Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό

Με πίστη πως η σημερινή νομοτεχνική βελτίωση αποτελεί την προτελευταία σκηνή του σίριαλ του ΕΣΡ, πριν την πέμπτη συνεχή Διάσκεψη των Προέδρων της Δευτέρας προχωρά η κυβέρνηση, συνεχίζοντας τους χαμηλούς τόνους για την επίτευξη συναίνεσης και από τη ΝΔ.

Του Νίκου Ανδριόπουλου

Μπορεί το μυαλό όλων να είναι στον ανασχηματισμό, καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι η κλεψύδρα για το νέο κυβερνητικό σχήμα έχει αδειάσει και οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού είναι ζήτημα λίγων ημερών αν όχι και ωρών, ωστόσο υπουργοί και βουλευτές που βρίσκονται υπ’ ατμόν με το τηλέφωνο… σκουλαρίκι, καλούνται να κάνουν υπομονή, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην ύστατη προσπάθεια να καμφθούν οι αντιδράσεις της ΝΔ για το ΕΣΡ.

Ο υπουργός Επικρατείας ενημέρωσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την σημερινή συζήτηση της νομοτεχνικής βελτίωσης το απόγευμα της Τετάρτης. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η επίμαχη τροπολογία αφαιρεί το επίδικο του νόμου Παππά, που είναι η διάταξη 2Α που κρίθηκε αντισυνταγματική από το ΣτΕ, ενώ όπως φαίνεται θα υπάρξουν και περαιτέρω «διορθώσεις» της τελευταίας στιγμής. Με τη νομοτεχνική βελτίωση που θα φέρει ο κ. Παππάς προβλέπεται, σε περίπτωση προκήρυξης διαγωνισμού να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ, ενώ το ίδιο θα συμβαίνει και αναφορικά με τον αριθμό των αδειών.

Την ίδια ώρα από το Μαξίμου τηρούν χαμηλούς τόνους, ποντάροντας στην πολιτική απομόνωση της ΝΔ αλλά και στις ισχυρές φωνές υπέρ της συναίνεσης για συγκρότηση του ΕΣΡ που αναπτύσσονται ανοιχτά πλέον εντός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως αυτή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Παράλληλα, χωρίς να προεξοφλείται τίποτα βέβαιο, στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν πως εν τέλει η ΝΔ θα προσφέρει την πολυπόθητη συναίνεση για τα 4/5 του ΕΣΡ, με τον Νίκο Παππά να σημειώνει σε ήπιους τόνους: «Πιστεύω ότι θα υπάρξει συναίνεση και το ΕΣΡ θα συσταθεί. Το ΕΣΡ θα πρέπει να ξαναρχίσει όλη τη διαδικασία για τη χορήγηση των αδειών. Δεσμεύομαι να θέσω στη διάθεσή του, αν το επιθυμεί, όλη την τεχνική και διοικητική υποστήριξη που είναι απαραίτητη για αυτό».

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με την συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου ο Ακάθιστος Ύμνος

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού και κοινωνικού του έργου, έλαβε μέρος στην τέλεση του Ακάθιστου Ύμνου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετά το Πάσχα παρατείνονται τα έργα στον Άγιο Νικόλαο

Αδιάκοπα εργάζονται οι εργάτες στα στενά του Αγίου Νικολάου όπου διενεργούνται τα έργα για το Ανοιχτό Εμπορικό Κέντρο. Κύριο πρόβλημα έως τώρα είναι η γενική εικόνα καθότι ήδη πολλοί τουρίστες έχουν έρθει στην πόλη της Καβάλας.

Από εκεί που η κατάσταση φαινόταν αισιόδοξη οι καθυστερήσεις δημιουργούν δυσανασχέτιση. Το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, βρίσκεται παραπλεύρως του Ιερού Ναού από τις πρωινές ώρες καθημερινά διενεργώντας έργα με αποτέλεσμα για ακόμη μια φορά να αποσύρωνται τραπεζοκαθίσματα από τα καταστήματα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα μπορούν πλέον να εκτελούν αεροδιακομιδές στο ΕΚΑΒ Καβάλας

Αισιόδοξα είναι τα νέα για την Υπηρεσία του ΕΚΑΒ της Καβάλας, καθότι εισακούστηκαν τα αιτήματα τους όσο αφορά την δυνατότητα αεροδιακομιδών. Πλέον οι εργαζόμενοι, έχουνσ την κατοχή τους τις πιστοποιήσεις για το ότι μπορούν να εκτελούν αεροδιακομιδές, λύση ωστόσο δεν έχει βρεθεί για τον χώρο όπου θα βρίσκονται τα ελικόπτερά τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό | Οι μνηστήρες του υπουργείου Οικονομικών(upd)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ…ΕΚΤΟΣ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ

Αύριο του Αγίου πνεύματος η νέα κυβέρνηση εκτός απροόπτου θα είναι έτοιμη και η σύνθεσή στης θα ανακοινωθεί. πρωθυπουργός, καθώς ο χρόνος κυλά αντίστροφα για τον ανασχηματισμό προσπαθεί να κλείσει μέτωπα και εκκρεμότητες. Στο πλαίσιο αυτό οι συναντήσεις και οι επαφές έχουν πυκνώσει, καθώς το παζλ της σύνθεσης του νέου Υπουργικού Συμβουλίου συμπληρώνεται σταδιακά και αναμένεται να ανακοινωθεί από Δευτέρα.

Κρίσιμο θέμα παραμένει το πρόσωπο που θα διαδεχτεί τον Γ. Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Σαμαράς βρισκόταν από χθες το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας και στενούς του συνεργάτες, ενώ μέσα στο σαββατοκύριακο θα έχει τις τελικές επικοινωνίες με τον Ε. Βενιζέλο, προκειμένου να επικυρώσουν τη συμφωνία τους. Οι ανακοινώσεις- εκτός απροόπτου- αναμένονται την Δευτέρα, του Αγίου Πνεύματος.

Ο πρωθυπουργός προφανώς και θέλει να τελειώνει με τη σημαντική αυτή εκκρεμότητα, διότι γνωρίζει ότι υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να λυθούν αμέσως, έτσι ώστε η χώρα να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς μετά τη διπλή εκλογική αναμέτρηση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους» στελέχη της ΝΔ που συνομίλησαν πρόσφατα με τον πρωθυπουργό, βεβαιώνουν ότι ο κ. Σαμαράς είναι αποφασισμένος να τοποθετήσει στο υπουργείο Οικονομικών, κοινοβουλευτικό στέλεχος της ΝΔ, ικανό να σηματοδοτήσει ότι το μήνυμα των πολιτών για διορθωτικές κινήσεις ελήφθη από την κυβέρνηση και ταυτόχρονα ότι δεν θα τεθούν εν αμφιβόλω η δημοσιονομική προσαρμογή και η πορεία των μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόσωπο αυτό δεν θα είναι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, ούτε ο κ. Παπασταύρου, ο οποίος θα παραμείνει στο Μέγαρο Μαξίμου. Επίσης, το πιθανότερο είναι ότι ο κ. Γ. Στουρνάρας μετακινείται τελικά στη διοίκηση της ΤτΕ και θα διαδεχθεί τον κ. Γ. Προβόπουλου.

Το σενάριο για την παραμονή του στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς εκκρεμεί η διαπραγμάτευση για το χρέος, δεν κερδίζει έδαφος παρότι υπήρξαν (και υπάρχουν σε έναν βαθμό) εισηγήσεις στον πρωθυπουργό ότι η αποχώρηση Θεοχάρη αρκεί προκειμένου να πείσει η κυβέρνηση για την αλλαγή κατεύθυνσης της οικονομικής πολιτικής, κάτι το οποίο επιδιώκει σταθερά και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Β. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, αμετακίνητοι φέρονται οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Γιάννης Μανιάτης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Φώφη Γεννηματά, ενώ φαίνεται πως την ύστατη ώρα “διιασώζεται” ο Χαράλαμπος Αθανασίου, που μέχρι πρότινος φερόταν να εγκαταλείπει το κυβερνητικό σχήμα.

Εντός κυβέρνησης, αλλά άγνωστο ακόμη σε ποιο πόστο φέρονται οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Δένδιας και Γιάννης Μιχελάκης, ενώ ασαφές παραμένει τι θα γίνει με τους Άδωνι Γεωργιάδη, Πάνο Παναγιωτόπουλο και Μιλτιάδη Βαρβιτσίωτη. Κοντά στην έξοδο από το κυβερνητικό σχήμα φέρονται οι Αθανάσιος Τσαυτάρης και Γιάννης Βρούτσης, ενώ δεν θα παραμείνει στο Υπουργείο Ανάπτυξης ο Κωστής Χατζηδάκης, που φλερτάρει με τη θέση του Έλληνα επιτρόπου, έχοντας, πάντως, να αντιμετωπίζει ισχυρό ανταγωνισμό από τις κυρίες Μπακογιάννη και Δαμανάκη.

Προβάρουν υπουργικό κοστούμι οι Μάκης Βορίδης, τον οποίο οι σχετικές πληροφορίες φέρουν διάδοχο του Κωστή Χατζηδάκη στον 7ο όροφο της Οδού Νίκης, Ανδρέας Λοβέρδος, που φέρεται να διαδέχεται τον Αθανάσιο Τσαυτάρη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Άννα Ασημακοπούλου, της οποίας οι επικοινωνιακές επιδόσεις έχουν εκτιμηθεί δεόντως από το Μέγαρο Μαξίμου.

Άρης Σπηλιωτόπουλος και Γιώργος Κουμουτσάκος είναι δύο γαλάζια στελέχη τα οποία οι πληροφορίες φέρουν να βρίσκονται στον προθάλαμο του κυβερνητικού σχήματος ενώ από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Πάρις Κουυκουλόπουλος ακούγεται έντονα για το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ θέση στο κυβερνητικό σχήμα διεκδικεί με πολλές αξιώσεις και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Προς αξιοποίηση φέρονται και οι Κυριάκος Πιερακκάκης, Συλβάνα Ράπτη και Παντελής Καψής.

Είναι βέβαιον, επίσης, ότι και η τρόικα αναμένει την ολοκλήρωση του ανασχηματισμού προκειμένου να αποκτήσει συνομιλητή και να αρχίσουν να «τρέχουν» οι διαδικασίες για τα προαπαιτούμενα που υπάρχουν για την εκταμίευση των υπόλοιπων 2 δισ. από τη δόση των 8,3 δισ. που εγκρίθηκε τον περασμένο Απρίλιο.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ικανοποιητική η κίνηση στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα για τα ευρωψηφοδέλτια

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι δηλώνουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με την μεγάλη συμμετοχή που υπήρξε στις προκριματικές εκλογές για τα ευρωψηφοδέλτια του κόμματος.

Στόχος του κόμματος αλλά και των μελών της Καβάλας, είναι η ένταξη όσο περισσότερων γίνεται ευρωβουλευτών στο Κοινοβούλιο με πρώτο και κύριο σχέδιο την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στην χώρα μας.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προπονητής κλιμάκιου Ταεκβοντό Β. Ελλάδος ο Χάρης Παλτόγλου στο Διεθνές Πρωτάθλημα στην Σόφια

Το διεθνές τουρνουά 15th Hereya Open Sofia, που θα διεξαχθεί στις 21 και 22 Απριλίου 2024 στο Asics Arena της Σόφιας, θα φιλοξενήσει 1100 αθλητές από 12 χώρες. Οι επίλεκτοι αθλητές έχουν επιδείξει  αφοσίωση και εξαιρετικές επιδόσεις στους αγώνες και έχουν καταταγεί στην πρώτη θέση από τα τρία προκριματικά πρωταθλήματα.

Η συμμετοχή των 100 επίλεκτων αθλητών από την Ένωση Τάεκβοντο Βορείου Ελλάδος, υπό τον προπονητή Χάρη Παλτογλου, ενισχύει την Ελληνική αποστολή στο διεθνές τουρνουά 15th Hereya Open Sofia. Μία τιμητική θέση που τιμάει την πόλη μας, την Καβάλα, παρέχοντας σημαντική αναγνώριση στον τομέα του Τάεκβοντο.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σύλλογοι, φορείς και εθελοντές καθάρισαν τμήμα του περιαστικού δάσους

Πολλά είναι τα παράπονα που έχουν γίνει για τα απορρίματα τα οποία πλυμμηρίζουν το περιαστικό δάσος της Καβάλας. Σίγουρα ένα γεγονός που ιδίως και με τον ερχομό της αντιπυρικής περιόδου προκαλεί έντονο προβληματισμό.

Μπορεί πολλοί πολίτες να μην είναι υπεύθυνοι όσο αφορά την ρίψη των απορριμάτων όμως αρκετοί φορείς, σύλλογοι και εθελοντές προέβησαν στον καθαρισμό ενός τμήματός του.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό

Πληθαίνουν τις τελευταίες ώρες οι πληροφορίες που θέλουν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα να ανακοινώνονται σήμερα το απόγευμα, ενώ όλα δείχνουν ότι λίστα με τα ονόματα του νέου υπουργικού συμβουλίου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Το «κλειδί» του ανασχηματισμού είναι το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος θεωρείται ως ο πιθανότερος αντικαταστάτης του Γιώργου Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ). Για την «ηλεκτρική» καρέκλα του υπουργού Οικονομικών περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και βουλευτής Επικρατείας, Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο οποίος γνωρίζει τα οικονομικά θέματα και ήταν μέλος της ομάδας διαπραγμάτευσης. 

Στο τραπέζι φέρεται να έχει πέσει και το όνομα του Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος γνωρίζει ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τα ζητήματα και είναι ένας από τα κυβερνητικά στελέχη που εμπιστεύεται ο πρωθυπουργός.

Αμετακίνητοι παραμένουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο υπουργείο Υποδομών, η Όλγα Κεφαλογιάννη στο Τουρισμού, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος στο υπουργείο Εξωτερικών. 

Θέση στο κυβερνητικό σχήμα παίρνει όπως όλα δείχνουν και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος πιθανότατα θα αναλάβει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από το οποίο απομακρύνεται ο Αθανάσιος Τσαυτάρης, ενώ πιθανή είναι η είσοδος του Πάρι Κουκουλόπουλου και του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Ν.Δ για τις Ευρωεκλογές, υπό την προεδρία του Νικολάου Παναγιωτόπουλου

Όπως ανάρτησε ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ :

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας για τις προσεχείς Ευρωεκλογές, υπό την προεδρία του Βουλευτή Καβάλας κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης ήταν ο σχεδιασμός των δράσεων και οι κατευθύνσεις στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα, με κύριο γνώμονα την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου και την πολιτική σταθερότητα της χώρας.
Το στοίχημα των προσεχών εκλογών είναι η αυξημένη προσέλευση και συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία, και σε αυτό το πλαίσιο μέγιστη είναι η σημασία της εφαρμογής της επιστολικής ψήφου, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά και δυναμώνει την φωνή της κοινωνίας. Η μεταρρύθμιση αυτή καθιερώθηκε και ισχύει για όποιον πολίτη το επιθυμεί, εντός και εκτός Ελλάδας.
Για την εφαρμογή εγγραφής στην επιστολική ψήφο ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://epistoliki.ypes.gov.gr

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ικανοποιητική η κίνηση στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα για τα ευρωψηφοδέλτια

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι δηλώνουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με την μεγάλη συμμετοχή που υπήρξε στις προκριματικές εκλογές για τα ευρωψηφοδέλτια του κόμματος.

Στόχος του κόμματος αλλά και των μελών της Καβάλας, είναι η ένταξη όσο περισσότερων γίνεται ευρωβουλευτών στο Κοινοβούλιο με πρώτο και κύριο σχέδιο την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στην χώρα μας.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη | Η χώρα μας είναι πολύ πίσω στα προβλήματα της ειδικής αγωγής

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στο 2ο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Παρασκευής όπου μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία.

«Τα προβλήματα της ειδικής αγωγής μπορούμε να τα συναντήσουμε σε όλη την Ελλάδα. Η χώρα μας είναι πολύ πίσω σ ένα θέμα που αφορά χιλιάδες ελληνόπουλα» επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης κατά την επίσκεψή του.

«Έχει χρέος η κυβέρνηση να αξιοποιήσει σωστά τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης για να φτάσουμε σε ένα επίπεδο υπηρεσιών για τα παιδιά αυτά και κατά τη διάρκεια των σχολικών χρόνων και στη μετέπειτα ζωή τους, στα επίπεδα άλλων ευρωπαϊκών κρατών» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Από την πλευρά μας, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, γιατί είναι προτεραιότητά μας, τα παιδιά αυτά που έχουν ανάγκη το κοινωνικό κράτος, έχουνε ανάγκη όλους εμάς δίπλα τους, να τους προσφέρουμε μία καλύτερη ζωή και για το μέλλον τους και για τις οικογένειές τους» .

«Το ζήτημα της ειδικής αγωγής δεν είναι ένα θέμα μόνο ευαισθησίας είναι πάνω από όλα ένα ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης» συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: «Ήρθαμε σήμερα εδώ στην Πυλαία διότι αναστέλλεται η λειτουργία του 2ου ειδικού σχολείου και νηπιαγωγείου, διότι κρίθηκαν ακατάλληλες οι υποδομές. Ενδιαμέσως της σχολικής περιόδου τα παιδιά μας μπαίνουν σε μια πολύ μεγάλη περιπέτεια, ανατρέποντας το σχολικό τους πρόγραμμα, βάζοντας σε δυσκολία και την οικογένειά τους και τα ίδια». Ο κ. Ανδρουλάκης περιηγήθηκε στο εσωτερικό του σχολείου και μίλησε με μαθητές και γονείς σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τα λόγια σας εικονοποιούν την αποτυχία του κράτους μας, για την οποία είμαστε όλοι υπεύθυνοι, παραπάνω βεβαίως η κυβέρνηση, αλλά είμαστε όλοι υπεύθυνοι» είπε ο κ. Ανδρουλάκης, απευθυνόμενος σε μαθητές και πρόσθεσε:

«Δεσμεύομαι, ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε – και εγώ και ο Γιάννης (Βαρδακαστάνης) που έχει υπηρετήσει το αναπηρικό κίνημα, πάρα πολλά χρόνια με πρωτοβουλίες- να κάνουμε ό,τι μπορούμε να έχετε το Σεπτέμβρη αυτό που χρειάζεται. Εάν δεν το έχετε, θα φωνάξουμε ακόμη πιο δυνατά για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, γιατί για αυτό μας φώναξαν εδώ οι γονείς σας και οι καθηγητές σας. Μας δίνεται μαθήματα ζωής σήμερα» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος ΕΣΑΜΕΑ Γιάννης Βαρδακαστάνης υπογράμμισε ότι η εκπαίδευση των ΑΜΕΑ στη χώρα μας «πρέπει να πάψει να είναι διαδικαστική» και να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο.

«Το σχολείο συνεχίζει να λειτουργεί δεν αναστέλλει τη λειτουργία του μέχρι τέλος της χρονιάς» τόνισε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης Ιωάννης Κόπτσης. Σημείωσε, ότι έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες, από το Υπουργείο Εσωτερικών και Παιδείας, ώστε σε ένα οικόπεδο, είκοσι στρεμμάτων, το οποίο παραχωρεί ο δήμος Θέρμης, να χτιστεί ένα μεγάλο σύγχρονο διδακτήριο, στο οποίο θα στεγαστούν τρία ειδικά σχολεία, ενώ από τη νέα σχολική χρονιά θα μισθωθεί με διαγωνισμό κτίριο για τη μεταφορά των παιδιών, ώστε από το Σεπτέμβριο να μην μείνουν χωρίς σχολική στέγη. Ο κ. Κόπτσης σημείωσε ότι ότι γίνονται προσπάθειες, αναφέροντας τις επτάμιση χιλιάδες προσλήψεις φέτος στην ειδική αγωγή, το διπλασιασμό των παράλληλων στηρίξεων, κ.α.

«Υπάρχουν κάποιες εξελίξεις, χάρη στον αγώνα των γονέων» είπε ο εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων των μαθητών του 2ου ΕΕΕΕΚ, Ιωάννης Μπαρπούτας, ευχαριστώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την επίσκεψη και για το ενδιαφέρον του. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τη λύση που δρομολογείται και πρόσθεσε: «Περιμένουμε να μας πουν και είμαστε συνεχώς στον αγώνα δεν πω και τα σταματήσουμε μέχρι να μπούμε σε καινούργιο σχολείο».

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en