Υλικά
- 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 200 γρ. κιμάς χοιρινός
- 1 αβγό
- 3 μανιτάρια λευκά
- 400 γρ. μανιτάρια πλευρότους
- 4 ντομάτες
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 καρότο
- ¼ πράσο
- 3 μεγάλα κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 6 κλωναράκια μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
- 3 κλωναράκια δυόσμο (μόνο τα φύλλα)
- 3 κλωναράκια άνιθο (μόνο τα φύλλα)
- Αλάτι – πιπέρι – κύμινο – κόκκινη πάπρικα – σουμάκ – μοσχοκάρυδο
- Ελαιόλαδο – ούζο – λίγο νερό
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, το αβγό, 1 κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 ντομάτα και τα μπαχαρικά.
Βήμα 3
Ζυμώνουμε πολύ καλά και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βήμα 4
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τηγανίζουμε για περίπου 6’.
Για τα μανιτάρια
Βήμα 1
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο καλά.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το καρότο, την πιπεριά και τις ντομάτες και αφήνουμε να μαγειρευτούν.
Βήμα 3
Ρίχνουμε και τα μπαχαρικά και, αν θέλουμε, σβήνουμε με λίγο ούζο.
Βήμα 4
Τέλος, βάζουμε και τα μανιτάρια μαζί με λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
Μου αρέσει αυτό:
Like Φόρτωση...