Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δήμου Θάσου, «Η νύχτα που άλλαξε τον κόσμο»

Δημοσιεύτηκε

στις

Με πολλή μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, στην αίθουσα του «ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟΥ», η κεντρική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δήμου Θάσου, «Η νύχτα που άλλαξε τον κόσμο», στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Θάσου από τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής και Μικτής Χορωδίας του Δήμου. Από νωρίς πλήθος κόσμου, παιδιά και μεγάλοι, , κατέκλυσαν ασφυκτικά το χώρο, αποδεικνύοντας περίτρανα την αγάπη τους στις χορωδίες του Δήμου μας αναγνωρίζοντας έτσι το ποιοτικό και δημιουργικό έργο τους.

Την υπέροχα στολισμένη αίθουσα με φροντίδα, μεράκι και αγάπη από τα μέλη των Χορωδιών, ζέσταναν οι φωνές των παιδιών της Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας του Δήμου Θάσου και των μελών της Μικτής Χορωδίας.

Μέσα σε μια πραγματικά Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, παρουσίασαν ένα φαντασμαγορικό και ποιοτικά αξιοζήλευτο πρόγραμμα που περιελάμβανε κείμενα, ποιήματα και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από όλο τον κόσμο με ξένους και ελληνικούς στίχους, παραδοσιακά Ελληνικά κάλαντα από πολλά μέρη της χώρας μας, καθώς και

 

Βυζαντινά και μετέφερε σε όλους τους παρευρισκόμενους το πνεύμα της «Άγιας Νύχτας». Νοσταλγικές Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και αγγελικές μουσικές που ξεχύνονταν στην αίθουσα, χάιδεψαν με χέρια βελούδινα τις ψυχές των παρευρισκόμενων. Η ευθύνη της επιλογής των αφηγημάτων, τραγουδιών, και διδασκαλίας ανήκει στην καθηγήτρια μουσικής των Χορωδιών του Δήμου μας κ. Πελαγία Αναγνωστάκη, που για άλλη μια φορά συνόδευσε με τις γλυκές μελωδίες του πιάνου της, ενώ τις χορωδίες διηύθυνε με μαεστρία και χάρη η κ. Αργυρώ Παπαλάσκαρη, η οποία παρουσίασε και το πρόγραμμα. Ο δήμαρχος Θάσου κ. Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ φανερά ικανοποιημένος από την σύμπραξη όλων των ηλικιών του νησιού, ευχαρίστησε και συνεχάρη τα μέλη των χορωδιών και την δασκάλα τους κ. Πελαγία Αναγνωστάκη, για την άψογη οργάνωση και παρουσίαση της εκδήλωσης, καθώς και για το ύψιστο έργο που επιτελούν.

 

Την βραδιά προλόγισε η πρόεδρος του Δημαρωγού, κ. Αγγελική Νικήτα-Γεωργαλή. Με όμορφα λόγια κατάφερε να μεταλαμπαδεύσει την λάμψη της νύχτας που άλλαξε τον κόσμο. Τη νύχτα που περιμένουν με λαχτάρα κάθε χρόνο όλοι οι χριστιανοί, καθώς υπάρχει η βαθιά αίσθηση της γέννησης ανάμεσά μας και μέσα μας του Θεού της αγάπης, της ελπίδας και της δικαιοσύνης.

Τέλος η ποιήτρια – πεζογράφος κ. Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου – Φιλιππίδη με το μεστό της λόγο προέτρεψε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας την πραγματική αγάπη, αυτή που δίδαξε ο Χριστός. Ακόμη συνεχάρη τα παιδιά και ευχαρίστησε τα μέλη των χορωδιών και την δασκάλα τους κ. Πελαγία Αναγνωστάκη για την μακρόχρονη προσφορά της στα πολιτιστικά δρώμενα της Θάσου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Βασίλης Βασιλούδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πιπίνης Δημήτρης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Ξώγνος και η Δ/ντρια του 1ου Δημοτικού κ.Μαρία Παπαλαζάρου.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των πλωτών προβλητών στο μικρό λιμανάκι του λιμένα Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε

στις

Στην εγκατάσταση πλωτών προβλητών μόνιμης χρήσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προχωρά ο Οργανισμός Λιμένος .

Η τοποθέτηση των τριών προβλητών και του ενός τρέιλορ γίνεται στο λιμενίσκο μικρών σκαφών, με σκοπό την πρόσδεση σκαφών αναψυχής, κυρίως εποχιακά. 

Οι εξέδρες θα παρέχουν νερό και ρεύμα στα σκάφη καθώς και με την χρήση του τρέιλορ ανυψωτικής δύναμης περίπου 25 – 30 τόνους  θα παρέχεται η δυνατότητα απομάκρυνσης των σκαφών από την θάλασσα για συντήρηση και επισκευές.

Ο προϋπολογισμός του έργου για τις πλωτές εξέδρες ανέρχεται στις 220.000 €.

πηγη:e-evros.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

“Πράσινο φως” για τη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνος

Δημοσιεύτηκε

στις

Νέοι ακτοπλοϊκοί προορισμοί, που για πρώτη φορά θα συνδέσουν τη Θεσσαλονίκη με νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, αλλά και την Κρήτη με νησιά των Δωδεκανήσων, εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Όπως ανέφερε, την Παρασκευή, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, εγκρίθηκαν 18 νέοι απομακρυσμένοι προορισμοί που βρίσκονται, κυρίως, στην ακριτική γραμμή του βορειονατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Συγκεκριμένα οι νέοι προορισμοί είναι οι εξής:

-Ένα δρομολόγιο σύνδεσης νησιών του β/α Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη αντί της Καβάλας

-Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνος

-Κως, Νίσυρος, Τήλος, Χάλκη, Σύμη, Ρόδος

-Ρόδος-Καστελόριζο

-Σητεία, Κάσος, Κάρπαθος, Ρόδος

-Πάτμος, Ικαρία, Φούρνοι.

Ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι οι παραπάνω προορισμοί αποτελούν την πρώτη φάση κάλυψης επιπλέον άγονων γραμμών, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη φάση.

πηγη:e-evros.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τον Έβρο

Δημοσιεύτηκε

στις

Επιθεώρησε όλη την ελληνική όχθη του ποταμού

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, το διήμερο 13 και 14 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Έβρο.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συναντήθηκε με τους Διοικητές του Δ΄ ΣΣ, των ΧΙΙ και ΧVI Μ/Κ ΜΠ, τους Αστυνομικούς Διευθυντές των Δ.Α. Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας και τον Διοικητή της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης, από τους οποίους ενημερώθηκε για την πρόοδο υλοποίησης των διαταγών που έχουν εκδοθεί, για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος.

Κινήθηκε οδικώς στα χερσαία σύνορα κατά μήκος του ποταμού Έβρου στις Περιοχές Ευθύνης της 3ης – 7ης – 30ης – 31ης – 50ης Μ/Κ ΤΑΞ και της ΤΔ 21ου Μ/Κ ΣΠ, όπου πραγματοποίησε ελέγχους των κοινών δράσεων Στρατού Ξηράς – Ελληνικής Αστυνομίας, των Σημείων Επιτήρησης, καθώς επίσης και των αποτρεπτικών εμποδίων.

Επισκέφθηκε το νεοσυσταθέν Ενιαίο Κέντρο Ελέγχου – Επιτήρησης Συνόρων (ΕΚΕΕΣ), στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του και τις δυνατότητες επιτήρησης.

Τέλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) του Έβρου, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τη Διοικήτρια.

πηγη:xronos.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παράνομα 1 στα 4 τσιγάρα στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε

στις

Σύμφωνα με την πανευρωπαϊκή μελέτη Stella της KPMG το 2018 καταναλώθηκαν στην Ελλάδα 3,9 δισεκ. παράνομα τσιγάρα, εκ των οποίων το 1,5 δισεκατομμύριο ήταν απομιμητικά σύμφωνα με την KPMG. Το ποσοστό είναι από τα μεγαλύτερα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Παρ’ όλα αυτά εκτεταμένο είναι το πρόβλημα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σύμφωνα με την μελέτη, η οποία εκδόθηκε τον Ιούνιο 2019, στην Ευρωπαϊκή Ένωση (EE) καταναλώθηκαν 43,6 δισεκατομμύρια παράνομα τσιγάρα, ποσότητα ισοδύναμη σε μέγεθος με το σύνολο της νόμιμης αγοράς πωλήσεων τσιγάρων του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστρίας και της Δανίας. H κατανάλωση παράνομων τσιγάρων το 2018 στην ΕΕ υπολογίζεται στο 8,6% της συνολικής κατανάλωσης. Η έρευνα της KPMG κατέγραψε ότι κατασκευάζονται περίπου 9,2 δισεκατομμύρια παράνομα τσιγάρα εντός της ΕΕ.

Η Πολωνία, η Τσεχία και η Ελλάδα είχαν τις περισσότερες εφόδους σε παράνομα εργοστάσια το 2018.Η μελέτη εντόπισε 33% αύξηση στα απομιμητικά τσιγάρα – το μεγαλύτερο ποσό που έχει καταγραφεί ιστορικά – με την κατανάλωση να φτάνει στα 5,5 δισεκατομμύρια απομιμητικά τσιγάρα το 2018. Σε δεκαπέντε (15) από τις χώρες οι οποίες περιλαμβάνονται στη μελέτη, παρατηρήθηκε αύξηση στην κατανάλωση απομιμητικών τσιγάρων, με τον μεγαλύτερο όγκο να καταγράφεται στην Ελλάδα (1,5 δισεκ. τσιγάρα) και στο Ηνωμένο Βασίλειο (0,9 δισεκ. τσιγάρα).

Ο τρόπος που δρουν οι εγκληματικές οργανώσεις.
Οι εγκληματικές οργανώσεις αποκτούν μέσω του διαδικτύου τεχνολογικά εξελιγμένο εξοπλισμό και αναλώσιμα. Για να αποφύγουν τους ελέγχους, τα παραπάνω αποστέλλονται μέσω των Ελευθέρων Ζωνών Εμπορίου, συνήθως από τη Μέση και Άπω Ανατολή. Με αυτό τον τρόπο στήνονται πιο γρήγορα και εύκολα τα παράνομα εργοστάσια τσιγάρων. Το ίδιο δίκτυο που χρησιμοποιείται για τα παράνομα τσιγάρα, χρησιμοποιείται και για άλλα παράνομα είδη όπως ναρκωτικά, ρούχα και φάρμακα.

*Η μελέτη Stella είναι μία ετήσια μελέτη η οποία εκτιμά το μέγεθος και την εξέλιξη της παράνομης αγοράς τσιγάρων στην ΕΕ. Η έκθεση ανατέθηκε στην KPMG από τη Philip Morris Products SA, και αφορά στη συγκέντρωση των δεδομένων για το 2018. Η μελέτη καλύπτει και τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

REVOIL

teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