Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται αλλαγές στα capital controls από αρχές Σεπτεμβρίου (Video)

Από την 1η Σεπτεμβρίου, η ελληνική κυβέρνηση προχωρά σε νέα χαλάρωση των capital controls, και πάνω σε αυτά τα νέα δεδομένα η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών απαντά σε όλες τις απορίες των πολιτών.

Την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, capital controls, προβλέπει απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου. Aπό την 1η Σεπτεμβρίου μπορούν οι Έλληνες καταθέτες να κάνουν ανάληψη μέχρι και 1.800 ευρώ το μήνα. Ουσιαστικά δηλαδή, θα επιτρέπεται από κάθε τραπεζικό λογαριασμό, η ανάληψη ποσού 1.800 ευρώ ακόμη και εφάπαξ μέσα σε έναν μήνα.

Τι ισχύει τώρα

Με τα ισχύοντα μέχρι τώρα, προβλέπεται η δυνατότητα ανάληψης ποσών μέχρι 840 ευρώ, ανά δύο εβδομάδες, άρα 1.680 ευρώ το μήνα, δηλαδή στις 4 εβδομάδες. Αναλυτικά, η εβδομάδα αντιστοιχεί σε 420 ευρώ.

840 ευρώ: σε δύο εβδομάδες

420 ευρώ: την εβδομάδα

1.680 ευρώ: το μήνα

21.840 ευρώ: το χρόνο (420 επί 52 εβδομάδες = 21.840 ευρώ)

Τι θα ισχύει από 1η Σεπτεμβρίου

Με τα νέα δεδομένα, από την επόμενο μήνα κάποιος θα έχει τη δυνατότητα να κάνει ανάληψη σε έως 1.800 ευρώ σωρευτικά το μήνα. Αυτό το ποσό αντιστοιχεί σε 450 ευρώ την εβδομάδα, όταν ο μήνας έχει 4 εβδομάδες. Αναλυτικά:

900 ευρώ: σε δύο εβδομάδες

450 ευρώ: την εβδομάδα

1.800 ευρώ: το μήνα

23.400 ευρώ: το χρόνο (450 επί 52 εβδομάδες = 23.400 ευρώ)

Με λίγα λόγια, θα δίνονται 30 ευρώ παραπάνω το μήνα (μέχρι τώρα αντιστοιχούν 420 ευρώ ανάληψης ανά εβδομάδα).

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσκεψη Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Δήμαρχο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 28 Μαρτίου ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Στέλιος Κυπουρόπουός, ο οποίος άκουσε και συζήτησε μαζί με τον κ. Σάββα Μιχαηλίδη το γεωπολιτικό ανάγλυφο της περιοχής ενώ ακουσέ και μερικά απο τα ζητήματα που απασχλούν τον Δήμο Νέστου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

«ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024» | Άσκηση σεισμού στις εγκαταστάσεις του Σανατορίου Καβάλας

Στην ετήσια περιοδική άσκηση σεισμού με την κωδική ονομασία “ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024”, προχώρησε το πρωί  πέμπτης 28 Μαρτίου 2024 η πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας, σε συνεργασία με λοιπούς συναρμόδιους φορείς. Η άσκηση πραγματοποιείται  στο παλαιό Νοσοκομείο Καβάλας – Σανατόριο για εκπαιδευτικούς και πρακτικούς λόγους.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε αναμονή για την επίλυση σειράς προβλημάτων οι αγρότες του Δήμου Παγγαίου

Tα προβλήματα του αγροτικού τομέα συνεχίζονται σε όλη την χώρα όπως και στην Π.Ε Καβάλας, με τους αγρότες του Δήμου Παγγαίου ακόμα να βρίσκονται σε αναμονή για την επίλυση παλαιότερων προβλημάτων αλλά και αποζημιώσεων για τα προβλήματα αυτά. Σύμφωνα μάλιστα με τον πρ. του αγροτικού Συλλόγου Παγγαίου, κ. Γρηγόρη Γρουζίδη οι οαγροτικοί σύλλογοι έχουν κάνει αρκετές ενέργειες για να βρούν λύση στα ζητήματ τους και μάλιστα πριν απο λίγες ημέρες οι ίδιοι έφτασαν μέχρι και το Υπουργείο.

Την ίδια ώρα εκτός απο την αναμονή για τα κονδύλια οι αγρότες τον μήνα Απρίλιο αναμένουν να λάβουν και κάποιες βοηθητικές επιδοτήσεις.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en