Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Χρήματα στο δημοτικό ταμείο με κατασχέσεις λογαριασμών και ρυθμίσεις οφειλών

Δημοσιεύτηκε

στις

Χρήματα μπαίνουν στο δημοτικό ταμείο με κατασχέσεις λογαριασμών και ρυθμίσεις οφειλών. Την πραγματικότητα αυτή περιέγραψαν οι διοικούντες του Δήμου Κομοτηνής, με αφορμή την παρουσίαση του ισολογισμού 2017 και των πιεστικών ερωτήσεων της αντιπολίτευσης περί της είσπραξης των οφειλών. 

Θέλοντας να διαπιστώσουν τις ενέργειες εκ μέρους της διοίκησης για την είσπραξη χρεών και οφειλών προς τον Δήμο, αντιπολιτευόμενοι σύμβουλοι ζήτησαν στοιχεία. Ανάμεσά τους και όσοι διοίκησαν τον Δήμο στο παρελθόν και απέφευγαν συστηματικά και κατά παράβαση της νομοθεσίας να εισπράττουν οφειλές από έχοντες και κατέχοντες στρατηγικούς κακοπληρωτές, θέλοντας απλώς να είναι αρεστοί. Σήμερα μετακυλύουν τις ευθύνες στους σημερινούς, ασκώντας δριμεία κριτική. 

Ήδη από το 2012 ο Δήμος Κομοτηνής εφαρμόζει σύστημα αναζήτησης των οφειλών προς το Δήμο. Το ελάχιστο που γίνεται είναι η αποστολή κατασχετηρίων εις χείρας τρίτων στις τράπεζες προκειμένου να ανακοπεί η παραγραφή του χρέους και να αποσοβηθούν φαινόμενα του παρελθόντος όταν ποσά όχι των 50, των 100 ή των 200 ευρώ, αλλά ποσά των 100.000-200.000 ευρώ από συστηματικούς κακοπληρωτές παραγράφονταν και επομένως διαγράφονταν. 

Σήμερα η αποστολή των κατασχετηρίων, πέρα από το άμεσο αποτέλεσμα, αυτό της εισροής των οφειλόμενων χρημάτων στα ταμεία του Δήμου, αποσκοπεί επίσης στην αποτροπή της παραγραφής των απαιτήσεων του από ιδιώτες. 

Η παραγραφή σημαίνει και στέρηση των εσόδων, αλλά και παράβαση καθήκοντος. Τα νούμερα, που παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Πολιτειάδης είναι ενδεικτικά. Το 2014 έγιναν 4.500 κατασχέσεις σε λογαριασμούς. Και μπορεί ο αριθμός αυτός να φαντάζει μεγάλος, όμως στην πλειοψηφία τους τα ποσά που αναγράφονται στα κατασχετήρια είναι μικρά και αφορούν ως επί το πλείστον σε κλήσεις της τροχαίας ή σε άλλου είδους πρόστιμα, όπως για παράδειγμα για χρήση κοινόχρηστου χώρου. Αντίστοιχα το 2017 εστάλησαν 2.800 κατασχετήρια σε τράπεζες. 

Η πρακτική της δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών για την ικανοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών δεν είναι καινούργια για τον Δήμο Κομοτηνής και εφαρμόζεται και από άλλους Δήμους της Ροδόπης και ολόκληρης της χώρας.  Βέβαια σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια η πρακτική αυτή είχε ενταθεί, οπότε αποστέλλονται κατασχετήρια σε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα. 

Την ίδια στιγμή ο Δήμος Κομοτηνής αξιοποιεί τη νομοθεσία περί ρύθμισης οφειλών προς τους ΟΤΑ. Μόλις 100 άτομα είχαν υπαχθεί σε ρύθμιση στο παρελθόν, ενώ ο αριθμός τους αγγίζει τους 330 στην τελευταία ρύθμιση με τον Δήμο να εισπράττει 1,5 εκ. ευρώ. 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παναγιωτόπουλος | “Το Σάββατο θα επισκεφτώ το στρατόπεδο Ασημακοπούλου”

Δημοσιεύτηκε

στις

Αυτοψία πρόκειται να πραγματοποιήσει στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου το πρωί του Σαββάτου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα όπως τόνισε στην κάμερα του ENA Channel κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση του νησιού της Θάσου ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι θέλει να δει ο ίδιος την κατάσταση στο στρατόπεδο ενώ άσκησε τα “πυρά” του εναντίον σε όσους τον κατηγορούσαν για το γεγονός ότι δεν μπορεί να επισκεφτεί το στρατόπεδο λόγω Μ.Κ.Ο. 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αναστέλλεται η τοποθέτηση ραντάρ στο Υψάριο της Θάσου

Δημοσιεύτηκε

στις

Την αναστολή της κεραίας στο Υψάριο Όρος έκανε γνωστή πριν από λίγη ώρα (12:20) ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος 

Ο Υπουργός δίνοντας το παρών στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του νησιού έκανε γνωστή την αναστολή της τοποθέτησης ραντάρ στο Υψάριο μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την Πολιτική Αεροπορία.

 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παρουσιάστηκε η πλατφόρμα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

Δημοσιεύτηκε

στις

Ένα απτό και πολύ ενδιαφέρον παράδειγμα σύνδεσης της έρευνας που γίνεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με την καθημερινότητα των πολιτών, είναι το πιλοτικό πρόγραμμα με την ονομασία Virtual School, το οποίο εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν τρεις καθηγητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) και μέλη του Εργαστηρίου A.E.T.M.A. (Advanced Educational Technologies and Mobile Applications).

