Quantcast
Connect with us

ΞΑΝΘΗ

“Έσπασε” το μονοπώλιο δεκαετιών με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ | Ιδιώτες στην Ξάνθη αναλαμβάνουν την υποβολή

Το μονοπώλιο δεκαετιών που κατείχαν οι κατά τόπους Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών στην υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ ανήκει πλέον στο παρελθόν, με την είσοδο στη διαδικασία και ιδιωτικών επιχειρήσεων κάτι που δημιουργεί τις συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος πάντα των ενδιαφερόμενων, ήτοι των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

Από την Πέμπτη 27 Μαρτίου ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. πιστοποίησε την εταιρία Σ. Αμοιράς – Δ. Μπαρδακίδης Ο.Ε. με έδρα την Ξάνθη και διακριτικό τίτλο “Προτεραιότητα business services” ως τη μοναδική ιδιωτική εταιρία στην Π.Ε. Ξάνθης που έχει πλέον τη δυνατότητα να υποβάλει για λογαριασμό των αγροτών τις δηλώσεις ΟΣΔΕ.

“Είναι η πρώτη φορά που δίνεται η δυνατότητα από το Υπουργείο σε ιδιώτες να παρέχουν υπηρεσίες σε αγρότες σε δηλώσεις καλλιέργειας, τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν κάθε χρόνο” αναφέρει ο κ. Δ. Μπαρδακίδης εξηγώντας πως η “Προτεραιότητα business services” και η ΕΑΣ Ξάνθης είναι αυτοί που από φέτος και μέχρι, τουλάχιστον, το 2020 αναλαμβάνουν την υποβολή των δηλώσεων, με τον ίδιο να ευελπιστεί πως στο μέλλον θα υπάρξουν και άλλες επιχειρήσεις που θα λάβουν πιστοποίηση.

“Τον Ιανουαρίου 2014 υπήρξε μια πρόσκληση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε να εκδηλώσουν ενδιαφέρον φορείς και να παρέχουν τέτοιου είδους υπηρεσίες προς τους αγρότες. Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε σε αυτή τη διαδικασία γιατί ήταν μια πρόκληση και για εμάς αλλά και ένα μεγάλο όφελος προς τον αγρότη από το να υπάρχουν δύο φορείς. Έπειτα από δύο φάσεις αξιολόγησης και κάποιες εξετάσεις που δώσαμε στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και αφορούν την ΚΑΠ είμαστε από την Πέμπτη και επίσημα στον κατάλογο των φορέων που έχουν πιστοποιηθεί να αναλάβουν δηλώσεις ΟΣΔΕ” επισημαίνει ο κ. Μπαρδακίδης εξηγώντας πως οι δηλώσεις είναι υποχρεωτικές για όλους όσοι έχουν στην κατοχή τους ένα χωράφι, είναι αγρότες ή κατέχουν ζωικό κεφάλαιο ενώ στην περιοχή της Ξάνθης υπολογίζονται στις 10.000 κάθε χρόνο οι αντίστοιχες δηλώσεις.

“Πλέον υπάρχει και μια δεύτερη επιλογή και ανεξάρτητα από τον ποιο φορέα θα επιλέξει κανείς για να κάνει τη δήλωση του από το γεγονός ότι θα λειτουργήσει ο υγιής ανταγωνισμός θα πέσουν οι τιμές” συμπληρώνει ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.

“Είναι μια πάρα πολύ κρίσιμη χρονιά για τους ίδιους τους αγρότες και το μέλλον των επιδοτήσεων τους. Σύμφωνα με την νέα ΚΑΠ τα υφιστάμενα δικαιώματα που έχει ο καθένας στην κατοχή του θα ισχύουν μέχρι το τέλος του 2014. Από 1.1.2015 θα μπουν όλοι οι δικαιούχοι σε μια διαδικασία εκ νέου μοιρασιάς να το πω έτσι νέων δικαιωμάτων τα οποία δεν είναι απαραίτητο ότι θα ακολουθούν τα παλιά. Είναι πολύ κρίσιμη χρονιά ώστε ο αγρότης να λάβει τις κατάλληλες οδηγίες από ανθρώπους που είναι ειδικοί για να ξέρει τι πρέπει να κάνει γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να χάσει τα δικαιώματά του” υπογραμμίζει με νόημα ο κ. Μπαρδακίδης τονίζοντας πως η εταιρία “Προτεραιότητα business services” πέραν από την υποβολή των αιτήσεων παρέχει και συμβουλευτική υποστήριξη στους αγρότες.

πηγη: thrakitoday.com

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ξάνθη | Τροχαίο με διακινητή στο Σέλερο | Στο Νοσοκομείο 6 άτομα!

Τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη ένα ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε διακινητής σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (28/03) στο Σέλερο, της Ξάνθης.

Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του οχήματος μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών  αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια το όχημα ακινητοποιήθηκε έπειτα από πρόσκρουση σε έτερο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο ημεδαποί.

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν ο διακινητής, τρεις διακινούμενοι και οι δύο ημεδαποί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ξάνθης για νοσηλεία.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το όχημα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών έχει δηλωθεί κλοπή την 26-3-2024 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: xanthinea.gr

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Με πολύ κόσμο οι παρελάσεις σε ΑΜ-Θ και Λήμνο – Παρέλαση με άλογα στην παρέλαση του Δοξάτου

Κορυφώθηκαν στην Ξάνθη  οι εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου, με τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική οδό της πόλης. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης κ. Πολυξένη Μπρίκα.

Continue Reading

ΞΑΝΘΗ

Σε 67χρονο ασθενή το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης

Το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης έγινε χθες σε ασθενή 67 ετών για αφαίρεση βουβωνοκήλης.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Χ» έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα των συνεργατών, που, όπως επισημαίνει, έμπρακτα συνεχίζουν την προσπάθεια παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες!

Η διοικήτρια του νοσοκομείου, Έλενα Ροφαέλα, παρακολούθησε από μέσα το πρώτο απογευματινό χειρουργείο και μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε πως είναι σημαντικό σε ένα μικρό επαρχιακό νοσοκομείο να γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια από το προσωπικό.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en