Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ο Δήμος Παγγαίου καταδικάζει τη δηλητηρίαση ζώων στη Δημοτική Κοινότητα Ελευθερούπολης»

O Δήμος Παγγαίου με αφορμή το δυσάρεστο περιστατικό της δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017 στη Δημοτική Κοινότητα Ελευθερούπολης, καταδικάζει κάθε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή, τόσο των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, όσο και των ανθρώπων που μπορεί να έρθουν σε επαφή με τοξικές ουσίες-δηλητήριο. Οι μαζικές δηλητηριάσεις ζώων, κοντά σε χώρους που παίζουν παιδιά, προκαλεί αποτροπιασμό και είναι καταδικαστέα από το σύνολο των πολιτών. Ο  Δήμος Παγγαίου, έχει προβεί σε καταγγελία κατ’ αγνώστων, προκειμένου να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι και να τιμωρηθούν.

Με τη δυσάρεστη αυτή αφορμή, υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Παγγαίου συνεχίζει την προσπάθεια που ξεκίνησε τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Μετά το πρόγραμμα στειρώσεων του Δήμου (2015-2016), τη δράση των μαζικών στειρώσεων από την ΕΔΚΕ και νέο πρόγραμμα στειρώσεων και εμβολιασμών το 2017 γίνονται πράξη οι στόχοι που έθεσε ο δήμαρχος, Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης και η νέα Δημοτική Αρχή στον τομέα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.  Παράλληλα αξίζει να αναφέρουμε, για ακόμα μια φορά, ότι ο Δήμος Παγγαίου βρίσκεται στην 23η θέση, από το σύνολο των 88 Δήμων της Επικράτειας που υπέβαλαν πρόταση χρηματοδότησης για την υλοποίηση ενεργειών διαχείρισης αδέσποτων ζώων.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν. 4039/2012 η θανάτωση των ζώων με φόλες είναι αξιόποινη πράξη, δηλαδή έγκλημα, το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή. Η συγκεκριμένη πράξη, μάλιστα, διώκεται αυτεπάγγελτα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώση αυτού του εγκλήματος με οποιονδήποτε τρόπο (δηλαδή ως αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυρας) έχει δικαίωμα να το καταγγείλει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

 Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς οφείλουν να  μεριμνούν για τη σήμανση και την καταγραφή του ζώου, να δηλώνουν μέσα σε πέντε (5) ημέρες την απώλεια του ζώου σε κτηνίατρο, που έχει πιστοποιηθεί στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση Σήμανσης, να τηρούν τους κανόνες ευζωίας του ζώου, να μεριμνούν για την κτηνιατρική εξέτασή του και το κυριότερο όλων, να μην εγκαταλείπουν το ζώο συντροφιάς.

Ο Δήμος Παγγαίου, θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους ευαισθητοποιημένους, σε θέματα φιλοζωίας, πολίτες  για τη διαχείριση ενός υπαρκτού ζητήματος που απασχολεί μεγάλο αριθμό Δήμων της χώρας.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές της Καβάλας

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκονται αρκετές περιοχές της Καβάλας μετά από διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Απριλίου λόγω μίας βλάβης που αναζητούν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Πιο συγκεκριμένα οι περιοχές που δεν έχουν ρεύμα είναι :

Άγιος Λουκάς

Κηπούπολη

Νεάπολη

Βύρωνας

Καλαμίτσα

Χρυσοστόμου Σμύρνης – Ραψάνη

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεδρίαση των Επιμελητηρίων για τα πνευματικά δικαιώματα

Συνάντηση των Επιμελητηρίων πραγματοποιήθηκε στη Αθήνα γύρω από το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων στα καταστήματα, θέλοντας να δοθούν λύσεις σε διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει με τους μουσικούς.

 

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Μουσείο των Τραίνων | Η ιστορία του Ελληνικού σιδηροδρόμου ζωντανεύει στην Δράμα

Οδοιπορικό του Enachannel και της εκπομπής «Κρυμμένοι θησαυροί», πραγματοποιήθηκε στην Δράμα και συγκεκριμένα στο Μουσείο των τραίνων το οποιο αποτελεί πόλο έλξης και ένα στολίδι για τη Δράμα.

Το μουσείο δημιουργήθηκε σε ένα συγκρότημα εσωτερικών και υπαίθριων εγκαταστάσεων στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο ΜΕΑΣ Ήφαιστος.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en