Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Ψάρευαν παράνομα και «έπεσαν στα δίχτυα» του Λιμεναρχείου Καβάλας

«Ξινό» βγήκε το ψάρεμα για έναν ερασιτέχνη αλιέα στο ακρωτήριο «Βρασίδας» της Νέας Περάμου και για ένα επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος στην παραλία Κάρυανης του Δήμου Παγγαίου.

Έπειτα από ελέγχους που διενήργησε κλιμάκιο του γραφείου αλιείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας εντοπίστηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

Α) 36χρονος ερασιτέχνης αλιέας, διενεργούσε αλιεία στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου ΒΡΑΣΙΔΑΣ Ελευθερών με ελεύθερη κατάδυση, χρησιμοποιώντας παράνομα ζωντανά δολώματα του είδους «ολοθούρια» (HOLOTHURIA), σε ποσότητα που ανήρχετο σε χίλια πεντακόσια (1.500) άτομα, η οποία και κατασχέθηκε.

Β) Σε επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΡΙΑΝΗ» Καβάλας, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ζωντανών δολωμάτων του είδους «ολοθούρια» (HOLOTHURIA), τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (4.500) ατόμων, ποσότητα μεγαλύτερη της επιτρεπόμενης των εκατόν πενήντα (150) ατόμων ανά ημέρα και ανά σκάφος.

Επιπροσθέτως, διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω αλιευτικό σκάφος δεν τηρούσε τις προβλεπόμενες, σύμφωνα με την επαγγελματική του άδεια αλιείας, προδιαγραφές, φέροντας εξωλέμβια βενζινομηχανή ιπποδύναμης 100HP, αντί του προβλεπόμενου των 9,9HP.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, η κατασχεθείσα ποσότητα ζωντανών δολωμάτων ερρίφθη στη θάλασσα, ενώ αφαιρέθηκε η επαγγελματική άδεια αλιείας του σκάφους και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κατά του ερασιτέχνη αλιέα, καθώς και του κυβερνήτη του επαγγελματικού σκάφους.

Πηγή: k-tipos.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Να μπορούν τα ΑμεΑ να ταξιδέψουν άνετα και χωρίς εμπόδια με επιβατηγά πλοία»

Ο βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, με αφορμή ένα πρόσφατο περιστατικό, κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Στυλιανίδη. Στην ερώτηση αυτή, ο κ. Λαζαρίδης ζητά να ληφθούν μέτρα ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των ΑμεΑ κατά τη μετακίνησή τους με επιβατηγά πλοία.

Ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ένα παιδί ΑμεΑ ταξίδευε για 45 λεπτά κάτω από τον καυτό ήλιο στο γκαράζ ενός επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου της γραμμής Κεραμωτής-Θάσου. Σύμφωνα με τις συστάσεις, το παιδί θα έπρεπε να μεταφερθεί με καροτσάκι ή φορείο στον χώρο των επιβατών, κάτι που δεν συνέβη λόγω της έλλειψης ράμπας στο πλοίο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Λαζαρίδης ρωτά τον Υπουργό:

  1. Τι μέτρα θα ληφθούν ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά;
  2. Υπάρχει πρόθεση για την υποχρεωτική εγκατάσταση ραμπών και ανελκυστήρων στα επιβατικά πλοία για ΑμεΑ; Αν ναι, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα;
  3. Θα δημιουργηθούν κατάλληλοι μηχανισμοί και μέτρα για τη διευκόλυνση των ταξιδιών των ΑμεΑ με επιβατηγά πλοία;
  4. Θα αυστηροποιηθεί το νομικό πλαίσιο ώστε οι ναυτιλιακές εταιρείες να έχουν οικονομικές και διοικητικές κυρώσεις για τη μη τήρηση του νόμου;

Ο κ. Λαζαρίδης τονίζει την ανάγκη να παρέχονται στους συμπολίτες ΑμεΑ όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι θεμελιώδεις ελευθερίες χωρίς διακρίσεις και να διασφαλίζεται ότι θα μπορούν να ταξιδεύουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.

4o

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση Γ. Πασχαλίδη με τον Υπουργό Υγείας για τα προβλήματα της Π.Ε. Καβάλας.

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας, κ. Γιάννης Πασχαλίδης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, για να συζητήσει τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και τα Κέντρα Υγείας της Π.Ε. Καβάλας.

Ο κ. Πασχαλίδης ενημέρωσε τον Υπουργό ότι το Γ.Ν. Καβάλας δεν διαθέτει οργανισμό, ο οποίος είναι απαραίτητος για την ορθή λειτουργία του νοσοκομείου. Επίσης, τόνισε την ανάγκη για τον διορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου και την ίδρυση Ογκολογικής Κλινικής, για την αντιμετώπιση των πολλών περιστατικών καρκίνου που παρουσιάζονται στην περιοχή.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα | Εργασίες Αντικατάστασης των προβολέων στο “Ανθή Καραγιάννη”

Ο χώρος είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Καβάλας και στεγάζει εκτός από τα ποδοσφαιρικά τμήματα, σχεδόν όλα τα τμήματα του στίβου, εσωτερικούς χώρους γυμναστηρίων και αποτελεί πόλο έλξης όχι μόνο για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής αλλά και των φιλοξενούμενων της δομής.

Οι εργασίες θα περιλαμβάνουν την αποξήλωση των υφιστάμενων προβολέων, την προμήθεια και τοποθέτηση των νέων, την σταθεροποίηση στη σωστή θέση και μέτρηση με ειδικά όργανα όλων των παραμέτρων που αφορούν τη ένταση και την ποιότητα του φωτισμού σε όλα τα σημεία του σταδίου για κατηγορία UEFA LEVEL B, την αντικατάσταση των καλωδίων τροφοδοσίας και όλων των αυτοματισμών που απαιτούνται για την σωστή και ασφαλή λειτουργία τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en