Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Ανταποκρίθηκε η Κυβέρνηση στο αίτημα των Πρυτανικών Αρχών του ΔΠΘ και στην παρέμβαση του Ε. Στυλιανίδη για νέες εστίες στη Θράκη

Παρά τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργεί η εκτεταμένη κρίση στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί αποτελεσματικά.

Σε σημερινή συνεδρίαση των συναρμόδιων Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Ανάπτυξης και μετά από διαδικτυακή επικοινωνία με τις Πρυτανικές Αρχές του ΔΠΘ, αποφασίστηκε η έγκριση Φοιτητικών Εστιών για 350 άτομα στην Κομοτηνή και 350 άτομα στην Αλεξανδρούπολη.

Σε σχετική δήλωση του ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης που ήταν συνεχώς σε επικοινωνία με τους Υπουργούς και τα μέλη της Επιτροπής Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα τόνισε:

« Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει παρά τις μεγάλες δυσκολίες της υγειονομικής κρίσης να αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και τη Θράκη γενικότερα. Με την σημερινή απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής(ΣΔΙΤ) για την έγκριση Εστιών 350 φοιτητών για την Κομοτηνή και άλλων 350 φοιτητών για Αλεξανδρούπολη βάζει τις βάσεις για αύξηση των εισακτέων στην περιοχή, ενισχύει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και στηρίζει την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και την ευημερία της τοπικής κοινωνίας. Ευχαριστώ για λογαριασμό των Θρακιωτών τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη συνεπή στάση του και τους αρμόδιους Υπουργούς για την ανταπόκριση τους στο αίτημα των Πρυτανικών Αρχών και των σταθερών δικών μας παρεμβάσεων. Η πνευματική θωράκιση, η δημογραφική ενίσχυση και η αναπτυξιακή ενδυνάμωση της Θράκης αποτελεί με βεβαιότητα μια πολιτική απολύτως ανταποδοτική για ολόκληρη την Ελλάδα, όπως άλλωστε απέδειξαν και τα τελευταία γεγονότα στον Έβρο. Αυτό πρέπει να συνεχιστεί και στα αλλά πεδία πολιτικής».

Ν.Δ.: Ανακοίνωση των Δ.Ε.Ε.Π της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ για τα έργα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

«Η έγκριση από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή, ενός ιδιαίτερα σημαντικού έργου υποδομών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, δίδει στην Περιφέρεια μας έντονη αναπτυξιακή πνοή, γυρνώντας πραγματικά σελίδα για τον τόπο. Το έργο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, προϋπολογισμού 105 εκατ. ευρώ, που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα αφορά στη
μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση φοιτητικών εστιών καθώς
και άλλων κτιριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου. Η γόνιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, μέσω ενός στρατηγικού σχεδίου, σε συνδυασμό με μία ισχυρή δημόσια διοίκηση αποτελεί εγγύηση για τη μακροπρόθεσμη ευημερία όλων των πολιτών. Με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Ελλάδα αλλάζει, αποτελώντας, πλέον, σημείο θετικής αναφοράς και σταθερότητας, ατενίζοντας το μέλλον της με ελπίδα και
αισιοδοξία.»

komotinipress

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Δεν θα λειτουργήσουν τα Λασπόλουτρα των Κρηνίδων λόγω θεμάτων ασφαλείας

Στον προσανατολισμό μη-λειτουργίας των Λασπόλουτρων των Κρηνίδων βρίσκεται η διοίκηση του Δήμου Καβάλας όπως επισήμανε σε δηλώσεις του στο ENA Channel και στην εκπομπή Αναλυτής ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης.

Όπως τόνισε ο κ. Μουριάδης υπάρχουν θέματα ασφαλείας τα οποία καθιστούν δύσκολη την λειτουργία των Λασπόλουτρων.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ :

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Τρόμος για γυναίκα στην Δράμα : Βρήκε κομμένα τα φρένα του οχήματος της -Κινδύνεψαν τα παιδιά της!

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Δράμα, όταν 38χρονη κατήγγειλε ότι άγνωστοι της έκοψαν τα φρένα του αυτοκινήτου της με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η ζωή η δική της και των δύο παιδιών της.

Σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσε στην αστυνομία άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες της έκοψαν τα φρένα του αυτοκινήτου της, την ώρα που ήταν σταθμευμένο δίπλα στο σπίτι της. «Μπήκα με τα παιδιά μου στο αυτοκίνητο επειδή είχαμε κάτι προγραμματισμένο. Μόλις ανέπτυξα λίγη ταχύτητα το φρένο δεν πατιόταν!»

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Προσωρινός ανάδοχος εντός των ημερών για το έργο ύδρευσης της Δ.Ε. Φιλίππων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης προσφορών στο μεγάλο έργο της ΔΕΥΑΚ, για την ύδρευση της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων.

Προσωρινό ανάδοχο θα έχουν αυτήν την εβδομάδα. Αμέσως μετά θα υπάρξει διαδικασία ελέγχων κτλ. Σύμβαση θα υπογραφεί το Καλοκαίρι, το δε έργο θα αρχίσει κατά το Φθινόπωρο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en