Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Έρευνα Prorata | Τρίτος δημοφιλέστερος Υπουργός ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Η  PRORATA S.A διεξήγαγε πανελλαδικής κάλυψης έρευνα σε δείγμα 2047 ατόμων κατά το διάστημα 11-14 Ιουλίου 2022, διερευνώντας τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών καθώς και αυτή των προσώπων της κυβέρνησης και της σκιώδους κυβέρνησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει σταθερά o δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με το 44% να δηλώνει πως σίγουρα ή μάλλον τον συμπαθεί ως πρόσωπο. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας, με 37% θετικές εντυπώσεις, ποσοστό αυξημένο κατά 3% συγκριτικά με την τελευταία μέτρηση της PRORATA. Τρίτος στη σχετική λίστα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, συγκεντρώνοντας στον δείκτη συμπάθειας ποσοστό 32%, Ακολουθεί ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με ποσοστό 29%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 20% Και τέλος ο Κυριάκος Βελόπουλος, καταγράφοντας το μεγαλύτερο ποσοστό αντιπάθειας (81%) και αναμενόμενα το μικρότερο ποσοστό συμπάθειας (10%).

Μεταξύ των προσώπων της κυβέρνησης, ως τα δημοφιλέστερα στο ευρύ κοινό ανεξαρτήτως εκλογικής προτίμησης καταγράφονται ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 65%.

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων, Αθανάσιος Μπίνης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους.

Κύκλοι του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επισημαίνουν πως «για όσους βιάζονται να το συνδέσουν με την τραγωδία των Τεμπών, διευκρινίζεται ότι επικεφαλής αυτής της διερεύνησης είναι, εκ του νόμου, ο αναπληρωτής πρόεδρος του φορέα, με ειδίκευση στα σιδηροδρομικά ζητήματα».

Μάλιστα, τονίζεται ότι το αρμόδιο όργανο του οργανισμού, που απαρτίζεται από τρεις ερευνητές, ασχολείται με το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, διεξάγοντας έρευνα ανεξάρτητη από τη δικαστική, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Το θέμα έφερε εχθές στη Βουλή (27/03) με ερώτηση προς την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος, κατά τη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Νέα δήλωση Παππά μετά τις αντιδράσεις | ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «ντίλαραν» μεταξύ τους, λέει η Νέα Δημοκρατία

«Οι πρωτοβουλίες αυτές δεν ωριμάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Είδα και την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. Είναι ακριβές ότι έγιναν τηλεφωνήματα, δεν έγιναν αιφνιδιαστικά τηλεφωνήματα προφανώς. Υπήρξε συνεννόηση και εκ των υστέρων διαμορφώθηκε ένα κείμενο, που το υπογράφουν τέσσερα κόμματα. Λοιπόν, αυτό προσπαθεί να το «δηλητηριάσει» η Νέα Δημοκρατία ως διαδικασία. Δεν θα τσιμπήσουμε». Τη δήλωση αυτή έκανε ο Νίκος Παππάς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τη Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, απαντώντας στο εάν υπήρξαν διεργασίες για μια κοινοβουλευτική συμπόρευση μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης πριν από το δημοσίευμα του «Βήματος».

«Θα ήταν ευχής έργον να είναι οι επαφές και συστηματικές και να έχουν ωριμάσει και οι συνθήκες, για να κάνουμε αυτή την κίνηση και πιο νωρίς, διότι, να θυμίσω ότι λίγες μέρες πριν, είχαμε τη διαρροή δεδομένων προσωπικών των εκλογέων», πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

Σχετικά με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, που κάνει λόγο για «φαντασιώσεις», όσον αφορά τα λεγόμενα του κ. Παππά, ανέφερε τα εξής:

«Δε θα κάνω κανένα σχόλιο. Φαντασιώσεις είναι τα σενάρια συνωμοσίας, που διακινεί η Νέα Δημοκρατία, ότι αυτή η πρόταση δυσπιστίας έχει να κάνει με ταπεινά ελατήρια ή εντολές συμφερόντων. Η πρόταση δυσπιστίας ήταν μία αναγκαία κοινοβουλευτική πρωτοβουλία, την οποία δεν μπορεί κανένα κόμμα από μόνο του να την πάρει, διότι δεν έχει τον αριθμό των πενήντα βουλευτών. Και όπως αντιλαμβάνεστε, καθώς το πολιτικό κλίμα επιβαρύνεται, όλα τα κόμματα ήρθαμε προ των ευθυνών μας. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».

«Έχουν συσσωρευθεί τόσα πολλά ζητήματα, που αφορούν τη λειτουργία του κράτους με διαφάνεια και το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, που η πρωτοβουλία αυτή εκ μέρους της δημοκρατικής αντιπολίτευσης ήταν επιβεβλημένη. Εκεί είναι η πολιτική ουσία, όπως και η πολιτική ουσία είναι στην τοποθέτηση του κυρίου Καραμανλή, που καταχειροκροτήθηκε με ενθουσιασμό από τη Νέα Δημοκρατία, χωρίς να αναλάβει απολύτως καμία ευθύνη», συμπλήρωσε.

«Η ουσία», τόνισε ακόμα ο κ. Παππάς, «βρίσκεται στο ότι εδώ πέρα είμαστε ενώπιον μιας ενορχηστρωμένης προσπάθειας συγκάλυψης». «Στην κορυφή της ορχήστρας -και μαέστρος- είναι ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος θα περιμένουμε σήμερα να έρθει στη Βουλή και να μας πει με ποιους μίλησε από το βράδυ του δυστυχήματος μέχρι τη μία και μισή το επόμενο μεσημέρι, που είπε ότι όλα δείχνουν ότι οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος και μόνο, η τραγωδία. Ποιοι τον ενημέρωσαν, ποια στοιχεία είχε υπόψη του, που δεν τα είχε η αστυνομία εκείνη τη στιγμή ή οι ανακριτικές αρχές, τα οποία έχουν γίνει, θα λέγαμε σε παλιότερες εποχές, φέιγ βολάν», επισήμανε.

«Θα μπορούσαμε λοιπόν -και το λέω ευθαρσώς-, όπως το είπε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος χθες, να συμφωνήσουμε όλα τα κόμματα για μία προανακριτική, η οποία θα ανοίξει, θα παραπέμψει τον κύριο Καραμανλή στη Δικαιοσύνη και θα κλείσει. Να συμφωνήσει, λοιπόν, και η Νέα Δημοκρατία, να πάμε να το κάνουμε συγκροτημένα και να ακολουθήσει το παράδειγμα Σπίρτζη ο Καραμανλής. Ο Σπίρτζης μπήκε μπροστά και είπε: “Ζητάνε την πλήρη αλήθεια οι συγγενείς, ζητάω να ελεγχθώ”», είπε καταλήγοντας ο κύριος Παππάς.

Νέα Δημοκρατία: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «ντίλαραν» μεταξύ τους

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, σημειώνει: «Όπως δήλωσε χθες ο κ. Παππάς, η συνεννόηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση δυσπιστίας είχε προηγηθεί του δημοσιεύματος που ο κ. Ανδρουλάκης παρουσίασε την Κυριακή ως αιτία για την κατάθεσή της.

Βάσει της αποκάλυψης Παππά, τα δύο κόμματα “ντίλαραν” μεταξύ τους, έχοντας προφανώς πλήρη γνώση του δημοσιεύματος πριν αυτό κυκλοφορήσει.

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι δεν τους ενδιαφέρει ούτε ο πόνος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, ούτε το τι οδήγησε στο μοιραίο δυστύχημα, ούτε το πώς θα αποτραπεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον.

Τους ενδιαφέρει μόνο να ρίξουν την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αδυνατώντας να την αντιμετωπίσουν πολιτικά, όπως συμβαίνει σταθερά όλα τα τελευταία χρόνια.

Το είδαμε με την προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης για να κλείσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους φυλακή, όσο κυβέρνησαν, όπως έχει παραδεχτεί ο δικός τους Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, αλλά κατ’ ουσίαν και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Το είδαμε με τη δήλωση Πολάκη ότι “για να κερδίσουν τις εκλογές πρέπει να βάλουν κάποιους φυλακή”.

Σήμερα το βλέπουμε μπροστά από τις κουρτίνες με τις άθλιες δηλώσεις Φαραντούρη και την εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών και πίσω από τις κουρτίνες με τα «ντιλαρίσματα» που καταδεικνύουν οι δηλώσεις Παππά».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Δημοκρατία

Η απάντηση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Βούλας Κεχαγιά, στη Νέα Δημοκρατία έχει ως εξής:

«Απέναντι στη συγκάλυψη συσπειρώνεται ολόκληρη η κοινωνία, συσπειρώνεται η αντιπολίτευση. Ας το συνηθίσουν».

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Τι θα πει στη Βουλή ο Μητσοτάκης | Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση μετά την πρόταση δυσπιστίας

Να δώσει απαντήσεις σε όλα τα θέματα και να μην αφήσει χώρο στην αντιπολίτευση για εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών θέλει η κυβέρνηση.

Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή –μετά την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας– ολοκληρώνεται σήμερα και ο πρωθυπουργός θα πάρει το λόγο στην Ολομέλεια. Σύμφωνα με πληροφορίες θα τονίσει πως δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν τα fake news και τα αόριστα υπονοούμενα και πως δεν μπορεί κάποιοι να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά μια τραγωδία.

Στο Μαξίμου λένε «ως εδώ» και κατηγορούν την αντιπολίτευση πως ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα σε μια προσπάθεια να αποκομίσει πολιτικά οφέλη στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές. Σχετικές αναφορές πρόκειται να κάνει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκη, εξαπολύοντας βέλη τόσο προς τον Στέφανο Κασσελάκη όσο και προς το Νίκο Ανδρουλάκη για τη στάση που έχουν τηρήσει.

Ο πρωθυπουργός δεν θα μείνει ωστόσο μόνο στα πυρά προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά πρόκειται να παρουσιάσει τα όσα έχει κάνει η κυβέρνηση μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Θα τονίσει παράλληλα πως το θέμα έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, σημειώνοντας πως οι ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές κάνουν ανεξάρτητα και απερίσπαστα την έρευνά τους.

Κυβερνητικά στελέχη μιλούν για «πόλεμο φθοράς της εκλεγμένης κυβέρνησης» στον οποίο – όπως σημειώνουν- παίρνουν μέρος και οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα. «Δεν είναι η πρώτη φορά που ισχυρά συμφέροντα θέλουν κυβερνήσεις όχι ισχυρές» έχει σημειώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

 

Στο Μαξίμου γνωρίζουν βέβαια πως οι πολίτες θέλουν να απαντηθούν μια σειρά κρίσιμων ερωτημάτων. Ωστόσο επισημαίνουν πως ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης μιλούν για συγκάλυψη δεν αναφέρονται σε συγκεκριμένα στοιχεία αλλά εκτοξεύουν κατηγορίες με στόχο να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Διπλά «πυρά» τόσο προς το ΣΥΡΙΖΑ όσο και προς το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να εξαπολύσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το πολιτικό θερμόμετρο έχει χτυπήσει κόκκινο τις τελευταίες ημέρες με την κυβέρνηση να σηκώνει το γάντι και να απαντά σε υψηλούς τόνους στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σφοδρή είναι η κριτική προς τον Στέφανο Κασσελάκη για τα όσα ανέφερε περί διεθνών παρατηρητών στις εκλογές και αυτό που υπογραμμίζεται από την κυβερνητική πλευρά είναι πως «γίνεται συνειδητά υπονομευτής του πολιτεύματος με αυτή την άνευ προηγουμένου απαράδεκτη και επικίνδυνη δήλωσή του».

Μάλιστα σχετική αναφορά αναμένεται να κάνει σήμερα ο πρωθυπουργός στη Βουλή και το θέμα κρατάνε ψηλά με δημόσιες παρεμβάσεις τους κορυφαία «γαλάζια» στελέχη. Μάλιστα από τη ΝΔ συνεχίζουν τα πυρά στην Κουμουνδούρου – με αφορμή και δηλώσεις του Νίκου Φαραντούρη– μιλώντας για υπονόμευση των θεσμών.

Την ίδια στιγμή σε υψηλούς τόνους κριτική ασκείται από την κυβέρνηση προς τον Νίκο Ανδρουλάκη και είναι χαρακτηριστικό πως ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πως είναι εντολοδόχος συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων. Από το στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας ασκούν κριτική στην Χαριλάου Τρικούπη πως ουσιαστικά μετατρέπεται σε «έναν πράσινο ΣΥΡΙΖΑ» και εκτιμούν πως μια σειρά κινήσεων που γίνονται από το ΠΑΣΟΚ σχετίζονται με τη μάχη για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Στη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη θα αναφερθεί σήμερα από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, με την ένταση μεταξύ Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη να έχει χτυπήσει κόκκινο. Υπενθυμίζεται άλλωστε πως το ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, γεγονός που είχε πυροδοτήσει την οξεία αντιπαράθεση μεταξύ των δύο κομμάτων.

Η «γαλάζια» συσπείρωση

Η πρόταση δυσπιστίας θα συσπειρώσει το…γαλάζιο στρατόπεδο εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως κορυφαίοι υπουργοί έκαναν λόγο για «καλοδεχούμενη» πρόταση, εκτιμώντας πως δίνεται η δυνατότητα να φωτιστούν όλες οι πτυχές της τραγωδίας.

Παράλληλα δεν πέρασε απαρατήρητο πως χθες στην ομιλία του πρώην υπουργού Κ. Καραμανλή ήταν στην αίθουσα πολλοί βουλευτές της ΝΔ. Στην Πειραιώς δεν θα ήθελαν να επαναληφθούν οι εικόνες της προηγούμενης εβδομάδας όπου στην συζήτηση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής υπήρξε μικρή συμμετοχή από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Τα … διλήμματα των ευρωεκλογών

Στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν πως όσο πιο κοντά θα έρχονται οι ευρωεκλογές τόσο θα ανεβαίνουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης και θα εντείνεται το pressing της αντιπολίτευσης. Με τους γαλάζιους να περνάνε στην αντεπίθεση και να θέτουν εμφατικά το διακύβευμα της κάλπης του Ιουνίου.

Στην πρώτη γραμμή των παρεμβάσεων του πρωθυπουργού αναμένεται να βρεθούν τα διλήμματα, που θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες στις ευρωεκλογές. Από το κυβερνών κόμμα μιλούν για μία μάχη ανάμεσα στην πρόοδο και την συντήρηση και ανάμεσα στην σταθερότητα και την οπισθοδρόμηση. Και παράλληλα τονίζουν πως η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική δύναμη που διαθέτει συγκεκριμένο σχέδιο και μπορεί να διασφαλίσει πως δεν θα μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες.

ethnos.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en