρίποντο, 26/62). Στην Δάφνη Δαφνίου που γίνεται εξαιρετική δουλειά με τους μικρούς παίκτες, έχει “ξεθαρέψει” δείχνοντας έτοιμος να καθιερωθεί στην κατηγορία και εν συνεχεία (γιατί όχι;) να κάνει το επόμενο βήμα. Οι παραστάσεις που έχει από το εφηβικό του Παναθηναϊκού σίγουρα του δίνουν ένα… extra point σε σχέση με τους συνομήλικους του αλλά, η διαρκής και συνεχώς αυξανόμενη άνοδος είναι ευχάριστα ανεξήγητη.

Κωνσταντίνος Καμπουρίδης (Ελευθερούπολη)

Από τον έναν “99άρη” στον άλλον. Ο επίσης 20χρόνος Κωνσταντίνος Καμπουρίδης της Ελευθερούπολης διανύει μία σεζόν καθιέρωσης στην Α2. Ψηλός με σουτ είναι ένα είδος που σπανίζει και αυτό που εκπροσωπεί ο Θεσσαλονικιός. Μπορεί με την ίδια ευκολία να σκοράρει τόσο από το ζωγραφιστό όσο και από τα 6,75 και αυτό τον καθιστά πολύτιμο για κάθε προπονητή. Φέτος, έχει βελτιωθεί και αμυντικά αλλά και στον τομέα των ριμπάουντ. Σε 20 ματς σκοράρει 10.4 πόντους (μαζί με τον Pokusevski οι μοναδικοί διψήφιοι της λίστας) και παίρνει 3.4 ριμπάουντ ανά 20 λεπτά συμμετοχής σε μία ομάδα που βρίσκεται σε “τροχιά” play-off, όπως δηλαδή είναι η Ελευθερούπολη.

Μάνος Χατζηδάκης (Κόροιβος Αμαλιάδας)

Πέρσι στο Μαρούσι, στην πρώτη ουσιαστικά χρονιά του σε ανδρικό επίπεδο (19 χρονών), είχε καλά νούμερα αλλά η ομάδα του έπεσε στην Β’ Εθνική με “δήμιο” στα Play-Out τον Κόροιβο. Φέτος η μοίρα τα έφερε έτσι, και ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, κατέληξε στην Αμαλιάδα και τον Κόροιβο. Στο ξεκίνημα της σεζόν δυσκολευόταν να βρει ρόλο αλλά μόλις ο Ronaldas Rutkauskas αποχώρησε, ήταν λογικό πως θα πάρει χρόνο συμμετοχής για να δείξει τι αξίζει. Έτσι και έγινε, και η αλήθεια είναι πως ο Χατζηδάκης βελτίωσε κατά πολύ την απόδοση του κάνοντας και ένα παιχνίδι που θα του μείνει αξέχαστο. Ο λόγος για αυτό στην Πυρκάλ, κόντρα στον Αμύντα, όπου ο ψηλός του Κόροιβου έπαιξε 45 λεπτά (δεν βγήκε ούτε δευτερόλεπτο), σκοράροντας 30 πόντους (20/23 βολές), μαζεύοντας 8 ριμπάουντ και κερδίζοντας 15 φάουλ. Όμως η ομάδα του ηττήθηκε και το προσωπικό του show πήγε στα… σκουπίδια. Συνολικά σε 20 ματς έχει 7.4 πόντους, 3.9 ριμπάουντ σε κατά μέσο όρο 17 λεπτά συμμετοχής.

Aleksej Pokusevski (Ολυμπιακός)

Από μία τέτοια λίστα ένα NBA prospect πρώτου γύρου δεν θα μπορούσε να λείπει. Σε μερικά χρόνια ίσως λέμε ότι τον είχαμε στην Ελληνική Α2 και γελάνε μαζί μας. Ο Σέρβος του Ολυμπιακού αγωνίστηκε μόλις σε 11 ματς καθώς είχε κάποιους τραυματισμούς και πηγαινοερχόταν μεταξύ της αναπτυξιακής και της ομάδας της Euroleague. Σε 11 “guest star” εμφανίσεις λοιπόν ο “Poku” ανέβαζε τον Ολυμπιακό επίπεδο. Μετράει 10.8 πόντους, 7.9 ριμπάουντ (έβδομο καλύτερο στο πρωτάθλημα), 1.8 κοψίματα (δεύτερο καλύτερο στο πρωτάθλημα), 1.3 κλεψίματα και 3.1 ασίστ σε 23 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι. Το μέλλον ανήκει στον 18χρόνο forward και σίγουρα δεν θα είναι στην Α2 ούτε πουθενά κοντά της (σε επίπεδο).

Αλέξανδρος Νικολαΐδης (Ολυμπιακός)

Από τον Ολυμπιακό θα μπορούσαμε να επιλέξουμε και άλλους παίκτες παρότι δεν ήταν στο… 100% αναπτυξιακή ομάδα όπως αυτοπροσδιορίστηκε όταν άρχισε την “περιπέτεια” της Α2. Ο δεύτερος λοιπόν της δεκάδας, είναι ακόμα ένας παίκτης που έχει ήδη πάρει τα πρώτα λεπτά συμμετοχής στην Euroleague. Ο Ολυμπιακός, μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων που έκανε το καλοκαίρι ο πρώην παίκτης του Μαντουλίδη, έσπευσε να τον “κλείσει”. Ο μικρός έχει πολύ μπασκετικό θράσος και τσαγανό και παρά τα 17 χρόνια του, δείχνει έτοιμος για μεγάλα πράγματα στο μπασκετικό στερέωμα. Φέτος, εκτός των άλλων είχε να διαχειριστεί και το γεγονός πως συμμετείχε σε… τρεις ομάδες. Στην κανονική Ανδρική ομάδα (Euroleague), στην αναπτυξιακή ομάδα (Α2) και στην εφηβική ομάδα (πρωτάθλημα Α’ ΕΣΚΑΝΑ Εφήβων). Σε 20 ματς στην Α2 δεν είχε αξιοσημείωτα νούμερα αλλά τα στοιχεία που έδειξε στέλνουν πέρα για πέρα αισιόδοξα μηνύματα. Συγκεκριμένα, βάζει 4.2 πόντους, κατεβάζει 2.4 ριμπάουντ και μοιράζει 1.4 ασίστ σε 14:17 συμμετοχής. Με μία γρήγορη ματιά στην στατιστική, αυτό που πρέπει σίγουρα να βελτιώσει είναι το τρίποντο καθώς φέτος σούταρε με το απογοητευτικό 22% (11/50 σουτ) έξω από τα 6,75.

Χρήστος Ιορδάνου (Ψυχικό)

Θα κλείσουμε την δεκάδα με ένα παιδί που η τύχη του έχει γυρίσει την πλάτη. Στα 21 του χρόνια έχει υποστεί ήδη τρεις φορές ρήξη χιαστών. Σοκαριστικό, όμως, ο ίδιος δεν τα παρατάει και παλεύει να καλύψει το χαμένο έδαφος. Επέστρεψε με στυλ στα παρκέ, από τον τρίτο του τραυματισμό, και αποτελεί παράδειγμα μαχητή που δεν τα βάζει κάτω. Σε πέντε παιχνίδια που πρόλαβε να αγωνιστεί προτού διακοπεί το πρωτάθλημα, ο γκάρντ της ομάδας του Γιώργου Ρεμεντέλα, έβαζε 3.6 πόντους και έπαιρνε 2.6 ριμπάουντ σε περίπου 16 λεπτά συμμετοχής. Στιγμές της σεζόν του, φυσικά η επιστροφή του στο ματς με την Καρδίτσα αλλά και το “ξεμπούκωμα” του, την αμέσως επόμενη αγωνιστική με το Ανατόλια (9 πόντους). Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για έναν παίκτη που ήταν ηγέτης στο εφηβικό του Παναθηναϊκού.

Honorable Mentions:

Περικλής Μπαζίνας (Απόλλωνας Πατρών, 19 χρονών): 20 ματς, 4.5 πόντους (17/47 τρίποντα), 2.4 ριμπάουντ σε 17:07 λεπτά συμμετοχής

Βαλάντης Κουρτίδης (Δάφνη Δαφνίου, 18 χρονών): 14 ματς, 5.1 πόντους (12/22 τρίποντα), 1.9 ριμπάουντ σε 18:05 λεπτά συμμετοχής

Γιώργος Αρνόκουρος (Δάφνη Δαφνίου, 19 χρονών): 21 ματς, 3.4 πόντους, 2.7 ριμπάουντ σε 12:18 λεπτά συμμετοχής

Ιάσωνας Δημητρακόπουλος (Κόροιβος Αμαλιάδας, 19 χρονών): 19 ματς, 4.9 πόντους, 1.7 ριμπάουντ σε 14:22 λεπτά συμμετοχής

Νίκος Αρσενόπουλος (Ολυμπιακός, 19 χρονών): 16 ματς, 8.1 πόντους, 1.6 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ σε 17:11 λεπτά συμμετοχής

Ιωσήφ Κολοβέρος (Ολυμπιακός, 17 χρονών): 17 ματς, 3.2 πόντους σε 08:54 λεπτά συμμετοχής

Ανδρέας Ρουμελιώτης (Ψυχικό, 19 χρονών): 17 ματς, 3.4 πόντους (14/37 τρίποντα και 5/9 δίποντα) σε 07:36 λεπτά συμμετοχής

Πηγή: basketblog.gr

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή: Στις 16 Απριλίου η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για το Παρίσι 2024

Την Τρίτη 16 Απριλίου θα γίνει η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΟΕ προς ενημέρωση να αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η Ολυμπιακή Φλόγα θα γεννηθεί και πάλι στην Ιερή Γη της Αρχαίας Ολυμπίας στις 16 Απριλίου 2024, για να ξεκινήσει το ταξίδι της προς τη γαλλική πρωτεύουσα, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024.

Η Τελετή Αφής θα αρχίσει στις 11:30, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα γεννηθεί στα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά ενώ τη χορογραφία έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου και θα την εκτελέσουν 35 Ιέρειες και 15 Κούροι. Τις ενδυμασίες των συντελεστών του χορού έχει δημιουργήσει η διεθνούς φήμη σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου.

Ο Ολυμπιακός Ύμνος θα ερμηνευτεί από την κορυφαία Mezzo – Soprano Joyce Di Donato και Master of Ceremonies θα είναι ο καταξιωμένος δημοσιογράφος Νίκος Αλιάγας.

Την Ολυμπιακή Φλόγα θα παραλάβει από τα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά, ο χρυσός Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος για να ξεκινήσει η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους που θα διαρκέσει 11 ημέρες, έως τις 26 Απριλίου.

Στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που διοργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θα παραβρεθεί ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ. Τόμας Μπαχ, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Παρίσι 2024 Tony Estanguet , η Υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας Amélie Oudéa-Castéra, η Ελληνικής καταγωγής Yφυπουργός Eξωτερικών της Γαλλίας Χρυσούλα Ζαχαροπούλου και η δήμαρχος Παρισιού Anne Hidalgo τους οποίους θα υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και Μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Υπεύθυνος για τις Τελετής της Ολυμπιακής Φλόγας είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Θανάσης Βασιλειάδης και Τελετάρχης ο Γιάννης Παπαδημητρίου

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέος Πρόεδρος του ΝΟΘΑ Καβάλας ο Χρήστος Μασάνης

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του ο ΝΟΘΑΚ :

Σας ενημερώνουμε ότι την 03 Απριλίου 2024 στο γραφεία του Ομίλου διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
Για την θέση του Προέδρου που εκλέγεται με διαφορετικό τμήμα ψηφοδελτίου εκλέχθηκε ο:
Χρήστος Μασάνης.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο με αύξων αριθμό προτίμησης εκλέχθηκαν οι :
Πρόδρομος Ντουάνογλου
Παναγιώτης Ζαφειράκης
Μαγδαλινή Ελευθεριάδου
Βασίλειος Χονδρογιάννης
Κωνσταντίνος Παυλιδης
Εύαγγελος Πανδράκης
Ειρήνη Ασβεστά
Εριφύλη Βαλασάκη
Αναπληρωματικά Μέλη εκλέχθηκαν :
Νικόλαος Κωνσταντινίδης
Μιχαήλ Παυλίδης
Βλαδίμηρος Συπκώβ
Χρήστος Σίμος
Δέσποινα Γαβριηλίδου
Ακολούθησε η συγκρότηση σε σώμα των τακτικών μελών του Ομίλου με σκοπό την ανάθεση καθηκόντων όπως παρακάτω :
Πρόεδρος, Χρήστος Μασανης
Αντιπροεδρος, Πρόδρομος Ντουάνογλου
Γραμματέας, Μαγδαλινή Ελευθεριάδου
Ταμίας, Παναγιώτης Ζαφειράκης
Έφορος αγωνιστικού τμήματος, Κωνσταντίνος Παυλίδης
Έφορος προ αγωνιστικού τμήματος, Βασίλειος Χονδρογιάννης
Έφορος ακαδημιών, Εριφύλη Βαλασάκη
Έφορος υδατοσφαίρισης, Ειρήνη Ασβεστά
Έφορος αθλητικών εγκαταστάσεων – υλικού , Ευάγγελος Πανδράκης
Μέσα στις επόμενες ημέρες και μετά την πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου θα οριστούν οι υπεύθυνοι – έφοροι όλων των αθλητικών τμημάτων του ΝΟΘΑΚ , προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη κάλυψη των αναγκών λειτουργίας όλων των τμημάτων που απαρτιζουν τον Όμιλο .
Ο ΝΟΘΑΚ καλωσορίζοντας το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, εύχεται υγεία, καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο τους.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Γαβριήλ Αραμπατζής από την Ελευθερούπολη έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

Οαθλητής από την Ελευθερούπολη, Γαβριήλ Αραμπατζής έπιασε στους αγώνες στο Σχηματάρι το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της κατηγορίας Τ20 που θα γίνει στο Κόμπε της Ιαπωνίας, αλλά και για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Μπράβο Γαβριήλ!

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en