Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Χρήματα στο δημοτικό ταμείο με κατασχέσεις λογαριασμών και ρυθμίσεις οφειλών

Δημοσιεύτηκε

στις

Χρήματα μπαίνουν στο δημοτικό ταμείο με κατασχέσεις λογαριασμών και ρυθμίσεις οφειλών. Την πραγματικότητα αυτή περιέγραψαν οι διοικούντες του Δήμου Κομοτηνής, με αφορμή την παρουσίαση του ισολογισμού 2017 και των πιεστικών ερωτήσεων της αντιπολίτευσης περί της είσπραξης των οφειλών. 

Θέλοντας να διαπιστώσουν τις ενέργειες εκ μέρους της διοίκησης για την είσπραξη χρεών και οφειλών προς τον Δήμο, αντιπολιτευόμενοι σύμβουλοι ζήτησαν στοιχεία. Ανάμεσά τους και όσοι διοίκησαν τον Δήμο στο παρελθόν και απέφευγαν συστηματικά και κατά παράβαση της νομοθεσίας να εισπράττουν οφειλές από έχοντες και κατέχοντες στρατηγικούς κακοπληρωτές, θέλοντας απλώς να είναι αρεστοί. Σήμερα μετακυλύουν τις ευθύνες στους σημερινούς, ασκώντας δριμεία κριτική. 

Ήδη από το 2012 ο Δήμος Κομοτηνής εφαρμόζει σύστημα αναζήτησης των οφειλών προς το Δήμο. Το ελάχιστο που γίνεται είναι η αποστολή κατασχετηρίων εις χείρας τρίτων στις τράπεζες προκειμένου να ανακοπεί η παραγραφή του χρέους και να αποσοβηθούν φαινόμενα του παρελθόντος όταν ποσά όχι των 50, των 100 ή των 200 ευρώ, αλλά ποσά των 100.000-200.000 ευρώ από συστηματικούς κακοπληρωτές παραγράφονταν και επομένως διαγράφονταν. 

Σήμερα η αποστολή των κατασχετηρίων, πέρα από το άμεσο αποτέλεσμα, αυτό της εισροής των οφειλόμενων χρημάτων στα ταμεία του Δήμου, αποσκοπεί επίσης στην αποτροπή της παραγραφής των απαιτήσεων του από ιδιώτες. 

Η παραγραφή σημαίνει και στέρηση των εσόδων, αλλά και παράβαση καθήκοντος. Τα νούμερα, που παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Πολιτειάδης είναι ενδεικτικά. Το 2014 έγιναν 4.500 κατασχέσεις σε λογαριασμούς. Και μπορεί ο αριθμός αυτός να φαντάζει μεγάλος, όμως στην πλειοψηφία τους τα ποσά που αναγράφονται στα κατασχετήρια είναι μικρά και αφορούν ως επί το πλείστον σε κλήσεις της τροχαίας ή σε άλλου είδους πρόστιμα, όπως για παράδειγμα για χρήση κοινόχρηστου χώρου. Αντίστοιχα το 2017 εστάλησαν 2.800 κατασχετήρια σε τράπεζες. 

Η πρακτική της δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών για την ικανοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών δεν είναι καινούργια για τον Δήμο Κομοτηνής και εφαρμόζεται και από άλλους Δήμους της Ροδόπης και ολόκληρης της χώρας.  Βέβαια σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια η πρακτική αυτή είχε ενταθεί, οπότε αποστέλλονται κατασχετήρια σε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα. 

Την ίδια στιγμή ο Δήμος Κομοτηνής αξιοποιεί τη νομοθεσία περί ρύθμισης οφειλών προς τους ΟΤΑ. Μόλις 100 άτομα είχαν υπαχθεί σε ρύθμιση στο παρελθόν, ενώ ο αριθμός τους αγγίζει τους 330 στην τελευταία ρύθμιση με τον Δήμο να εισπράττει 1,5 εκ. ευρώ. 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Π.Ε. Σερρών | Σε εξέλιξη η τρίτη εφαρμογή αεροψεκασμών

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες 16 Ιουλίου η τρίτη εφαρμογή αεροψεκασμών στους ορυζώνες της πεδιάδας των Σερρών. Ταυτόχρονα , συνεχίζεται το πρόγραμμα επίγειων ψεκασμών της Περιφέρειας σε όλο το νομό. 

Να σημειώσουμε πως σε αυτή την εφαρμογή αεροψεκασμών χρησιμοποιείται βιολογικό σκεύασμα (ΒΤΙ) για την ασφάλεια των καλλιεργειών,  λόγω της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου. 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

O Ρένος Χαραλαμπίδης στη Καβάλα για το Cosmopolis

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε κλίμα Cosmopolis η Καβάλα, από το πρωί έφτασε στην πόλη ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης που θα παρουσιάσει την τελετή έναρξης του φεστιβάλ το βράδυ της Πέμπτης 18 Ιουλίου 2019.

Στα γραφεία της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» έγινε η συνάντηση για την προετοιμασία της τελετής και ο ίδιος υποσχέθηκε πολλές εκπλήξεις για τους θεατές που θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις. Στην φωτογραφία με κάποιες από τις εθελόντριες που εντατικά μοιράζουν το υλικό προβολής στην Καβάλα και την ευρύτερη περιοχή. 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό για την κατασκευή διοδίων

Δημοσιεύτηκε

στις

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας έγινε γνωστή η κατασκευή πλευρικών σταθμών διοδίων στο ύψος Γαληψού – Ορφανίου.

Αναλυτικότερα το δελτίο τύπου: 

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

       Έχοντας υπόψη:

1.- Τις διατάξεις των άρθρων 52 του Ν.2696/1999 «Περί κύρωσης Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροπ. με αριθ. 48 Ν.4313/2014 και άρθρο 109 του Ν.2696/1999.
2.- Υπ’ αριθ. ΔΝΣΒ/οικ42900/ΦΝ393 από 01-06-2016 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ Β2090).
3.- Την υπ’ αριθ. 4420/19/1148620 από 31-05-2019 αναφορά του Τ.Τ. Καβάλας.
4.- Την υπ’ αριθ. 2501/1/253-α από 01-06-2019 απόφασή μας.
5.- Το υπ’ αριθ. 74612 από 15-07-2019 έγγραφο της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» της Περιφερειακής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης.
6.- Την υπ’ αριθ. 4420/19/1511454 από 16-07-2019 αναφορά του Τ.Τ. Καβάλας.
και αποβλέποντας στην πρόληψη ατυχημάτων, στην αποφυγή της άσκοπης ταλαιπωρίας του κοινού και προκειμένου να διευκολυνθούν τα έργα που θα εκτελεστούν στην παραπάνω περιοχή.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

1.- Παρατείνουμε την ισχύ της υπ’ αριθ. 2501/1/253-α από 01-06-2019 απόφασής μας, η οποία αφορά τη λήψη περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας στον Α/Κ Γαληψού-Ορφανού της Εγνατίας Οδού και συγκεκριμένα τη διακοπή κυκλοφορίας παντός οχήματος στον βόρειο και νότιο κλάδο αυτού, μέχρι 09-08-2019, με σκοπό την ολοκλήρωση των εργασιών που πραγματοποιούνται στο σημείο και την πρόληψη τροχαίου ατυχήματος.

-Κατά τη διάρκεια των εργασιών δεν θα επηρεαστεί η κίνηση των οχημάτων που κινούνται από Θεσσαλονίκη προς Καβάλα και αντίστροφα (μέσω της Εγνατίας Οδού), παρά μόνο στις εξόδους – εισόδους του προαναφερόμενου ανισόπεδου κόμβου.

-Τα έργα θα εκτελούνται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, εκτός αν αυτά επιβάλλονται για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και την αντιμετώπιση τελείως προσωρινών καταστάσεων, κατόπιν όμως έγκρισης του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας. Η σήμανση θα παραμένει και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

2.- Με ευθύνη του αρμόδιου φορέα για την εκτέλεση των εργασιών αποκατάστασης να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης κινδύνου στους χρήστες της οδού, τόσο κατά την διάρκεια της ημέρας όσο και κατά τη διάρκεια της νύκτας, ενώ η σήμανση θα τοποθετηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2696/1999 «Περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.», όπως τροποποιήθηκε με το Ν.3542/2007 «Τροποποιήσεις διατάξεων του Κ.Ο.Κ.» και την υπ’ αριθ. ΔΜΕΟ/Ο/613 από 16-02-2011 Απόφαση Υπουργού Μεταφορών & Επικοινωνιών (ΦΕΚ Β-905).
3.- Το πιο πάνω μέτρο είναι προσωρινό και παύει να ισχύει μετά το πέρας των εργασιών.
4.- Οι παραβάτες της παρούσας, η ισχύς της οποίας αρχίζει από τη δημοσίευσή της στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και την υλοποίησή της με την προβλεπόμενη από τον Κ.Ο.Κ. σήμανση από την αρμόδια υπηρεσία, τιμωρούνται με κράτηση ή πρόστιμο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 420 του Π.Κ. και των κατά περίπτωση άρθρων του Ν.2696/1999 «Περί Κ.Ο.Κ.», όπως τροπ. με Ν.3542/2007.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ροδόπη | Εξιχνίαση κλοπής οχήματος

Δημοσιεύτηκε

στις

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 22χρονου Έλληνα.

Εξιχνιάστηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, που διαπράχθηκε την 1-7-2019 στο νομό Θεσσαλονίκης. 

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 22χρονου Έλληνα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, τις πρώτες πρωινές ώρες της 1-7-2019, ο δράστης αφαίρεσε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από την ΒΙ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης.  

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε επίσης το αφαιρεθέν όχημα σε χωριό της Ροδόπης, το οποίο κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του. 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής. 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
aigaion
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