Quantcast
Connect with us

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Φούλαραν» οι προορισμοί για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας | Πάνω από 90% οι προκρατήσεις

«Το ταξίδι στο βουνό φαίνεται να επιλέγουν πολλοί ταξιδιώτες για την «εξόρμηση» τους το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας», ανέφερε στο Newsbomb.gr o Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates.

Ο κλάδος των βραχυχρόνιων μισθώσεων καταγράφει υψηλές πληρότητες κυρίως στους δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς της χώρας μας κατά την χειμερινή σεζόν. Γεγονός που επιβεβαιώθηκε από το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου όπου οι πληρότητες άγγιξαν το 100% , το σύνολο των Σαββατοκύριακων του Νοεμβρίου, τις ημέρες των εορτών αλλά και σχεδόν στο σύνολο των Σαββατοκύριακων της νέας χρονιάς.

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, μιλώντας στο Newsbomb.gr, είπε πως «το ταξίδι στο βουνό φαίνεται να επιλέγουν πολλοί ταξιδιώτες για την «εξόρμηση» τους το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Από τα μέσα του Ιανουαρίου, οι προ-κρατήσεις σε ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς αγγίζουν ακόμη και το 89%. Ενώ, μεγάλη κινητικότητα καταγραφόταν και σε μη δημοφιλείς προορισμούς για την εποχή, όπως στη Καλαμάτα, στο Ναύπλιο, στη Ναύπακτο, αλλά και στην Αχαϊκή πρωτεύουσα τη Πάτρα, τη βασίλισσα των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Πλέον, οι προ-κρατήσεις είναι άνω του 90% στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, ενώ στην Αχαϊκή πρωτεύουσα τη Πάτρα, τη βασίλισσα των καρναβαλικών εκδηλώσεων, αγγίζουν το 99,2% για το τριήμερο της μεγάλης παρέλασης».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν. Παράλληλα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η δυναμικότητα, τα εγγεγραμμένα διαμερίσματα ή/και κατοικίες σε πολλούς χειμερινούς προορισμούς είναι περιορισμένη».

Αναλυτικά οι προκρατήσεις στους δημοφιλέστερους προορισμούς, σύμφωνα με τον Θεμιστοκλή Μπάκα:

Στην Αράχωβα οι προκρατήσεις για τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (24/2-27/2) αγγίζουν πλέον το 93% από 70% στα μέσα του Ιανουαρίου. Το συνολικό κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 881€ έως 1.700€.

Στο Μέτσοβο, η δυναμική στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων είναι μικρή. Πλέον, το ορεινό «χωριό» της Ηπείρου, καταγράφει προκρατήσεις της τάξεως του 92% από 76% στα μέσα του Ιανουαρίου, για το τριήμερο. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται έως 423€ για κατοικία 40-45τμ.

Η πόλη των Ιωαννίνων αποτελεί έναν παραδοσιακό προορισμό για χειμερινές αποδράσεις τόσο για τους κατοίκους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας μέσω της Ιόνιας Οδού όσο και για τους Θεσσαλονικείς μέσω της Εγνατίας. Παράλληλα, η πόλη των Ιωαννίνων καταγράφει έντονη επισκεψιμότητα καθ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Οι εγχώριοι εκδρομείς επιλέγουν τα Ιωάννινα τόσο για διήμερες-τριήμερες εξορμήσεις όσο και για το διάστημα των εορτών τόσο λόγω των ιστορικών αξιοθέατών, όσο και της καλής εμπορικής πιάτσας. Οι προκρατήσεις αγγίζουν το 98% από 85% στα μέσα του Ιανουαρίου. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις είναι αυξημένο και κυμαίνεται από 700€ έως 1.000€. Στα μέσα του Ιανουαρίου κυμαινόταν από 341€ έως 391€ για κατοικίες 80τμ-120τμ σε απόσταση έως 1,3χιλιόμετρα από το κέντρο της Πόλης.

Στα Καλάβρυτα οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 99% από 89% το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης στα πλέον λιγοστά διαθέσιμα ακίνητα κυμαίνονται στα 927€.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούν έναν προορισμό που αναδείχθηκε κυρίως στις αρχές των μνημονιακών χρόνων. Η κοντινή απόσταση και το καλό οδικό δίκτυο τόσο από την Αθήνα, όσο και από την Αχαϊκή πρωτεύουσα έχουν «τοποθετήσει» τα Τρίκαλα Κορινθίας στο χάρτη των δημοφιλών χειμερινών προορισμών της χώρας μας. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι προκρατήσεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας αγγίζουν το 94% από 71% το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να αγγίζουν ακόμη και τα 1.200€ για τρεις διανυκτερεύσεις.

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς του Νομού Αρκαδίας, με τις προκρατήσεις στη Δημητσάνα, τη Βυτίνα και τη Στεμνίτσα, να αγγίζουν το 96% για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Το καλό οδικό δίκτυο που συνδέει την Αθήνα με τον Νομό Αρκαδίας, έχει αναδείξει τους Αρκαδικούς χειμερινούς προορισμούς τα τελευταία χρόνια σε «must» προορισμούς τόσο για τις ημέρες των εορτών, όσο και για αποδράσεις διημέρων και τριημέρων τους χειμερινούς μήνες. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις στους Αρκαδικούς προορισμούς κυμαίνεται από 378€ έως και 697€. Οι Αρκαδικοί προορισμοί, διαθέτουν προς μίσθωση κυρίως ολόκληρα αρχοντικά 80τμ – 120τμ.

Το Καρπενήσι φαίνεται να προτιμούν τόσο Αθηναίοι που θέλουν να ξεφύγουν τις ημέρες των Χριστουγέννων και να βρεθούν κοντά στη φύση όσο και κάτοικοι τόσο της Φθιώτιδας όσο και των όμορων νομών. Οι προκρατήσεις έχουν αγγίξει το 87% από 72% το προηγούμενο διάστημα, ενώ το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 447€ έως 571€.

Η Καλαμπάκα, αποτελεί θρησκευτικό προορισμό λόγω των Μετεώρων. Οι προκρατήσεις σήμερα αγγίζουν το 94% από 78% στα μέσα του Ιανουαρίου, με το κόστος να διαμορφώνεται πλέον από 353€ έως 635€ για τρεις διανυκτερεύσεις.
Το καλό οδικό δίκτυο έχει ευνοήσει τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα με τις προκρατήσεις να αγγίζουν το 65%. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 166€ έως 348€ για κατοικίες 80τμ-90τμ σε απόσταση έως 1,5 χιλιόμετρα μέτρα από το κέντρο της πόλης.

Το Ναύπλιο, προορισμός για όλες τις εποχές του έτους, καταγράφει ποσοστό προ-κρατήσεων της τάξεως του 71% για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Η δυναμική στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης στο ευρύτερο κέντρο αριθμεί 304 ακίνητα. Το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνεται από 201€ έως 400€ για ακίνητα σε απόσταση έως 100μέτρα από το κέντρο της Πόλης.

Η Ναύπακτος, ο προορισμός που κέρδισε έδαφος εν μέσω πανδημίας και παράλληλα διαθέτει χειμερινούς και θερινούς προορισμούς σε απόσταση αναπνοής από την Αχαϊκή πρωτεύουσα τη Πάτρα και παράλληλα προσεγγίσιμος μέσω της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου για τους Αθηναίους, καταγράφει ποσοστό προκρατήσεων της τάξεως του 90% από 78% το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για κατοικία κατάλληλη για οικογένεια ή/και 4μελή παρέα, κυμαίνεται από 234€ έως 540€ για το σύνολο του τριημέρου.

Στη Καστοριά, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 98% με το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 427€ για κατοικίες έως 600μέτρα από το κέντρο της πόλης. Ενώ, στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας, οι προκρατήσεις αγγίζουν το 86% από 55% στα μέσα του προηγούμενου μήνα. Το κόστος διαμονής για τρεις ημέρες από 353€ έως 578€ .

Είχαμε αναφέρει ότι τα ποσοστά προ-κρατήσεων θα καταγράψουν ραγδαία αύξηση μετά τις 10 Φεβρουαρίου αγγίζοντας ακόμη και το 100% στο σύνολο σχεδόν των χειμερινών προορισμών της χώρας μας, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τον σχετικό πίνακα. Παράλληλα, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, αναμένουμε μεγάλη κινητικότητα και σε «θερινούς» προορισμούς της Πελοποννήσου.

Στο 99,2% οι προκρατήσεις το τριήμερο της μεγάλης παρέλασης στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα

Οι συμμετοχές για το καρναβάλι της Πάτρας ξεπερνούν τις 60.000 σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της περιοχής.

Η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής αποτελεί την κορύφωση των εκδηλώσεων. Οι χιλιάδες καρναβαλιστές με τις πολύχρωμες και ευφάνταστες στολές τους, καθώς και με τα άρματα που τους συνοδεύουν, θα στείλουν μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας. Η τελευταία πράξη του πατρινού καρναβαλιού θα γραφτεί με το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου στις 26 Φεβρουαρίου.

«Τα ποσοστά προ-κρατήσεων αγγίζουν το 99,2% για αυτοτελή κατοικίες ή/και διαμερίσματα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις ( άφιξη Παρασκευή 24/2 – αναχώρηση Δευτέρα 27/2) κυμαίνεται από 987€ έως και 1.904€», ανέφερε ο κος Μπάκας.

«Γέμισαν» και οι οικονομικές επιλογές για το τριήμερο της μεγάλης παρέλασης στην Αχαΐα

«Το ποσοστό προκρατήσεων για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης στο σύνολο του Νομού Αχαΐας έχει αγγίξει το 84% για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Ακόμη και οι μέχρι πρότινος οικονομικοί προορισμοί για το τριήμερο στο παραλιακό μέτωπο του Νομού καταγράφουν υψηλές προκρατήσεις, ενώ σε πολλές περιοχές αγγίζουν το 100%», σχολίασε ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates.

 

Πηγή: newsbomb.gr

 

Click to comment

Απάντηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναπτυξιακός Νόμος | Προς δημοσίευση οι οριστικοί πίνακες για την Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων

Στη διαδικασία της εξέτασης των ενστάσεων βρίσκονται οι υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης όσον αφορά τον δεύτερο κύκλο του καθεστώτος «Ενίσχυση τουριστικών επενδύσεων» του νέου αναπτυξιακού νόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα θα δημοσιευτούν οι οριστικοί πίνακες.

Budget

Ο συνολικός προϋπολογισμός του καθεστώτος για το έτος 2023 ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 75 εκατ. ευρώ αφορούν το είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής. Τα υπόλοιπα 75 εκατ. ευρώ αφορούν τα είδη ενίσχυσης της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης και προέρχονται από τον προϋπολογισμό δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Επιλέξιμος προϋπολογισμός

Το ελάχιστο ύψος του επιλέξιμου κόστους των επενδυτικών σχεδίων ανέρχεται σε:

  • 1 εκατ. ευρώ για μεγάλες επιχειρήσεις
  • 500 χιλ. ευρώ για μεσαίες επιχειρήσεις
  • 250 χιλ. ευρώ για μικρές επιχειρήσεις
  • 100 χιλ. ευρώ για πολύ μικρές επιχειρήσεις
  • 50 χιλ. ευρώ για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.), καθώς και τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς (ΑΣ), τους Αστικούς Συνεταιρισμούς, τις Ομάδες Παραγωγών (ΟΠ) και τις Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (ΑΕΣ)

Τα ποσοστά ενίσχυσης μπορούν να φτάσουν έως και το 75% του εγκεκριμένου προϋπολογισμού, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και τον τόπο υλοποίησης της επένδυσης.

Υπαγόμενα σχέδια:

  • ίδρυση ή επέκταση ξενοδοχειακών μονάδων τεσσάρων τουλάχιστον αστέρων,
  • εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής ξενοδοχειακών μονάδων που ανήκουν ή αναβαθμίζονται σε κατηγορία τριών τουλάχιστον αστέρων, αφού παρέλθει πενταετία από την έναρξη λειτουργίας της μονάδας ή από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της προηγούμενης επένδυσης εκσυγχρονισμού ολοκληρωμένης μορφής της μονάδας,
  • επέκταση ή/και εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής ξενοδοχειακών μονάδων που έχουν διακόψει τη λειτουργία τους, για δύο τουλάχιστον έτη πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής, με την προϋπόθεση ότι μέσω της επέκτασης ή του εκσυγχρονισμού ολοκληρωμένης μορφής αναβαθμίζονται σε κατηγορία 4 τουλάχιστον αστέρων,
  • ίδρυση, επέκταση ή/και εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής τουριστικών οργανωμένων κατασκηνώσεων (camping), που ανήκουν ή αναβαθμίζονται σε κατηγορία τριών τουλάχιστον αστέρων,
  • ίδρυση ή/και εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής ξενοδοχειακών μονάδων εντός χαρακτηρισμένων παραδοσιακών ή διατηρητέων κτιρίων, τα οποία ανήκουν ή αναβαθμίζονται σε κατηγορία τριών τουλάχιστον αστέρων,
  • ίδρυση, επέκταση ή/και εκσυγχρονισμό σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων, όπως ορίζονται στον ν. 4276/2014 (Α΄ 155), που ανήκουν ή αναβαθμίζονται σε κατηγορία τεσσάρων τουλάχιστον αστέρων,
  • ίδρυση ή εκσυγχρονισμό μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων, εφόσον σωρευτικά: Φέρουν διακριτικό τίτλο «ξενώνας φιλοξενίας».

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Κέρδισαν τις εντυπώσεις στην Έκθεση Τουρισμού της Σόφιας οι Δήμοι Καβάλας, Παγγαίου και Νέστου

Σημαντική παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Holiday & Spa 2024, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας 13 με 15 Μαρτίου, σημείωσαν οι Δήμοι Καβάλας, Παγγαίου και Νέστου.

Το περίπτερο τους προσέλκυσε ένα μεγάλο πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε μια σειρά από εποικοδομητικές συζητήσεις και συναντήσεις με επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας της περιοχής.

Επιπλέον, παραχωρήθηκαν συνεντεύξεις σε μέσα ενημέρωσης της αγοράς, ενισχύοντας τη φήμη της περιοχής στη βουλγαρική αγορά.

Πηγή: ertnews.gr

Continue Reading

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Handelsblatt: Αυξημένες 4,5% οι κρατήσεις στην Ελλάδα | Ακριβότερα τα ξενοδοχεία

Το 2023 ήταν ένα έτος ρεκόρ για την τουριστική βιομηχανία. Και καθώς φαίνεται, ο αριθμός των κρατήσεων ιδίως στις χώρες της Μεσογείου αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο μέσα στο 2024.

Συγκριτικά με πέρυσι, τα δεδομένα από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές πλατφόρμες κρατήσεων καταδεικνύουν αύξηση στις κρατήσεις «κατά 7% στην Ισπανία, 9% στην Ιταλία και 4,5% στην Ελλάδα», επισημαίνει η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt. Την ίδια στιγμή, όσον αφορά ειδικότερα την Ελλάδα, «κυκλοφορεί στην τουριστική βιομηχανία η φήμη πως οι τιμές στα ξενοδοχεία θα αυξηθούν κατά 10% μέσα στο έτος».

Κατά το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένονται δύο κορυφαία αθλητικά γεγονότα: το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στη Γερμανία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι. Ως εκ τούτου το κόστος ταξιδιού αναμένεται να εκτοξευθεί για όσους θελήσουν να ταξιδέψουν από και προς τις δύο αυτές χώρες.

Αύξηση των τιμών όμως αναμένεται και στην Ελλάδα: «Το ελληνικό κράτος ακριβαίνει τις τιμές με μία νέα “εισφορά για την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή”, η οποία αντικαθιστά το προϊσχύσαν τέλος διαμονής», εξηγεί η HB. «Η νέα αυτή εισφορά είναι μία από τις επιπτώσεις των καταστροφικών δασικών πυρκαγιών του περασμένου καλοκαιριού. Η κυβέρνηση προβλέπει πως τα έσοδα από αυτήν θα φτάνουν τα 300 περίπου εκατομμύρια ευρώ ετησίως, τα οποία και θα επενδύονται στην πρόληψη των φυσικών καταστροφών».

Ως προς τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, παραμένει ακόμη άγνωστο το πώς αυτή θα επηρεάσει τον τουρισμό. Πολλοί ειδικοί θεωρούν πως η τουριστική περίοδος θα επιμηκυνθεί στους φθινοπωρινούς και ανοιξιάτικους μήνες. «Υπάρχουν ωστόσο κι εκείνοι που θεωρούν ότι η μεγάλη ομάδα των παραθεριστών, δηλαδή οι οικογένειες, δεν θα μπορούν να κάνουν διακοπές φθινόπωρο και άνοιξη, καθώς τα παιδιά τους θα πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο».

Πηγή: imerisia.gr, DW

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en