Quantcast
Connect with us

ΕΒΡΟΣ

Ένωση “Μαζί για το Παιδί” | Αγκαλιάζοντας 4.242 παιδιά στον Έβρο

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», στηρίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τα παιδιά και τους νέους στον ακριτικό Έβρο, μέσω της δράσης «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας».  Με παρεμβάσεις που εστιάζουν στην ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση και περίθαλψη, στηρίζει  4.242 παιδιά και νέους σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και δήμους.

Με αφορμή το έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» στον Έβρο τα τρία τελευταία χρόνια, η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, δήλωσε: «Η παρουσία της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», τα τρία τελευταία χρόνια, στον ακριτικό Έβρο ξεπερνά πλαίσια και περιορισμούς, εξελίσσεται και δυναμώνει πάνω στις αρχές και τις αξίες του της κοινωνικής αλληλεγγύης, φέρνει απτά αποτελέσματα μέσα από, αληθινά, μεγάλες πράξεις.

Μαζί σε κάθε βήμα της Ένωσης, Μαζί, γιατί κανείς δεν περισσεύει στη δέσμευση για διαρκή ανάληψη πρωτοβουλιών προς όφελος όλων των παιδιών και των οικογενειών τους. Η Ένωση Μαζί για το παιδί αποδεικνύει, καθημερινά, την ευαισθησία της και το ενδιαφέρον της για ουσιαστικές ενέργειες και παρεμβάσεις σε θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με πρώτιστο στόχο τις ίσες ευκαιρίες και την ανεμπόδιστη πρόσβαση στους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας. Έχω εκφράσει, επανειλημμένα, την ειλικρινή και αμέριστη εκτίμηση και τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλα τα μέλη της Ένωσης, που αναγνωρίζουν, ανταποκρίνονται και καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Η αξία του έργου σας και η πολύτιμη προσφορά σας κάνουν σημαντική διαφορά στην καθημερινότητα των παιδιών και των οικογενειών τους και αποτελούν για όλους μας εξαιρετικό παράδειγμα και ισχυρό κίνητρο.»

Η Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ανέφερε: «Στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» εργαζόμαστε καθημερινά στα 25 χρόνια λειτουργίας μας για τη δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων που θα προσφέρουν ίσες ευκαιρίες στα παιδιά και τους νέους που βρίσκονται σε κάθε σημείο της χώρας μας. Βρεθήκαμε για 3η συνεχόμενη χρονιά στον Έβρο για να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των παιδιών. 

Η Ένωση “Μαζί για το Παιδί” στην ακριτική Σαμοθράκη

Τέλος, να ευχαριστήσω θερμά όλους τους χορηγούς που συνέβαλαν στο όραμα μας, να έχουν όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση τους και στη ζωή τους, καθώς και τους τοπικούς φορείς που συνεργάστηκαν μαζί μας για την υλοποίηση αυτής της προσπάθειας.»

Πιο συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις της Ένωσης για το 2021 συνοψίζονται σε:

  1. Ανακατασκευή σχολικών γηπέδων και δωρεά αθλητικού εξοπλισμού στο Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας, στη Σαμοθράκη

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», με την πολύτιμη στήριξη της bwin ανακατασκεύασε πλήρως δύο γήπεδα (μπάσκετ, βόλεϊ) στο Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας όπου φοιτούν 127 μαθητές και ένα γήπεδο μπάσκετ στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σαμοθράκης όπου φοιτούν 100 μαθητές, ενώ καλλωπίστηκαν και βάφτηκαν όλοι οι περιβάλλοντες χώροι αυτών και προσφέρθηκε αθλητικό υλικό, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022. Επιπλέον, καλύφθηκε το 100% των αιτημάτων σε αθλητικό εξοπλισμό όλων των σχολικών μονάδων του νησιού. Συνολικά ανακατασκευάστηκαν πάνω από 1.200 τμ γηπέδων. (Δείτε εδώ σχετικό βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=0z1heZDXjr8)

 

Οι μαθητές υποδέχονται το Μαζί για το Παιδί στο νησί τους

Κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα στο Γυμνάσιο-Λύκειο όπου μαζί με τα παιδιά έπαιξε και ο παρουσιαστής Γιώργος Λέντζας

Καλλιόπη Ταμπάκη (Διευθύντρια Λυκείου Σαμοθράκης), Αλεξάνδρα Μαρτίνου (Πρόεδρος «Ένωσης Μαζί για το Παιδί»), Ζέττα Μακρή (Υφυπουργός Παιδείας

  1. Ανάπλαση σχολικού γηπέδου στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο στο Μέγα Δέρειο, στο Σουφλί

Το  «Μαζί για το Παιδί» ανακατασκεύασε γήπεδο (μπάσκετ, βόλεϊ) για τους 42 μαθητές του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου στο Μέγα Δέρειο του δήμου Σουφλίου στον νομό Έβρου. Η ενέργεια αυτή υλοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της ΔΕΗ.

  1. Εκπαιδευτική Ρομποτική στο Σουφλί και στην Αλεξανδρούπολη: Με το βλέμμα στο μέλλον

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» προχωρεί στη δημιουργία 2 σύγχρονων αιθουσών ρομποτικής στο 1ο   Πειραματικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σουφλίου, όπου οι μαθητές μπορούν να περιηγηθούν και να ανακαλύψουν τα μυστικά του κόσμου της τεχνολογίας εξελίσσοντας  τις γνώσεις και τις ιδέες τους. Με στόχο να προσφέρουμε στις εκπαιδευτικές κοινότητες ακριτικών ή απομακρυσμένων περιοχών τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε νέες τεχνολογίες, να αποκτήσουν σύγχρονες δεξιότητες, αλλά και να αναπτύξουν σχέσεις με φορείς και εκπαιδευτικά δίκτυα εντός και εκτός συνόρων, η δημιουργία αιθουσών ρομποτικής σε δημόσια σχολεία, δημιουργεί βιώσιμες προοπτικές για τις εκπαιδευτικές κοινότητες. Συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία προσανατολίζεται προς τη δημιουργία σύγχρονων και ανοιχτών σχολείων στην κοινωνία και ταυτόχρονα, επιδιώκει τον ψηφιακό αλφαβητισμό και την καλλιέργεια υψηλού επιπέδου δεξιοτήτων. Οι δύο αίθουσες ρομποτικής γίνονται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Skroutz.

  1. Δημιουργία βιβλιοθήκης στο Δημοτικό Σχολείο Ριζίων, στην Ορεστιάδα

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» «επενδύει» και στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης των παιδιών που ζουν στις ακριτικές και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε ένας σύγχρονος εκπαιδευτικός χώρος διερευνητικής μάθησης και πειραματισμού στο δημοτικό σχολείο Ριζίων της Ορεστιάδας  όπου φοιτούν 54 μαθητές.

Πέραν των νέων, κλασικών και εκπαιδευτικών  τίτλων υπάρχουν και τεχνολογικά εργαλεία σύγχρονα που μετατρέπουν την μάθηση σε βιωματική και τα παιδιά αποκτούν αντίληψη και δεξιότητες.

Η αίθουσα της βιβλιοθήκης έγινε χάρις την ευγενική  υποστήριξη της κυρίας Κυβέλης Αλεξίου, ενώ στον ίδιο χώρο η Βιομηχανία Ξύλου AKRITAS παρείχε ξύλινες βιβλιοθήκες.

Κατά τα εγκαίνεια της Βιβλιοθήκης στα Ρίζια, (από αριστερά προς τα δεξιά) η διευθύντρια του σχολείου Ρούλα Λεύκελη, η πρόεδρος της Ένωσης “Μαζί για το Παιδί” Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Έβρου Δήμητρα Βουρδόγλου

Μαθητές της Ορεστιάδας έφτιαξαν και χάρισαν μια κατασκευή στους εκπροσώπους της Ένωσης “Μαζί για το Παιδί”

  1. Προσφορά εκπαιδευτικού εξοπλισμού σε 24 σχολικές μονάδες του Έβρου το 2021

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» καλύπτει εκπαιδευτικές ανάγκες 24 εκπαιδευτικών μονάδων όλων των σχολικών βαθμίδων στους δήμους Αλεξανδρούπολης, Σαμοθράκης, Ορεστιάδας, Σουφλίου. Από τη φετινή δωρεά, θα επωφεληθούν 1.674 μαθητές. Την τρέχουσα σχολική χρονιά προσφέρθηκαν:

  • Ηλεκτρονικός εξοπλισμός: διαδραστικοί πίνακες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοπροβολείς, κλπ
  • Επιτραπέζια παιχνίδια, πάζλ, και παιχνίδια κήπου
  • Αθλητικός εξοπλισμός
  • Βιβλία
  • Έπιπλα

Οι δωρεές αυτές υλοποιήθηκαν χάρη στους ευγενικούς υποστηρικτές και αρωγούς που πίστεψαν στο σκοπό και στήριξαν τις προσπάθειες του «Μαζί για το Παιδί» να αγκαλιάσει περισσότερα παιδιά στον Έβρο. Θερμές ευχαριστίες στις εταιρείες: Βιομηχανία  Procter & Gamble (Pampers), SUNLIGHT , ELPEN, KLEEMANN, Κοινωνικό Κέντρο “ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ” Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία, ΜΥΛΟΙ ΘΡΑΚΗΣ Ι. ΟΥΖΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., DASTERI SYSTEMS Α.Ε., Εβροφάρμα, KRAFT Paints, Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ  για την υποστήριξη τους για την κάλυψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού στα σχολεία όπως επίσης και την οικογένεια Σγαρδέλη – Κασσίς που συνέβαλε σε αυτόν τον σκοπό μέσω της βάπτισης της μικρής της κόρης.

Στον τομέα της Υγείας

  1. Προσφορά θερμοκοιτίδας στο Νεογνολογικό Τμήμα του  Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της υγείας η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» προσφέρει στο Νεογνολογικό Τμήμα του  Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης  μια θερμοκοιτίδα  ανοιχτού τύπου. Σημειώνεται ότι το Π.Γ.Ν.Α. εξυπηρετεί 5 νομούς καλύπτοντας  μία περιοχή 600.000 κατοίκων. Ο εκσυγχρονισμός της συγκεκριμένης μονάδας με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα είναι ζωτικής σημασίας δεδομένου ότι περιθάλπονται παιδιά από 24 εβδομάδων, βάρους περίπου 500-600 γραμμαρίων, μέχρι τον πρώτο μήνα της ζωής τους, είναι ζωτικής σημασίας Η δωρεά υλοποιήθηκε με την πολύτιμη στήριξη της εταιρείας Galenica.

  1. Διεξαγωγή δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικών σεμιναρίων για γονείς και εκπαιδευτικούς

Η επιστημονική ομάδα της Γραμμής και του Συμβουλευτικού Κέντρου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» υλοποίησε σε συνεργασία με τον Δήμο Ορεστιάδας και τον  Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Διδυμοτείχου ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς για την ενίσχυση του γονικού τους ρόλου.  Τα σεμινάρια διεξήχθησαν με την ευγενική υποστήριξη της Eurobank, στο πλαίσιο του προγράμματος της και  πρωτοβουλίας της για το δημογραφικό  «Μπροστά για την οικογένεια».

Όραμα της  Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» είναι να στηρίξει τα παιδιά που βρίσκονται στα σύνορα της χώρας μας και να τους δώσει νέες προοπτικές και εφόδια για την μελλοντική τους ανάπτυξη. Σταθεροί συνοδοιπόροι της Ένωσης σε αυτό το τριετές οδοιπορικό αποτελούν οι εταιρείες Aegean και Hertz του Ομίλου Βασιλάκη για την κάλυψη της μεταφοράς της ομάδας της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» από την Αθήνα έως το πιο ακριτικό χωριό του Έβρου. Τους ευχαριστούμε θερμά.

3 χρόνια παρουσίας: 2019-2021 | 4.242 μαθητές από 62 σχολικές μονάδες  του Έβρου

Συνολικά την 3ετία 2019-2021, η  Ένωση «Μαζί για το Παιδί» αγκάλιασε περισσότερα από 4.200 παιδιά και τις οικογένειες τους που βρίσκονται στα σύνορα της χώρας μας.

