Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Υπογραφή Συμφώνου για την επέκταση και ενδυνάμωση της συνεργασίας του Ομίλου Ena Media Group με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Υπογραφή Συμφώνου για την επέκταση και ενδυνάμωση της συνεργασίας του Ομίλου Ena Media Group με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Σύμφωνο Συνεργασίας ανάμεσα στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τον Όμιλο Ena Media Group υπέγραψαν τη Δευτέρα 02 Νοεμβρίου 2020 ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού, κ. Κώστας Γιαννόπουλος και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Κουκουτίνης Μάνθος. Η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας πραγματοποιήθηκε μέσω ζωντανής σύνδεσης στην εκπομπή «Αναλυτής» του Ena Channel.

Οι δυο πλευρές αποφάσισαν να επεκτείνουν και να ενδυναμώσουν τη συνεργασία τους, με σκοπό την κινητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για τις δράσεις και τις υπηρεσίες που παρέχει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στους κρίσιμους τομείς της Βίας, της Υγείας, της Εξαφάνισης και της Φτώχειας, οι οποίες απευθύνονται στο σύνολο των παιδιών που διαμένουν στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από εθνικότητα ή θρήσκευμα και παρέχονται δωρεάν, πανελλαδικά, 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος, τόνισε: «Ο όμιλος «ΕΝΑ Media Group» συμμετέχει σταθερά και συμπαραστέκεται στο έργο και τις δράσεις του Οργανισμού. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς έχουμε δίπλα μας πολύτιμους συνοδοιπόρους και συμμάχους στον καθημερινό και δύσκολο αγώνα μας για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών και τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Χάρη σε συνέργειες όπως και αυτή το Όραμα του 10χρου Ανδρέα γίνεται πραγματικότητα».

Από την πλευρά του, ο Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου «ΕΝΑ Media Group», κ. Μάνθος Κουκουτίνης, δήλωσε: «Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για το «ΕΝΑ Media Group» διότι ξεκινάμε και επίσημα πλέον την συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Με την Υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας δηλώνουμε παρόντες και αρωγοί στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλει «Το χαμόγελο του Παιδιού» για την προστασία της υγείας των παιδιών, της ψυχικής γαλήνης και την εξάλειψη της βίας εναντίον τους. Μέσα από τη συγκεκριμένη συνεργασία το «ΕΝΑ Media Group» ως χορηγός επικοινωνίας ή διοργανώνοντας από κοινού διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις, επιθυμεί με όλες τις δυνατότητες που έχει, να συμβάλλει τα μέγιστα για την υποστήριξη και προώθηση των ανώτερων σκοπών και στόχων που έχει «Το Χαμόγελο του Παιδιού»».

To Ena Media Group, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, διαθέτει τον τηλεοπτικό σταθμό Ena Channel, την εταιρεία παραγωγής Videotex, την εφημερίδα με τίτλο «Αναλυτής», το ραδιοφωνικό σταθμό «Ena Radio 90.5 / realfm», καθώς και Digital ενημερωτικά μέσα. Ο Όμιλος επιθυμεί να αναπτύξει περαιτέρω την εταιρική κοινωνική ευθύνη του, εντάσσοντας στη δημοσιογραφική του ατζέντα την επικοινωνιακή υποστήριξη του οργανισμού.

Συγκεκριμένα, οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, αναπτύσσοντας μία συνεργασία με αμοιβαία οφέλη και αποδέκτες τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Οι βασικοί τομείς συνεργασίας είναι:
● η συμμετοχή του Ομίλου στα Προγράμματα Amber Alert Hellas και Missing Alert Hellas
● η συμβολή του Ομίλου ως Χορηγός Επικοινωνίας της Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056, του 1ου Κινητού Εργαστηρίου Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας «Οδυσσέα», της δράσης Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής για Παιδιά και των μεγάλων ψυχαγωγικών, ενημερωτικών και αθλητικών διοργανώσεων
● η συμμετοχή του Ομίλου σε καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης
● η συνδιοργάνωση ραδιοτηλεοπτικού Μαραθωνίου
● η υλοποίηση δράσεων του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Εθελοντικού Δικτύου YouSmile

Περισσότερες πληροφορίες:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Τηλ. 2310 – 250 160
thesspress@hamogelo.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Απόστολος Παύλος | Ο Απόστολος των Εθνών που απο την Καβάλα εκχριστιάνισε την Ευρώπη

Ασπάστηκε τον Χριστιανισμό μετά τον θάνατο και την ανάσταση του Ιησού και αναδείχθηκε σε έναν από τους ηγέτες του, με καθοριστικό ρόλο στην εξάπλωσή του πέραν των ορίων του ιουδαϊσμού, ώστε να καταστεί οικουμενική θρησκεία. Η μνήμη του εορτάζεται απ’ όλες τις ομολογίες του Χριστιανισμού στις 29 Ιουνίου, μαζί με τον Απόστολο Πέτρο.

