Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Φρένο» Μητσοτάκη στον ανασχηματισμό | «Γκάζι» στο κυβερνητικό έργο

Μετά τους περιορισμούς του κορωνοϊού, τα χαμόγελα χθες το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο έδιναν και έπαιρναν, καθώς οι περίπου 1.500 καλεσμένοι στη δεξίωση για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας έκαναν βόλτες και έστηναν «πηγαδάκια» στον κήπο της Ηρώδου Αττικού.

Ο αρκετά ευδιάθετος Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αυτός που φρόντισε να δώσει ένα…παραπολιτικό ενδιαφέρον στη βραδιά, επιμένοντας ότι, όχι απλώς δεν θα γίνουν εκλογές, αλλά δεν θα κάνει και ανασχηματισμό. Έσπευσε έτσι, μετά τη διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου στην «Καθημερινή της Κυριακής», να βάλει τέλος ο ίδιος στα σενάρια που διακινούνταν το προηγούμενο διάστημα για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα πριν από τη ΔΕΘ.

«Εγώ σας τα έχω πει αλλά δε με ακούτε. Ούτε εκλογές θα γίνουν, ούτε ανασχηματισμός. Φύγετε για διακοπές άνετα. Έχουμε εννέα μήνες μέχρι τις εκλογές. Τι ανασχηματισμό; Δεν προλαβαίνει κάποιος να μάθει το χαρτοφυλάκιο του. Επίσης, υπάρχουν πολλές δεσμευτικές υποχρεώσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης», υπογράμμισε μιλώντας με δημοσιογράφους ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, δεν είναι…οπαδός των τακτικών αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα. Άλλωστε και στην περίοδο της δικής του διακυβέρνησης, οι ανασχηματισμοί ελάχιστες δραστικές αλλαγές έχουν επιφέρει, ενώ είναι πολιτικά σαφές ότι, λίγους μήνες πριν τις εκλογές, ένας ανασχηματισμός ενέχει περισσότερα ρίσκα απ’ ό,τι πιθανά οφέλη.

Σημειωτέον, συνομιλητής του πρωθυπουργού επέμενε χθες προς το protothema.gr ότι θα πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να γίνεται…πιστευτός, καθώς λέει ευθέως αυτό που σχεδιάζει να κάνει και δεν κρύβει κάποια τακτική κίνηση πίσω από αυτά που λέει δημοσίως. Με αυτό το σκεπτικό, εφόσον ο κ. Μητσοτάκης επιμένει δημοσίως στο να πάει με αυτό το κυβερνητικό σχήμα στις εκλογές, αυτή είναι και η πολιτική του προσέγγιση χωρίς αστερίσκους.

Την ίδια ώρα, όμως, ο πρωθυπουργός θέλει να στείλει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν κατεβάζει ρυθμούς, παρά την προοπτική του θερινού διαλείμματος, αλλά και της μακράς προεκλογικής περιόδου που αναπόδραστα συνεχίζεται. Ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει σήμερα το απόγευμα το παρών σε εκδήλωση του υπουργείου Εργασίας για την παρουσίαση του ΤΕΚΑ (Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης), το οποίο λειτουργεί κυρίως για τους νέους ασφαλισμένους με κεφαλαιοποιητικά και όχι αποταμιευτικά χαρακτηριστικά. Παράλληλα, για την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η δια ζώσης συνεδρίαση του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου της πολιτικής σεζόν, με τους υπουργούς να έχουν ήδη κληθεί…αρμοδίως να προετοιμάσουν τις στρατηγικές προτεραιότητες των υπουργείων τους και για τους πρώτους μήνες του 2023. Όσο για το «καλαντάρι» της Βουλής και αυτή την εβδομάδα, αυτό είναι γεμάτο, προκειμένου να κλείσουν οι νομοθετικές εκκρεμότητες προ της θερινής διακοπής.

Στο «μενού» του κ. Μητσοτάκη, δε, είναι και οι περιοδείες, καθώς στο πρόγραμμα είναι πριν τις διακοπές σίγουρα μια επίσκεψη στην Κεφαλονιά. «Εμείς θα συνεχίσουμε τις περιοδείες μας. Θα φανεί ποιος έχει την καλύτερη πολιτική φυσική κατάσταση. Ποιος αντέχει τον πολιτικό μαραθώνιο», είπε χθες στο Προεδρικό ο πρωθυπουργός, δίνοντας το μήνυμα ότι επίκειται…κούρσα αντοχής.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Αγιασμός εκλογικού κέντρου Αναστασίας Ιωσηφίδου

Με μια σεμνή και απέριττη τελετή , όπως απαιτεί η ορθόδοξη λειτουργική παράδοση, καθαγιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης το εκλογικό κέντρο της παράταξης ΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ της υποψήφιας δημάρχου Αναστασίας Ιωσηφίδου.

Τόσο η ίδια η κα Ιωσηφίδου , όσο και οι υποψήφιοι της δέχθηκαν με ευλάβεια και συγκίνηση το ράντισμα και την ευλογία του πατρός Φιλίππου, πολύτιμο εφόδιο για τον αγώνα της παράταξης και του καθένα τους ξεχωριστά.

Η όλη εκδήλωση , η οποία διήρκεσε όσο το λειτουργικό της μέρος προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων επί της οδού Δοιράνης , χαρακτηρίσθηκε από οικογενειακό κλίμα και από την έκδηλη αισιοδοξία των παρισταμένων για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα την επόμενη Κυριακή .

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: Ανατολικές συνοικίες – εγκατάλειψη και υποβάθμιση

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Ποτόλιας, συνοδευόμενος από Δημοτικούς και Περιφερειακούς συμβούλους, βρέθηκαν χθες 28/09/2023 στις ανατολικές συνοικίες της πόλης όπου η υποβάθμιση της περιοχής και τα πολλά προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοί της, όπως άλλωστε συμβαίνει και με όλες τις γειτονιές της πόλης, δεν αποτελούν ζητήματα αντιπαράθεσης μεταξύ των πέντε μονομάχων.

Το κυρίαρχο ζήτημα που προέκυψε από τις συζητήσεις που έκαναν οι εκπρόσωποι της Λ.Σ. με κατοίκους και καταστηματάρχες ήταν αυτό της επιβάρυνσης της υγείας τους εξαιτίας της μόλυνσης του περιβάλλοντοςαπό την ανεξέλεγκτη λειτουργία των χημικών εργοστασίων χωρίς τις σύγχρονες μεθόδους απορρύπανσης, λόγω κόστους.

Η εικόνα της υποβάθμισης συμπληρώνεται από την πεσμένη γέφυρα, το εγκαταλελειμμένο νοσοκομείο, τις υποδομές που ακόμη περιμένουν τις ευρωπαϊκές καλένδες στο Περιγιάλι, την αναμενόμενη ρυπογόνα Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) δίπλα τους (Εσκί Καπού), το μεγάλης έκτασης πρώην στρατόπεδο που μετατράπηκε σε «φυλακή ψυχών». Τα πολλά οικόπεδα που έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης, ενώ θα μπορούσαν να μετατραπούν σε ανοιχτούς χώρους πρασίνου, αλλά και χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων, τεράστιο πρόβλημα και αυτό της στάθμευσης σε ολόκληρη την πόλη. Οι ελάχιστες επίσης παιδικές χαρές συνθέτουν την εγκατάλειψη, που ταλαιπωρεί τους κατοίκους καθότι δεν υπάρχουν χώροι για να παίξουν τα παιδιά τους.

Ακόμη και απλούστερα πράγματα όπως η αναγκαία αστυνόμευση τις πρωινές ώρες στο “Σούγελο” για την ρύθμιση της κυκλοφορίας είναι ανύπαρκτα. Όπως επίσης το μοναδικό αυτόματο μηχάνημα τραπεζικών συναλλαγών (ΑΤΜ) στην ίδια περιοχή, που εξυπηρετούσε επαγγελματίες και ηλικιωμένους έχει μεταφερθεί.

Αυτή είναι η εικόνα της “ανάπτυξης” που ευαγγελίζονται όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι που έχει στον πυρήνα της την εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών για την επίτευξη του μέγιστου κέρδους χωρίς εμπόδια και περιττά έξοδα για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων, την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών τους, τη βελτίωση της ζωής τους.

Μπορεί οι επιχειρηματίες του τουρισμού, των χημικών βιομηχανιών και των κατασκευών να χαίρονται με αυτήν την ανάπτυξη γιατί είναι το δικό τους όνειρο και το δικό τους συμφέρον. Οι λαϊκές οικογένειες όμως που καθημερινά διαβαίνουν ένα Γολγοθά για το μεροκάματο, για να βγει η μέρα δεν έχουν κανένα συμφέρον από αυτήν και αυτούς που την υπηρετούν.

Ο λαός της περιοχής όπως και όλου του δήμου έχει συμφέρον από δημοτικούς συμβούλους που θα είναι απέναντι σε αυτή την πορεία, της υποβάθμισης και της εγκατάλειψης, αυτή την πολιτική στο σύνολό της γιατί θα υπηρετούν τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού.

Ο λαός των ανατολικών και όλων των συνοικιών του δήμου μας έχει συμφέρον να στηρίξει τη Λαϊκή Συσπείρωσησε δήμο και Περιφέρεια, να δώσει την ψήφο του στους αγωνιστές που πάλεψαν, παλεύουν και θα παλεύουν μαζί του για μια καλύτερη ζωή.

Continue Reading

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Παρουσίασε τους υποψηφίους περιφερειακούς του συμβούλους ο Στέργιος Ηλιόπουλος στην Καβάλα

Το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, παρουσίασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Στέργιος Ηλιόπουλος.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση :

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: