Connect with us

ΞΑΝΘΗ

Φ.Ε.Ξ | 2-3 πράγματα που ξέρω για την τέχνη

Δημοσιεύτηκε

στις

Τετάρτη 4 Μαρτίου & ώρα 20.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
Το πορτραίτο κατά το Μεσαίωνα και την Αναγέννηση. Οι συμβάσεις αναπαραστάσεων προσώπων κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Μεσαίωνα και της Αναγέννησης.
Με την Κική Χριστοδούλου, ιστορικό τέχνης – μουσειολόγο.
Το πορτραίτο κατά το Μεσαίωνα και την Αναγέννηση

Μια μεγάλη πορεία στο χρόνο, που οδήγησε τους καλλιτέχνες στην Ευρώπη, κατά το Μεσαίωνα και την Αναγέννηση από το γενικό στο ειδικό, κι από το αόριστο στο συγκεκριμένο. Ή αλλιώς, πως γίνεται, αργά αλλά σταθερά, μέσα από συμβάσεις και στερεότυπα να οδηγούμαστε στην ελευθερία και το ρεαλισμό.
Μην ξεχνάτε ακόμη…
9ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη
η Ανοιξιάτικη γιορτή κλασικής μουσικής στην Ξάνθη
Συναυλίες -0 εκπαιδευτικά προγράμματα –– προβολές – παρουσιάσεις…
Δευτέρα 16 Μαρτίου έως και Κυριακή 4 Απριλίου 2015
Το φεστιβάλ κλασικής μουσικής στην Ξάνθη με μια ποιοτική προοπτική στον πολιτισμό συμπλήρωσε τα εννέα χρόνια παρουσίας του στην ευρύτερη περιοχή. Εκφράζει το χώρο της σοβαρής μουσικής σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου των τοπικών ωδείων και μουσικών σχολείων.
Λάμπης Βασιλειάδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ
Ενημερωθείτε από το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ www.fex.org.gr

Το 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ταξιδεύει στην Ξάνθη
Από 26 Μαρτίου έως & 29 Μαρτίου 2015 και ώρα 21.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται κάθε Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη από το 1999. H γιορτή, της ανήσυχης, σε διαρκή αναμόρφωση και εγρήγορση, τέχνης του ντοκιμαντέρ, παρουσιάζει τις εικόνες εκείνες της κοινωνικής, ιστορικής, πολιτικής και, πάνω από όλα, ανθρώπινης πραγματικότητας του νέου αιώνα, που λειτουργούν ως εφαλτήριο για περιπετειώδεις κινηματογραφικές περιπλανήσεις.
Η κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ πιστή στο ραντεβού φιλοξενεί και φέτος ταινίες Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Επιμελητήρια | Πρόσθετα μέτρα στήριξης για τις τουριστικές επιχειρήσεις της ΑΜΘ

Δημοσιεύτηκε

στις

Την Δευτέρα 6/7/2020 και ώρα 11.00 έως 13.00 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Προέδρων των Επιμελητηρίων της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με μοναδικό θέμα συζήτησης τον προσωρινό περιορισμό εν όλω των οδικών και σιδηροδρομικών συνδέσεων με τη Βουλγαρία για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού στην Ελληνική Επικράτεια από τη Βουλγαρία, με την εξαίρεση του συνοριακού σημείου ελέγχου του Προμαχώνα, δυνάμει της με αριθμό Δ1α/ΓΠ.οικ.41015/30.6.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Τεύχος Β΄ 2733/3-7-2020.

Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων, αναγνωρίζοντας το πλήγμα που δέχονται οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, λόγω της απαγόρευσης εισόδου τουριστών από τους συνοριακούς σταθμούς της Νυμφαίας (Ροδόπης),  Ορμενίου  και Κυπρίνου (Έβρου), Ξάνθης (Αγ.Κωνσταντίνου), και Δράμας (Εξοχής) εκφράζουν την δυσαρέσκειά αλλά και την έντονη ανησυχία τους για τις οικονομικές επιπτώσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. 

Η υγειονομική κρίση και τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού, όπως εφαρμόστηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα έχουν δημιουργήσει, ήδη, τεράστια θέματα βιωσιμότητας στις τουριστικές επιχειρήσεις και έχουν επιφέρει σημαντική απώλεια των εποχιακών θέσεων εργασίας. Ο νέος περιορισμός που τίθεται στις οδικές συνδέσεις με την Βουλγαρία έχει επιφέρει την άμεση ακύρωση εκατοντάδων κρατήσεων σε ξενοδοχειακές μονάδες της Περιφέρειάς μας και αποτελεί τροχοπέδη για την ανάκτηση της απολεσθείσας τουριστικής κίνησης των προηγουμένων μηνών. 

Ενόψει των ανωτέρω και προκειμένου να μειωθούν οι δραματικές επιπτώσεις στην οικονομία της Περιφέρειας ΑΜΘ θα πρέπει η κυβέρνηση να λάβει άμεσα εξειδικευμένα μέτρα προστασίας και ενίσχυσης των τουριστικών επιχειρήσεων που πλήττονται εκ νέου από τη συντριπτική μείωση της τουριστικής κίνησης, πέραν όλων όσων μέχρι σήμερα έχουν εξαγγελθεί. 

Για τους άνω λόγους,  θα μπορούσε η κυβέρνηση τηρώντας  πλήρως  τα υγειονομικά πρωτόκολλα να συμπεριλάβει  για την ισόνομη μεταχείριση όλων  των πολιτών της χώρας, πρόσθετη δίοδο συνοριακού σταθμού εντός της Περιφέρειας μας. 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΞΑΝΘΗ

Άνοιξε σήμερα το πρωί ο Εχίνος | Νέα αυστηρά μέτρα για το χωριό Μύκη

Δημοσιεύτηκε

στις

Μετά από χθεσινοβραδινή σύσκεψη στον θάλαμο επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και σε συνεννόηση με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, αποφασίστηκε η μερική άρση της καραντίνας στην Κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης και η για επτά (7) ημέρες εφαρμογή πλαισίου μέτρων ως εξής:

1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που κυκλοφορούν εντός και εκτός της Κοινότητας.

2. Συνέχιση της απαγόρευσης και αναστολής λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου.

3. Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 6:00 καθημερινά.

4. Απαγόρευση κάθε ιδιωτικής και δημόσιας συνάθροισης, με εξαίρεση ενδοοικογενειακών συγκεντρώσεων συγγενών α’ βαθμού και έως 8 άτομα με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση όρων ατομικής προστασίας.

Στο πλαίσιο των παραπάνω μέτρων, με αφορμή τα έντονα επιδημιολογικά φορτία των τελευταίων ημερών, εντάσσεται και η Κοινότητα Μύκης για το ίδιο χρονικό διάστημα.

xanthinews

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΞΑΝΘΗ

Το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ανοίγει τους ορίζοντές σου (κάνε την εγγραφή σου τώρα)

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ξάνθης γνωστοποιεί ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (μήνες Ιούλιο και Αύγουστο) θα είναι ανοιχτό κάθε Πέμπτη από 09:00 π.μ έως 13:00 μ.μ.

Οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2020 – 2021 θα συνεχίζονται κατά την διάρκεια του καλοκαιριού με τους εξής τρόπους:

Με την παρουσία των υποψήφιων μαθητών στο σχολείο, κατόπιν ραντεβού κάθε Πέμπτη τις παραπάνω ώρες και
Ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfyha6vPYwa4IaExrXDG-QXd7bVNATSszub04bpBw9bRZ_hCA/viewform

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι μια ευκαιρία για γυναίκες και άντρες άνω των 18 ετών που έχουν απολυτήριο Δημοτικού και δεν ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική εκπαίδευση για διάφορους λόγους. Η διάρκεια φοίτησης στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ξάνθης είναι δύο σχολικά έτη.

Επιπλέον τα μαθήματα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ξάνθης πραγματοποιούνται τις απογευματινές ώρες (16:30 – 20:20), για να μπορούν όσοι και όσες εργάζονται, να τα παρακολουθούν.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2541084366. Η διεύθυνση του σχολείου είναι: Κτίριο του 5ου Γυμνασίου & 4ου Λυκείου Ξάνθης, 2ος όροφος, Νεάπολη (ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ).

Ο Διευθυντής

Συμεωνίδης Συμεών

xanthinews

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΞΑΝΘΗ

Μέχρι την Παρασκευή 3 Ιουλίου τα έκτακτα μέτρα στην Ξάνθη

Δημοσιεύτηκε

στις

Με αίμα πληρώνει η Ξάνθη το τίμημα του Κορωνοϊού και οι οικονομία της πόλης είναι στα τάρταρα. Αύριο 30 Ιουνίου 2020 λήγει η καραντίνα στον Εχίνο ενώ τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για όλο τον Νομό Ξάνθης έχουν παραταθεί και πάνε μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε άλλες ιστορίες και ότι θα μπορέσουμε σιγά σιγά να αρχίσουμε να μαζεύουμε τα κομμάτια της πόλης

xanthinews

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