Connect with us

ΓΥΝΑΙΚΑ

Φριζάρισμα | 8 κακές συνήθειες που το προκαλούν!

Δημοσιεύτηκε

στις

Φριζάρισμα | Από τους χειρότερους εφιάλτες των μαλλιών μας και όχι άδικα!

Λίγα λεπτά είναι αρκετά για να φέρουν τα πάνω κάτω στο χτένισμά μας και φυσικά να μας κάνουν να τρέχουμε και να μην φτάνουμε! Κι ενώ η υγρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες είναι από τους κύριους υπαίτιους… δεν είνια οι μοναδικοί! Παρακάτω θα δεις 8 κακές συνήθειες που τις έχουμε οι περισσότερες και το προκαλούν!

1. Λάθος θερμοκρασία

Μπορεί να σου ακούγεται σαν κάτι ασήμαντο, αλλά η επιλογή κρύου ή ζεστού νερού όταν λούζεις και ξεβγάζεις τα μαλλιά σου μπορεί να κάνει τη διαφορά! Ποια είναι η καλύτερη θερμοκρασία για να κρατήσεις το φριζάρισμα μακριά; Πολλοί hairstylists υποστηρίζουν πως το τελευταίο ξέβγαλμα θα πρέπει να γίνεται με κρύο νερό για να κλείνουν τα λέπια της τρίχας. Έτσι, μπορείς να λούζεις τα μαλλιά σου με χλιαρό νερό αλλά να ξεβγάζεις το conditioner ή τη μάσκα με κρύο.

2. Κάντο όπως η Kate Middleton

Όπως είχε αποκαλύψει (και είχες ξαναδιαβάσει από αυτή εδώ τη στήλη πριν λίγο καιρό) ο Richard Ward, ο προσωπικός κομμωτής της Δούκισσας του Cambridge και γενικότερα της οικογένειας Middleton, το μυστικό του αψεγάδιαστου hairlook της κρύβεται στον τρόπο που στεγνώνει τα μαλλιά της. «Το λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες -όταν στεγνώνουν τα μαλλιά τους είναι ότι δεν κρατούν σταθερό το πιστολάκι των μαλλιών τους και το κουνούν συνέχεια και άγαρμπα γύρω από το κεφάλι τους. Αυτό έχει ως συνέπεια, τα μαλλιά να φριζάρουν.» Κράτα το λοιπόν, σταθερό, κάνε ήπιες κινήσεις και στέγνωνε τα μαλλιά σου σε χαμηλή ταχύτητα και με ανοδική φορά.

3. Το βήμα που παραλείπεις όταν στεγνώνεις τα μαλλιά σου

Ο τρόπος που στεγνώνεις τα μαλλιά σου είναι καθοριστικός για να κρατάς το φριζάρισμα μακριά! Εκτός από το παραπάνω μυστικό της Kate Middleton , πολλοί hairstylists θεωρούν σημαντικό να χρησιμοποιούμε το ακροφύσιο ή τη φυσούνα όταν στεγνώνουμε τα μαλλιά μας. Με αυτόν τον τρόπο, η θερμότητα απορροφά την υγρασία, δημιουργώντας ένα φινίρισμα χωρίς φριζάρισμα. Ένα στενό ακροφύσιο είναι ιδανικό για ίσια μαλλιά, ενώ η φυσούνα για τα πιο σγουρά μαλλιά.

4. Η «άγρια» πετσέτα

Αν είσαι πιστή αναγνώστρια αυτής της στήλης σίγουρα θα ξέρεις πως το να στεγνώνεις- τρίβεις τα βρεγμένα μαλλιά σου με μία πετσέτα αμέσως μετά το λούσιμο μπορεί να αποβεί μοιραίο τόσο για την υγιή ανάπτυξή τους, όσο και για το φριζάρισμα. Τα βρεγμένα μαλλιά είναι επιρρεπή στο να «σπάνε» πιο εύκολα γι αυτό το λόγο καλό θα είναι να αντικαταστήσεις την «σκληρή» πετσέτα σου με μία πιο μαλακή, βαμβακερή ακόμη και με ένα T-shirt!

5. Δεν τα προστατεύεις σωστά

Η καθημερινή χρήση αντηλιακού θα πρέπει να γίνεται εκτός από το πρόσωπο και το σώμα και στα μαλλιά! Η σύνθεση των αντηλιακών που προστατεύουν από τη UV ακτινοβολία, καταπολεμούν παράλληλα την υγρασία και το φριζάρισμα, χωρίς να «βαραίνουν» τα μαλλιά!

6. Η λάθος μαξιλαροθήκη

Το να κοιμάσαι σε μία βαμβακερή μαξιλαροθήκη πόσο μάλλον με λυτά τα μαλλιά μπορεί να είναι τόσο «καταστροφικό» για τα μαλλιά σου, όσο το να τα στεγνώνεις άγρια με μία πετσέτα. Η λύση είναι, αφενός το να κάνεις το «σωστό» χτένισμα πριν τον ύπνο (δες παρακάτω), αφετέρου να αντικαταστήσεις την υφασμάτινη ή βαμβακερή μαξιλάροθήκη σου με μία μεταξωτή, που θα μειώσει το φριζάρισμα!

7. Το χτένισμα πριν τον ύπνο

«Συνήθιζε να πιάνεις τα μαλλιά σου ένα topknot (ψηλό κότσο) και μετά να πέφτεις για ύπνο. Θα ξυπνήσεις με απαλά μαλλιά , αν δεν χρησιμοποιείς λαστιχάκι. Κάνε , λοιπόν, ένα twist και δημιούργησε ένα ψηλό κότσο χρησιμοποιώντας απλά τσιμπιδάκια για να στερεώσεις τα μαλλιά σου.» λέει χαρακτηριστικά ο Tim Rogers, creative director του brand Living Proof.

8. Δεν δίνεις προσοχή στα συστατικά των προϊόντων hairstyling

Απόφυγε τα προϊόντα που περιέχουν νερό. Και όταν πρόκειται για το φριζάρισμα, το νερό δεν πρέπει να είναι ο καλύτερος φίλος σου. Επίσης, μην προτιμάς οποιοδήποτε προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε οινόπνευμα καθώς αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα μαλλιά να αφυδατώνονται και να είναι πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΓΥΝΑΙΚΑ

Γιορτή της Μητέρας 2019 | Γιατί έχει σύμβολο το λευκό γαρύφαλλο

Δημοσιεύτηκε

στις

H Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας είναι μέρα εορτασμού της μητρότητας και των ευχαριστιών προς τη μητέρα, μια γιορτή με αρχαιοελληνικές αναφορές στην λατρεία της θεάς Κυβέλης, της μητέρας των θεών, όπως την προσφωνεί ο Πίνδαρος («Κυβέλα, Μάτερ θεών»).

Στη σύγχρονη εποχή η αμερικανίδα κοινωνική ακτιβίστρια Άννα Μαρία Τζάρβις (1864-1948) ήταν αυτή που είχε πρώτη την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή της μητέρας.

Οι προσπάθειές της ευοδώθηκαν τελικά στις 9 Μαΐου του 1914, όταν ο τότε αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Γουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η Ημέρα της Μητέραςκαθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου αναφέρει το sansimera.gr.

Έκτοτε, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου (12 Μαΐου το 2019).

H Τζάρβις επέλεξε το λευκό γαρύφαλλο ως το λουλούδι-σύμβολο της Ημέρας της Μητέρας, επειδή «το λευκό του χρώμα συμβολίζει την αλήθεια, την αγνότητα και τη φιλευσπλαχνία της μητρικής αγάπης. Tο άρωμά του, τη μνήμη και τις προσευχές της».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΓΥΝΑΙΚΑ

Φρούτα και λαχανικά που μπορούμε να φυλάξουμε στην κατάψυξη

Δημοσιεύτηκε

στις

Συχνά τυχαίνει να έχουμε αγοράσει περισσότερα φρούτα και λαχανικά από όσα μπορούμε να καταναλώσουμε ή χρειαζόμαστε.

Τι συμβαίνει όμως όταν δε θέλουμε να αφήσουμε τα φρούτα και τα λαχανικά να σαπίζουν στον πάγκο της κουζίνας ή το ψυγείο και ως μοναδική λύση φαίνεται η κατάψυξη; Μπορούν να αποθηκευτούν όλα τα φρούτα και τα λαχανικά εκεί;

Στην πραγματικότητα δεν μπορούν όλα να φυλαχθούν εκεί γιατί είτε θα χαλάσουν είτε θα χάσουν βιταμίνες τους εντελώς. Δείτε όμως ποια μπορείτε να φυλάξετε άφοβα.

Ιδανικά για την κατάψυξη είναι: Πράσινες πιπεριές, φασολάκια, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, σέλερι και σέλινο, αγγούρια, κρεμμύδια, μελιτζάνα, μανιτάρια, φράουλες, μύρτιλλα και μπανάνες.

Μην ξεχνάτε να επιλέγετε τα πιο ώριμα φρούτα και λαχανικά και για την κατάψυξη. Προτού τα καταψύξετε, φροντίστε να τα ζεματίσετε για να εξουδετερώσετε τα βακτήρια και να τα στεγνώσετε με προσοχή.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΓΥΝΑΙΚΑ

Τι συμβαίνει με τη νηστεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Μεγάλη Σαρακοστή για πολλούς ανθρώπους είναι συνυφασμένη με μία μακρά περίοδο αποχής από την κατανάλωση ζωικών προϊόντων. Ένα γεγονός που οδηγεί σε μείωση της πρόσληψης ορισμένων πολύτιμων και απαραίτητων θρεπτικών συστατικών.

Αν και η αποφυγή των εν λόγω προϊόντων σίγουρα δεν αποτελεί πρόβλημα για έναν υγιή ενήλικα, δε θα λέγαμε ότι ισχύει το ίδιο για πιο «ευαίσθητες» πληθυσμιακές ομάδες, όπως τα παιδιά και οι έγκυες.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι διατροφικές συνήθειες της μέλλουσας μητέρας καλούνται να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, για την ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου και τη φυσιολογική έκβαση της κύησης. Μπορεί, όμως αυτό να επιτευχθεί μέσα από την κατανάλωση ενός νηστίσιμου διαιτολογίου;

Ο βασικότερος προβληματισμός της επιστημονικής κοινότητας αφορά στην πρόσληψη πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, σιδήρου και ασβεστίου, αφού οι πλουσιότερες πηγές τους δεν καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της νηστείας. Βέβαια, ένα προσεκτικά σχεδιασμένο διαιτολόγιο που περιλαμβάνει κατάλληλους συνδυασμούς φυτικών πηγών πρωτεϊνών και επαρκή κατανάλωση φυτικών πηγών σιδήρου και ασβεστίου, όπως τα όσπρια, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τα εμπλουτισμένα δημητριακά, θα μπορούσε θεωρητικά να καλύψει τις ανάγκες μιας εγκύου.

Ωστόσο, θα λέγαμε πως είναι προτιμότερο οι γυναίκες να ακολουθούν ένα πλήρες και ισορροπημένο διατροφικό πρότυπο, που θα περιλαμβάνει όλες τις ομάδες τροφίμων, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εναλλακτικά, θα μπορούσαν με την κατάλληλη καθοδήγηση να τηρήσουν τη νηστεία μόνο κατά τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας, ώστε να αποφύγουν την πιθανότητα ανεπαρκούς πρόσληψης πολύτιμων θρεπτικών συστατικών.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Νόστιμα και υγιεινά μπιφτέκια λαχανικών

Δημοσιεύτηκε

στις

2-3 μέτριες πατάτες βρασμένες

3-4 μέτρια καρότα βρασμένα

2 κολοκυθάκια βρασμένα

1 μελιτζάνα τσακώνικη βρασμένη

1 μικρό μπρόκολο βρασμένο

1,5 κούπα αρακά με καλαμπόκι βρασμένο

1-2 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

2 κ.σ σάλτσα ή τριμμένη ντομάτα

λίγο άνηθο, κρεμμυδάκι, μαϊντανό ψιλοκομμένα

αλατοπίπερο

λίγο ελαιόλαδο

1,5 ποτήρι νερού φρυγανιά τριμμένη

λίγη τριμμένη φρυγανιά για πανάρισμα

Εκτέλεση

Αφού βράσετε όλα τα λαχανικά ώστε να καρφώνονται εύκολα, λιώνετε με το πιρούνι ή το μούλτι τα λαχανικά και την πατάτα.

Ρίχνετε σε μεγάλο και βαθύ μπολ τα παραπάνω και προσθέτετε τον αρακά, τη ψιλοκομμένη πιπεριά, το καλαμπόκι, τα μυρωδικά, αλατοπίπερο και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε όλα τα υλικά καλά.

Ρίχνετε και την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύετε ξανά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα (αν δεν πλάθονται τα μπιφτέκια καλά προσθέτετε κι άλλη φρυγανιά).

Μπορείτε να αποθηκεύσετε μέρος αυτών στην κατάψυξη και να το χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη στιγμή.

Απλώνετε σε ταψί λαδόκολλα και αφού πλάσετε τα μπιφτέκια τα περνάτε από τη φρυγανιά, τα βάζετε στο ταψί και ψήνετε περίπου για 15 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς).

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
filippidis marmara banner
nikos keramika banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBE



ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: