Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει τις πόρτες του για τους επισκέπτες το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Αύριο (Παρασκευή 5 Ιουνίου) το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανοίγει ξανά τις πόρτες του και υποδέχεται τους επισκέπτες, έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας τους.

Το κοινό μπορεί και πάλι να απολαύσει το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος κάνοντας την προκράτησή του στην αρχική σελίδα του snfcc.org. Οι προκρατήσεις άνοιξαν χθες Τετάρτη 3 Ιουνίου και ήδη το κοινό έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον.

Η πρόσβαση παραμένει πλήρως ελεύθερη, χωρίς να χρειάζεται προκράτηση, για τους άνω των 65 ετών, τα ΑμεΑ και τις εγκύους, καθώς και για έναν συνοδό τους, προσφέροντας τους τη δυνατότητα να κάνουν τη βόλτα σε έναν από τους λίγους υπαίθριους δημόσιους χώρους όπου η υγεία τους θα είναι προστατευμένη με τα μέτρα που λαμβάνονται.

Το άνοιγμα του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και των υπαίθριων χώρων γίνεται επί τη βάσει του ειδικού σχεδίου που εκπονήθηκε από το ΚΠΙΣΝ και εγκρίθηκε από την ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας. Το σχέδιο αυτό ακολουθεί τους κανόνες που έχουν υιοθετηθεί από όλους τους χώρους υψηλής επισκεψιμότητας στη χώρα μας και διεθνώς.

«Ο βασικός στόχος του ΚΠΙΣΝ για την επόμενη περίοδο είναι να συνδυάσουμε την άριστη εμπειρία των επισκεπτών με τη μέγιστη δυνατή προστασία της υγείας τους, καθώς και της υγείας των εργαζομένων μας» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή το ΚΠΙΣΝ όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και προσθέτει:

«Oι προκρατήσεις είναι ένα απαραίτητο μέτρο για τον περιορισμό του πολύ μεγάλου αριθμού επισκεπτών που οδηγεί αναπόφευκτα σε επικίνδυνο συνωστισμό είτε στο Πάρκο είτε στις εισόδους του. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το 2019 είχαμε 6,3 εκατομμύρια επισκέψεις, πολύ πάνω και από την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη πριν την παράδοσή του ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία. Ενδεικτικά, τον Μάιο 2019 είχαμε 530.000 επισκέψεις και τον Ιούνιο 2019 641.000 επισκέψεις. Ιδιαίτερη δυσκολία παρουσιάζει το διάστημα 18:00 – 20:00, στο οποίο, τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου του 2019, ο ρυθμός άφιξης των επισκεπτών ξεπερνούσε τους 2.000 την ώρα.

Αισιοδοξούμε και ανυπομονούμε η πορεία της δημόσιας υγείας στη χώρα μας να συνεχίσει να βελτιώνεται ώστε να μπορέσουμε σύντομα να χαλαρώσουμε ή και να καταργήσουμε τους περιορισμούς για να υποδεχθούμε και πάλι το κοινό όπως ακριβώς πριν μερικούς μήνες».

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας

Η την περιοδεία του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου, στην Βόρεια Ελλάδα συνεχίστηκε και στην πόλη της Καβάλας όπου ο ίδιος συνάντησε του πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκο Δέμπα αλλά και με άλλους επαγγελματίες φορείς της περιοχής. Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν τα επαγγελματικά, τα επιχειρηματικά θλεματα αλλα και η οικονομική ανάπτυξη της Καβάλας.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσκεψη Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Δήμαρχο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 28 Μαρτίου ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Στέλιος Κυπουρόπουός, ο οποίος άκουσε και συζήτησε μαζί με τον κ. Σάββα Μιχαηλίδη το γεωπολιτικό ανάγλυφο της περιοχής ενώ ακουσέ και μερικά απο τα ζητήματα που απασχλούν τον Δήμο Νέστου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

«ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024» | Άσκηση σεισμού στις εγκαταστάσεις του Σανατορίου Καβάλας

Στην ετήσια περιοδική άσκηση σεισμού με την κωδική ονομασία “ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024”, προχώρησε το πρωί  πέμπτης 28 Μαρτίου 2024 η πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας, σε συνεργασία με λοιπούς συναρμόδιους φορείς. Η άσκηση πραγματοποιείται  στο παλαιό Νοσοκομείο Καβάλας – Σανατόριο για εκπαιδευτικούς και πρακτικούς λόγους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en