Πρόκειται για τον διευθυντή, Αύγουστο Τσινάκο και τους συνεργάτες του: Γιάννη Καζανίδη και Γιώργο Τερζόπουλο, οι οποίοι δημιούργησαν μία πλατφόρμα εκπαίδευσης των μαθητών και των εκπαιδευτικών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με σκοπό την αντιμετώπιση των φυσικών και άλλων καταστροφών, όπως: ο σεισμός, η πυρκαγιά, η πλημμύρα, η καταιγίδα κ.ά.

Το συγκεκριμένο project παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια επίσημης παρουσίασης το πρωί της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου 2019 την οποία παρακολούθησαν εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες και καθηγητές πανεπιστημίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως: ο ευρωπαίος επίτροπος για θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας και διαχείρισης κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπογράφηκε η ιδρυτική συμφωνία του διεθνούς δικτύου υλοποίησης του προγράμματος.

Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς

Ευρωπαίος Επίτροπος σε θέματα Ανθρωπιστικής κρίσης και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δήμος Κομοτηνής | «Όχι» στην εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών

Δημοσιεύτηκε

στις

«Όχι» στην επαναλειτουργία δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, οποιουδήποτε τύπου, είπε με απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής.

Το βράδυ της Τετάρτης 16/10 στο πλαίσιο συνεδρίασης, τέθηκε πρώτο προς συζήτηση το θέμα έκδοσης ή μη ψηφίσματος για τη μη εγκατάσταση προσφύγων – μεταναστών στον Δήμο Κομοτηνής.

Τρία ψηφίσματα
Την συζήτηση προκάλεσε ο «Σπάρτακος» που στις 7/10 κατέθεσε σχετική πρόταση έκδοσης ψηφίσματος προς το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής. Το ψήφισμα του Σπάρτακου έλεγε ένα κατηγορηματικό «όχι» στην φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων, συγχρόνως όμως προέβαινε σε κάποιες πολιτικές κρίσεις τις οποίες δεν δεχόταν όλο το σώμα. Θυμίζουμε ότι η Θράκη δεν έχει εξαιρεθεί ρητά – παρά μόνο άτυπα – από τον σχεδιασμό αποσυμφόρησης των νησιών, ενώ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεών του ο ΣΚΑΪ μετέφερε ότι θα επαναλειτουργήσει δομή στην Κομοτηνή.

Δικό της ψήφισμα κατέθεσε η «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» της Ελένης Λαφτσή, εκφράζοντας μεν το «όχι» αλλά όχι στον τελικό προταθέντα τόνο και τρόπο.

Δεκτή από το σώμα έγινε η αντιπρόταση της «Κοινωνίας Πολιτών».

Ακολουθεί αναλυτικά το ψήφισμα βάσει του οποίου ακολούθησε η ψηφοφορία:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής εκφράζει τη ρητή και απαρέγκλιτα κατηγορηματική αντίθεσή του σε κάθε ενδεχόμενη προοπτική εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή μας.

Θεωρούμε ότι αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωσή μας να προασπίσουμε τα συμφέροντα του τόπου μας και των συνδημοτών μας, αντιτιθέμενοι στα όποια σχέδια μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών στα όρια της επικράτειας του Δήμου μας.

Ο ακριτικός τόπος μας αντιμετωπίζει δεκάδες δυσεπίλυτα προβλήματα αναπτυξιακού χαρακτήρα, τα οποία χρήζουν άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης από την κεντρική διοίκηση. Επ’ ουδενί, λοιπόν, δεν μπορεί να επιβαρυνθεί ο Δήμος μας με την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών και με τη συσσώρευση επιπλέον ζητημάτων, που η εγκατάσταση αυτή αναπόφευκτα θα επιφέρει.

Για τον λόγο αυτό, ζητούμε από την πολιτεία να επιδείξει άμεσα αντανακλαστικά, να εξετάσει το θέμα με ευαισθησία και να μην επιτρέψει τη μεταφορά και την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στον τόπο μας».

Η ψηφοφορία
Το ψήφισμα που πρότεινε η «Κοινωνία Πολιτών» έφερε την θετική αντίδραση του «Σπάρτακου» καθώς σύμφωνα με τον επικεφαλής δεν είχε «ναι μεν αλλά…» και συγχρόνως μετέφερε ένα σαφές «όχι» στην εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή. Υπέρ του ψηφίσματος στάθηκε και η μείζονα αντιπολίτευση του Αντώνη Γραβάνη.

Επί του συνόλου, καταγράφηκαν 35 θετικές ψήφοι έναντι τριών κατά που προήλθαν από τους δημοτικούς συμβούλους Ελένη Λαφτσή, Ανέστη Στρατιάδη (ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή) και Γιάννη Λεβέντη (Λαϊκή Συσπείρωση).

Ο κος Λεβέντης με ανακοίνωσή του την επομένη της ψηφοφορίας τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «[…] Ειδικότερα, για την πιθανότητα υποδοχής προσφύγων, στην περιοχή μας, χωρίς τις στοιχειωδώς αναγκαίες κτιριακές υποδομές και συγκροτημένες υπηρεσίες κοινωνικής υποστήριξης εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τις συνθήκες που θα προκύψουν και σίγουρα δεν θα εξυπηρετούν τους πρόσφυγες. Τόσο η κεντρική κυβέρνηση, όσο και η τοπική διοίκηση οφείλουν να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των προσφύγων και να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα για την διαμόρφωση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσής τους».

xronos

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