Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Υπόθεση Palantir | Μετά από 20 μήνες η Αρχή Προστασίας Δεδομένων απεφάνθη ότι δεν συντρέχει λόγος επέμβασής της

Υπόθεση Palantir | Μετά από 20 μήνες η Αρχή Προστασίας Δεδομένων απεφάνθη ότι δεν συντρέχει λόγος επέμβασής της

Με μεγάλη καθυστέρηση η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έκλεισε ουσιαστικά την υπόθεση Palantir.

Με καθυστέρηση που ξεπέρασε τους 18 μήνες (!) η Αρχή Προστασίας Δεδομέμων Προσωπικού Χαρακτήρα απεφάνθη ότι δεν…συντρέχει περίπτωση άσκησης των διορθωτικών εξουσιών της στην υπόθεση της Palantir.

Επί της ουσίας δηλαδή έκλεισε ουσιαστικά την υπόθεση χωρίς έρευνα για τις σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την εταιρία αλλά και για το είδος των δεδομένων που συνέλεγε η Palantir με αφορμή την συνεργασία με την Ελλάδα για την πανδημία. Και αυτό ενώ υπήρχαν υπόνοιες ότι γινόταν επεξεργασία ακόμη και υπερευαίσθητων δεδομένων που έχουν να κάνουν με την προσωπική υγεία των πολιτών.

Θυμίζουμε ότι με μία σύντομη ανακοίνωση που είχε εκδοθεί στις 7 Δεκεμβρίου 2020, η εταιρεία λογισμικού Palantir Technologies, γνωστή για τις στενές σχέσεις της με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, τις ένοπλες δυνάμεις και άλλες αρχές επιβολής του νόμου, ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι από την αρχή της πανδημίας βρισκόταν σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να της παρέχει τη δυνατότητα να παίρνει αποφάσεις που βασίζονταν σε δεδομένα, ώστε να αντιμετωπίσει την πανδημία της Covid-19.

Το θέμα είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας με ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα Inside Story.

H μάλλον τυπική ανακοίνωση της Αρχής (που αναρτήθηκε στις 29 Αυγούστου) είναι η ακόλουθη: “Με αφορμή ανακοινώσεις της εταιρείας Palantir Technologies και πλήθος σχετικών δημοσιευμάτων στον Τύπο για τη συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με την εταιρεία αυτή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η Αρχή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της βάσει του άρθρου 58 του ΓΚΠΔ και των άρθρων 13 και 15 του ν. 4624/2019 προέβη σε αυτεπάγγελτη εξέταση της ως άνω υπόθεσης. Μετά από εξέταση των στοιχείων του φακέλου ολοκλήρωσε την αυτεπάγγελτη εξέταση κρίνοντας ότι δεν συντρέχει περίπτωση άσκησης των διορθωτικών εξουσιών της, εκτός εάν προκύψουν νέα στοιχεία”.

 

Πηγή : news247.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου| Aκόμη και μέσα από τα κελιά της φυλακής η Πισπρίγκου ήθελε να μάθει για την κεταμίνη

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε πάρει δύο φόρες τον ιατροδικαστή της Θεσσαλίας κ. Χρήστο Κραββαρίτη μέσα από το κελί της .

Η Πισπιρίγκου πήρε δύο φωρές τηλέφωνο στον κ. Κραββαρίτη τη μία ήταν που την συνέλαβαν και την άλλη που ήταν κρατούμενη.

Ο κ. Κραββαρίτης εξέτασε δύο φορές τις ιατροδικαστικές εκθέσεις τη μέρα που είχαν συλλάβει την Πισπιρίγκου και αυτό το είπε στην εκπομπή Τlive .

<<Όταν διάβαζα τους ιατροδικαστικούς φακέλους της Μαλένας και της Ίριδας και τα διαπίστωσα με τηλεφώνησε η κατηγορούμενη .Της είπα ότι δεν χρειάζεται τεχνικός σύμβουλος γιατί εφόσον . Οι συνάδελφοι εμμείνουν σε αυτές της εκθέσεις νομίζω ότι όλα τα ευρήματα συγκλίνουν σε ένα παθολογικό αποτέλεσμα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώνει κάποιους ανθρώπους με αυτή την ιδιότητα >>συνέχισε

<< Έναν μήνα μετά τον εγκλεισμό της έδωσαν προσορινά κρατούμενη με ρώτησε για την κεταμίνη . Ήθελε κάποιες πληροφορίες . Ήταν καλοκαίρι νομίζω Ιούλιος >>είπε ο κ. Χρήστος Κραββαρίτης

Γιάννης Γ.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νίκος Παναγιωτόπουλος | Η Ελλάδα δυναμώνει αλλά θα δυναμώσει κι’ άλλο

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Άμυνας :
Πραγματικά είναι τιμή και χαρά να βρίσκομαι σήμερα εδώ. Πριν από 25 χρόνια έγινε ένα ξεκίνημα για αυτή την έκθεση που γεννιόταν τότε ως θεσμός.
Αυτό εγχείρημα είναι πλέον ένας καταξιωμένος θεσμός του τοπικού επιχειρείν και όχι μόνο . Το επιχειρείν πρέπει να υπάρξει να αντέχει και να υπερνικά τα προβλήματα καθώς είναι ο πυλώνας της οικονομίας.
Είναι ευκαιρία για μια τέτοια προσέγγιση σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο.  Το περιβάλλον είναι πλέον ασταθές και επικίνδυνο . Οι μηχανές της οικονομίας σταμάτησαν για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα , χρειάζεται νέο σχέδιο και νέα προσέγγιση .
Οι κυβερνήσεις θα κάνουν κυβερνήσεις κρίσεων
Ξέρω πως η ασφάλεια συνδέεται με την οικονομική ασφάλεια και όλες τις παραμέτρους.  Δείχνουμε ότι θεωρούμε σημαντικό τον παράγοντα της ασφάλειας

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Γιώργος Καββαθάς | Με συνδέουν συνθηματικοί λόγοι με την πόλη σας

Σημαντικά μηνύματα πέρασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ από την 28η Kavala Expo 2022.

Όπως τόνισε ο ίδιος

” Με συνδέουν συνθηματική λόγοι με την πόλη σας . ΝΑ συγχαρώ και το επιμελητήριο αλλά και τους εκθέτες που αποδεικνύουν ότι το επιχειρείν είναι σήμερα εδώ και πλέον ξεπεράσαμε αυτά τα δώδεκα χρόνια κρίσης . Δυστυχώς όμως πρέπει να πούμε και την πραγματικότητα που βιώνουν οι επαγγελματίες τις χώρας μας. Στην οικονομική κρίση πλήρωσαν ακριβά το τίμημα. Στην πανδημία οι επιχειρήσεις άντεξαν. Δυστυχώς σήμερα ζούμε μια ενεργειακή κρίση και περίμενα να δώσει ο πρωθυπουργός  μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας. Βλέπουμε πως αιμορραγεί ο προϋπολογισμός και για αυτό χρειαζόμαστε μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών ”

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X