Connect with us

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Χατζηκωνσταντίνου | Σχέδιο για ενεργειακή αυτονομία σε Θάσο-Σαμοθράκη-Λήμνο

Δύο δισεκατομμύρια ευρώ πρόκειται να διαθέσει η Ε.Ε έτσι ώστε να απομακρυνθούν οι λιγνιτικές μονάδες και η χώρα να μπει σε ένα άλλο στάδιο.

Την συγκεκριμένη είδηση έκανε γνωστή στο Radio ENA 90,5 και στον Απόστολο Ατζεμιδάκη η πολιτευτής με τη Ν.Δ στην Καβάλα και τομεάρχης απολιγνιτοποίησης Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου.

Όπως τόνισε η κ.α Χατζηκωνσταντίνου “Υπαρχει ενα εθνικο στρατηγικο σχεδιο απεξαρτησης απο λιγνιτη. Πιο συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός Κυριακοης Μητσοτάκης μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντο κ. Μουσουρούλη αλλά και τις προσπάθειες τıς δικές μου καταφέραμε να πετυχουμε οτι οι ποροι που εχουνε εξασφαλιστει θα διατεθουν στα νησιά Bορείου Αιγαίο για ενεργειακη αυτονομια και βελτιωση υποδομών ωστε να μην εξαρτώνται από άλλους. Αυτό γίνεται για να μπορεσουμε να αξιοποιησουμε τις επενδυσεις αξιοποιησης σημαντικών υποδομών, όπως το δίκτυο ύδρευσης αλλά και το δίκτυο συγκοινωνιών.

Αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα και στόχος όλων είναι να επιτευχθεί.

Click to comment

Απάντηση

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Βραβεύσεις για τους Δήμους Σερρών και Αλεξανδρούπολης στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020

Διακρίσεις στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 για τους Δήμους Σερρών και Αλεξανδρούπολης.

Τους δήμους που συμμετείχαν στην εκστρατεία της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020» που στοχεύει στην αλλαγή νοοτροπίας των ευρωπαίων πολιτών ως προς τη χρήση εναλλακτικών, βιώσιμων τρόπων μετακίνησης, βράβευσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με το Πράσινο ταμείο.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας αναφέρθηκε στην κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στη ζωή μας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο ρεκόρ θερμοκρασιών που σημειώθηκε φέτος στη χώρα μας και στην συνεπακόλουθη αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Στην εκδήλωση δόθηκαν τιμητικές διακρίσεις στους δήμους Τρικαίων και Γρεβενών ενώ συνολικά βραβεύτηκαν οι δήμοι: Διονύσου, Λάρισας, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ρόδου, Πτολεμαΐδας, Σερρών, Ρεθύμνου, Κοζάνης, Αλίμου, Ηρακλείου και Νέων Μουδανιών.

Continue Reading

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Τσάκας | Μέσα στον Σεπτέμβριο ανακοινώνονται οι δρόμοι που θα διαπερνά το δίκτυο φυσικού αερίου στην Καβάλα

Εντός του Σεπτεμβρίου πρόκειται να ανακοινωθούν οι δρόμοι που θα διαπερνά το δίκτυο φυσικού αερίου στην Καβάλα.

Την είδηση έκανε γνωστή στο ENA Channel ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μάριος Τσάκας ενώ μάλιστα τόνισε ότι οι πρώτες εργασίες θα έχουν ξεκινήσει μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα.

Σχολιάζοντας το πρόβλημα με τις λιγότερες συνδέσεις δικτύου στην Καβάλα ο ίδιος απάντησε ότι εφόσον υπάρξει ζήτηση θα γίνουν περισσότερες συνδέσεις στην Καβάλα.

Continue Reading

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Καβάλα | Πολλά τα παράπονα των πολιτών για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος

Πολλά είναι τα παράπονα και οι αντιδράσεις των πολιτών της Καβάλας για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος που φέρνουν και μαζί πολλά προβλήματα όπως χαλασμένα μηχανήματα αλλά και ζητήματα υγείας σε κάποιους συμπολίτες μας.

Αρνητικό είναι επίσης το γεγονός ότι δεν υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ για το όταν υπάρχουν αυτές οι βλάβες στο τι ακριβώς συμβαίνει και έχουμε τις διακοπές αυτές.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες για εξοικονόμηση ενέργειας κυρίως τις βραδυνές ώρες από τις 9 έως τις 12, κλείνοντας τα περιττά φώτα και ρυθμίζοντας τα κλιματιστικά σε σταθερή θερμοκρασία 26 βαθμών Κελσίου.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: