Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Υπόθεση Palantir | Μετά από 20 μήνες η Αρχή Προστασίας Δεδομένων απεφάνθη ότι δεν συντρέχει λόγος επέμβασής της

Υπόθεση Palantir | Μετά από 20 μήνες η Αρχή Προστασίας Δεδομένων απεφάνθη ότι δεν συντρέχει λόγος επέμβασής της

Με μεγάλη καθυστέρηση η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έκλεισε ουσιαστικά την υπόθεση Palantir.

Με καθυστέρηση που ξεπέρασε τους 18 μήνες (!) η Αρχή Προστασίας Δεδομέμων Προσωπικού Χαρακτήρα απεφάνθη ότι δεν…συντρέχει περίπτωση άσκησης των διορθωτικών εξουσιών της στην υπόθεση της Palantir.

Επί της ουσίας δηλαδή έκλεισε ουσιαστικά την υπόθεση χωρίς έρευνα για τις σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την εταιρία αλλά και για το είδος των δεδομένων που συνέλεγε η Palantir με αφορμή την συνεργασία με την Ελλάδα για την πανδημία. Και αυτό ενώ υπήρχαν υπόνοιες ότι γινόταν επεξεργασία ακόμη και υπερευαίσθητων δεδομένων που έχουν να κάνουν με την προσωπική υγεία των πολιτών.

Θυμίζουμε ότι με μία σύντομη ανακοίνωση που είχε εκδοθεί στις 7 Δεκεμβρίου 2020, η εταιρεία λογισμικού Palantir Technologies, γνωστή για τις στενές σχέσεις της με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, τις ένοπλες δυνάμεις και άλλες αρχές επιβολής του νόμου, ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι από την αρχή της πανδημίας βρισκόταν σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να της παρέχει τη δυνατότητα να παίρνει αποφάσεις που βασίζονταν σε δεδομένα, ώστε να αντιμετωπίσει την πανδημία της Covid-19.

Το θέμα είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας με ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα Inside Story.

H μάλλον τυπική ανακοίνωση της Αρχής (που αναρτήθηκε στις 29 Αυγούστου) είναι η ακόλουθη: “Με αφορμή ανακοινώσεις της εταιρείας Palantir Technologies και πλήθος σχετικών δημοσιευμάτων στον Τύπο για τη συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με την εταιρεία αυτή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η Αρχή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της βάσει του άρθρου 58 του ΓΚΠΔ και των άρθρων 13 και 15 του ν. 4624/2019 προέβη σε αυτεπάγγελτη εξέταση της ως άνω υπόθεσης. Μετά από εξέταση των στοιχείων του φακέλου ολοκλήρωσε την αυτεπάγγελτη εξέταση κρίνοντας ότι δεν συντρέχει περίπτωση άσκησης των διορθωτικών εξουσιών της, εκτός εάν προκύψουν νέα στοιχεία”.

 

Πηγή : news247.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ο Τόνι Σφήνος έρχεται στην Καβάλα την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου

Ο Τόνι Σφήνος θα έρθει στην Καβάλα την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Η εκδήλωση θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας μετά από πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Δείτε το μήνυμα του Τόνι Σφήνου στα social media για την συναυλία

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

“Παρέλυσε” το Μόναχο από ιστορική χιονόπτωση -Ανταπόκριση από τον Κ. Κιτσικίδη στο enanews.gr

*Ρεπορτάζ – Ανταπόκριση από Μόναχο της Γερμανίας : Κώστας Κιτσικίδης

Μεγάλα προβλήματα στις αεροπορικές, οδικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες προκάλεσε η σφοδρή χιονόπτωση στο Μόναχο, που έφτασε σε ύψος-ρεκόρ για τον μήνα Δεκέμβριο. Από τη σφοδρή χιονόπτωση πλήττονται κυρίως η νότια και η ανατολική Βαυαρία, αλλά και τα κρατίδια Φοράρλμπεργκ και Τιρόλο στην Αυστρία. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα, ενώ σημειώνονται διακοπές ρεύματος σε πολλά σημεία του κρατιδίου.

Οι αρχές απευθύνουν εκκλήσεις προς τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

«Πολλές χιλιάδες» νοικοκυριά παρέμεναν έως αργά το βράδυ χωρίς ρεύμα, κυρίως στις περιοχές Πέντσμπεργκ, Κόλμπερμοορ, Φραϊλάσινγκ, Εγκενφέλντεν και Ρέγκεν. Σωστικά συνεργεία βρίσκονται διαρκώς σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν έκτακτα περιστατικά.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σε στάση εργασίας προχωρούν οι οδηγοί ταξί της Καβάλας την Τρίτη (05/12)

“Ανεβάζουν χειρόφρενο” την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 για 3 ώρες οι οδηγοί ταξί της Καβάλας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του σωματείου οδηγών ταξί Καβάλας Χρήστου Ιωαννίδη η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί για να αποφασιστεί το αν θα υπάρξει 24ωρη ή 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: