Quantcast
Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Αστεροσκοπείο Αθηνών | Η πυρκαγιά του Αυγούστου στη Θάσο έκαψε 2.770 στρέμματα

Συνολικά, οι καμένες εκτάσεις που βρίσκονται σε προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000, είναι 267 εκτάρια ή 2.670 στρέμματα.

Η Επιχειρησιακή μονάδα Διαστημικών Εφαρμογών και Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι εκτίμησε την καμένη έκταση της πυρκαγιάς που ξεκίνησε στην Λεύκη Θάσου στις 10 Αυγούστου 2022, σε περίπου 277 εκτάρια ή 2.770 στρέμματα.

Εκτιμάται, με βάση στοιχεία του ευρωπαϊκού προγράμματος Copernicus EU, ότι οι καμένες εκτάσεις αφορούν 84% δασική έκταση και 16% συνδυασμό θαμνώδους ή/και ποώδους βλάστησης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Προχωράει η απόκτηση για την Θάσο του σκάφους με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία απόκτησης του περιπολικού σκάφους με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό για την Θάσο, για το οποίο είχε δεσμευτεί από τον Νοέμβριο του 2021, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Για την πορεία υλοποίησης του συγκεκριμένου θέματος, που αποτελεί διαχρονική και δίκαιη απαίτηση των κατοίκων της Θάσου, ο κ. Λαζαρίδης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Παππά.

Ο κ. Παππάς ενημέρωσε τον κ. Λαζαρίδη ότι η σύμβαση με τον ανάδοχο βρίσκεται για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, περί τα τέλη Απριλίου αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η ναυπήγηση των σκαφών, όπως τους εξήγησε και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Γιώργος Αλεξανδράκης.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Λαζαρίδης έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Στις 3/11/2021 είχα δεσμευτεί για την απόκτηση ενός περιπολικού σκάφους με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό για την Θάσο.  Στις 5/4/2023 ανακοίνωσα την απόκτηση του σκάφους, μετά από συντονισμένες ενέργειες με το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Για το θέμα, συναντήθηκα με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Παππά, ο οποίος με ενημέρωσε για την πορεία απόκτησης του σκάφους, που θα θωρακίσει την υγεία των κατοίκων του νησιού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση έχει υπάρξει ανάδοχος και η σύμβαση βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο, η οποία αναμένεται να υπογραφεί περί τα τέλη Απριλίου. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η ναυπήγηση των 11 σκαφών, ένα εκ των οποίων θα έρθει στην Θάσο.

Το είπαμε! Το κάνουμε! Συνεχίζουμε!»

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Πολιτιστικός Σύλλογος Χατζηγιώργης | Πρώτη αποκριάτικη εκδήλωση στις 3 Μαρτίου

Η πρώτη εβδομάδα των Αποκριών που τελειώνει την Κυριακή του Ασώτου, λέγεται και Προφωνή, επειδή παλιά προφωνούσαν, δηλαδή διαλαλούσαν ότι άρχιζαν οι Απόκριες.

O Πολιτιστικός Σύλλογος Χατζηγιώργης προσκαλει στην πρώτη αποκριάτικη εκδήλωση , στις 3/3/2024 που τελειώνει την καθαρά Δευτέρα, με το πέταγμα του παραδοσιακού χαρταετού. Τις μέρες αυτές λαμβάνει χώρα το έθιμο του γλεντιού, της ψυχαγωγίας και του «μασκαρέματος», της μεταμφίεσης, που έχει τις ρίζες του στα Κρόνια «Λουπερκάλια» και «Σατουρνάλια» και στις αρχαιότερες «Διονυσιακές γιορτές» ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ στο Θεολόγο της Θάσου χωρίς LATIN….Aαλλά με πολύ Ελληνικό τραγούδι και τρελό χορό, “πώς του τρίβουν το πιπέρι κι μι πουλά αφυσκ`ρκα”.

Χωρίς πλαστικά Άρματα αλλά με ρούχα απ’ της γιαγιάς το συρτάρι , χωρίς αναστολές …..αλλά με Πολλές εκπλήξεις. Φορέστε ότι βρείτε στο συρτάρι σας ή ελάτε να σας βάψουμε εμείς. Σας περιμένουμε να κάνουμε Αποκριές όπως έκαναν παλιά αυτοί που ήταν μόνιμα σε κρίση. Φάτε σουβλάκι της Φτώχιας απολαμβάνοντας το Λαϊκό Τοπικό Συγκρότημα των Ημιυπαίθριων καλλιτεχνών.

Αφήστε τα παιδιά, αν σας βαρεθούν ,στη Στέγη Πολιτισμού Θεολόγου να ασχοληθούν με την εκμάθηση κατασκευής Χαρταετού , από εμπειροτέχνες του είδους που ψάχνοντας να αναπληρώσουν τις περικοπές των συντάξεων τους, θα προσφέρουν αφιλοκερδώς τις γνώσεις τους Κυριακή 3/3/2024 ώρα από 13.οο και όσο αντέξουμε ………..

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μενδώνη | Εντός του καλοκαιριού του 2024 παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Θάσου

Για το Αρχαίο Θέατρο της Θάσου μίλησε από την Κομοτηνή μετά από ερώτηση του ENA Channel και του Κώστα Τοτοκώτση η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Όπως τόνισε η κ.α Μενδώνη οι εργασίες είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης τους και δεν αποκλείεται εάν όλα πάνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το καλοκαίρι του 2024 να γίνουν παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Θάσου.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του ENA Channel :

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en