Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έκανε το back to back ο Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο!

Σε προσωπική του υπόθεση έχει μετατρέψει ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα τελευταία δύο χρόνια το Monte Carlo Masters, καθώς κατάφερε να κάνει το repeat στο 1000άρι τουρνουά!

O κορυφαίος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 2-0 σετ (6-3, 7-6 (3) του Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα (No 46) στον τελικό κι έτσι παρέμεινε στον θρόνο του στο εν λόγω τουρνουά.

Ο «αναγεννημένος» στην χωμάτινη επιφάνεια Έλληνας πρωταθλητής ήρθε στο Monte Carlo Masters, με στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο του και το κατάφερε με τον πλέον εμφατικό τρόπο, στον 20ο τελικό της καριέρας του.

Αυτό είναι το όγδοο τρόπαιο για τον Τσιτσιπά και το πρώτο μετά από 11 μήνες (τελευταία φορά που είχε κατακτήσει τίτλο ήταν στη Λιόν).

Ο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα, ο οποίος από τη Μεγάλη Δευτέρα (18/04) θα δει το όνομά του να φιγουράρει στο Νο26, είχε εξαιρετική παρουσία στο τουρνουά, η οποία ξεκίνησε με νίκη επί του Νόβακ Τζόκοβιτς στο 2ο γύρο, συνεχίστηκε με τις επιτυχίες του επί των Γκοφάν, Φριτς και Ντιμιτρόφ, αλλά στον τελικό το εμπόδιο του Τσιτσιπά αποδείχθηκε αξεπέραστο γι΄ αυτόν.

Με τους δύο τενίστες να κρατούν το σερβίς τους, κύλησαν τα πρώτα δύο games του τελικού. Ο Ισπανός στη συνέχεια, κατάφερε να κάνει το break, ωστόσο η χαρά του διήρκησε για πολύ λίγο. Κι αυτό, γιατί ο «Στεφ» πήρε άμεσα πίσω του σερβίς του, ενώ προηγήθηκε και με 3-2.

Ο Τσιτσιπάς, παίζοντας με συγκέντρωση, έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το ματς και μάλιστα, ενώ εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τα λάθη του αντιπάλου του, απλοποίησε ακόμη περισσότερο τα πράγματα στο πρώτο σετ.

Στο όγδοο game πέτυχε και δεύτερο break, κάνοντας το 5-3, για να κλείσει στη συνέχεια το σετ με άσο (6-3), μετά από 31 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς έκανε break… με το καλημέρα, ενώ στη συνέχεια προηγήθηκε με 2-0.

Πάντως, ο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα «απάντησε» με τρία σερί game και προηγήθηκε 3-2, στέλνοντας μήνυμα ότι δεν σκοπεύει να πέσει αμαχητί στον πρώτο τελικό της καριέρας του.

Μέχρι το 8ο game, οι δύο φιναλίστ βάδιζαν «χέρι-χέρι», αλλά ο Τσιτσιπάς «έσπασε» και πάλι το σερβίς του αντιπάλου του και έκανε το 5-4.

Κι ενώ είχε την κατάσταση στα χέρια του και σέρβιρε για τη νίκη, ο Ισπανός βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσει (5-5) και να προηγηθεί με 6-5, βάζοντας δύσκολα στον Έλληνα.

Στο σημείο εκείνο όμως, ο «Στεφ» έδειξε τη μεγάλη κλάση του κι αφού ισοφάρισε στο tie break, επικράτησε εύκολα με 7-6 (3), κατακτώντας το τρόπαιο για δεύτερη συνεχή χρονιά!

Τσιτσιπάς: «Το Μονακό έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου»

Ως ένα τουρνουά που είναι ξεχωριστό για τον ίδιο, χαρακτήρισε το Monte Carlo Masters ο Στέφανος Τσιτσιπάς, λίγα λεπτά μετά την κατάκτηση του back to back τίτλου του στο Πριγκιπάτο.

Στις δηλώσεις που έκανε ο 23χρονος πρωταθλητής, ευχαρίστησε την ομάδα του και την οικογένειά του για τη στήριξη που του παρέχουν. Ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει με κολακευτικά λόγια για τον Ισπανό αντίπαλό του.

«Αλεχάντρο, θα ήθελα να σου δώσω συγχαρητήρια, καθώς θυμάμαι την πρώτη φορά που έπαιξα σε τελικό πόσο σημαντικό ήταν για μένα, οπότε καταλαβαίνω και νιώθω πώς αισθάνεσαι. Θα ήθελα να δώσω επίσης, συγχαρητήρια στην ομάδα σου. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Συνέχισε να δουλεύεις σκληρά. Γνωρίζεις καλά, ότι το τένις θέλει πολλές θυσίες και σου εύχομαι καλή τύχη στην καριέρα σου.»

