Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άτυχος ο ΠΑΟΚ έχασε στη Ρωσία 2-1 από τη Κράσνονταρ

Ο ΠΑΟΚ στάθηκε άτυχος και γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Κράσνονταρ στη Ρωσία στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τα play off του Champions League.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε 1-0 με τον Πέλκα στο 33’, ο οποίος στο 8’ έχασε πέναλτι, που δέθηκε για χέρι του Κάιο. Η ατυχία χτύπησε και στο 68’ για τον ΠΑΟΚ καθώς ο Καντουρί έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Για τους Ρώσους ισοφάρισε στο 39’ με πέναλτι ο Κλάεσον και στο 70’ ο Καμπελά διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Πλέον, η πρόκριση θα κριθεί στο ματς-ρεβάνς της Τούμπας που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου.

O ΠΑΟΚ ξεκίνησε τον αγώνα έχοντας την μεγάλη ευκαιρία να πάρει προβάδισμα από πολύ νωρίς. Ήταν μόλις το 5′ όταν η ελληνική ομάδα κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Κάιο μετά το σουτ του Σβαμπ. Το πέναλτι υποδείχθηκε με την χρήση του VAR δύο λεπτά αργότερα, αλλά ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Δημήτρης Πέλκας έκανε κακή εκτέλεση και έδωσε την ευκαιρία στον Σαφόνοβ να αποκρούσει εύκολα την μπάλα διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

Στο 14′ η Κράσνονταρ «έδειξε τα δόντια της». Ο Πετρόφ μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ και σούταρε από διαγώνια θέση αλλά δεν ευστόχησε. Στο 21′ Κλάεσον και Μπεργκ συνεργάστηκαν αλλά ο Ζίβκοβιτς απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Στο 33′ ο Πέλκας έδωσε «απάντηση» στο χαμένο πέναλτι. Με μια έξυπνη κίνηση μέσα στην αντίπαλη περιοχή, από υποδειγματική παράλληλη πάσα του Αντρίγια Ζίφκοβιτς πλάσαρε στην ρωσική εστία και άνοιξε το σκορ βάζοντας τον ΠΑΟΚ σε θέση οδηγού (0-1).

Η Κράσνονταρ ανέβασε ρυθμούς και στο 39′ από δυνατό μαρκάρισμα του Γιαννούλη πάνω στον Καμπελά, κέρδισε πέναλτι που εκτέλεσε επιτυχώς ο Κλάεσον για να ισοφαρίσει (1-1).

Στο δεύτερο μέρος η ρωσική ομάδα ξεκίνησε επιθετικά και στο 48΄ πλησίασε απειλητικά την εστία του Σέρβου γκολκίπερ που όμως έγκαιρα έπεσε στην κατεύθυνση της μπάλας κι έδιωξε τον κίνδυνο. Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς έκανε στο 64′ ακόμα μια πολύ καλή επέμβαση σε πολύ επικίνδυνο σουτ του Βάντερσον.

Ο «Δικέφαλος» δεν ολιγώρησε και με έξυπνη τακτική δημιούργησε επιθέσεις και στο 68′ έφτασε σε τεράστια ευκαιρία αλλά το πλασέ του Ελ Καντουρί σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της ρωσικής εστίας και στη συνέχεια δεν μπόρεσε ούτε ο Πέλκας να την προωθήσει στα δίχτυα.

Η… ψυχρολουσία ήρθε για τον ΠΑΟΚ άμεσα. Στο 70΄ ο Καμπελά διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του με κοντινό πλασέ μετά από ενέργεια του Πετρόφ και ψηλοκρεμαστή ασίστ του Μπεργκ κι αφού η κάθετη επίθεση της Κρασνοντάρ εξουδετέρωσε την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ και τον τερματοφύλακα του.

