Quantcast
Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Υπογραφή συμβάσεων δύο νέων έργων ΕΣΠΑ στην ΠΕ Δράμας

Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου υπογράφηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γιάννη Ξανθόπουλο, και τους εκπροσώπους των ανάδοχων εταιρειών οι συμβάσεις για την κατασκευή των έργων α) εκσυγχρονισμού των Κέντρων Υγείας της Π.Ε. Δράμας και β) ανέγερσης του κτιρίου του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Προσοτσάνης “Μέγας Αλέξανδρος».

Παρόντες κατά τη διαδικασία ήταν ακόμη ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας Κωνσταντίνος Τρέντσιος, και ο Πρόεδρος του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Προσοτσάνης “Μέγας Αλέξανδρος» Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.

Επισημαίνεται πως το πρώτο έργο αφορά την ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση όλων των κτιρίων των Κέντρων Υγείας της Π.Ε. Δράμας (Κ.Υ. Προσοτσάνης, Κ.Υ. Νευροκοπίου και Κ.Υ. Παρανεστίου) και υλοποιείται με σύμβαση ύψους 821.240,99€ έναντι του αρχικά προϋπολογιζόμενου ποσού του 1.660.000,00€, δηλαδή με έκπτωση 50,53%.

Το δεύτερο έργο αφορά την κατασκευή διώροφου κτιρίου συνολικής επιφάνειας 376,36 τ.μ. και ανεξάρτητης αποθήκης επιφάνειας 39,70, που θα στεγάσει τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Προσοτσάνης “Μέγας Αλέξανδρος». Το έργο αυτό υλοποιείται με σύμβαση ύψους 384.326,73€ έναντι του αρχικά προϋπολογιζόμενου ποσού των 760.000,00€, δηλαδή με έκπτωση 49,43%.

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Μητσοτάκης: Να αφήσουμε την Εκκλησία μακριά από τα της πολιτικής

Μήνυμα ότι η Ορθοδοξία ενώνει και δεν διχάζει έστειλε από τη Δράμα, όπου περιόδευσε σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ζήτησε, μάλιστα, σε μια αποστροφή του λόγου του, η Εκκλησία να μείνει μακριά από τα της πολιτικής.

Είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός, «φωτογραφίζοντας» το κόμμα «Νίκη»: «Και βέβαια, σε όσους επιδιώκουν να “φυλακίσουν” την ορθόδοξη πίστη στα στεγανά κάποιων μικρών κομμάτων, τους απαντάμε ότι η Ορθοδοξία και η πίστη μας είναι πολύ μεγαλύτερη και ήταν πάντα δύναμη ενότητας και όχι διχασμού του ελληνικού λαού. Και ας αφήσουμε την Εκκλησία μακριά από τα της πολιτικής».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε ωστόσο μήνυμα και σε όσους ψήφισαν μικρότερα κόμματα στα δεξιά της «γαλάζιας» παράταξης, λέγοντας: «Και εδώ στη Δράμα τα πήγαμε πολύ καλα, αλλά μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα. Ακόμα και όσοι έστρεψαν την προσοχή τους σε μικρότερα κόμματα εκ δεξιών της ΝΔ, να τους πούμε ότι ο πατριωτισμός στα λόγια είναι εύκολος».

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Φεστιβάλ Δράμας: Συνεργάζεται με το νεοσύστατο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ανάφης

Θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 11 Ιουλίου 2023

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (DISFF) συνεργάζεται με το νεοσύστατο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ανάφης (ΑnafiFF), που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 11 Ιουλίου 2023. Στο πλαίσιο αυτής της νέας συνεργασίας, στο νησί της Ανάφης θα διεξαχθεί το κινηματογραφικό εργαστήρι «Creative workshop development for essay film – Από τη Στεριά στην Θάλασσα, από μέσα προς τα έξω», μία κοινή δράση του DISFF και του ΑnafiFF.