Αναφερόμενος στο τουρνουά, ο Τσιτσιπάς σχολίασε: «Ήταν ένα θαυμάσιο event. Κέρδισα πέρυσι και το επανέλαβα κι εφέτος. Αυτό το μέρος έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Θέλω να ευχαριστήσω για την άψογη πραγματικά οργάνωση του τουρνουά.

Όταν ήμουν έξι ετών, ήταν το πρώτο τουρνουά που είδα. Και μετά από πολλά χρόνια, κατάφερα να είμαι εδώ. Αυτό δεν θα συνέβαινε χωρίς την συμπαράσταση της ομάδας μου, αλλά και τη σκληρή δουλειά που κάναμε. Την οικογένειά μου και την ομάδα. Αν η οικογένειά μου δεν έπαιρνε το ρίσκο να με φέρει στην ακαδημία δεν θα ήμουν εδώ σήμερα.

Όλα ήταν άψογα στο τουρνουά, δεν ήταν μόνο οι υπεύθυνοι αλλά και οι εθελοντές. Όλοι μας βοήθησαν για να μπορέσουμε να είμαστε σε καλή κατάσταση. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους συμπατριώτες μου, που ήρθαν εδώ και με έκαναν να νιώσω ελαφρά περισσότερο σαν στο σπίτι μου. Να ευχαριστήσω και όλους τους υπόλοιπους, Ιταλούς, Γάλλους, Μονεγάσκους, που κάνατε τόσο υπέροχο αυτό το event. Μονακό σε ευχαριστώ.»

Ο Τσιτσιπάς αμέσως μετά τον πόντο που του χάρισε το τρόπαιο
Ο Τσιτσιπάς αμέσως μετά τον πόντο που του χάρισε το τρόπαιο

Την ανωτερότητα του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό παραδέχθηκε και ο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα. Ο Ισπανός απέτυχε να πάρει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του. Παρ’ όλα αυτά αναγνώρισε, ότι ο Έλληνας πρωταθλητής έπαιξε καλύτερα.

«Συγχαρητήρια Στέφανε, ήσουν καλύτερος από εμένα σήμερα. Ελπίζω να παίξουμε πολλές φορές και στο μέλλον. Το άξιζες με το παιχνίδι που έκανες.»

Το μεγάλο ποσό που εξασφάλισε ο «Στεφ» μετά την κατάκτηση του τροπαίου 

Ο «Στεφ» με την κατάκτηση του τίτλου στο συγκεκριμένο τουρνουά εξασφάλισε ένα σημαντικό χρηματικό έπαθλο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινώσει οι διοργανωτές ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας για την πρωτιά στο Μονακό θα πάρει 836.335 ευρώ.

Pas mal που λένε και οι Γάλλοι…

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

www.zougla.gr

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Γαβριήλ Αραμπατζής από την Ελευθερούπολη έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

Οαθλητής από την Ελευθερούπολη, Γαβριήλ Αραμπατζής έπιασε στους αγώνες στο Σχηματάρι το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της κατηγορίας Τ20 που θα γίνει στο Κόμπε της Ιαπωνίας, αλλά και για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Μπράβο Γαβριήλ!

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συζήτησε για τις παρεμβάσεις στο “Ανθή Καραγιάννη” ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Υφυπουργό Αθλητισμού

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση είχε ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ Νίκος Παναγιωτόπουλος μαζί με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο ΑΜ-Θ για θέματα αθλητισμού , Στέλιο Ιγνατιάδη.

Συζητήθηκαν εκκρεμή ζητήματα αθλητικών υποδομών της περιοχής μας, ειδικότερα οι παρεμβάσεις που επείγουν στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και η χρηματοδότηση του κλειστού γυμναστηρίου Νέας Περαμου Δήμου Παγγαίου .

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κατάρ:<<Ντου>>από σειχη σε αγώνα ποδοσφαίρου

Ο Αλ Θάνι είναι πρόεδρος της Αλ Γουάκρα κι η παράβαση που έδωσε ο διαιτητής στο 65ο λεπτό δεν του άρεσε καθόλου!

Ο Αμπτουλραχμάν Αλ Τζασίμ έδειξε πέναλτι για χέρι κι αφού πρώτα εξέτασε τη φάση στο VAR.Η απόφαση του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με το μέλος της βασιλικής οικογένειας να κάνει <<ντου>>στον αγωνιστικό χώρο .

Ο πρόεδρος της Αλ Γουακρά ήταν σε έξαλλη κατάσταση , με τους ανθρώπους της προσωπικής φρουράς του, αλλά και ποδοσφαιριστές να προσπαθούν να τον συγκρατήσουν.

Ο Ακράμ Αφίφ έστειλε την μπάλα άουτ στην εκτέλεση , με την Αλ Γουάκρα να αντέχει ως το τέλος , μολονότι έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του τερματοφύλακα της, Σαούντ Αλ Κατέρ στο  76’. Μετά το 0-0 στο ντέρμπι κορυφής ,η πρωτοπόρος Αλ Σαντ διατήρησε το +4 από τους Αλ Γουακρά .

Γιάννης Γ.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en