Στο 81΄ ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να αντιδράσει αλλά η κεφαλιά του προωθημένου Μιχαηλίδη πέρασε άουτ. Έτσι η λήξη του αγώνα βρήκε την Κρασνοντάρ νικήτρια με 2-1 και με το προβάδισμα έναντι της ρεβάνς που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου στην επίσης άδεια Τούμπα.

Κράσνονταρ – ΠΑΟΚ 2-1 (Cosmote Sport 1)

Γκολ: 33′ Πέλκας (ΠΑΟΚ), 39′ πεν. Κλάεσον (Κράσνονταρ), 70′ Καμπελά (Κράσνονταρ)

7′ έχασε το πέναλτι ο Πέλκας

68′ δοκάρι ο Ελ Καντουρί

Κίτρινες κάρτες: Κάιο, Κλάεσον, Μπεργκ, Όλσον – Σβαμπ, Κρέσπο, Ίνγκασον

Κόκκινες κάρτες: –

Κράσνονταρ (Μουράντ Μουσάεβ): Σαφόνοβ, Ραμίρες, Σορόκιν, Κάιο, Πετρόφα, Καμπελά (81′ Ούτκιν), Βιλένα, Όλασον, Μπεργκ, Κλάεσον, Βάντερσον (86′ Σουλεϊμάνοβ).

Αναπληρωματικοί: Γκορόντοβ, Γκαζίνσκι, Σμολνίκοβ, Σπερτσιάν, Καμπόλοβ.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζ. Ζίβκοβιτς, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Πέλκας (79′ Μπίσεσβαρ), Τζόλης (84′ Σβιντέρσκι).

Αναπληρωματικοί: Πασχαλάκης, Μιχάι, Περέιρα, Εσίτι, Νινούα.

 

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Γαβριήλ Αραμπατζής από την Ελευθερούπολη έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

Οαθλητής από την Ελευθερούπολη, Γαβριήλ Αραμπατζής έπιασε στους αγώνες στο Σχηματάρι το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της κατηγορίας Τ20 που θα γίνει στο Κόμπε της Ιαπωνίας, αλλά και για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Μπράβο Γαβριήλ!

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συζήτησε για τις παρεμβάσεις στο “Ανθή Καραγιάννη” ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Υφυπουργό Αθλητισμού

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση είχε ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ Νίκος Παναγιωτόπουλος μαζί με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο ΑΜ-Θ για θέματα αθλητισμού , Στέλιο Ιγνατιάδη.

Συζητήθηκαν εκκρεμή ζητήματα αθλητικών υποδομών της περιοχής μας, ειδικότερα οι παρεμβάσεις που επείγουν στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και η χρηματοδότηση του κλειστού γυμναστηρίου Νέας Περαμου Δήμου Παγγαίου .

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κατάρ:<<Ντου>>από σειχη σε αγώνα ποδοσφαίρου

Ο Αλ Θάνι είναι πρόεδρος της Αλ Γουάκρα κι η παράβαση που έδωσε ο διαιτητής στο 65ο λεπτό δεν του άρεσε καθόλου!

Ο Αμπτουλραχμάν Αλ Τζασίμ έδειξε πέναλτι για χέρι κι αφού πρώτα εξέτασε τη φάση στο VAR.Η απόφαση του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με το μέλος της βασιλικής οικογένειας να κάνει <<ντου>>στον αγωνιστικό χώρο .

Ο πρόεδρος της Αλ Γουακρά ήταν σε έξαλλη κατάσταση , με τους ανθρώπους της προσωπικής φρουράς του, αλλά και ποδοσφαιριστές να προσπαθούν να τον συγκρατήσουν.

Ο Ακράμ Αφίφ έστειλε την μπάλα άουτ στην εκτέλεση , με την Αλ Γουάκρα να αντέχει ως το τέλος , μολονότι έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του τερματοφύλακα της, Σαούντ Αλ Κατέρ στο  76’. Μετά το 0-0 στο ντέρμπι κορυφής ,η πρωτοπόρος Αλ Σαντ διατήρησε το +4 από τους Αλ Γουακρά .

Γιάννης Γ.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en