Quantcast
Connect with us

ΕΡΓΑΣΙΑ

Αντίστροφη μέτρηση 3 ημερών για τις νέες δηλώσεις για τα 532 ευρώ σε έως 477.000 μισθωτούς

Την ερχόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου ανοίγει η εφαρμογή  για τους εργοδότες επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές καθ’ όλο τον τρέχοντα μήνα, προκειμένου να δηλώσουν την αναστολή της σύμβασης εργασίας του προσωπικού τους.

Σχετική δήλωση πρέπει να κάνουν και οι υπό αναστολή εργαζομένοι, προκειμένου να λάβουν και γι’ αυτόν τον μήνα την ειδική αποζημίωση των 532 ευρώ.

Οι εργοδότες θα υποβάλουν δήλωση στο πληροφοριακό σύστημα “Εργάνη”, ενώ οι εργαζόμενοι θα υποβάλουν δήλωση στην εφαρμογή supportemployees.services.gov.gr.

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων αυτών λήγει στις 31 Μαΐου. Η καταβολή των αποζημιώσεων θα γίνει μεταξύ 5ης και 10ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία, υπολογίζεται πως κοντά στους 477.000 μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα θα λάβουν τη σχετική αποζημίωση. Οι μιισθωτοί αυτοί απασχολούνται σε 171.000 επιχειρήσεις.

Το δημοσιονομικό κόστος από τις αποζημιώσεις στους μισθωτούς  θα ανέλθει κοντά στα  253 εκατ. ευρώ.

Επίσης το κράτος θα καλύψει το κόστος των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων υπολογισμένων επί των μισθών που προβλέπουν οι συμβάσεις. Με βάση τις έως τώρα εκτιμήσεις των αρμοδίων στελεχών των Ταμείων, το κόστος των εισφορών θα ανέλθει στα 184 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τους εργαζομένους οι οποίοι απασχολούνται σε επιχειρήσεις που άνοιξαν ή θα ανοίξουν εντός του τρέχοντος μηνός αλλά και στους εργαζομένους που απασχολούνται σε πληττόμενες πλην ανοιχτές επιχειρήσεις, προβλέπονται άλλες προθεσμίες υποβολής δηλώσεων αναστολών και συγκεκριμένα μεταξύ μεταξύ της 1ης και 7ης Ιουνίου. Οι δε αποζημιώσεις στους δικαιούχους μισθωτούς θα καταβληθούν μεταξύ 10ης και 12ης Ιουνίου.

Εκτιμάται πως κοντά στους 236.000 εργαζομένους επαναλειτουργουσών και πληττομένων επιχειρήσεων θα παραμείνουν σε αναστολή, είτε για μέρος, είτε για ολόκληρο το Μάιο. Σημειώνεται πως γι’ αυτή την κατηγορία των επιχειρήσεων δίδεται η δυνατότητα διατήρησης σε αναστολή όχι πάνω από το 60% των συμβάσεων εργασίας και όχι για πέρα από την 31η Μαΐου. Το υπόλοιπο 40% του προσωπικού πρέπει να επανέλθει στην εργασία του.

Επίσης, προκειμένου ένας εργοδότης να ενταχθεί σε αυτό το πλαίσιο στήριξης, θα πρέπει να μην απολύσει κανέναν εργαζόμενο από την επιχείρησή του.

Click to comment

Απάντηση

ΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΥΠΑ | Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης, με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης

Αναρτήθηκαν σήμερα Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων, επιλαχόντων και αποκλειομένων, της νέας διαδικτυακής δράσης επαγγελματικής κατάρτισης, με τίτλο «Προσωποποιημένη Επιμόρφωση, με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης».

Η κατάρτιση πραγματοποιήθηκε κατά σειρά προτεραιότητας και με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Οι πίνακες βρίσκονται στη διεύθυνση https://www.dypa.gov.gr/nea-anakoinwseis.

Σε κάθε ωφελούμενο του προγράμματος θα αποσταλεί άμεσα από τη ΔΥΠΑ ενημερωτικό e-mail για την οριστική επιλογή του και για τα επόμενα βήματα σχετικά με την εγγραφή του στην εκπαιδευτική πλατφόρμα και την παρακολούθηση των διαδικτυακών μαθημάτων.

Η πιλοτική δράση υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και στοχεύει στην παροχή προσωποποιημένων διαδικτυακών προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, που η συνολική τους διάρκεια θα κυμαίνεται από 100 έως 250 ώρες.

Οι ωφελούμενοι της δράσης θα κληθούν αρχικά να συμπληρώσουν εξειδικευμένα ερωτηματολόγια, τα οποία, στη συνέχεια, θα επεξεργαστεί το ΕΚΠΑ, μέσω μοντέλου Τεχνητής Νοημοσύνης. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα αναδείξει τα προσωποποιημένα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, που θα κληθεί μετά κάθε ωφελούμενος να παρακολουθήσει, ενώ το περιεχόμενό τους θα αποτελείται από μαθήματα και διδακτικές ενότητες που θα έχουν άμεση συνάρτηση με το προσωπικό προφίλ τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΔΥΠΑ συνεχίζει τις επιτυχημένες συνεργασίες υλοποίησης δράσεων επαγγελματικής κατάρτισης σε συνεργασία με ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με απώτερο σκοπό την αναβάθμιση των απαραίτητων γνώσεων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητάς τους.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΕΡΓΑΣΙΑ

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης, με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες επιτυχόντων, επιλαχόντων και αποκλειομένων, της νέας διαδικτυακής δράσης επαγγελματικής κατάρτισης, με τίτλο «Προσωποποιημένη Επιμόρφωση, με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης», στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε κατά σειρά προτεραιότητας και με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια.

Οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης από την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 και ώρα 14:00 μέχρι την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 και ώρα 23:59 αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της ΔΥΠΑ (e-servives), με κωδικούς TaxisNet ή με κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΔΥΠΑ, στη διεύθυνση: https://eservices.oaed.gr/pls/apex/.

Όσοι υποψήφιοι καταθέτουν ένσταση, οφείλουν να αναφέρουν την ακριβή αιτιολογία της ένστασης και να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας με ηλεκτρονική σάρωση σχετικά δικαιολογητικά. Ενστάσεις που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά δεν εξετάζονται.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πιλοτική δράση υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και στοχεύει στην παροχή προσωποποιημένων διαδικτυακών προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, που η συνολική τους διάρκεια θα κυμαίνεται από 100 έως 250 ώρες.

Οι ωφελούμενοι της δράσης θα κληθούν, αρχικά, να συμπληρώσουν εξειδικευμένα ερωτηματολόγια, τα οποία, στη συνέχεια, θα επεξεργαστεί το ΕΚΠΑ, μέσω μοντέλου Τεχνητής Νοημοσύνης. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα αναδείξει τα προσωποποιημένα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, που θα κληθεί μετά κάθε ωφελούμενος να παρακολουθήσει, ενώ το περιεχόμενό τους θα αποτελείται από μαθήματα και διδακτικές ενότητες που θα έχουν άμεση συνάρτηση με το προσωπικό προφίλ τους.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΕΡΓΑΣΙΑ

Νέα προκήρυξη για πάνω από 80 μόνιμους στον ΑΔΜΗΕ

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας – ΑΔΜΗΕ ΑΕ ανακοίνωσε 87 νέες θέσεις εργασίας, μέσα από την έκδοση νέας προκήρυξης για προσλήψεις προσωπικού σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα οι θέσεις στον ΑΔΜΗΕ αφορούν στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 87 θέσεων μόνιμου προσωπικού «Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης». Οι προσλήψεις πρόκειται να υλοποιηθούν με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής ξεκινά την Τετάρτη 20 Μαρτίου και λήγει την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024.

  • Οι θέσεις εργασίας στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας – ΑΔΜΗΕ ΑΕ
  • ΠΕ Διπλωματούχοι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί (38 θέσεις)
  • ΤΕ Πτυχιούχοι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί (18 θέσεις)
  • ΔΕ Ηλεκτρολόγοι Σταθμών – Υποσταθμών και ΔΕ Ηλεκτρολόγοι Δικτύων (31 θέσεις)

 Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής

Οι υποψήφιοι, οι οποίοι κατέχουν τα προσόντα των προκηρυσσόμενων θέσεων, όπως αυτά αναγράφονται στο Κεφάλαιο Α’ και στο Κεφάλαιο Β’ της προκήρυξης, πρέπει:

Να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην εταιρεία ΑΔΜΗΕ ΑΕ αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ο χρόνος υποβολής των αιτήσεων ορίζεται κατ’ ελάχιστον, σε 15 ημέρες από τη δημοσίευση της προκήρυξης.

Η ηλεκτρονική αίτηση συμπληρώνεται σύμφωνα με τις γενικές οδηγίες συμπλήρωσης – τρόπου υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών που αναφέρονται στο κεφάλαιο Η’ της

Κάθε υποψήφιος επιτρέπεται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και μέχρι του συνολικού αριθμού των θέσεων, μίας μόνο ειδικότητας απασχόλησης και μίας μόνο Κατηγορίας Εκπαίδευσης Προσωπικού (Π.Ε. ή Τ.Ε. ή Δ.Ε.). Στην ηλεκτρονική αίτησή ο υποψήφιος θα υποβάλει με σειρά προτίμησης τις θέσεις για τις θέσεις στις οποίες επιθυμεί να προσληφθεί. H υποβολή περισσοτέρων της μιας αιτήσεων για θέσεις της ίδιας προκήρυξης ή η σώρευση στην αίτηση θέσεων διαφορετικών Κατηγοριών Εκπαίδευσης προσωπικού ή ειδικοτήτων απασχόλησης, συνεπάγεται αυτοδικαίως τον αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής στην παρούσα διαδικασία έχει ως ακολούθως:

Αρχίζει στις 20 Μαρτίου 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ. και λήγει στις 03 Απριλίου 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:59 μ.μ. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στην εταιρεία ΑΔΜΗΕ ΑΕ.

Τα απαραίτητα προσόντα

1. Η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας

2. Η πιστοποίηση γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή

Για όλες τις θέσεις της προκήρυξης απαραίτητο προσόν είναι η πιστοποίηση γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων, και γ) υπηρεσιών διαδικτύου.

Πηγή: ethnos.gr/

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en