Ο ιουδαϊκού θρησκεύματος Παύλος γεννήθηκε στην Ταρσό της Κιλικίας το 5 και προτού γίνει χριστιανός ονομαζόταν Σαούλ ή Σαύλος στα ελληνικά. Επειδή, όμως, απέκτησε την ιδιότητα του Ρωμαίου πολίτη είχε και δεύτερο όνομα, το ρωμαϊκό Πάουλους (Παύλος στα ελληνικά). Στην πατρίδα του έμαθε την ελληνική γλώσσα και στα Ιεροσόλυμα σπούδασε εβραϊκή θεολογία κοντά στον σοφό Γαμαλιήλ. Επίσης, σύμφωνα με τις συνήθειες της εποχής έμαθε και μία τέχνη, αυτή του σκηνοποιού.

Έλαβε μέρος στον λιθοβολισμό του Στέφανου και ήταν γεμάτος έχθρα κατά των χριστιανών. Όταν έμαθε ότι στη Δαμασκό υπήρχαν πολλοί χριστιανοί, πήγε στους αρχιερείς και πήρε την άδεια και συνοδούς να πάει να τους συλλάβει και να τους φέρει δεμένους στα Ιεροσόλυμα. Ένα όραμα που είδε καθ’ οδόν προς τη Δαμασκό τον έκανε να μεταστραφεί στον χριστιανισμό.

Ένα μεσημέρι, καθώς έτρεχε με το άλογό του προς τη Δαμασκό, μία τρομερή λάμψη τον χτύπησε στο πρόσωπο και τον έριξε στο έδαφος. Μια φωνή ακούστηκε να του λέει:

– «Σαούλ, Σαούλ γιατί με καταδιώκεις;»
Κατατρομαγμένος ο Σαούλ απάντησε: «Ποιος είσαι, Κύριε;»

– «Εγώ είμαι ο Ιησούς, που συ καταδιώκεις. Είναι σκληρό για σένα να λακτίζεις πάνω στα καρφιά», απάντησε η φωνή.

Τότε ο Σαούλ είδε ολοζώντανο τον Ιησού να του λέει:
– «Σήκω επάνω Σαούλ και πήγαινε στη Δαμασκό. Εκεί θα μάθεις τι πρέπει να κάμεις».

Ο Σαούλ σηκώθηκε, μα δεν έβλεπε. Ήταν τυφλός. Οι συνοδοί του καταφοβισμένοι τον πήραν από το χέρι και τον έφεραν στην πόλη, στο σπίτι του Ιούδα. Εκεί έμεινε τρεις ημέρες νηστικός, τυφλός, χωρίς να μπορεί να διακρίνει τίποτα μπροστά του. Την τρίτη ημέρα κατά διαταγή του Χριστού πήγε και τον βρήκε ο Ανανίας και του είπε:

– «Σαούλ αδελφέ μου, παρουσιάσθηκε σε μένα ο Χριστός και με διέταξε να έλθω να σε γιατρέψω.
Πράγματι, ο Ανανίας έβαλε τα χέρια του στο κεφάλι του Σαούλ και αμέσως μετά άνοιξαν τα μάτια του, φωτίστηκε με Άγιο Πνεύμα, πίστεψε στον Χριστό και από τρομερός διώκτης του χριστιανισμού έγινε ο θερμότερος κήρυκας του Ευαγγελίου.

Δεν πέρασαν πολλές μέρες και ο Σαούλ ξεχύθηκε στους δρόμους και τις συναγωγές της Δαμασκού, κηρύττοντας το Χριστό. Επειδή, όμως, οι Ιουδαίοι σκέπτονταν να τον πιάσουν και να τον σκοτώσουν, οι χριστιανοί τον έκρυψαν σ’ ένα σπίτι στην άκρη της πόλης και τη νύχτα τον κατέβασαν μ’ ένα καλάθι από τα τείχη έξω από την πόλη.

Από τη Δαμασκό ο Παύλος πήγε στα Ιεροσόλυμα, όπου γνωρίστηκε με πολλούς χριστιανούς, που τον υποδέχθηκαν έμπλεοι χαράς. Αμέσως άρχισε να κηρύττει τον Λόγο του Θεού, αλλά και πάλι προκάλεσε το μίσος και την οργή των Ιουδαίων, οι οποίοι έψαχναν τρόπο να τον σκοτώσουν. Τότε, ο Σαούλ αναγκάστηκε να φύγει για την Καισάρεια της Παλαιστίνης κι αργότερα για την πατρίδα του, την Ταρσό.