Το σεμινάριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με την καθοδήγηση του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Θανάση Νεοφώτιστου (επικεφαλής Διεθνούς Σπουδαστικού Προγράμματος του Φεστιβάλ Δράμας), απευθύνεται σε σπουδαστές που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν μία κινηματογραφική ιδέα σε μορφή essay film και προσφέρεται δωρεάν με τη στήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Ο όρος «essay film» χρησιμοποιείται ευρέως στην κινηματογραφική κριτική για να περιγράψει ένα αυτο-αναφορικό σινεμά όπου τα όρια μεταξύ μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ καταργούνται. Το σεμινάριο θα έχει ως βασικό θέμα τη σύζευξη του ψυχικού κόσμου με το περιβάλλον του νησιού, την αναζήτηση (και ανακάλυψη) του εαυτού.

Το σεμινάριο θα αποτελείται από δύο μέρη. Η ανάπτυξη του πρωτογενούς υλικού θα γίνει στο νησί της Ανάφης κατά τη διάρκεια τριών ημερών, αλλά τον Σεπτέμβριο θα συνεχιστεί στην πόλη της Δράμας όπου θα υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης του υλικού στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του DISFF, ρόλο καθοδηγητών θα έχουν οι Γιάννης Σακαρίδης (καλλιτεχνικός διευθυντής DISFF), Παναγιώτης Ιωσηφέλης (επικεφαλής Εθνικού Σπουδαστικού Προγράμματος του Φεστιβάλ Δράμας) και Ντενίς Νικολάκου (επικεφαλής Cinematherapy DISFF).

Θα επιλεγούν τέσσερις συμμετέχοντες. Η διαμονή τους στην Ανάφη θα καλυφθεί από την οργανωτική ομάδα του Φεστιβάλ. Τα μεταφορικά έξοδα επιβαρύνουν τους ίδιους. Η γνώση της αγγλικής γλώσσας ενδείκνυται. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά αλλά υπάρχει πιθανότητα να συμμετάσχουν καλεσμένοι ομιλητές, οι οποίοι θα μιλήσουν στα αγγλικά.

Τα δύο Φεστιβάλ απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα για υποβολή αιτήσεων ενδιαφέροντος έως τις 16 Ιουνίου στο info@anafifilmfestival.com. Απαιτείται σύνοψη 100 λέξεων, σκηνοθετικό σημείωμα έως μία σελίδα («γιατί θες να κάνεις essay film;»), ένα αντιπροσωπευτικό visual (εικόνα/φωτογραφία που να εμπνέει τον σκηνοθέτη) και βιογραφικό του δημιουργού.

Περισσότερες πληροφορίες: info@anafifilmfestival.com (AnafiFF) και info@dramafilmfestival.gr (Γραμματεία Φεστιβάλ Δράμας).

 

 

Πηγή: protothema.gr

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Αρχίζει το πρόγραμμα περιφρούρησης και φύλαξης δασυλλίων στην Π.Ε Δράμας

Σύμφωνα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγόριου Παπαεμμανουήλ, συγκροτήθηκαν ομάδες περιφρούρησης και προστασίας των ευαίσθητων περιαστικών δασυλλίων του Νομού μας από τις εθελοντικές ομάδες που είναι ενταγμένες στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και της Οικολογικής Κίνησης και καταρτίστηκε Πρόγραμμα
Περιφρούρησης, προκειμένου για την πρόληψη και αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών για την θερινή περίοδο του έτους 2023.

Στην περιφρούρηση θα συμμετέχουν εθελοντικές οργανώσεις ενταγμένες στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και άλλοι φορείς.

Επιπλέον, οι κατά τόπους Δήμοι, έχουν τη δυνατότητα με τις εθελοντικές ομάδες που πιθανόν έχουν οργανώσει και σε συνεργασία με άλλους φορείς των περιοχών, να προβούν σε παρόμοιες δράσεις για την φύλαξη των ευαίσθητων
περιοχών (αλσυλλίων, χώρων αναψυχής κλπ) των διοικητικών ορίων των Δήμων τους.

Το Πρόγραμμα φύλαξης θα ισχύσει από 1 η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: