Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ένατη ημέρα απεργίας πείνας 4.500 κρατούμενων | Καταγγελίες γιατρών που τους εξέτασαν για ελλειπή πρόσβαση στους απεργούς

Συνεχίζουν για 9η μέρα την απεργία πείνας οι κρατούμενοι των φυλακών ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας.
Ο αριθμός τους φτάνει στους 4.610.
Σήμερα Τρίτη, κλιμάκιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν τις φυλακές Κορυδαλλού για να επισκεφθούν τους απεργούς πείνας που διαμαρτύρονται και να ελέγξουν την κατάσταση της υγείας τους.
Οι κρατούμενοι ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, χαρακτηρίζοντάς το φασιστικό και τονίζοντας πως με την απεργία τους αντιτάσσονται στη δημιουργία ενός “ελληνικού Γκουαντανάμο, σε μια φυλακή μέσα στη φυλακή, χωρίς άδειες, χωρίς επισκεπτήρια, χωρίς αύριο”, όπως γράφουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση τους.
Μία μέρα πριν, Πρωτοβουλία εθελοντών γιατρών εξέτασε μόλις 18 απεργούς, καθώς όπως καταγγέλλουν αφενός δεν τους επετράπη να συναντηθούν με την επιτροπή αγώνα και αφετέρου η διευθύντρια δήλωσε στην επιτροπή αγώνα να μην υποβάλουν οι απεργοί αιτήσεις για ιατρική εξέταση και πως θα μιλούσε η ίδια με το υπουργείο για να λάβει τη σχετική άδεια. Κάτι που δεν έγινε.
Τη Δευτέρα άλλωστε στη Βουλή σημειώθηκε η διευθύντρια δήλωσε στην επιτροπή αγώνα να μην υποβάλουν οι απεργοί αιτήσεις για ιατρική εξέταση και πως θα μιλούσε η ίδια με το υπουργείο

Ένταση στη Βουλή για την απεργία πείνας των κρατουμένων

Ένταση σημειώθηκε στην Επιτροπή Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, με αφορμή το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να αναβληθεί η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για αλλαγή του ποινικού και σωφρονιστικού κώδικα, προκειμένου οι βουλευτές να επισκεφθούν τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.
Το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απορρίφθηκε μετά από ψηφοφορία, με 10 ψήφους κατά έναντι 5 υπέρ, και αφού προηγουμένως υπήρξε έντονη αντιπαράθεση, κυρίως μεταξύ του εισηγητή της ΝΔ Βασίλη Υψηλάντη και της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Υποστηρίζοντας το αίτημα της η κ. Κωνσταντοπούλου, χαρακτήρισε παιδαγωγική και διαφωτιστική μια επίσκεψη σε φυλακές της χώρας, ειδικά τώρα -όπως είπε- που 4.500 κρατούμενοι βρίσκονται σε απεργία πείνας. «Υπάρχει σχετικό αίτημα κρατούμενων», είπε.
Για ασκήσεις επαναστατικής ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής εν μέσω θέρους, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο εισηγητής της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης, απειλώντας να φύγει από τη συνεδρίαση. «Δεν μπορεί η Επιτροπή να πηγαίνει με το ρέγουλο της κ. Κωνσταντοπούλου» είπε.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος ο οποίος αφού σημείωσε ότι δεν μπορεί να οργανωθεί σήμερα μια επίσκεψη βουλευτών στις φυλακές. «Δεν θα συμπράξουμε με όσους θέλουν να διαλύσουν την κοινοβουλευτική διαδικασία» είπε.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κατέθεσε νομοτεχνικές βελτιώσεις, δηλώνοντας ότι είναι ανοικτός και περαιτέρω διάλογο. Υπέρ του νομοσχεδίου έχουν ταχθεί τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ενώ η αντιπολίτευση έχει δηλώσει ότι το καταψηφίζει επί της αρχής.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ικανοποιητική η κίνηση στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα για τα ευρωψηφοδέλτια

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι δηλώνουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με την μεγάλη συμμετοχή που υπήρξε στις προκριματικές εκλογές για τα ευρωψηφοδέλτια του κόμματος.

Στόχος του κόμματος αλλά και των μελών της Καβάλας, είναι η ένταξη όσο περισσότερων γίνεται ευρωβουλευτών στο Κοινοβούλιο με πρώτο και κύριο σχέδιο την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στην χώρα μας.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προπονητής κλιμάκιου Ταεκβοντό Β. Ελλάδος ο Χάρης Παλτόγλου στο Διεθνές Πρωτάθλημα στην Σόφια

Το διεθνές τουρνουά 15th Hereya Open Sofia, που θα διεξαχθεί στις 21 και 22 Απριλίου 2024 στο Asics Arena της Σόφιας, θα φιλοξενήσει 1100 αθλητές από 12 χώρες. Οι επίλεκτοι αθλητές έχουν επιδείξει  αφοσίωση και εξαιρετικές επιδόσεις στους αγώνες και έχουν καταταγεί στην πρώτη θέση από τα τρία προκριματικά πρωταθλήματα.

Η συμμετοχή των 100 επίλεκτων αθλητών από την Ένωση Τάεκβοντο Βορείου Ελλάδος, υπό τον προπονητή Χάρη Παλτογλου, ενισχύει την Ελληνική αποστολή στο διεθνές τουρνουά 15th Hereya Open Sofia. Μία τιμητική θέση που τιμάει την πόλη μας, την Καβάλα, παρέχοντας σημαντική αναγνώριση στον τομέα του Τάεκβοντο.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σύλλογοι, φορείς και εθελοντές καθάρισαν τμήμα του περιαστικού δάσους

Πολλά είναι τα παράπονα που έχουν γίνει για τα απορρίματα τα οποία πλυμμηρίζουν το περιαστικό δάσος της Καβάλας. Σίγουρα ένα γεγονός που ιδίως και με τον ερχομό της αντιπυρικής περιόδου προκαλεί έντονο προβληματισμό.

Μπορεί πολλοί πολίτες να μην είναι υπεύθυνοι όσο αφορά την ρίψη των απορριμάτων όμως αρκετοί φορείς, σύλλογοι και εθελοντές προέβησαν στον καθαρισμό ενός τμήματός του.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en