Υλικά
4 μπούτια κοτόπουλο
8 μανιτάρια λευκά
3 πιπεριές πολύχρωμες
1 κρεμμύδι
1 καρότο
Άνιθος: 5 κλωνάρια (μόνο τα φύλλα)
Δυόσμος: 5 κλωνάρια (μόνο τα φύλλα)
120mL κρέμα γάλακτος
Τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι – πιπέρι – κύμινο – μοσχοκάρυδο – κόκκινη πάπρικα
Ελαιόλαδο
450gr πλιγούρι
500mL νερό βραστό
Εκτέλεση
Βήμα 1
Αφαιρούμε τα κόκκαλα από τα μπούτια κοτόπουλο και τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 6’ σε ένα πιάτο.
Βήμα 2
Σε ένα άλλο τηγάνι, κατά προτίμηση βαθύ, σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι, έπειτα τις πιπεριές και το καρότο, ενώ τελευταία ρίχνουμε τα μανιτάρια.
Βήμα 3
Μόλις πάρουν χρώμα, αρχίζουμε να προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα αρωματικά και αφήνουμε για άλλα 2’. Αργότερα, προσθέτουμε και το κοτόπουλο περιχύνοντας με κρέμα γάλακτος .
Βήμα 4
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε, μέχρι το φαγητό μας να πάρει την υφή που θέλουμε.
Βήμα 5
Βράζουμε το πλιγούρι για 3’ και αφήνουμε εκτός εστίας για άλλα 3’. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Μου αρέσει αυτό:
Like Φόρτωση...