Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Υπεγράφη Σύμβαση για την Εκπόνηση Μελετών Αποτύπωσης και Πυροπροστασίας

Υπεγράφη Σύμβαση για την Εκπόνηση Μελετών Αποτύπωσης και Πυροπροστασίας για τα Σχολικά Κτήρια του Δήμου Καβάλας

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, το μεσημέρι της Τρίτης 4 Οκτωβρίου υπέγραψε Σύμβαση με τους εκπροσώπους της ένωση οικονομικών φορέων «ΓΑΙΑ ΑΕ ΜΕΛΕΤΩΝ Δ. ΜΑΜΟΥΝΗ ΚΑΙ ΣΙΑ», Δημήτριο Μαμούνη, και «ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΠΕ», Νικηφόρο Γαλάνη, για την «Εκπόνηση Μελετών Αποτύπωσης και Πυροπροστασίας για τα Σχολικά Κτήρια του Δήμου Καβάλας».
Ο Δήμος Καβάλας, προκειμένου να νομιμοποιήσει τα κτίσματα που στεγάζουν σχολικές μονάδες, προχωρά στην εκπόνηση μελετών αποτύπωσης και πυροπροστασίας στις Σχολικές Μονάδες του.
Η εν λόγω Σύμβαση προβλέπει την εκπόνηση μελετών, που αφορούν σε 40 κτήρια, στα οποία λειτουργούν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Καβάλας, ώστε να εκδοθούν Πιστοποιητικά Πυρασφάλειας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και να εντοπιστούν και να τακτοποιηθούν οι τυχόν υπερβάσεις.
Αναλυτικότερα, από τους μελετητές ζητούνται:
  •  η συμπλήρωση των τοπογραφικών διαγραμμάτων με στόχο την επικαιροποίηση της υφιστάμενης κατάστασης
  •  η σύνταξη τοπογραφικών διαγραμμάτων, στις περιπτώσεις που δεν έχει εκδοθεί Οικοδομική Άδεια, ή δεν έχει πραγματοποιηθεί αποτύπωση
  •  η συμπλήρωση των αρχιτεκτονικών μελετών με στόχο την επικαιροποίηση της υφιστάμενης κατάστασης – με την σύνταξη σχεδίων που απαιτούνται για την νομιμοποίηση του κτίσματος και τεχνική έκθεση
  •  η πλήρης αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης των κτηρίων, στις περιπτώσεις που δεν έχει εκδοθεί Οικοδομική Άδεια, ή δεν έχει πραγματοποιηθεί αποτύπωση του κτηρίου – με την σύνταξη σχεδίων που απαιτούνται για την νομιμοποίηση του κτίσματος και τεχνική έκθεση
  •  η αποτύπωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων πυρόσβεσης και πυρανίχνευσης για να ληφθεί υπόψη στην σύνταξη της μελέτης ενεργητικής πυροπροστασίας
  •  η σύνταξη μελέτης πυροπροστασίας – σχεδίων κάτοψης και τεχνικών περιγραφών μονίμων συστημάτων πυροπροστασίας (Ενεργητικής και Παθητικής), και
  •  η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης.
Συνολικό κόστος μελετών: 399.137,40 ευρώ
Συνολικός χρόνος περαίωσης μελετών: 460 ημέρες

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καταγγελίες για ακάθαριστα οικόπεδα και εστίες μόλυνσης στην συνοικία της Παναγίας

Πολλές είναι οι καταγγελίες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην συνοικία της Παναγίας για ακαθάριστα οικόπεδα που δημιουργούν εστίες μόλυνσης με διάφορα τρωκτικά να φωλιάζουν εκεί.

Ωστόσο όπως μας ενημερώνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Κυριάκος Σταυρίδης, η υπηρεσία έχει επισκεφθεί αρκετές φορές προσφάτως την συνοικία όπου και καθάρισε τα σημεία που έπρεπε.

Πάντα βέβαια όπως ενημερώνει τους πολίτες, οι καθαριότητες διενεργούνται στα σημεία όπου μπορεί να έχει δικαιοδοσία ο Δήμος κι όχι σε ιδιόκτητα σημεία.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Οι δράσεις του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καλαμίτσας στην παραλία

Από νωρίς ξεκίνησαν τα μπάνια για το καλοκαίρι φέτος με πολύ κόσμο να επισκέπτεται τις πρωινές ώρες την παραλία της Καλαμίτσας, με ένα διάλλειμα βέβαια αυτές τις ημέρες λόγω της επιδείνωσης του καιρού. Παρόλα αυτά ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Καλαμίτσας φαίνεται να είναι ενεργός, με τις δράσεις του να έχουν ξεκινήσει ήδη με τον καθαρισμό της παραλίας ενώ αναμένονται κι άλλες δράσεις μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ωστόσο από την άλλη πλευρά, υπάρχει προβληματισμός καθότι πέρυσι δεν είχαν τοποθετηθεί επαρκή καθίσματα και σκίαστρα από πλευράς του Δήμου Καβάλας .

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στους επαγγελματίες για τα POS

Ο έντονος προβληματισμός για την διασύνδεσή των μηχανημάτων POS με τις ταμειακές μηχανές συνεχίζονται και στα μέσα του Απρίλη με τους επαγγελματίες πλεόν να έχουν λιγότερο απο δύο εβομάδες για να ολοκληρώσουν την εν λόγω διαδικασία καθώς, η τελευταία προθεσμία εκπνέει στις 30 Απριλίου.

Μάλιστα οι έλεγχοι έχουν ήδη αρχίσει στους επαγγελματίες για το εάν έχει εφαρμοστεί ο νέος νόμος και μέχρι τώρα έχουν προκύψει τα εν λόγω αποτελέσματα :

Ενω αξίζει να σημειωθεί οτι στην Καβάλα, όσον αφορά τον κλάδο των επαγγελματιών ταξί το 90% εξ αυτών έχει όλοκληρώσει την εν λόγω διαδικασία και οι υπόλληποι θα την ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό για να αποφευχθούν τα μεγάλα πρόστιμα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en