Quantcast
Connect with us

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Φέτα στο αλουμινόχαρτο με αρωματική σάλτσα

Υλικά

Για το τυρί

4 τετράγωνα κομμάτια-φέτες τυρί φέτα (ή σφέλα), πάχους περίπου 2 εκ. και βάρους 200 γρ. το καθένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ξερή ρίγανη, τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε πολύ λεπτά φετάκια
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 σχετικά μεγάλα τετράγωνα κομμάτια αλουμινόχαρτο

Για την αρωματική σάλτσα
2 ματσάκια μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα
2 πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο όταν είναι εκτός εποχής), πολύ ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
2 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για το χωριάτικο ψωμί

4 χονδρές φέτες καλό χωριάτικο ψωμί
ελαιόλαδο, για το άλειμμα
2 – 4 σκελίδες σκόρδου, κομμένες στη μέση (ή 4 κουτ. σούπας πάστα μαύρης ελιάς)

Εκτέλεση
Για το τυρί: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Αλείφουμε κάθε κομμάτι αλουμινόχαρτου με λίγο ελαιόλαδο και στο κέντρο του καθενός βάζουμε από ένα κομμάτι τυρί. Το πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίγανη και ραντίζουμε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για κάθε κομμάτι τυριού. Σκορπίζουμε τις φετούλες σκόρδου, κλείνουμε καλά τα αλουμινόχαρτα σε πακετάκια και τα βάζουμε πάνω στη σχάρα ή σε ένα ταψάκι, σε ένα από τα μεσαία ράφια του φούρνου. Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το τυρί.
Για την αρωματική σάλτσα (την ετοιμάζουμε όσο ψήνεται το τυρί): Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και το μαϊντανό. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με το πιρούνι το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο, περιχύνουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε.
Για το τραγανό ψωμί: Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, χωρίς λιπαρή ουσία. Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με λίγο ελαιόλαδο και τις τηγανίζουμε για 2 λεπτά συνολικά, γυρίζοντάς τις, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Αν τις θέλουμε με σκορδάτο άρωμα, τις τρίβουμε -όσο είναι ακόμη καυτές- με τις κομμένες σκελίδες σκόρδου. Διαφορετικά, όταν κρυώσουν ελαφρώς τις αλείφουμε με την πάστα μαύρης ελιάς.
Για το σερβίρισμα: Βγάζουμε τα πακετάκια αλουμινόχαρτου από το φούρνο και, όσο είναι ακόμη ζεστά, τα μεταφέρουμε σε 4 πιάτα. Ανοίγουμε τα αλουμινόχαρτα, χωρίς να τα αφαιρέσουμε και μοιράζουμε τη σάλτσα λαχανικών σε κάθε κομμάτι τυριού. Δίπλα βάζουμε από μία φέτα ψωμιού (με σκόρδο ή με πάστα ελιάς) και σερβίρουμε αμέσως.

Click to comment

Απάντηση

ΓΥΝΑΙΚΑ

Εύκολη γαλλική κρεμμυδόσουπα

Εξαιρετική γεύση, απλότητα στην προετοιμασία…

Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 4 φλ. τσαγιού κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 5 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού κρέατος
  • 2 κ. σ. ξηρό σέρι
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • 4 φέτες ψωμί γαλλικής μπαγκέτας
  • 4 φέτες τυρί προβολόνε
  • 2 φέτες ελβετικό τυρί, σε κύβους
  • τσαγιού

Εκτέλεση

Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια στο βούτυρο και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.
Βήμα 2
Προσθέστε το ζωμό βοδινού κρέατος, το σέρι και το θυμάρι. Αλατοπιπερώστε και αφήστε να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
Βήμα 3
Εντωμεταξύ, προθερμάνετε το γκριλ του φούρνου.
Βήμα 4
Μεταφέρετε τη σούπα σε μπολ σερβιρίσματος που είναι κατάλληλα για φούρνο και τοποθετήστε από μία φέτα ψωμί πάνω στο καθένα (το ψωμί μπορεί να σπάσει σε κομμάτια αν προτιμάτε).
Βήμα 5
Στρώστε σε κάθε φέτα ψωμιού μια φέτα προβολόνε, 1/2 φέτα ελβετικό τυρί σε κύβους και 1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα.
Βήμα 6
Τοποθετήστε τα μπολ σε ένα ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το τυρί να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρώς, 2 έως 3 λεπτά.
Βήμα 7
Σερβίρετε ζεστή και απολαύστε!

Continue Reading

ΓΥΝΑΙΚΑ

Εύκολο κέικ πορτοκαλιού της μαμάς

Αρωματικό και λαχταριστό…

Υλικά

  • 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 2 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού λάδι
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα πορτοκαλιού από 3- 4 πορτοκάλια
  • 1 κ. γλ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε μία φόρμα για κέικ.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 3
Χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη στο μίξερ σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομοιγενοποιηθούν, περίπου 5 λεπτά. Σε χαμηλή ταχύτητα και με το μίξερ σε λειτουργία, προσθέστε σιγά σιγά το λάδι μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε να χτυπάτε αργά. Προσθέστε το μείγμα αλευριού και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Μην αναμειγνύετε υπερβολικά.
Βήμα 4
Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 50- 60 λεπτά μέχρι μια οδοντογλυφίδα που εισάγετε στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρή.
Βήμα 5
Εάν η κορυφή ροδίσει γρήγορα κατά το ψήσιμο, καλύψτε το κέικ με αλουμινόχαρτο.
Βήμα 6
Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα και απολαύστε.

Continue Reading

ΓΥΝΑΙΚΑ

Κοτόπουλο με γλάσο μελιού

Ελαφρύ γεύμα που όλοι θα απολαύσουν..

Υλικά

  • 2 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα, κομμένα σε μέγεθος μπουκιάς
  • 1/4 φλ. τσαγιού μέλι
  • 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας
  • 1/8 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1 1/2 κ. σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ανακατέψτε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού σε ένα μπολ και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε και μαγειρέψτε το κοτόπουλο στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίξτε το μείγμα μελιού στο τηγάνι. Συνεχίστε να μαγειρεύετε και να ανακατεύετε μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο και η σάλτσα να πήξει, περίπου 5 λεπτά ακόμα.

Βήμα 4

Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε!

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en