Quantcast
Connect with us

ΠΑΓΓΑΙΟ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ | «Σαφάρι» για την απομάκρυνση των μόνιμα πακτωμένων ομπρελών

  Μετά την Τούζλα, η Νέα Πέραμος και ακολουθεί η Νέα Ηρακλείτσα –  Μποσμπότης: «Έπρεπε να απομακρύνουμε αυτό το «δάσος», οι παραλίες δεν είναι τσιφλίκι κανενός».

«Έπρεπε να καθαρίσουμε την παραλία από το «δάσος» πακτωμένων ομπρελών. Οι παραλίες δεν είναι τσιφλίκι κανενός». Αυτό ανέφερε χθες με δηλώσεις του στο «Χ» ο αντιδήμαρχος Ελευθερούπολης, Χρήστος Μποσμπότης, μετά την «επιχείρηση σκούπα» που ξεκίνησε η διοίκηση και τα συνεργεία του δήμου Παγγαίου σε όλα τα μήκη και πλάτη του παραλιακού μετώπου για την απομάκρυνση των πακτωμένων ομπρελών.

Η αρχή έγινε στην παραλία Οφρυνίου την περασμένη Παρασκευή, με τους εκεί κατοίκους να αποδέχονται και να επικροτούν την πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Γιώργου Καρανταγλή, ενώ χθες πήρε σειρά η παραλία της Νέας Περάμου και σήμερα τα συνεργεία του δήμου Παγγαίου ετοιμάζονται να «ξεριζώσουν» κι από κει τις πακτωμένες ομπρέλες.

Μποσμπότης: «Οι παραλίες δεν είναι τσιφλίκι κανενός»

Νωρίς χθες το πρωί, οι αντιδήμαρχοι Πάρης Γρηγοριάδης και Χρήστος Μποσμπότης, αλλά και αστυνομικοί συνόδευσαν τα συνεργεία του δήμου στην παραλία της Νέας Περάμου, ξεκινώντας το «ξήλωμα» για την απομάκρυνση των μόνιμων ομπρελών που ήταν πακτωμένες σε πολλά σημεία των παραλιών του δήμου.

«Στα τέλη Ιουνίου με έγγραφό μας στην Εισαγγελία ενημερώσαμε για τις προθέσεις μας ότι προτιθέμεθα να απομακρύνουμε όλες τις μόνιμες κατασκευές στις παραλίες, αφού βάσει της ΚΥΑ, με την οποία μας παραχωρεί η ΕΤΑΔ τη χρήση αιγιαλού, ο δήμος είναι υπεύθυνος και για την καθαριότητα και την αισθητική αναβάθμιση των παραλιών. Ζητήσαμε και τη συνδρομή της αστυνομίας, η οποία απάντησε θετικά στο αίτημά μας και τα συνεργεία του δήμου ξεκίνησαν το ξήλωμα από τις παραλίες του πρώην δήμου Ορφανού. Σήμερα (σ.σ. χθες), με τον αντιδήμαρχο Ελευθερών και τους υπαλλήλους του δήμου, αλλά και συνοδεία ενός περιπολικού, απομακρύναμε ομπρέλες από την παραλία της Νέας Περάμου. Πρέπει να σας επισημάνω ότι στο ύψος της οικοδομής «Πέταλο», οι πακτωμένες ομπρέλες θύμιζαν «δάσος». Από κάτω, βρέθηκαν βάσεις με τσιμέντο, λάστιχα γεμάτα με άμμο ή πέτρες, που πραγματικά χαλάνε την εικόνα της παραλίας. Υπήρξαν αντιδράσεις, προπηλακισμοί και παράπονα από πλευράς κατοίκων, όμως η παραλία είναι ένα αγαθό για όλους. Δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Δεν μπορεί ο καθένας να περιχαρακώνει έναν χώρο, αφήνοντας μόνιμα τις ομπρέλες ή οποιαδήποτε άλλη αυτοσχέδια κατασκευή», σημείωσε ο κ. Μποσμπότης.

«Όποιος αγοράζει σπίτι, δε σημαίνει ότι αγόρασε και χώρο στην παραλία»

Καταλήγοντας, ο κ. Μποσμπότης υπογράμμισε ότι «αύριο (σ.σ. σήμερα) σειρά θα πάρει η εκρίζωση ομπρελών από την παραλία της Νέας Ηρακλείτσας. Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς από τον δήμο, αφού είναι δεδομένο πως κάποιοι θα πάνε και θα στήσουν αντίστοιχες κατασκευές, όμως είμαστε αποφασισμένοι να κόψουμε αυτή τη συνήθεια. Οφείλουμε να προστατέψουμε την εικόνα των παραλιών μας. Υπάρχουν ιδιώτες, που κλειδώνουν τις ομπρέλες μαζί με ξαπλώστρες, καταλαμβάνοντας μια σημαντική έκταση, μπορεί και 40-50 τετραγωνικών. Όποιος αγόρασε ένα σπίτι στην περιοχή, δε σημαίνει ότι αυτομάτως αγόρασε και μια έκταση από την παραλία. Να μην ξεχνάμε ότι είναι αγαθό για όλους.

πηγη: xronometro.com

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Νέας Περάμου

Ο Δήμαρχος Παγγαίου Αναστασιάδης Φίλιππος υποδέχτηκε σήμερα στο Δημαρχείο τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ν. Περάμου, όπου πραγματοποιήθηκε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση.

Στην εν λόγω συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Christos Bosmpotis, ο Πρόεδρος της Μονομετοχικής Παγγαίου Tasos Mitrou και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου Τάσος Μεταξάς.

Στα πλαίσια της συνάντησης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα που κατασκευάζονται και σε αυτά που πρόκειται να υλοποιηθούν στο εγγύς μέλλον, αποτυπώνοντας την υφιστάμενη κατάσταση, τις προτάσεις της Διοίκησης για περαιτέρω ανάπτυξη και ζητώντας τη γνώμη των παρευρισκόμενων.

Επιπλέον, συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν τόσο τους επαγγελματίες όσο και τη Δημοτική Αρχή, ενώ δεν έλειψαν και οι συζητήσεις αναφορικά με την περαιτέρω πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, είναι εξαιρετικά ευχάριστο όταν οι δημότες σχηματίζουν συλλόγους/ομάδες και παίρνουν από κοινού αποφάσεις για την τοπική και ευρύτερη ανάπτυξη.

Η Δημοτική Αρχή στέκεται πάντοτε στο πλευρό όλων των δημοτών, διαβουλεύεται και συνεργάζεται, έχοντας ως γνώμονα το καλό του τόπου μας!

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κάηκε ολοσχερώς beach bar στους Αμμολόφους

Φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 7 Απριλίου 2024 στους Αμμολόφους Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα ένα από τα beach bars της περιοχής “τυλίχτηκε” στις φλόγες με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς.

Η Π.Υ Ελευθερούπολης και Καβάλας συνέδραμε στην κατάσβεση της φωτιάς περί τις 4:30 τα ξημερώματα ενώ οι λόγοι πρόκλησης της ακόμα παραμένουν άγνωστοι.

Δείτε φωτογραφίες και video :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ελευθερούπολη | Δείτε την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en