Quantcast
Connect with us

ΕΡΓΑΣΙΑ

Άνοιξε η «ΕΡΓΑΝΗ» για την υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας για τον Νοέμβριο

Οι ημερομηνίες δηλώσεων για επιχειρήσεις και εργαζόμενους και οι ημερομηνίες πληρωμής του επιδόματος

Το σύστημα «Εργάνη» άνοιξε το απόγευμα της Κυριακής 15 Νοεμβρίου για τις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας του Νοεμβρίου για το επίδομα των 800 ευρώ για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού.

Η θεσμοθετημένη διαδικασία για την υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων για αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων ανά μήνα αναφοράς, προβλέπει την πραγματοποίησή της από τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους μέσα στον επόμενο μήνα από τον μήνα αναφοράς, δεδομένης της διαφορετικής έναρξης και λήξης των αναστολών συμβάσεων εργασίας εντός του μήνα, αλλά και των διαφορετικών εργαζομένων, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας δύναται να τίθενται σε αναστολή, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Οι ημερομηνίες δηλώσεων για επιχειρήσεις και εργαζόμενους

Στο πλαίσιο αυτό, για τον μήνα Νοέμβριο, οι πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ), θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις για την αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους από τις 15/11/2020 έως και τις 7/12/2020. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα επιτρέπονται και οι ορθές επαναλήψεις υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων.

Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις στο ίδιο ανωτέρω διάστημα, δηλαδή από τις 15/11/2020 έως και τις 7/12/2020, στις περιπτώσεις που τίθενται για πρώτη φορά οι συμβάσεις εργασίας τους σε αναστολή, ανεξαρτήτως προσώπου εργοδότη.

Οι ημερομηνίες πληρωμής του επιδόματος

Οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους ανωτέρω εργαζόμενους, θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μέχρι τέλος του μήνα. Ειδικότερα, για τις κλειστές επιχειρήσεις, βάσει ΚΑΔ, για τον Νοέμβριο και εξαιρετικά γι’ αυτήν την περίπτωση, προκειμένου οι εργαζόμενοι να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού εγκαίρως, οι υπεύθυνες δηλώσεις για την αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους θα υποβληθούν από τις 15/11/2020 έως και τις 24/11/2020. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα επιτρέπονται και οι ορθές επαναλήψεις υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων.

Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις στο ίδιο ανωτέρω διάστημα, δηλαδή από τις 15/11/2020 έως και τις 24/11/2020, στις περιπτώσεις που τίθενται για πρώτη φορά οι συμβάσεις εργασίας τους σε αναστολή, ανεξαρτήτως προσώπου εργοδότη.

Οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους των κλειστών επιχειρήσεων, βάσει ΚΑΔ, θα πραγματοποιηθούν από τις 27/11/2020 έως και τις 3/12/2020.

Click to comment

Απάντηση

ΕΡΓΑΣΙΑ

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης, με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες επιτυχόντων, επιλαχόντων και αποκλειομένων, της νέας διαδικτυακής δράσης επαγγελματικής κατάρτισης, με τίτλο «Προσωποποιημένη Επιμόρφωση, με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης», στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε κατά σειρά προτεραιότητας και με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια.

Οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης από την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 και ώρα 14:00 μέχρι την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 και ώρα 23:59 αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της ΔΥΠΑ (e-servives), με κωδικούς TaxisNet ή με κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΔΥΠΑ, στη διεύθυνση: https://eservices.oaed.gr/pls/apex/.

Όσοι υποψήφιοι καταθέτουν ένσταση, οφείλουν να αναφέρουν την ακριβή αιτιολογία της ένστασης και να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας με ηλεκτρονική σάρωση σχετικά δικαιολογητικά. Ενστάσεις που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά δεν εξετάζονται.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πιλοτική δράση υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και στοχεύει στην παροχή προσωποποιημένων διαδικτυακών προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, που η συνολική τους διάρκεια θα κυμαίνεται από 100 έως 250 ώρες.

Οι ωφελούμενοι της δράσης θα κληθούν, αρχικά, να συμπληρώσουν εξειδικευμένα ερωτηματολόγια, τα οποία, στη συνέχεια, θα επεξεργαστεί το ΕΚΠΑ, μέσω μοντέλου Τεχνητής Νοημοσύνης. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα αναδείξει τα προσωποποιημένα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, που θα κληθεί μετά κάθε ωφελούμενος να παρακολουθήσει, ενώ το περιεχόμενό τους θα αποτελείται από μαθήματα και διδακτικές ενότητες που θα έχουν άμεση συνάρτηση με το προσωπικό προφίλ τους.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΕΡΓΑΣΙΑ

Νέα προκήρυξη για πάνω από 80 μόνιμους στον ΑΔΜΗΕ

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας – ΑΔΜΗΕ ΑΕ ανακοίνωσε 87 νέες θέσεις εργασίας, μέσα από την έκδοση νέας προκήρυξης για προσλήψεις προσωπικού σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα οι θέσεις στον ΑΔΜΗΕ αφορούν στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 87 θέσεων μόνιμου προσωπικού «Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης». Οι προσλήψεις πρόκειται να υλοποιηθούν με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής ξεκινά την Τετάρτη 20 Μαρτίου και λήγει την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024.

  • Οι θέσεις εργασίας στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας – ΑΔΜΗΕ ΑΕ
  • ΠΕ Διπλωματούχοι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί (38 θέσεις)
  • ΤΕ Πτυχιούχοι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί (18 θέσεις)
  • ΔΕ Ηλεκτρολόγοι Σταθμών – Υποσταθμών και ΔΕ Ηλεκτρολόγοι Δικτύων (31 θέσεις)

 Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής

Οι υποψήφιοι, οι οποίοι κατέχουν τα προσόντα των προκηρυσσόμενων θέσεων, όπως αυτά αναγράφονται στο Κεφάλαιο Α’ και στο Κεφάλαιο Β’ της προκήρυξης, πρέπει:

Να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην εταιρεία ΑΔΜΗΕ ΑΕ αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ο χρόνος υποβολής των αιτήσεων ορίζεται κατ’ ελάχιστον, σε 15 ημέρες από τη δημοσίευση της προκήρυξης.

Η ηλεκτρονική αίτηση συμπληρώνεται σύμφωνα με τις γενικές οδηγίες συμπλήρωσης – τρόπου υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών που αναφέρονται στο κεφάλαιο Η’ της

Κάθε υποψήφιος επιτρέπεται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και μέχρι του συνολικού αριθμού των θέσεων, μίας μόνο ειδικότητας απασχόλησης και μίας μόνο Κατηγορίας Εκπαίδευσης Προσωπικού (Π.Ε. ή Τ.Ε. ή Δ.Ε.). Στην ηλεκτρονική αίτησή ο υποψήφιος θα υποβάλει με σειρά προτίμησης τις θέσεις για τις θέσεις στις οποίες επιθυμεί να προσληφθεί. H υποβολή περισσοτέρων της μιας αιτήσεων για θέσεις της ίδιας προκήρυξης ή η σώρευση στην αίτηση θέσεων διαφορετικών Κατηγοριών Εκπαίδευσης προσωπικού ή ειδικοτήτων απασχόλησης, συνεπάγεται αυτοδικαίως τον αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής στην παρούσα διαδικασία έχει ως ακολούθως:

Αρχίζει στις 20 Μαρτίου 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ. και λήγει στις 03 Απριλίου 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:59 μ.μ. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στην εταιρεία ΑΔΜΗΕ ΑΕ.

Τα απαραίτητα προσόντα

1. Η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας

2. Η πιστοποίηση γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή

Για όλες τις θέσεις της προκήρυξης απαραίτητο προσόν είναι η πιστοποίηση γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων, και γ) υπηρεσιών διαδικτύου.

Πηγή: ethnos.gr/

Continue Reading

ΕΡΓΑΣΙΑ

Προκηρύσσονται 704 θέσεις ειδικευμένων γιατρών σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του προσωπικού των υγειονομικών δομών σε όλη τη χώρα, υπεγράφη χθες, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2024, η απόφαση για την προκήρυξη 704 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. επί θητεία, διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των νοσοκομείων, τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό, αποτελεί για εμάς ύψιστη προτεραιότητα. Όπως έχουμε ήδη εξαγγείλει, το 2024 θα γίνουν συνολικά 6.500 προκηρύξεις μόνιμων θέσεων υγειονομικού προσωπικού. Στόχος μας είναι οι προκηρύξεις αυτές να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς αλλά και με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες του ΕΣΥ. Μόνο έτσι θα εξασφαλίσουμε την ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών σε τμήματα και κλινικές ανά τη χώρα».

Ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε: «Πιστοί στις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ με νέες προσκλήσεις και κίνητρα. Τόσο οι 704 νέες θέσεις ειδικευμένων ιατρών, όσο και οι 2.145 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού που προκηρύξαμε την προηγούμενη εβδομάδα, θα δώσουν νέα δυναμική στα νοσοκομεία μας. Συνεχίζουμε με επιμονή και αφοσίωση τις μεταρρυθμίσεις μας στον τομέα της υγείας με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους συμπολίτες μας μέσα από ένα πιο αποτελεσματικό και πιο δυνατό ΕΣΥ».

Η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν-Βενετία Βιλδιρίδη δήλωσε: «Όπως και με τις θέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού, για την ορθολογική και αποτελεσματική κατανομή των θέσεων ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ζητήθηκαν και αξιολογήθηκαν τα αιτήματα των νοσοκομείων, με βάση τις ελλείψεις και τις ανάγκες τους, αλλά και το σύνολο των υπηρετούντων ιατρών, μόνιμων και επικουρικών στις οικείες ειδικότητες. Ασφαλώς και για την προτεραιοποίηση των αιτημάτων συνεκτιμήθηκαν και λειτουργικοί δείκτες, όπως η πληρότητα των τμημάτων, ο αριθμός των εισαγωγών και ο ΜΟ ημερών νοσηλείας».

Εντός των επόμενων ημερών, θα προκηρυχθούν περίπου 100 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. διαφόρων ειδικοτήτων στον βαθμό του Συντονιστή Διευθυντή.

Πηγή: Newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en