Συγκεκριμένα για το τομέα της εκπαίδευσης και του αθλητισμού:

  • Προσφέρθηκαν 3.992 τεμάχια υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε 62 μονάδες
  • Ανακατασκευάστηκαν 8 σχολικά γήπεδα (Σαμοθράκη, Διδυμότειχο, Ν. Βύσσα, Μέγα Δέρειο, Δίκαια)
  • Δημιουργήθηκαν 2 βιβλιοθήκες (Ρίζια, Ν. Βύσσα)
  • Κατασκευάστηκε 1 σχολικό θερμοκήπιο (Ρίζια)
  • Ανακαινίστηκε 1 αίθουσα νηπιαγωγείου (Ν. Βύσσα)
  • Ολοκληρώνονται 2 αίθουσες ρομποτικής (Αλεξανδρούπολη & Σουφλί)

Για τον τομέα της υγείας:

  • Εξοπλίστηκαν 2 νοσοκομεία με (Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο) και 1 Κέντρο Υγείας (Δίκαια) με 16 μηχανήματα (θερμοκοιτίδες, monitor παρακολούθησης ζωτικών οργάνων, καρδιογράφο, τροχήλατη αναρρόφηση, κ.λ.π.) και υγειονομικό υλικό αντιμετώπισης covid-19 (μάσκες, προστατευτικά γυαλιά και προστατευτικές φόρμες) για τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 52 ώρες ψυχο-εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε γονείς και εκπαιδευτικούς από την επιστημονική ομάδα του Συμβουλευτικού Κέντρου του «Μαζί για το Παιδί», εργαστήρια art therapy σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου,  καθώς και σεμινάριο κάρδιοαναπνευστικής ανάνηψης (CPR) σε γιατρούς και γονείς στους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου σε συνεργασία με το σωματείο-μέλος της Ένωσης ΠΝΟΗ-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού.

Ανάπτυξη συνεργασιών:

  • Για την υλοποίηση του προγράμματος δημιουργήθηκαν παραπάνω από 130 συνεργασίες  με τοπικούς φορείς, νοσοκομεία και κέντρα υγείας, την εκπαιδευτική κοινότητα, εταιρείες ιδιωτικού τομέα ως χορηγοί και προμηθευτές.

Προτεινόμενα HASHTAG:

#mazistisakritikesperioxes #mazisgiatonevro #iseseukairiesstonevro #xtizoumetomellonstonevro  ##iseseukairiesgiatapaidi #supportmazi #mazigiatopaidi #togetherforchildren

Η ισχύς εν τη ενώσει

Για περισσότερες πληροφορίες:

Εβίνα Σωτηροπούλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας, Ένωση «Μαζί για το Παιδί», 210-74 82 690, εσωτ. 1253, esotiropoulou@mazigiatopaidi.gr

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος, Press Office, Ένωση «Μαζί για το Παιδί», 210-74 82 690, εσωτ. 1254, ltheodorakopoulos@mazigiatopaidi.gr

Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί:

Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια.

To 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική της προσφορά, ενώ το 2019 έλαβε βραβείο BRAVO για την ενεργοποίηση χιλιάδων πολιτών στο πλαίσιο της δράσης της «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας».

Περισσότερες πληροφορίες στο www.mazigiatopaidi.gr

 

Click to comment

Απάντηση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πιερρακάκης από Αλεξανδρούπολη | Πιστεύουμε στα περιφερειακά πανεπιστήμια

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της 105ης Συνόδου των Πρυτάνεων, στην οποία παρέστη ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Η δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη του ΔΠΘ και για λόγους εθνικούς και για λόγους ακαδημαϊκούς μετουσιώθηκε με τον τελευταίο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση, τον οποίο φέραμε στην ελληνική Βουλή. Πιστεύουμε βαθιά στο Δημοκρίτειο, πιστεύουμε βαθιά στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, στα ελληνικά περιφερειακά πανεπιστήμια», δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο υπουργός.

Αναφορικά με την ατζέντα της πολύωρης συζήτησης, που είχε με τους πρυτάνεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε πως εξετάστηκε μία σειρά από πρόσθετες ρυθμίσεις και ενέργειες για την περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας, ώστε να δοθεί στα πανεπιστήμια η δυνατότητα να αναπτυχθούν γρηγορότερα και καλύτερα διεθνώς. «Σ’ αυτό το πλαίσιο της διαρκούς συζήτησης και της διαρκούς ώσμωσης με τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια θα περιμένουμε περαιτέρω προτάσεις από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων για πρόσθετες ενέργειες, που τα πανεπιστήμιά μας θα κληθούν να κάνουν κι εμείς θα κληθούμε να νομοθετήσουμε στο επόμενο διάστημα», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

 

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά

Τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά υποδέχτηκε στο γραφείο του στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης. Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση του κ. Περιφερειάρχη με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από την στιγμή που ανέλαβε τη Διοίκηση της Περιφέρειας, ωστόσο τόσο ο ίδιος, όσο και ο κος Σχοινάς εξέφρασαν την επιθυμία να επαναληφθεί.

Ο κ. Τοψίδης παρουσίασε ενώπιον του κου Σχοινά το προφίλ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, περιγράφοντας με αδρές γραμμές τον σχεδιασμό της Διοίκησης για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής, υπογραμμίζοντας την προσπάθεια που γίνεται ώστε η επιδιωκόμενη ανάπτυξη να είναι ισόρροπη μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων και ανάλογη με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε μίας.

Παράλληλα ο κ. Περιφερειάρχης σημείωσε την ανάγκη να παραμένει αυξημένο το αίσθημα ασφάλειας στον Έβρο και την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τη συνεργεία και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς η ΠΑΜΘ αποτελεί το σύνορό της.

Ο κος Σχοινάς από την πλευρά του εξέφρασε την ιδιαίτερη εκτίμηση που τρέφει για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και είπε χαρακτηριστικά ότι «στην Θράκη τέμνονται όλες οι ανθρωποκεντρικές πολιτικές» που ως εκ της θέσης του υπηρετεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή της οποίας είναι Αντιπρόεδρος.

Επεσήμανε για άλλη μία φορά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ως εκ του ρόλου της ενισχύει την αναπτυξιακή προοπτική των κρατών – μελών και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει, ενώ παρατήρησε ότι η αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι πλέον διακριτή.

Για τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά, αυτή ήταν η τέταρτη επίσκεψή του στην Θράκη με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» | Δωρεάν Δράσεις Ολιστικής Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Παρέμβασης για τη σχολική κοινότητα της Αλεξανδρούπολης

Δωρεάν Δράσεις Ολιστικής Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Παρέμβασης για τη σχολική κοινότητα της Αλεξανδρούπολης από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης

  • Δράσεις Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης
  • Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές και Οδοντιατρικές Εξετάσεις για Παιδιά
  • 15 – 19 Απριλίου 2024, Πάρκο Ανεξαρτησίας Αλεξανδρούπολης

Από τη Δευτέρα 15 έως και την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης θα βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη, για να υλοποιήσουν από κοινού Δωρεάν Ολιστικές Δράσεις, για μικρούς και  μεγάλους.

Οι Ολιστικές Δράσεις περιλαμβάνουν εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές δράσεις σε κρίσιμους τομείς που αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματα των παιδιών στο πλαίσιο Συμφώνου Συνεργασίας του Οργανισμού με το Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α αλλά και δράσεις προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής που υλοποιούνται στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002,  με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Οι δράσεις στην Αλεξανδρούπολη υλοποιούνται με τη στήριξη πολλών φορέων που ενώνουν τις δυνάμεις τους και συγκεκριμένα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας & Θράκης, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, το Δήμο Αλεξανδρούπολης, τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Έβρου και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Στο πλαίσιο της δράσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Αλεξανδρούπολης θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε:

  • Δράσεις Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης και συγκεκριμένα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ασφαλής και Δημιουργική Πλοήγηση στο Διαδίκτυο».

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να εξερευνήσουν βιωματικά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους στο διαδικτυακό περιβάλλον, ενισχύοντας την κριτική τους σκέψη και αναπτύσσοντας αντανακλαστικά ανάληψης πρωτοβουλίας, ευθύνης και δράσης για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων. Ο ψηφιακός και ο πραγματικός κόσμος, έχουν ισοδύναμη θέση στο πλαίσιο του προγράμματος. Από δραστηριότητες που προσκαλούν τα παιδιά να συνεργαστούν, να ανακαλύψουν και να σκεφτούν κριτικά γύρω από θέματα του ψηφιακού κόσμου, όπως είναι τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και η προστασία τους, σε δραστηριότητες δημιουργίας με χειροπιαστά υλικά και δράσης στον πραγματικό κόσμο, τα παιδιά ενθαρρύνονται να διατηρούν μια ισορροπημένη και δημιουργική σχέση ανάμεσα στην ψηφιακή και πραγματική ζωή, αξιοποιώντας στοιχεία του πραγματικού κόσμου στον ψηφιακό και αντίστροφα. Μεθοδολογικά, το πρόγραμμα βασίζεται στη διερευνητική μάθηση, τη συνεργασία σε ομάδες, το παιχνίδι, καθώς επίσης τη δημιουργία με χρήση εργαλείων από τον ψηφιακό και τον πραγματικό κόσμο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και του Εργαστηρίου Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από την επιστημονική ομάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με την καθοδήγηση και με την παιδαγωγική επιμέλεια του Εργαστηρίου Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης και υλοποιείται στο πλαίσιο Συμφώνου Συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι δύο φορείς, δεσμευόμενοι για από κοινού ανάπτυξη τεχνολογικών εργαλείων και παιδαγωγικών προσεγγίσεων που θα επιφέρουν λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν τα παιδιά και τους νέους σήμερα και θα μιλούν στη γλώσσα των παιδιών, ώστε να προλάβουν σοβαρές καταστάσεις, όπως είναι η κακοποίηση, ο εκφοβισμός, η ασφάλεια στο διαδίκτυο κ.λπ.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο οποίος θα βρίσκεται σταθμευμένος στο: Πάρκο Ανεξαρτησίας Αλεξανδρούπολης.

Ημερομηνίες & Ώρες: Δευτέρα 15 έως Παρασκευή 19 Απριλίου, 09:00π.μ.–17:00μ.μ. για τη συμμετοχή σχολικών ομάδων μαθητών/τριών και 17:30 – 19:30 μ.μ. για τη συμμετοχή ομάδων ενηλίκων (γονέων/κηδεμόνων ή/και εκπαιδευτικών)

Πληροφορίες και ραντεβού:

Για τις επισκέψεις των σχολικών ομάδων, καθώς επίσης των ενηλίκων (ατομικά ή ομαδικά), ο συντονισμός γίνεται σε απευθείας επικοινωνία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Αλεξανδρούπολης τηλ. 6933093794, 2551053043 και 2551022111.

  • Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές και Οδοντιατρικές Εξετάσεις για Παιδιά, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002.

Η Δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας & Θράκης, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, το Δήμο Αλεξανδρούπολης, τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Έβρου, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Για την υλοποίηση της Δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» του Οργανισμού, στον οποίο καθημερινά θα βρίσκονται εθελοντικά Οδοντίατροι, Παιδίατροι, Οφθαλμίατροι, ΩΡΛ καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.

Οι Ιατροί και οι Οδοντίατροι που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα παιδιά που θα επισκεφτούν το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης».

Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στον συνοδό του για την κατάσταση της υγείας του εξεταζόμενου και για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά, με έμφαση σε όσα ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή λόγω οικονομικών/άλλων δυσκολιών και δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. Από την έναρξη της δράσης (2002) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 163.116 παιδιά. Το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω Υπουργεία, και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ Στη Γειτονιά», ο ΟΠΑΠ σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιούν Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά με τη συνεργασία των κατά τόπους Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων και των τοπικών φορέων.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται με τα σύγχρονα Κινητά Πολυϊατρεία Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τα οποία επισκέπτονται Περιφέρειες σε ολόκληρη τη χώρα.

Ημερομηνίες & Ώρες: Δευτέρα 15 έως Παρασκευή 19 Απριλίου, 09:00π.μ.–17:00μ.μ.

Πληροφορίες και ραντεβού: Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης  Δήμου Αλεξανδρούπολης, τηλ. 6933093794, 2551053043 και 2551022111

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en