Connect with us

ΞΑΝΘΗ

Χειροβομβίδες σε σπίτι ηλικιωμένου στην οδό Περικλέους – Επιχείρηση της Αστυνομίας

Δημοσιεύτηκε

στις

Ένα περίεργο περιστατικό κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Αστυνομία της Ξάνθης στην οδό Περικλέους, στην Ξάνθη, το απόγευμα της Τρίτης. 

Ένας ηλικιωμένος άνδρας έπεσε και χτύπησε, πιθανότατα μέσα στο σπίτι του, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η διακομιδή του στο Νοσοκομείο της Ξάνθης.

Με αφορμή όμως το ατύχημά του, κάποιοι εντόπισαν στο σπίτι του χειροβομβίδες και κάλεσαν την Αστυνομία. Οι άνδρες της Ασφάλειας που επενέβησαν διαπίστωσαν ότι κατείχε στο σπίτι του κάποιες χειρομβοβίδες αμυντικού τύπου και κάλεσαν το Δ’ Σώμα Στρατού και αρμόδιο πυροτεχνουργό.

Το απόγευμα της Τρίτης είναι σε εξέλιξη επιχείρηση ασφαλούς περισυλλογής τους και στη συνέχεια θα οδηγηθούν σε καταστροφή στο Πεδίο Βολής, όπως συνηθίζεται.

Το περιστατικό πάντως είναι ασυνήθιστο και θα διαλευκανθεί τις επόμενες μέρες.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Συνελήφθησαν 2 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνελήφθησαν την Τετάρτη (12-9-2018), στους νομούς Καβάλας και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης και Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 26 και 24 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στη παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 26χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στην συνέχεια το όχημα εισήλθε στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, όπου στο ύψος των διοδίων, οι αστυνομικοί κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον 26χρονο.  

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 24χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στον κόμβο του Άγιου Σύλλα, το όχημα εξήλθε της Εγνατίας Οδού και στην προσπάθεια του οδηγού να το επαναφέρει πάλι στην Εγνατία Οδό συγκρούστηκε νωτομετωπικά με έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός. Τελικά, το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο 24χρονος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.  

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΞΑΝΘΗ

Μία καλή ευκαιρία δημόσιας συζήτησης για τον κοινόχρηστο χώρο στην Κομοτηνή

Δημοσιεύτηκε

στις

Τη μέγιστη δυνατή δημοσιότητα επί του σχεδίου Κανονισμού χρήσης παραχωρούμενων κοινοχρήστων χώρων Δήμου Κομοτηνής επιδιώκει να δώσει η διοίκηση του Δήμου. 

Γι’ αυτό ο δήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδης, προσκαλεί τους δημότες την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής (Γ. Μαρασλή 1) στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης με μοναδικό θέμα τη συζήτηση επί του σχεδίου Κανονισμού χρήσης παραχωρούμενων κοινοχρήστων χώρων Δήμου Κομοτηνής.

Παρατηρήσεις – Προτάσεις.

Πρόκειται για μία καλή ευκαιρία δημόσιας συζήτησης για τον κοινόχρηστο χώρο στην Κομοτηνή. Θυμίζουμε ότι προηγήθηκε δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο έκτασης 52 σελίδων με το οποίο ρυθμίζεται, μετά από 14 χρόνια, ο ισχύοντας κανονισμός κοινόχρηστων χώρων, θέματα με γνώμονα την καθιέρωση ενός πλαισίου γενικών προδιαγραφών και κανόνων που θα διέπει την παραχώρηση ή μη της χρήσης τμημάτων των πάσης φύσεως κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Κομοτηνής, οι οποίοι θα δεσμεύουν τη διοίκηση του Δήμου, τις δημοτικές υπηρεσίες καθώς και τους χρήστες και εκμεταλλευτές αυτών.

Σκοπός της κατάρτισης του Κανονισμού είναι:
1. Η διασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς διέλευσης των πεζών και δη των ΑΜΕΑ.
2. Η μη παρεμπόδιση της πρόσβασης οχημάτων έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά κ.τ.λ.).
3. Η μη παρεμπόδιση της ορατότητας και της ασφαλούς κυκλοφορίας των διερχόμενων οχημάτων.
4. Η αναβάθμιση της λειτουργικότητας και αισθητικής των παραχωρούμενων κοινόχρηστων χώρων με σεβασμό στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον και πάντως η μη υποβάθμισή της.
5. Η διασφάλιση της ίσης και δίκαιης μεταχείρισης αιτημάτων παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου ή άδειας χρήσης του, υπό συγκεκριμένους όρους.
6. H αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου Κομοτηνής.
7. Η αναγκαιότητα να δοθεί ένα στίγμα αισθητικής και πολιτισμού, τονώνοντας παράλληλα την επιχειρηματικότητα και την τοπική οικονομία.

Περαιτέρω το καθοριζόμενο πλαίσιο γενικών κανόνων αποβλέπει στην αξιοποίηση της θετικής συμβολής που μπορεί να έχει η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στη ζωντάνια, ασφάλεια και ελκυστικότητα των κοινόχρηστων χώρων της πόλης, εφόσον όμως παράλληλα διασφαλίζονται ο βασικός προορισμός των κοινόχρηστων χώρων και η ανεμπόδιστη χρήση τους από όλους τους πολίτες, όπως επίσης η προστασία των δομικών στοιχείων, της φύτευσης και του εξοπλισμού των κοινόχρηστων χώρων.

Όλα τα παραπάνω και φυσικά οι λεπτομέρειες του σχεδίου δύνανται να συζητηθούν δημόσια και διεξοδικά στην επιτροπή διαβούλευσης που συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, όπου σημαντικό είναι να υπάρξει συμμετοχή δημοτών και φυσικά φορέων. 

Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τη Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 και την ίδια ώρα. 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία – Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κομοτηνής η μια επιβάτιδα

Δημοσιεύτηκε

στις

Τροχαίο ατύχημα, που είχε ως συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό μίας από τις δύο επιβαίνουσες σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, μάρκας Ford, με πινακίδες Ξάνθης, σημειώθηκε γύρω στις 3.30 το μεσημέρι στην Εγνατία Οδό, λίγο πριν από τον κόμβο του Ιάσμου, στο ρεύμα προς Ξάνθη.

Υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και ανετράπη. Η 55χρονη οδηγός κατάφερε να βγει μόνη της από το όχημα, ενώ για την 93χρονη συνοδηγό χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής, που πραγματοποίησε τον απεγκλωβισμό.

Η 93χρονη μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής και, σύμφωνα με πληροφορίες, εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένη, σε κρίσιμη κατάσταση.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Συνελήφθη 32χρονος Έλληνας κατηγορούμενος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνελήφθη το Σάββατο (18-8-2018) το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 18-8-2018, στην Ξάνθη, ο δράστης προσέγγισε αρχικά δύο (2) ημεδαπές, ηλικίας 20 και 19 ετών, οι οποίες κινούνταν πεζές και προέβη σε ασελγείς χειρονομίες σε βάρος τους, ενώ στη συνέχεια πλησίασε ακόμα δύο, ηλικίας 20 και 18 ετών, προβαίνοντας σε ασελγή χειρονομία σε βάρος της 18χρονης και ακολούθως τράπηκε σε φυγή.

Μετά τις σχετικές καταγγελίες, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν τον 32χρονο και να τον συλλάβουν.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