Από εκεί με τον Βαρνάβα πήγε στην Αντιόχεια της Συρίας για να κηρύξει. Εκεί, οι οπαδοί του Χριστού πήραν για πρώτη φορά το όνομα Χριστιανοί. Στην Αντιόχεια, ο Σαούλ κατάστρωσε τα σχέδιά του για τη διάδοση και εξάπλωση του χριστιανισμού. Για τον σκοπό αυτό διάλεξε τις μεγάλες πόλεις της εποχής και έκανε τέσσερις περιοδείες.

Πρώτη Περιοδεία

Το 45 ο Παύλος μαζί με τον Βαρνάβα και τον ευαγγελιστή Μάρκο ξεκίνησαν από την Αντιόχεια για τη Σελεύκεια, όπου κήρυξαν. Κατόπιν με πλοίο πήγαν στην Κύπρο, όπου ίδρυσαν χριστιανικές εκκλησίες. Στην Πάφο ο πρώτος που πίστεψε ήταν ο Ρωμαίος διοικητής Σέργιος Παύλος. Από την Κύπρο με πλοίο επισκέφθηκαν την Πέργη της Μικράς Ασίας, το Ικόνιο, τα Λύστρα και τη Δέρβη, όπου πίστεψε ο Τιμόθεος. Το 48 ο Παύλος πήγε στα Ιεροσόλυμα και πήρε μέρος στην Αποστολική Σύνοδο.

Δεύτερη Περιοδεία

Το 52, ξεκινώντας από την Αντιόχεια, επισκέφθηκε πόλεις της Μικράς Ασίας κι έφθασε ως την Τροία. Στην αποστολή συμμετείχαν ο Τιμόθεος, ο Σίλας και ο ευαγγελιστής Λουκάς. Από την Τροία με πλοίο πήγε στην Καβάλα κι από εκεί στους Φιλίππους, όπου ίδρυσε εκκλησία. Η πρώτη που πίστεψε ήταν η Λυδία με την οικογένειά της. Ακολουθώντας την Εγνατία οδό έφθασε στη Θεσσαλονίκη και στη Βέροια. Κατόπιν πήγε στην Αθήνα, όπου κήρυξε στον Άρειο Πάγο τον αληθινό θεό. Στην Αθήνα πίστεψε ο Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης και η γυναίκα του Δάμαρις. Κατόπιν, πήγε στην Κόρινθο και κατέληξε στην Έφεσο.

Τρίτη Περιοδεία

Το 56 επισκέφθηκε μέρη της Μικράς Ασίας, της Ελλάδας (Κόρινθο και Μακεδονία) και κατόπιν τα Ιεροσόλυμα. Εκεί τον έπιασαν οι Ιουδαίοι, αλλά ο Ρωμαίος διοικητής τον έστειλε στην Καισάρεια της Παλαιστίνης, όπου έμεινε φυλακισμένος για δύο έτη. Τότε, επικαλέστηκε την ιδιότητα του Ρωμαίου πολίτη και τον έστειλαν συνοδεία στη Ρώμη για να δικασθεί. Στη Ρώμη, αφού έμεινε δύο χρόνια στη φυλακή, τελικά δικάσθηκε και αθωώθηκε.

Τέταρτη Περιοδεία

Αφού απελευθερώθηκε, επισκέφθηκε πόλεις της Μικράς Ασίας, της Κρήτης και της Ηπείρου. Το 67 πήγε στη Ρώμη και σύμφωνα με ορισμένες πηγές συναντήθηκε με τον Απόστολο Πέτρο. Τότε, όμως, τον συνέλαβε ο Νέρων και τον θανάτωσε στις 29 Ιουνίου, οπότε γιορτάζεται η μνήμη του.

Εκτός από το κήρυγμα 30 περίπου ετών, ο Παύλος συνέγραψε και 14 επιστολές, στις οποίες διδάσκει ποια πρέπει να είναι η συμπεριφορά των χριστιανών, σύμφωνα με το Ευαγγέλιο.

Πηγή: sansimera.gr

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα | Με τη δέουσα λαμπρότητα ο εορτασμός του πολιούχου της, Αποστόλου Παύλου

Τον πολιούχο της Απόστολο Παύλο τιμά σήμερα με τη δέουσα λαμπρότητα η Καβάλα, παράλληλα με τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης από την βουλγαρική κατοχή

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, η λιτάνευση της εικόνας του Αποστόλου Παύλου μεταφέρθηκε για σήμερα στις 10 το πρωί.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Λεωνίδας Παππάς

Υποψήφιος βουλευτής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πρόκειται να είναι ο εργατολόγος και Αντιδήμαρχος Καβάλας Λεωνίδας Παππάς.

Μάλιστα ο κ. Παππάς είναι προσωπική επιλογή του κ. Λεωνίδα Παππά.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: